推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-6-9 10:04 發表 你要成日去做運動先得  可能你本身體質弱
收到,謝謝 Michael 師兄

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-6-8 15:18 發表 我開頭還以為可以好快清哂!因為我由第1次病發,到完成第2次冷凍(大約個半月)都冇嘜點嚴重!當時我仲有食煙!但今次好似一下子發哂出黎咁樣!已戒到1日2支煙!今日問Dr Ho 係咪如果一發現有粒起,就即刻黎做冷 ...
師兄,除煙以外,運動,睡眠,壓力,心情,飲食清淡,都對免疫力有影響。

相關搜索目錄: 飲食 運動

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-9 17:57 發表 師兄,除煙以外,運動,睡眠,壓力,心情,飲食清淡,都對免疫力有影響。
還有酒呢一樣

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-9 17:57 發表

師兄,除煙以外,運動,睡眠,壓力,心情,飲食清淡,都對免疫力有影響。

我應對得煙,睡眠做得唔好!其他問題不大!

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-6-9 23:43 發表 我應對得煙,睡眠做得唔好!其他問題不大!
睡眠好重要,我試過失眠兩睌,D花瘋長又快又大。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-10 17:55 發表

睡眠好重要,我試過失眠兩睌,D花瘋長又快又大。
金木我未試過失眠!只是夜訓!不過盡量維持每日訓8個鐘以上!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-10 17:55 發表 睡眠好重要,我試過失眠兩睌,D花瘋長又快又大。
好睇自己身體,都無乜健康生活tips,祝早日康復。

今日睇dr ho, 本來預左做活檢..睇下咩事都好
但dr ho睇完又話只係裡面發炎,好番左9成
我話我三個月都係咁,無好過..
佢話要我俾時間佢消炎,呢菌應該殺晒,一個月唔好先搵佢......

唉......有冇醫生介紹?
Dr Ho唔信病人講既野....
我都話無好過,重叫我一個月後先搵佢

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-11 17:42 發表 唉......有冇醫生介紹?Dr Ho唔信病人講既野....我都話無好過,重叫我一個月後先搵佢
師兄,

有D師兄話有個 Dr Au 和 Dr 方都0K,但你要自己從第一頁開始找找,還有,我記得有D師兄都 post 左D link 有關全港皮膚專科私家醫生條 link , 你用少少時找找。

呢度版主唔俾開名,否則會 ban account , 請見諒

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-11 17:42 發表 唉......有冇醫生介紹?Dr Ho唔信病人講既野....我都話無好過,重叫我一個月後先搵佢
師兄,

PM左你,睇下幫唔幫倒你?

回復 17231# 的帖子

其實你有乜洐礸峈A?尿道炎?

尿道炎食左一星期藥已經好番
但龜頭炎三個月,食左好多抗生素同藥膏,D紅點都重係度,無變化,唔痕唔痛......
引用:
原帖由 yyhill2013 於 2013-6-11 19:22 發表
其實你有乜洐礸峈A?尿道炎?

唔該你師兄, 已收到你pm, 師兄近排點?
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-11 18:11 發表

師兄,

PM左你,睇下幫唔幫倒你?

龜頭炎可能D紅點唔N散。 其實無其它病毒就唔駛太恕

Dr ho 同你講既差唔多,發完炎會咁,無病毒唔使恕..

但問題係由三個月前,呢D點都係咁...冇好轉喎,咁如果係有醫度,應該有D好轉...
扯起果時一粒粒更加明顯,不是正常的光滑表面
引用:
原帖由 yyhill2013 於 2013-6-11 20:33 發表
龜頭炎可能D紅點唔N散。 其實無其它病毒就唔駛太恕

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-11 20:42 發表 Dr ho 同你講既差唔多,發完炎會咁,無病毒唔使恕..但問題係由三個月前,呢D點都係咁...冇好轉喎,咁如果係有醫度,應該有D好轉...扯起果時一粒粒更加明顯,不是正常的光滑表面
睇多個睇下點講,再上 update 下大家

BOOK 左DR AU, 原來佢都好忙,旺角要25號先有位
中環就下星期三
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-13 15:22 發表

睇多個睇下點講,再上 update 下大家

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-13 15:44 發表 BOOK 左DR AU, 原來佢都好忙,旺角要25號先有位中環就下星期三
聽講 Dr Au 會貴少少,不過都睇多個參考下啦。

7號 Dr Ho 做完冷凍,有D花未甩哂,下星期21號剛剛兩星期,再去一次。

其實已經介左海鮮,牛羊鵝鴨。唔知呢D野係唔係會影響花生長呢?

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-13 15:44 發表 BOOK 左DR AU, 原來佢都好忙,旺角要25號先有位中環就下星期三
建議你中環下星期三,做D睇好D。會好的,加油啊。

已book星期三
其實我一有事已經即刻睇,睇左幾個,一直有用藥..shit
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-13 17:55 發表

建議你中環下星期三,做D睇好D。會好的,加油啊。

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-13 17:59 發表 已book星期三其實我一有事已經即刻睇,睇左幾個,一直有用藥..shit
唔好灰心,總會有一個醫生幫到你解決問題,俾D耐性。

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-13 17:59 發表 已book星期三其實我一有事已經即刻睇,睇左幾個,一直有用藥..shit
師兄,你唔係孤單一個,我會一直支持同鼓勵你直到你好番為止。

引用:
老實說,我唔係醫生,但人無助黈伬埡`希望有人在旁支持和聽你訴苦,你會安心一點唔係一個人捱,心情會好D,壓力都少D,會快D好番。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。