推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

引用:
原帖由 ada1128 於 2009-1-13 22:09 發表
春仔去咗追二哥,最終咪可以同拉琪一整,但係徐達無咗二哥上身,咁點做到將對將呢,唔通要揾藍玉出場。
這幾年术赤進步了,徐達也沒失禮 ...

期待藍玉及珊姐

早兩期睇到一段牁Q問問老編不過家下先得閒問,藍月武話就算世尊之子剎入月宗總壇取得武學秘笈都得物無所用,因為月宗秘笈係用暗語寫成既!但係當日老朱到月宗統領月宗兵馬時出發之前一晚自己一個通頂睇月宗秘笈又睇得明鵅I

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-1-19 14:57 發表
早兩期睇到一段牁Q問問老編不過家下先得閒問,藍月武話就算世尊之子剎入月宗總壇取得武學秘笈都得物無所用,因為月宗秘笈係用暗語寫成既!但係當日老朱到月宗統領月宗兵馬時出發之前一晚自己一個通頂睇月宗秘笈又睇 ...
對唔住,係寒月武至琚A武哥千祈唔好見怪!

不過話時話,睇魕O2期,寒月武俾我儱P覺真係唔錯,佢對月影姬既愛同對月宗同黑冠摩尼既無奈,佢同黑冠摩尼講既鶞薷隉G「弟子不敢質疑恩師,只是,自盡也需要莫大勇氣的!」真係感到佢鶗鰽L助同悲痛,再到佢決定為月宗前途而自盡鶗魖M心同從容,真係好唔錯!到佢死後寄魂鉏邡迨W教老朱武功同事事以反元民族大事為先鶗鬫菃矬諡僧J氣魄,真係覺得好可惜佢死得太早,更可惜係佢既死居然係俾世尊之子陰死既,呢點我好期望老朱再發威時親手打瓜世尊之子幫佢報仇同埋搶番條屍,最好係可以安排老劉幫老朱鄏悁隅迨W召出佢殘餘幮F魂俾佢真身有限度還陽親口同月影姬講再見之後就安安樂樂投胎,咁月影姬又可以禤I心水跟老朱,咁就完美苤I(唔知寒月武會唔會投胎去做老朱個仔,明朝既大皇子呢)

今期睇韓林兒個款懶勁咁!真係有D頂佢唔順,不過話時話,過左成4年時間可能佢真係已經好勁都未定,佢既進步再加上老朱既退步佢可能真係已經勁過老朱,但家下佢踩去應天,反而老朱就潛左水去修練,呢個情況可能分分鐘撞中呀“世尊之子”,白蓮教主VS波斯明教黿苭D之戰如果打得成我諗都幾精彩,最好就兩敗俱傷,然後老朱回復功力回歸收拾殘局!
另外今期見番好耐無蒲頭既通通,仲有埋個花朵“大龍頭”好似好勁咁,但佢留鬚個樣無以前咁討好,家下呢個樣咁嚴肅好難搞笑渦!
話時話, “世尊之子”到底姓乜名乜,就算係教主都有個名架,佢唔係姓 “世尊”名 “之子”咁型呀!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-1-19 15:27 發表
不過話時話,睇魕O2期,寒月武俾我儱P覺真係唔錯,佢對月影姬既愛同對月宗同黑冠摩尼既無奈,佢同黑冠摩尼講既鶞薷隉G「弟子不敢質疑恩師,只是,自盡也需要莫大勇氣的!」真係感到佢鶗鰽L助同悲痛,再到佢決定為 ...
好嘢,咁都比你唸到,老朱之子,不過身體弱d

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2009-1-19 07:27 發表
不過話時話,睇魕O2期,寒月武俾我儱P覺真係唔錯,佢對月影姬既愛同對月宗同黑冠摩尼既無奈,佢同黑冠摩尼講既鶞薷隉G「弟子不敢質疑恩師,只是,自盡也需要莫大勇氣的!」真係感到佢鶗鰽L助同悲痛,再到佢決定為 ...
係都做佢4仔...
大仔好快死....所以先要大仔個孫做皇帝(惠帝)..
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

朱升後期又無比老朱屈到死呢

今期朱元璋初會朱升 ...

今期老朱開始返苤A生死關頭逼發全陽、純陽力量仲連日月雙瞳都 “開通”返,可能同全盛時仲有距離,不過合撒兒幫老朱逼發功力又點計都無蚍諢I

引用:
原帖由 ada1128 於 2009-1-23 00:05 發表
朱升後期又無比老朱屈到死呢
朱升獻「九言策」後,即被拜為中順大夫,備受朱元璋器重,連年被征召問策,助朱元璋克饒州,下處州,搗江州,在鄱陽湖大戰中,朱升知彼知己,以先發火器、次發弓弩、再短兵擊之等計,大敗陳友諒,創造了以少勝多的戰例。朱元璋南征北戰十餘年,終于在元至正二十八年(1368)都于南京,朱升被征召入京充當謀臣,先後被授侍講學士,知制誥、同修國史、翰林學士,並與諸儒編修《女誡文》、《齋戒文》。明王朝建立後,朱升深知伴君如伴虎的道理,毅然決然地選擇了退隱。果然,朱升離開南京後,南京有了血腥之災。朱元璋在20年不到的時間里,由於看到功臣佔據高位,兒孫十分文弱,為保萬代江山,害怕開國元勛擾亂,製造了一系列冤案。他將原封的64名國公、列侯、大將等,殺了34個,受株連的竟達十幾萬人之多,許多功臣死於非命。而朱升卻因及早抽身得以保全,終老于鄉間的林泉之下
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2009-2-6 02:21
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2009-2-6 02:21
  • 冰河 金錢 +40 精品文章 2009-2-6 02:21
  • ada1128 威望 +40 精品文章 2009-2-5 20:49
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-2-5 08:39 發表

朱升獻「九言策」後,即被拜為中順大夫,備受朱元璋器重,連年被征召問策,助朱元璋克饒州,下處州,搗江州,在鄱陽湖大戰中,朱升知彼知己,以先發火器、次發弓弩、再短兵擊之等計,大敗陳友諒,創造了以少勝多的 ...
呢d先係聰明人
                       /□\/■\
                        ||  ||

回復 913# 的帖子

咁耐無見,樹了邊

今期幾鐘意睇合撒兒果段內心戲,
眼見十三翼殘缺不全,大哥鐵木真早已經死咗,軍師帖木兒又因私怨而擅離職守走去咩,脫胎換骨的赤老溫 & 札木合又死得早,哲別...王罕&柯額侖又瓜埋,拉琪跟咗俾魔童上身的〝十三〞而行縱不明,百顏又要扮一世皇帝去穩住元朝大局,拖雷 & 朮赤又有待磨鍊...自己又因為同張君寶對戰而受內傷,功力不斷流失...
老一輩死咗大半,除咗拖雷 & 朮赤...後生果一輩又睇得唔打得...青黃不接咁,漢人果面的勢力又不斷急速成長威脅元朝,外憂內患加埋自己的內傷所營造的壓力,我哩個作為旁觀者的讀者都睇到身同感受.
哩段內心戲真係幾正
音樂無界限

引用:
原帖由 ada1128 於 2009-2-5 20:50 發表
咁耐無見,樹了邊
返工兼O利是
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-2-6 14:27 發表

返工兼"O"利是
係派定逗????
                       /□\/■\
                        ||  ||

good!!!!!!!!!!!!!!!!!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -20 惡意灌水 2009-2-7 14:21
  • 冰河 威望 -20 惡意灌水 2009-2-7 14:21
  • 冰河 金錢 -20 惡意灌水 2009-2-7 14:21

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-2-7 00:03 發表

係派定逗????
小弟尚未娶妻

睇徐達個動機...似做無間道幫老劉收集情報多喎
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-2-6 22:21 發表
今期幾鐘意睇合撒兒果段內心戲,
眼見十三翼殘缺不全,大哥鐵木真早已經死咗,軍師帖木兒又因私怨而擅離職守走去咩,脫胎換骨的赤老溫 & 札木合又死得早,哲別...王罕&柯額侖又瓜埋,拉琪跟咗俾魔童上身的〝十 ...
從今期鍾生後記看來,風鷹至少得等到下篇才可能領便當 ...

今期睇見風鷹真係感覺到佢齔L奈,下期佢又再M老朱開工練功,跟茪U輯就會終極威威之後打卡收功,我諗呢兩輯都會幾好睇,同埋值得一讚麉Y呢幾期D畫面真係靚鬫n多,同無乜詭秤同91頁,希望老騿B大帝寶 keep住呀,同埋洪武真係未必要趕住150期就收檔,只要唔好拖穚keep住水準好好睇咁完成本書,相信就算多10零20期大家都係會支持鵅I

今期徐達真係當呀“世生”(世尊之子)係傻架,如果咁佢都信你儭雱粢雈捰蟡@尊都激到返生都似,不過咁,我估老劉同徐達可能係用反間計,預左呀“世生”會叫佢地交出老朱或者戰器謐m降,到時老朱可能已經食鱁雁(重振雄風)但就扮晒依然死狗,乘呀“世生”唔為意時就明神武典、日月雙瞳、武神戰器…一齊薑卅\!

睇完今期,我覺得世子可以好快收檔。

今期小朱哪吒上身,玩風火輪 ...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。