推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

今期交待咗老朱兩個頭馬的實力,睇嚟下期輪到老朱發龍威囉

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-2-14 05:38 發表
今期小朱哪吒上身,玩風火輪 ...
其實點解係風火二輪,而唔係冰火二輪呢??不過算啦,起碼都叫諗過0下唔係只係一味強化內力。

引用:
原帖由 virus666 於 2009-2-16 12:57 發表

其實點解係風火二輪,而唔係冰火二輪呢??不過算啦,起碼都叫諗過0下唔係只係一味強化內力。
佢真係冰火二輪喎,係果位師兄手快快打錯o者......

今期小玲瓏被帖木兒強吻 ...

我估小玲瓏冇咁易衰喺帖木兒手上...
話哂小玲瓏都叫中原道流的精神領袖,實有D殺手鐧未出ge...
可能湊帖木兒採陰果陣搶埋果半截萬象真藏都唔定
關羽 vs 呂布就唔多樂觀...
常遇春實會顧忌裝備咗呂布戰器的拉琪而處處留手...唔敢去盡...
音樂無界限

仲未買今期,心急想知劇情,各位大哥可否告知

世尊之子出動三千狼人大軍 ...

今期戰器之戰都ok喎,
但劇情既然俾魔童遇上帖木兒,咁果半截萬象真藏都好大機會俾魔童搶走
音樂無界限

今期關公戰呂布幾精彩,但係硬係覺得呂布戰器個面罩鼣]計有D怪,天下咁大打打鼣ㄘ~然俾邪童撞到萬象真藏,果然真係心想事成呀下!打從第一日徐達詐降,到今日真相大白同世尊之子亮出最後殺 “戰狼3000”但係我覺得劉伯鈶雩虓|應對方法,事關當日?,成段劇情除鷘眾璁P表面之外我真係睇唔出有驚喜之處,期實有關兩兵交鋒黿☆`可以用多D兵法、心戰等內容,等大家得有戲味D,唔好下下都係意料之內好無!不過又唔好真係為意外而意外(好似張翠山變張翠珊)!另外要贊麰楔鶪G輪鼣]定真係唔錯,相信老朱回歸之日會好好睇!

唔好意思漏左一大段,家下再補番 Sorry Sorry
今期關公戰呂布幾精彩,但係硬係覺得呂布戰器個面罩鼣]計有D怪,天下咁大打打鼣ㄘ~然俾邪童撞到萬象真藏,果然真係心想事成呀下!打從第一日徐達詐降,到今日真相大白同世尊之子亮出最後殺 “戰狼3000” 但係我覺得劉伯鈶雩虓|有應對方法,事關當日老劉M呀月影姬套料時月影姬好似爭D爆 “戰狼3000” 俾佢知 (但唔知有無爆到),波斯大軍鈰◢有Q困就算佢真係出盡呢 “戰狼3000” 相信只要用番傳統對付野獸鴾隤k「火燒」加箭攻,呢班人狼相信都真係收得工苤I成段劇情除鷘眾璁P表面之外我真係睇唔出有驚喜之處,期實有關兩兵交鋒黿☆`可以用多D兵法、心戰等內容,等大家得有戲味D,唔好下下都係意料之內好無!不過又唔好真係為意外而意外(好似 “張翠山”變“張翠珊”)!另外要贊麰楔鶪G輪鼣]定原理真係唔錯,用氣墊噴氣移動同腳底冷熱噴射氣壓原理,呢個設定已經唔係輕功身法快慢咁簡單,如果老朱功力夠雄厚我相信佢可以好似超人咁飛天、半空急停、滑翔•••都無問題,非常期待,相信老朱回歸之日同世尊之子 “帥之戰”會好好睇!

ffffffffffffff
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -60 惡意灌水 2009-3-2 19:23
  • 冰河 威望 -60 惡意灌水 2009-3-2 19:23
  • 冰河 金錢 -60 惡意灌水 2009-3-2 19:23

今期通哥再現搞笑本色 ...

下期封面,好有皇者回歸的氣勢,而今期對徐達的後授,好有咸蛋超人遇到強敵,唔掂嗰陣,其他超人做後授d感覺

今期好彩魔童攞唔到果半截萬象真藏,如果攞到就真係慘咯
而〝人狼大軍〞果面就睇到好熱血,尤其朮赤一到同徐達互睥然後開波打人狼...型到吖
另外有少少意見,真係好唔明每次大戰,老劉都胸有成竹咁預知實有援軍到咁,上次喺皇城打魔童又預知常遇春 & 武神戰器會嚟幫拖,今次又預知到朮赤、白蓮教會嚟幫拖,雖然俾人叫再世諸葛啫...但俾少少畫面交待吓好喎.
一直以嚟民間將劉伯温神化咗啫,但《天子6》都無謂將劉伯温神化多一次掛
音樂無界限

今期通通向葉問致敬:「我要打十隻!」
笑到爆
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-3-8 18:06 發表
笑到爆
原來係向葉問致,我冇睇《葉問》真係唔知
音樂無界限

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-3-8 18:06 發表
笑到爆
騎三輪車那個白蓮小福好可愛,呵呵 ...

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-3-8 10:06 發表
笑到爆
O個度抄哂葉問...又有個細路踩單車過黎轉個圈..又講打十隻(10隻???有冇小d呀????起碼打100隻啦.. )
不過佢地一個個咁出場...唔知點解我睇得幾興奮 (唔係性o個隻:p )
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

回復 943# 的帖子

韓林兒出場果度最有氣勢
音樂無界限

通通果場完全係同葉問致敬既代表作,果幕既葉問劇情如下:
"外江佬" 【樊少皇】 去 "葉問公館" 踩場,葉問因為老婆熊黛琳唔鍾意佢成日同人"講手"所以唔同佢打,但因為"外江佬"太串太口臭,於是佢老婆同佢講左句「吾好打大爛屋企D野」咁就行左去,意思係「吾該快D打鑊佢」,於是葉問同佢鄐蝗]入面打,但葉問連讓幾招,俾"外江佬"打爛左幾件傢俬,葉問正想還拖之際,佢個幾歲大既仔踩住三輪車出大廳同葉問講:「爸爸,媽咪話你再唔出手就成屋既野都會爛晒迡鶠I」講完之後就踩住三輪車返入房,於是葉問就立即同佢開大拖,仲串到用“雞毛掃” 對呀"外江佬" 【樊少皇】 打大刀,用雞毛掃Fit 到呀"外江佬"成身成面 “籐條印”最後仲輸鬼埋!
至於話 “打十個”,就係源自有日本軍官好鍾意同中國武師較技比武,成日威迫利誘中國人去日軍道場打拳賽,打贏一個(一場)就有一包白米,點知其中一個同葉問認識既蔡李佛師父贏左第一場但輸左第二場仲要重傷,正當佢想囿藀菑v贏左既米包離開時,日軍將領既副官突然一槍打爆佢個頭當場打死左佢,呢幕畯皒降搢ㄗ魽A佢鉦惚膉坐U向日軍武士挑戰怒吼:「我要打十個,你地十個一齊上!」於是就出現葉問用詠春拳一個打十個大敗日軍武士既經典一戰!
呢套戲因為我好鍾意,而上個星期我鄑琣a公司有份搞既一個公開活動度見到鬖妡鵅A我話佢聽我係佢同鬘伬收JFans亦都係我地呢輩30出頭典型既香港仔,我仲同佢講叫佢快D拍 “葉問2”因為拍得精彩,所以好期待,但就同佢講叫佢吾好再拍「龍虎門2」苤A因為真係好惡頂,同原著差太遠,普通觀眾吾明佢想講乜;原著讀者更加睇到媽聲四起!佢笑茼P我講:「葉問2」好快有得睇,「龍虎門2」就暫時吾會諗茷ㄐI佢講「龍虎門2」既時候個樣好鬼搞野!

大戰外江佬(鏈結)
http://www.youtube.com/watch?v=460hlId4y-M
十個,我要打十個 (鏈結)
http://www.youtube.com/watch?v=tYcaq-wNtTk

相關搜索目錄: 詠春
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2009-3-9 21:17
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2009-3-9 21:17
  • 冰河 金錢 +40 精品文章 2009-3-9 21:17

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-3-8 22:05 發表
韓林兒出場果度最有氣勢
通通果然從善如流,知道大家睇唔慣佢留鬍鬚個樣仲專登留番薯A出場時銻俾我地睇,家下無鬚個樣咪好囉,起俾搞笑時搞得起黺隉I
睇韓琳兒出場既氣勢同佢掟落地果座蓮花冰山,相信佢呢幾年應該都進步左唔小,但應該都同佢伯爺呀童哥仲差好遠!
熱切期待,老朱下期強勢回歸,睇見下期個封面成班中原高手擺晒Posts幾有氣勢幾有型,其實下期個書名可吾可以叫佢『洪武---強戰回歸』呢!

岩岩睇多次....原來有好多野睇漏左....原來通通講打十隻....湯和好有疑問咁講咩意思??之後劉伯竟然答:致敬啊!致敬!..我睇返..即刻笑左出黎,,,

仲有度唔知係我諗多定誤解..開頭十三叫呂布去搶萬象真藏...淫婦叫佢快d清醒過黎...下面呀小玲瓏就講:: 他再非你的同伴!"他背後有鬼", 早已變成傀儡!
"他背後有鬼"<---係咪又同神探致敬呢???
                       /□\/■\
                        ||  ||

明天白皇者回歸﹗﹗﹗勁勁等

今期老朱新形象回歸,期待下期開戰,必定精彩!
不過拉琪就慘lu,叫春男同黑仔應該要戴無數綠帽.......
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

今期5強聯手o個幕唔錯...沒有............那裡敵得過身經百戰的的五強聯手?!
講野有紋有路..亦推到個節奏同氣勢上去,,,,正!
通通哥哥超好笑...佢個回憶竟然係..
我笑左出黎
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。