推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-7-27 23:35 發表
出場的竟然係中年版張君寶...
中年版張君寶,向中華英雄致敬!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-8-18 21:34 發表
呢2期係打得幾正....不過..我覺得好似有d比人斬開一忽忽既感覺....
反而幾期夾埋一齊睇仲正~~
版主所言甚是.............
可能大帝寶要同時兼顧多場戰鬥(風鷹戰徐達, 常遇春戰陳友諒, 張君寶戰飛將戰器+魔童, 張松溪戰十三+拉琪等......), 以致未能一氣呵成.......

今期內容真係好好睇&感動
帖木兒捨己救拉琪,其情操連天女都感動埋...
到最後鐵木真&赤老溫接走帖木兒果幕好煽情吓
不過鐵木真&赤老溫用蒼狼殲霸拳轟擊妲己果幕好有power
合撒兒的心計真係用得好絕吓 ,簡直痴線...
徐達哩鑊真係俾距玩死
音樂無界限

頂!玩咩!帖木兒咁就香左,咁佢練銷魂極樂黎做乜?難道只係為左一嘗全國臘腸滋味?鍾英偉先生,唔該俾D心機去編啦,我唔想睇到你變成第二個強姦興呀!
黎巴嫩係咪已經離開玉記?真係好想佢接手執番好本書,講真,佢編劇功力真係比玉記其他編劇高,點解唔好好重用呢個人才呢?
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-8-24 00:45 發表
頂!玩咩!帖木兒咁就香左,咁佢練銷魂極樂黎做乜?難道只係為左一嘗全國臘腸滋味?鍾英偉先生,唔該俾D心機去編啦,我唔想睇到你變成第二個強姦興呀!
黎巴嫩係咪已經離開玉記?真係好想佢接手執番好本書,講真,佢 ...
我反而有唔同睇法
早o係「白鹿遺憾」篇入面,黎巴嫩都講過,白鹿o既遺憾陸續有來~
佢練銷魂極樂係為報仇,但係到最後乜仇都報唔到,唔好話打老朱、韓林兒呢d,o係「鷹擊長空」入面,白鹿連白蓮天女都殺唔到
佢咁愛大汗,要咁大犧牲同咁多男人攪,都報唔到仇,仲要差d害埋拉琪,最後更要同仇人老劉下跪
呢d先伏線先鋪得妙,先應晒「白鹿遺憾」

如果佢練完銷魂極樂後,橫掃整個天子六o既世界
最後攪到老朱o個差又忽然功力大提升,練d咩暗黑武典七重天、機甲明神等等~
咁就真係強姦興啦~
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +40 我很贊同 2009-8-24 15:30
  • 冰河 威望 +40 我很贊同 2009-8-24 15:30
  • 冰河 體力 +40 我很贊同 2009-8-24 15:30

引用:
原帖由 元朗躉 於 2009-8-24 02:15 發表

o係「鷹擊長空」入面,白鹿連白蓮天女都殺唔到
佢咁愛大汗,要咁大犧牲同咁多男人攪,都報唔到仇,仲要差d害埋拉琪,最後更要同仇人老劉下跪
呢d先伏線先鋪得妙,先應晒「白鹿遺憾」

如果佢練完銷魂極樂後,橫掃整個天子六o既世界
最後攪到老朱o個差又忽然功力大提升,練d咩暗黑武典七重天、機甲明神等等~
咁就真係強姦興啦~ ...
ha.... ha... very well said.  The 強姦興 part "laugh me to death"!

引用:
原帖由 元朗躉 於 2009-8-24 02:15 發表

我反而有唔同睇法
早o係「白鹿遺憾」篇入面,黎巴嫩都講過,白鹿o既遺憾陸續有來~
佢練銷魂極樂係為報仇,但係到最後乜仇都報唔到,唔好話打老朱、韓林兒呢d,o係「鷹擊長空」入面,白鹿連白蓮天女都殺唔到
佢 ...
只能夠認同你部分意見…
如果要再次製造帖木兒o既遺憾,更加應該俾佢用銷魂極樂威番次,等讀者認同呢套武學o既威力,再俾帖木兒同妲己同歸與盡,等讀者覺得佢有咁強o既武功,但未能夠發揮同埋報仇,果份遺憾感覺會更強。
家陣佢練完銷魂極樂之後,至勁果鑊都係對飛將戰器但全程被壓下,再唔係就係恰大肚婆,令讀者覺得銷魂極樂呢套武功廢到嘔,練o黎把X!搞到妲己呢段故事變到完全多膠魚,無事搵事o黎搞咁樣,失敗!
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-8-30 00:42 發表

只能夠認同你部分意見…
如果要再次製造帖木兒o既遺憾,更加應該俾佢用銷魂極樂威番次,等讀者認同呢套武學o既威力,再俾帖木兒同妲己同歸與盡,等讀者覺得佢有咁強o既武功,但未能夠發揮同埋報仇,果份遺憾感覺會 ...
Sorry~小弟未能認同iamkennyger兄的見解!

因為妲己認為只有拉琪才能真正發揮銷魂極樂的最高威力,所以一開始被帖木兒放出來時已是利用她了!但帖木兒卻懵然不知,還害了拉琪而加添遺憾!
而帖木兒自修練銷魂極樂之後,一直也覺得自己沒面面對鐵木真、赤老溫、兩個兒子和十三翼等人;又係遺憾!之後連仇都報唔到,就更加遺憾!

另外妲己已講帖木兒因為修練銷魂極樂以來,一直也不願與一級高手修練,只利用那些二、三流的高手和平民修練;而帖木兒更加不會向仇敵直接使用銷魂極樂,當然不能發揮銷魂極樂的真正威力;批死帖木兒最終只會一事無成!

所以今次天子6「銷魂極樂」的作用並非要出來威威,大殺四方;而是用作增加白鹿的遺憾!
而妲己的作用則是增加白鹿的遺憾和帶出餘下的幾位武當七子和這場武當山大戰!

小弟覺得風鷹的死分開了兩期,使得不夠悲壯!

其實十三翼都不盡是壞人,只是各為其主;使人感到無奈......真的有啲唔舍得!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2009-8-31 22:19 發表

Sorry~小弟未能認同iamkennyger兄的見解!

因為妲己認為只有拉琪才能真正發揮銷魂極樂的最高威力,所以一開始被帖木兒放出來時已是利用她了!但帖木兒卻懵然不知,還害了拉琪而加添遺憾!
而帖 ...
又唔使sorry,唔認同一D都唔緊要,大家討論嘛,梗係各自有自己立場,如果只得一種意見,咁又點討論得成呢?至緊要吹水欢得高興
本帖最近評分記錄

可能係我問題....其實我覺得呢排d故仔好似去得急左同表達能力低左.....
如木兒同妲妃2條女出黎..真係冇點做過野就去左拎飯盒.....(我覺得係鍾英偉同大帝實遺憾多d..so..佢地死左就唔駛再遺憾....可以返去夢遺)
開頭又話玩打12宮咁走上去..點知打打下變左各有各打....打到唔上唔落....跟住就完左呢part...去下一part........
其實天子係咪賣唔到書呢???
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-9-2 23:20 發表
可能係我問題....其實我覺得呢排d故仔好似去得急左同表達能力低左.....
如木兒同妲妃2條女出黎..真係冇點做過野就去左拎飯盒.....(我覺得係鍾英偉同大帝實遺憾多d..so..佢地死左就唔駛再遺憾....可以返去夢遺)
開頭 ...
我覺得係鍾英偉同黎巴嫩兩個編劇之間o既矛盾,老黎鋪落d伏線,俾鍾英偉接手之後佢唔想跟老黎條路去收番D線,結果就落雨收柴,將重點放o係自己o既橋上面,所以搞到兩頭唔到岸。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-9-2 23:20 發表
開頭 ...
作者在專欄講過,因為本篇頭十期夾雜了太多事要交代,開了太多分支(常遇春學箭、聚寶盤、俞三俠和月影姬...)。所以後十期便把故事的進度大為加快,避免使人覺得拖橋和保持本篇在二十期內完結!

至於尚未交代的;看了天子6太久,都習慣了會在下一篇或住後的篇數中交代清楚。

好耐無上嚟,又上嚟撑吓自己先,呢輪真係幾緊湊,最開心係老朱又出返嚟,但係今期講解黑死病又好似太多!

我都覺今期關於黑死病既野好似太多~~

唔知點解....
開始覺得有d悶...
                       /□\/■\
                        ||  ||

天子六 is great!

朱棣咁細個就識日月雙瞳...
原來《明神武典》可以遺傳 ...唔會掛
音樂無界限

見到莫聲谷咁樣...真係幾心 up...
完全冇還手之力,輸得肉酸之餘又令人心寒 ...
就算救得返都 ...
希望下期莫聲谷有個解脫啦
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-10-17 10:08 發表
見到莫聲谷咁樣...真係幾心 up...
完全冇還手之力,輸得肉酸之餘又令人心寒 ...
就算救得返都 ...
希望下期莫聲谷有個解脫啦
倚天屠龍記中, 莫聲谷為陳友諒所偷襲所殺...

今期又好睇返....
真係睇到有d心寒=.="
                       /□\/■\
                        ||  ||

莫聲谷死得好核突, 真係睇到我心寒..想嘔...

睇個故事進度...
可能就快完...真係有D唔捨得
音樂無界限

老朱又出場,神棍又出場,成本野又好似精彩翻,今期神棍自嘲話人地郎才女貌雄獅開路,自已同條女就肥婆瘦佬仲要與豬同行•••真係呢

正呀~~~推推推~~

-------書簽---------
SEO
本帖最近評分記錄
  • SIG 金錢 -60 賣廣告!!! 2009-11-19 19:27
  • SIG 威望 -60 賣廣告!!! 2009-11-19 19:27
  • SIG 體力 -60 賣廣告!!! 2009-11-19 19:27
  • 冰河 金錢 -40 惡意灌水 2009-11-19 16:27
  • 冰河 威望 -40 惡意灌水 2009-11-19 16:27
  • 冰河 體力 -40 惡意灌水 2009-11-19 16:27
web design www.semhk.com

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。