推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

睇今期天女個老婆格完全出晒薄Au完老朱去滾跟手小佢有正經洐灠窗A跟茈穧糐\荇M浮跨嚝唹牷A完全係典型鵀拲C風範!

我最愛鴾趧v姬終於再度登場,依然索爆 ,但居然跟鬙@尊之子 !佢咁做我估應該同寒月武條屍俾世尊之子挾走鬙h波斯有關,話時話,本炴N用鱄齯祧g幅謠縐鴠@尊之子勁到無人有,但好似到而家都未介紹過世尊之子叫乜水渦?另外不得不讚麉Y老朱,老虎鉆j籬佢居然緊張月影姬到出晒面,完全失控咁撲過對面船開拖爭女 !呢鑊我諗佢返到屋企真係俾天女開拖都有份 !講講鴽琱S諗起一樣洁A就係老劉作為老朱翵}師益友兼兄弟,以佢性格無理由住老朱退步同問題所在而忌諱隱瞞,理應係當頭棒喝話佢聽先琣捊B性格黺

今期朱元璋慘敗於小白手下,無地自容 ...

今期都幾精彩,但係就覺得有D監硬薄I老朱真係好似呀王維基話齋衰到衰無可衰,衰到貼晒地,俾世尊之子打到踩住個頭,真係該煨,後來仲打到佢變冰鮮雞硬晒呔咁返歸,衰晒俾全世界!不過我覺得呢樣洢Y佢班c同佢老婆玩佢鵅A喂,就算真係變鬫B鮮雞都可以係船艙度幫佢用熱水解凍溶冰,就算唔得都可以等佢D冰慢慢溶鬙等佢自己行落船返歸魽A家懱敯佽w掘掘抬佢出獻世,班友係咪玩洇r!另外老朱落泊都去雞竇,平時茷K服就話隉A呢鑊佢一身名貴元帥戰甲,再加上佢平時麍ㄢ齠迆n法,呢兩樣洏[埋我就唔相信因為佢區區7日無找數你個跑慣江湖見慣世面奰t婆夠膽咁樣趕佢老朱扯!

另外世尊之子劗骱蟒u係好似好勁,聽徐達講佢麊Z功如果老朱無退步儭傱釵P佢不相上下,但如果係咁我就高老朱一線,佢話晒一身先天元陽膃P後天玄陰鼣怜疚珙伬曮Y話你天資高就可以做到!

仲有一樣炴N係世尊之子除鱆Z功好之外就真係好白痴,你話殺盡老朱身邊鴾H呢樣憑佢武功可能真係得(但期實都無乜可能),但你話要攻呀老朱城掠明教、白蓮鵀a,我就真係覺得係痴人說夢,1:全個中原反元反到RR聲,其中老朱仲要係唔細儺陛A人地統領十萬雄獅,對調兵遣將衝鋒殺敵訓練有素,而你世尊之子由老年咁遠麊i斯帶人返薛粢嗃\如果多過3000兵馬都未必使老朱出手,元朝肯定使人攔截,唔係容乜易又多隻香爐多隻鬼!2:全國漢人反元反到風頭火勢,你世尊之子即使係漢人,但你帶返鶦Z係波斯鬼渦,家鴷螫痡◇咁HIGH,強如十三翼都俾佢地打到R包散啦,正所謂每人吐督口水都浸死你班波斯鬼啦!3:明顯成個波斯明教都唔服你世尊之子橫裡奪位,試問爭天下大打仗,如果成班人唔服個主帥,成班兵馬又唔係正規訓練麰x隊,又唔齊心,咁又點打呢!

而家仲係棺材入面個宋xx,第日會用什麼身份出場,會否是徐壽輝

同武神戰器匹敵的會係呂布 , 夏侯惇 or 劉備呢?
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-1-2 23:05 發表
同武神戰器匹敵的會係呂布 , 夏侯惇 or 劉備呢?
應該係呂布
因為史著呂布係五原人,即係而家內蒙包頭市o個邊
所以上一集「生之土」o個一chapter,十三去o左蒙古~
而今集「興之地」呢一chapter,佢地去o左河南,河南正正就係當年呂布抽贏關二哥o既虎牢關之地~

咁會唔會搵埋佢死既地方????即徐州o個頭??
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

睇完風雷傳,佢後面專欄有d乜乜08回顧o既野
佢地話天子6 會o係150期完~
你地覺得佢地可唔可以o係唔那西、唔飛書o既情況150完?

我就話唔得了
真係講堅,
蒼狼同童哥o既決戰都鋪o左兩篇(白蓮大戰同白鹿遺憾)
老朱去娶下老婆,帶件大茄老虎,又玩兩篇(元帥印同皇城血路)
4篇加埋冇70都有60期了
仲要o係天子6整體故事o黎講唔太算主線

而家佢地要清o既野,起碼有呢幾樣:

1.)十三翼死剩種(銷魂極樂、黃禍、黑死病)
佢真係唔好到結局話佢地最後搵唔到呀,如果唔係你同我講一套鬼片鋪o左成兩個鐘,點知最後話呢套戲冇鬼有乜分別?

2.)老朱上終極o既明神武典+對邪童、肥佬
蒼狼o既隻抽,都攪o左成30幾40期
咁老朱對邪童同對肥佬,一人三十期唔過份
佢真係唔好一野鄱陽湖之戰就收工,真係燒書都似~

3.)老朱即位大殺功臣
雖然係文戲,但係睇佢成日都用倒敘同插敘o既手法做
唔覺得佢地想將呢d文戲幾格帶過~

呢三條主線加埋,燒多佢百幾二百期都唔過份~
150期,邊完到~

引用:
原帖由 元朗躉 於 2009-1-5 02:43 發表
睇完風雷傳,佢後面專欄有d乜乜08回顧o既野
佢地話天子6 會o係150期完~
你地覺得佢地可唔可以o係唔那西、唔飛書o既情況150完?

...
你太唔了解老黃的作風喇
根據以前《神兵3》變做《神兵3.5》的經驗
《洪武》到時150完咗後...
就會立刻出《洪武大帝1.5》或者《洪武大帝2》,信唔信
音樂無界限

我都覺得以而家龠i展50期內容肯定係埋唔到尾,睇見佢咁講我真係恕艀鳥鷛|爛尾,我好地地咁棒你場你唔生生性性寫好佢而爛尾儭隉A我發誓以後唔再俾一毫子你個仆街賺,以後全部上網睇!

1.)十三翼死剩種(銷魂極樂、黃禍、黑死病)
佢真係唔好到結局話佢地最後搵唔到呀,如果唔係你同我講一套鬼片鋪o左成兩個鐘,點知最後話呢套戲冇鬼有乜分別?
銷魂極樂就一定要出(呢條線係老朱攪出黎..佢唔呢輯埋尾點得 )...而黑死同黃禍可能只出一樣..然後會o係新天子(可能出成吉思汗掛:p)o個度講..

2.)老朱上終極o既明神武典+對邪童、肥佬
蒼狼o既隻抽,都攪o左成30幾40期
咁老朱對邪童同對肥佬,一人三十期唔過份
佢真係唔好一野鄱陽湖之戰就收工,真係燒書都似~

可能打到最後變左高手過招..or一d會只係玩下行軍戰鬥(不過我幾驚佢地咁玩...因玉記打仗場面好似唔多掂..)
咁就10期5期講一個都唔出奇....

3.)老朱即位大殺功臣
雖然係文戲,但係睇佢成日都用倒敘同插敘o既手法做
唔覺得佢地想將呢d文戲幾格帶過~
呢樣唔駛講....之前玉記d天子都冇講主角做左皇帝後既事....呢d應該唔會出現...

呢三條主線加埋,燒多佢百幾二百期都唔過份~
150期,邊完到~
講真..如果咁樣完....除左做臭"天子"名(不過之前都臭臭地....個人唔like流氓同如來神掌2輯...)
大帝寶同鍾英偉個名都會臭埋..咁就唔好啦..會唔會係50期後再做50期..話讀者要求(呢條橋玉記成日用....不過e+好少...多數都係無啦啦由長篇轉左做幾~幾十期完...係近期風雷同神掌先講加長黎寫....),....玩埋個結局???
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-1-5 10:10 發表

你太唔了解老黃的作風喇
根據以前《神兵3》變做《神兵3.5》的經驗
《洪武》到時150完咗後...
就會立刻出《洪武大帝1.5》或者《洪武大帝2》,信唔信
不是說過新的這篇(龍威)已經進入天子6第二部了 ?

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-1-7 04:18 發表
可能打到最後變左高手過招..or一d會只係玩下行軍戰鬥(不過我幾驚佢地咁玩...因玉記打仗場面好似唔多掂..)
咁就10期5期講一個都唔出奇....
我好認同
天子基本上六輯都冇乜正o既戰爭場面
龍威篇第一期,預告話咩「金陵攻防戰」係老朱起義o既一場重要戰役
又話咩文臣武將各顯神通
點知兩大軍師點樣出手我又睇唔到
埋牙o既戰爭就求其將把關老二拋o黎拋去就攪掂
一d浩翰o既戰爭場面都冇

p.s. 講起關老二
之前徐達同常小肥都仲o係度話未掌握到點樣得心應手地裝關老二上身
而家佢地忽然想點玩就點玩,劈完仲唔會好似以前咁虛脫
但係個過程大帝寶無交待過
佢係咪覺得我地d讀者睇故就唔應該駁故,所以諗住側側膊唔講
咁樣飛法,唔怪得之佢地話150期完到囉=.=

引用:
原帖由 元朗躉 於 2009-1-3 04:50 發表

應該係呂布
因為史著呂布係五原人,即係而家內蒙包頭市o個邊
所以上一集「生之土」o個一chapter,十三去o左蒙古~
而今集「興之地」呢一chapter,佢地去o左河南,河南正正就係當年呂布抽贏關二哥o既虎牢關之地 ...
剛在別處看到劇透,三國時期關羽一刀解決了呂布 ...

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-7 19:20 發表

剛在別處看到劇透,三國時期關羽一刀解決了呂布 ...
關老二一刀解決呂布!?
咁仲有邊個夠關老二打?
十三搵o既又係邊個?

引用:
原帖由 元朗躉 於 2009-1-8 02:28 發表

關老二一刀解決呂布!?
咁仲有邊個夠關老二打?
十三搵o既又係邊個?
劇透說陳友諒找的『他』是呂布 ...

老朱好幸福,有個好老婆,好兄弟,同埋好下屬

風鷹想對付老朱,但又不忍落手,但如果佢唔出手,咁老朱點可以做到,由絶地再起機呢,,,,,,

春仔去咗追二哥,最終咪可以同拉琪一整,但係徐達無咗二哥上身,咁點做到將對將呢,唔通要揾藍玉出場。

引用:
原帖由 ada1128 於 2009-1-13 22:09 發表
春仔去咗追二哥,最終咪可以同拉琪一整,但係徐達無咗二哥上身,咁點做到將對將呢,唔通要揾藍玉出場。
藍玉o係洪武入面只係小腳色,出o黎只會俾人秒殺........
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

咁珊姐可以嗎

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-1-13 22:30 發表

藍玉o係洪武入面只係小腳色,出o黎只會俾人秒殺........
從藍玉的造型看來不像是個"小角色",他比常胖子帥多了 ...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。