推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-6 14:00 發表 小弟都中花了,一星期前做左電灼,而家傷口都未埋,日日隔過鐘頭就去厠所睇,反到公司無心做野!好灰!早兩日發現其他位置又起,反去睇醫生話太細粒唔知係米,俾葯水自己反去一星期點一次!葯方買左疣定寧自己搽 ...
疣定寧要小心分䦕使用,不能過量!

多謝fastfit ching提醒,頭先去左15/f,做左冷凍,何醫生話唔好搽住,要等傷口好反先,而家下面瘇哂,今晚係唔係唔好沖涼?

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-6 14:00 發表
小弟都中花了,一星期前做左電灼,而家傷口都未埋,日日隔過鐘頭就去厠所睇,反到公司無心做野!好灰!早兩日發現其他位置又起,反去睇醫生話太細粒唔知係米,俾葯水自己反去一星期點一次!葯方買左疣定寧自己搽 ...
我覺得你夠3個月就去驗啦  驗左自己安心D 做野應該會專心  至於傷口我林5洗睇甘多GE  越睇越驚丫

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-6 20:28 發表 多謝fastfit ching提醒,頭先去左15/f,做左冷凍,何醫生話唔好搽住,要等傷口好反先,而家下面瘇哂,今晚係唔係唔好沖涼?
等傷口痊痊癒先,腫過幾日就會消,如果係細粒位置,下次問Dr Ho可唔可以搽 Wartec?
疣定寧唔好搽住!

甘我抹身算,請教ching咩係wartec?而家最驚愛滋果樣,真係晤知cheak唔check好!我接受唔到!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-6 22:12 發表 甘我抹身算,請教ching咩係wartec?而家最驚愛滋果樣,真係晤知cheak唔check好!我接受唔到!
Check 下安心D,Wartec 係治疣藥膏,美國FDA 認證!

中左花真係成個人灰哂,日日放工就係屋企訓,唔想面對!而家總叫接受左,但又驚緊愛滋!!好彩單身,只係顧自己!唔洗驚多份!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-6 22:49 發表
中左花真係成個人灰哂,日日放工就係屋企訓,唔想面對!而家總叫接受左,但又驚緊愛滋!!好彩單身,只係顧自己!唔洗驚多份!
勇敢D去驗血吧,  在接觸後兩個月驗就準確了.

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-6 20:28 發表
多謝fastfit ching提醒,頭先去左15/f,做左冷凍,何醫生話唔好搽住,要等傷口好反先,而家下面瘇哂,今晚係唔係唔好沖涼?
涼可以照沖, 只要小心D吾好使到傷口太濕.

多謝ching提點,但今日醫生話三個月先好cheak!哎…
真係好驚!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-6 23:38 發表 多謝ching提點,但今日醫生話三個月先好cheak!哎…真係好驚!
唔好去政府Check,要去就去關懷愛滋度Check 啦!

想問ching們,你地中左招一般都有check埋愛滋?

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-7 08:41 發表 想問ching們,你地中左招一般都有check埋愛滋?
有懷疑就要去check

而家個個鍾都去厠所睇有無新疣,download左過電話app,用閃燈電筒個個鐘照下,唉…壓力好大!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-7 17:53 發表 而家個個鍾都去厠所睇有無新疣,download左過電話app,用閃燈電筒個個鐘照下,唉…壓力好大!
放鬆D 啦!比你拍到有新疣又可以點?咪又喺要去比醫生攪掂!
要總之要養好身體,為長期作戰作準備!

上身衫洗唔洗同屋企人分開洗?而家轉左著紙底褲,日日換!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-7 20:04 發表
上身衫洗唔洗同屋企人分開洗?而家轉左著紙底褲,日日換!
你個身都有定點? 一般黎講內衣自己洗就可以 上身衫5洗分開GE!  5好林甘多啦

多謝catzy c姐回覆,係呢?你病情點?

唉…又發現新疣起啦!都唔知點?而家好細點,只好用疣定寧試下先

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-8 21:31 發表 唉…又發現新疣起啦!都唔知點?而家好細點,只好用疣定寧試下先
緊記薄薄的搽,不要心急過量

但原來第一個醫生開俾我果支葯水都係叫wartec,上網睇過係鬼臼毒素,同fastfit ching 所講葯膏同類,但我果支就一個星期只可用一次!我打算一有新疣就自己點左先,再用疣定寧抗病毒,試一試!我見大陸d人都係甘醫!但唔知新疣會出到幾時停?

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-6 23:38 發表
多謝ching提點,但今日醫生話三個月先好cheak!哎…
真係好驚!
其實在接觸後兩個月CHECK 已經有99% 的準確度,  等到三個月CHECK 就有100%的準確度.
因為要盡快消除疑慮, 可以先在兩個月CHECK 一次(其實在42天CHECK 已經可以有97%準確) , 然後再在三個月或以後後再CHECK, 這樣心理上會好過D.

strange ching多謝你意見,但其實我感覺自己真係有機會中a,所以有d唔太敢面對,怕知道左連花都無心機醫!唉…好驚,而家知錯太遲!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-8 23:00 發表 但原來第一個醫生開俾我果支葯水都係叫wartec,上網睇過係鬼臼毒素,同fastfit ching 所講葯膏同類,但我果支就一個星期只可用一次!我打算一有新疣就自己點左先,再用疣定寧抗病毒,試一試!我見大陸d人都係甘醫!但 ...
你果支可能係wartec solution ,要連續(3天)早睌用,停4日觀察皮膚反應(為一個程),
如未清除,下週又再連續用3天,休息4天,同一位置最多係用4星期,對初起的疣效果不錯,不過容易返發,返發時再搽過,疣定寧最好還是按醫生吩咐才使用!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-7 09:53 發表
而家個個鍾都去厠所睇有無新疣,download左過電話app,用閃燈電筒個個鐘照下,唉…壓力好大!
開頭係咁, 放鬆d啦係而度多吹吹水release 一下會好好多

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。