推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

神兵系列討論有限公司

剛收到風應該三月完結的神兵3.5,又話唔完住、繼續拖住先!

引用:
原帖由 冰河 於 2007-2-15 22:12 發表
剛收到風應該三月完結的神兵3.5,又話唔完住、繼續拖住先!
老黃又點會咁順灘俾豪傑咁早退休吖,而且故事又加咗日本神武天皇的勢力上去,實有排玩...
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-2-15 15:27 發表

老黃又點會咁順灘俾豪傑咁早退休吖,而且故事又加咗日本神武天皇的勢力上去,實有排玩...
又玩日本......................次次都係日本..有冇第2d地方ga???
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-2-17 20:37 發表

又玩日本......................次次都係日本..有冇第2d地方ga???
反傳統...來班紅蕃如何?首領係用舊天誅就「合情合理」了...

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-2-15 20:05 發表
神兵F下期義勇門門主.勇冠軍激鬥大太監.李蓮英,舊瓶新裝?
以時空計...唔係已經對了嗎?

引用:
原帖由 my709394 於 2007-2-17 21:41 發表

反傳統...來班紅蕃如何?首領係用舊天誅就「合情合理」了...
嚟一班日爾曼族高手...用神農尺又點睇??
音樂無界限

覺得本《神兵F》越嚟越悶,仲悶過《神兵3.5》,成日有意無意咁強調〝諸神之黃昏〞的重要性...
問天真係俾老黃玩到謝
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-2-22 17:19 發表
覺得本《神兵F》越嚟越悶,仲悶過《神兵3.5》,成日有意無意咁強調〝諸神之黃昏〞的重要性...
問天真係俾老黃玩到謝
天魔後代似乎都喜歡劃畫喎...東條的禪畫,星夜的水墨畫,阿道夫的素描...不過黃生係唔係知道呢?

言歸正傳~書後寫~現在只係第一篇的清末篇咋,以後仲有排玩呢...欲狼會咁易放過問天?戰死都十幾期才俾他...來個假死吧...
突然想起~可能問天在194X年在上海見到個練易筋經姓西城的日本人見他太出色,用劍片開他腦袋睇睇內裡係唔係有天魔呢...

問天都注定係一個悲劇人物嚟喇...俾老黃用到盡...
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 我很贊同 2007-2-24 02:47
  • 冰河 威望 +12 我很贊同 2007-2-24 02:47
音樂無界限

引用:
原帖由 my709394 於 2007-2-23 01:38 發表

可能問天在194X年在上海見到個練易筋經姓西城的日本人見他太出色,用劍片開他腦袋睇睇內裡係唔係有天魔呢...
出呢個正喔!!!
但老黃D編劇便有0甘醒?
同埋問天同神秘劍客好似唔多同,可以點兜呢?

引用:
原帖由 雲無求 於 2007-2-24 03:26 發表

漫畫劇情大多是天馬行空,隨便編個理由讓問天得回鳳凰之心,因此可以再用息壤玩變身,這樣不就行了.
對啊...其實「理由」好簡單~問天連孫悟空都可以做,區區一把鳳凰算什麼?

今期豪傑露兩手、講幾句又一期...
戰炎帝果陣所創的《豪傑•天晶劍訣》,始終都未見豪傑成套劍訣使出過,淨係係咁二使過一招半式,成套劍訣有幾多式又未知...點搞呀!!
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-2 10:41 PM 發表
今期豪傑露兩手、講幾句又一期...
戰炎帝果陣所創的《豪傑•天晶劍訣》,始終都未見豪傑成套劍訣使出過,淨係係咁二使過一招半式,成套劍訣有幾多式又未知...點搞呀!!
今期仲用東方問世的劍招.......

有人話清朝的問天其實係太平, 唔知有冇可能呢??

引用:
原帖由 KING546 於 2007-3-10 12:37 發表
有人話清朝的問天其實係太平, 唔知有冇可能呢??
唔多似喎
近幾的《神兵3.5》 & 《神兵F》好鬼悶呀,劇情一D都唔緊張
音樂無界限

編劇都吃屎!!!!完全唔記得左「天魂萬噬」係咩招式......神兵2時,宗主出「天魂萬噬」個期寫明係神速反擊技......而家「天魂萬噬」變左「瘋魂千滅」千級版......cheap哂,難怪要整招垃圾招變成殺著....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。