推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

Mark 兄:加油,共勉之!

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-29 23:47 發表

aids 之類唔使再驗,講真,發都唔會只係得d經點,但可以睇下皮膚科,應該皮膚病多
但Aids 10個月驗都冇就準架啦? 紅點係大脾我唔驚, 但好似愈黎愈多, 我驚成身都係~

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-9-29 22:55 發表
大家好, 我好耐冇上黎的了, 我係10個月果陣驗左血, 冇Aids 麥都冇, 我係2010年 8月15日叫雞唔帶袋的, 但件事發生到而家都年幾, 岩岩呢個月開始, 大脾位有紅點, 好似毛囊炎的, 但就多囉, 大家覺得我應唔應該再睇dr ho ...
你說在不安全性接觸10個月後,驗左AIDS無事, 已經肯定沒有因為那次性接觸染上AIDS, 除非之後再有新的不安全性行為.

但如你覺得你大脾的紅點, 和性接觸有關, 就應該再看醫生.

大家要記著,出去玩,  經常每次性接觸都要使用安全套, 沒有一次可以例外.

我九月頭中過珍珠疣....初頭去左睇醫生...做刮除手術.整過9粒....早兩個拜又生過....跟住去左睇第二個醫生...cfm都係珍珠疣....都冇咁驚....今次做左冷凍....佢話安全d...似係既都幫我做埋.做左1x個傷口...一個星期前....生多左3粒仔係根部....去睇又做多次冷凍....做完幾日後既今日...又見到生多左一粒......依家塗住醫生d水楊酸先....星期一又要去睇過...真係好煩....我都真係好黑仔...8月尾岩岩識到新女朋友......我好愛佢....9月初就知中左珍疣....我希望cfm無曬d珍珠疣起碼3個月先會有sex..我唔想惹到佢...好大壓力...我都好怕有sex後比佢見到我有疤痕既細佬...希望大家都早日康復....真係唔好再去玩喇....我大半年前玩ons中左非淋..好彩食約大約兩個星期就好番哂....結果都係唔識死....又去濫交.....結果半年後又中多獲....
唉......依次我都真係醒....依d病令人好有無助感.....35識7條女幾靚都唔好搞...自已既女朋友/老婆先係最靚.....你都唔想令佢受傷...
各位兄弟保重.珍惜自已.珍惜你地既親人/愛人

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-10-1 18:29 發表 但Aids 10個月驗都冇就準架啦? 紅點係大脾我唔驚, 但好似愈黎愈多, 我驚成身都係~
我大脾都有有d 細粒有d大粒..因為我有珍珠疣.我都驚惹成身都係.比醫生睇完話唔係.係普通皮膚敏感.

引用:
原帖由 raul7_2002 於 2011-10-1 22:28 發表
我九月頭中過珍珠疣....初頭去左睇醫生...做刮除手術.整過9粒....早兩個拜又生過....跟住去左睇第二個醫生...cfm都係珍珠疣....都冇咁驚....今次做左冷凍....佢話安全d...似係既都幫我做埋.做左1x個傷口...一個星期前 ...
珍珠疣(molluscum contagiosum), 只是小小皮膚病, 它自己會慢慢消失的.  祝早日康復 !

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-10-1 18:29 發表

但Aids 10個月驗都冇就準架啦? 紅點係大脾我唔驚, 但好似愈黎愈多, 我驚成身都係~
aids 驚咪驗多次,但唔使驗全餐。紅點咪去睇醫生,佢地就分係咪性病

引用:
原帖由 raul7_2002 於 2011-10-1 22:28 發表
我九月頭中過珍珠疣....初頭去左睇醫生...做刮除手術.整過9粒....早兩個拜又生過....跟住去左睇第二個醫生...cfm都係珍珠疣....都冇咁驚....今次做左冷凍....佢話安全d...似係既都幫我做埋.做左1x個傷口...一個星期前 ...
Ching ,你係去滾定係去ONS ? ONS 都咁易中嫁咩? (我無去過,無知所以問下)

你非淋兩星期好咪好羅,我幾個月都唔好,而家話無菌性前列腺/尿道炎,總之我係滾完先發,但驗唔到菌食藥又唔好得晒咁......分分鐘跟一世,最慘係驗唔到菌但驗到發炎,驚會傳染比家人。

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-10-1 22:59 發表 Ching ,你係去滾定係去ONS ? ONS 都咁易中嫁咩? (我無去過,無知所以問下)
ons ar.....珍珠疣就係去玩

引用:
原帖由 raul7_2002 於 2011-10-1 23:06 發表
ons ar.....珍珠疣就係去玩
去玩咩人都有,好易中,真係唔好試。

ONS......都......好危

引用:
原帖由 strange 於 2011-10-1 22:55 發表 珍珠疣(molluscum contagiosum), 只是小小皮膚病, 它自己會慢慢消失的.  祝早日康復 !
我上網都check過都知就算唔醫唔理佢如果你免疫力好大約6-12個月都會好.....但我真係唔想由佢自已好.我唔想等........我本身生活都唔太健康.免疫力亦都相信唔會好.煙酒通宵.依家依一個月已經戒左.一個月睇左3次醫生.已經用左4千蚊.冷凍真係好貴.一次千6,一千2.

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-10-1 23:09 發表 去玩咩人都有,好易中,真係唔好試。ONS......都......好危
係.可能惹我果條女惹完我已經又惹到其它人.
師兄我睇番post你都好似以前中非淋?

引用:
原帖由 raul7_2002 於 2011-10-1 23:16 發表
係.可能惹我果條女惹完我已經又惹到其它人.
師兄我睇番post你都好似以前中非淋?
係中到而家都未好晒

引用:
原帖由 strange 於 2011-10-1 21:49 發表

你說在不安全性接觸10個月後,驗左AIDS無事, 已經肯定沒有因為那次性接觸染上AIDS, 除非之後再有新的不安全性行為.

但如你覺得你大脾的紅點, 和性接觸有關, 就應該再看醫生.

大家要記著,出去玩,  經常每次性 ...
我係上年8月15號之後就冇做過愛啦~

不過見到d紅點就仲會驚囉, 唔知點解~

紫亞:唔洗怕,快D去比醫生檢查,得個明白!

唉 我中左非淋衣原體 性接觸後幾日唔舒服
去左驗 唉 家陣好驚

醫生開兩星期四環素過我 夠唔夠架?醫生話發現得早好快無事 師兄們 你地幾時發現病情架?食左第四日藥好似好左
不過蛋蛋腫起有點痛
醫生都有開消炎同埋一隻泌尿抗生素我
希望好到啦

引用:
原帖由 UnluckyEric81 於 2011-10-2 19:52 發表
唉 我中左非淋衣原體 性接觸後幾日唔舒服
去左驗 唉 家陣好驚

醫生開兩星期四環素過我 夠唔夠架?醫生話發現得早好快無事 師兄們 你地幾時發現病情架?食左第四日藥好似好左
不過蛋蛋腫起有點痛
醫生都有開消炎 ...
如果真係d菌,兩個星期係夠。好多人都話食完藥會無事,我d醫生都係咁講。 但我好早發現到而家都未好晒,變成慢性了。

記住唔好飲酒同食海鮮,我發頭幾日食過,之後即刻嚴重左。多飲水會好好多。不過蛋蛋腫我又無,總之一路發病一路驗唔到主要的菌,但驗到有發炎。

記得驗埋其它野,中得一樣就費事中埋其它。消炎藥無咩用,止下痛咁,最緊要隻抗生素得!

回復 13964# 的帖子

會記住師兄所言
我頭一日驗埋愛滋梅毒疱疹
雖知有空窗期 但都想先驗一野
不過其他都無事先 家陣提心吊膽
我想問師兄們食完十四日藥後 立即覆診再驗嗎?
沒菌多久才可繼續造愛呢?

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-10-2 16:04 發表
紫亞:唔洗怕,快D去比醫生檢查,得個明白!
因為我其實只係上網睇到外國定既空窗期去到13個月咁耐~
咁我仲洗唔洗驚AIDS?

引用:
原帖由 UnluckyEric81 於 2011-10-3 09:16 發表
會記住師兄所言
我頭一日驗埋愛滋梅毒疱疹
雖知有空窗期 但都想先驗一野
不過其他都無事先 家陣提心吊膽
我想問師兄們食完十四日藥後 立即覆診再驗嗎?
沒菌多久才可繼續造愛呢?
食完藥過5日可以再驗。你食埋睇埋個效果先決定啦,你驗到係咩菌應該好易搞!

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-10-3 09:42 發表

因為我其實只係上網睇到外國定既空窗期去到13個月咁耐~
咁我仲洗唔洗驚AIDS?
其實AIDS 空窗期只是三個月. 性接觸 三個月後去驗, 已經好準.

想請教下D中過疱既CHING.....
我第一次中, 岩岩發果到差唔多好番, 但其他地方見到好似新既疱咁
咁正常嘛?

小弟出黎玩既次數唔多, 次次都有帶套, 最多輕輕錫下咀仔咁
有次玩水床時, JJ被囡囡用妹妹係出面磨 (叫都叫唔切
同埋俾囡啜過一下袋袋(又係叫唔切
同埋我的一邊LIN有D類似濕疹的, 又試過叫唔切囡唔好鍚

咁就中左招啦

剛夠三個月,驗多次AIDS 和梅毒,all negative.........

而家只係尿道炎,要等佢好返........不過我真係發現飲完茶和可樂係差左,試過有日狂飲水,中午到晚上真係唔痛.........

我諗要好返仲有一段時間........但我會努力

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 eugene~129 於 2011-10-3 23:36 發表
想請教下D中過疱既CHING.....
我第一次中, 岩岩發果到差唔多好番, 但其他地方見到好似新既疱咁
咁正常嘛?

小弟出黎玩既次數唔多, 次次都有帶套, 最多輕輕錫下咀仔咁
有次玩水床時, JJ被囡囡用妹妹 ...
eugene, 你唔好自已估估下, 快啲去醫生驗清楚係咪皰疹先, 真係中招就食藥, 多休息飲食均勻, 提高自已免疫能力

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-10-5 00:39 發表

eugene, 你唔好自已估估下, 快啲去醫生驗清楚係咪皰疹先, 真係中招就食藥, 多休息飲食均勻, 提高自已免疫能力
唔係ar ching, 我睇左兩次醫生
第2次佢已經話左我係啦
食左d藥差唔多好番晒
但第到又起d新既........

相關搜索目錄: 飲食

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。