推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-24 00:49 發表

同火雲邪神.....
再加通天教...
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-5-23 17:49 發表

王風雷傳由王小龍傳原班人馬操刀...
原班人馬既意思係工作人員..

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-23 23:29 發表

出咁多人????
又出邪神????
唔會變做邪神III下話....
係既話我一定cut書...
邪神應該唔會再出啦, 就算係篇幅都唔會多

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-24 01:07 發表

咁買唔買好呢???????????
睇,但不買....

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-5-24 04:08 發表

睇,但不買....
可能第一期都會買既....我不嬲都儲開第一期....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

我都會睇第一期囉,睇睇金籮柚同風雷打成點,如果金羅柚只用第九關同風雷打都仲係有上有落,我即cut書
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-5-24 12:07 發表

原班人馬既意思係工作人員..
看了王風雷傳序章,感覺美術主筆畫風不同於王小龍傳的周聖,這次不知是誰?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-5-25 01:59 發表
我都會睇第一期囉,睇睇金籮柚同風雷打成點,如果金羅柚只用第九關同風雷打都仲係有上有落,我即cut書
點都會買第一期睇睇 , 至少送老馮新作試閱版 !

睇王小龍傳入面既幾頁預告,以為睇緊海虎.......

王風雷同白軍浪一模一樣,可能王風雷睇過"海虎"覺得好型,所以扮足佢!連頭髮都染黑埋

鄺生!你記唔記得風雷白左頭髮架?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-5-28 10:00 發表

王風雷同白軍浪一模一樣,可能王風雷睇過"海虎"覺得好型,所以扮足佢!連頭髮都染黑埋

我諗佢係以為我哋都唔記得咗

引用:

王風雷傳第一期可能會請o黎曾江客串一幕:「有白頭髮?學我啦!逐漸變黑又得,立即變黑晒亦得,美源髮彩,冇得彈!」
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-5-28 15:32 發表

王風雷傳第一期可能會請o黎曾江客串一幕:「有白頭髮?學我啦!逐漸變黑又得,立即變黑晒亦得,美源髮彩,冇得彈!」
得左~~~~~~~

引用:

我都有同感,仲要講埋科技vs人類極限,唔知仲以為肥良有份

引用:
原帖由 阿左 於 2008-5-30 12:45 發表

我都有同感,仲要講埋科技vs人類極限,唔知仲以為肥良有份
希望王風雷傳唔係海虎4啦...............

連舊的角色也翻出來,我非常屋簷

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-5-31 01:14 發表

希望王風雷傳唔係海虎4啦...............
有可能係海虎前傳

引用:
原帖由 阿左 於 2008-6-1 13:45 發表

有可能係海虎前傳
唔可能啦,係都出本『聾苦悶之白仇@海虎前傳』,話晒都姓白....
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

專欄說《王風雷傳》的美術主筆起用周聖加胡紹權,不同於《王小龍傳》,這次改用《新著龍虎門》畫風...

王風雷傳終於出咗,啱啱睇完,打得好勁,但係有D唔明,就係當風雷運起咩暗黑冰火第一重時身後幻出王海蛟個樣,咁係咪即係暗示王海蛟嘅係暗黑七重天,但係風雷嘅暗黑冰火第一重似乎比王海蛟嘅七重天仲勁,佢居然可以推起架直升機去撞金羅漢,仲係撞到第十關都差D爆鐘,呢份功力肯定超越王海蛟,威力同當日小龍一掌斷橋一樣咁經典!

相關搜索目錄: 直升機

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-6-6 17:25 發表
王風雷傳終於出咗,啱啱睇完,打得好勁,但係有D唔明,就係當風雷運起咩暗黑冰火第一重時身後幻出王海蛟個樣,咁係咪即係暗示王海蛟嘅係暗黑七重天,但係風雷嘅暗黑冰火第一重似乎 ...
風雷
The Flying Finn

風雷好野。

之前 7 重天都俾金羅漢打到噴晒血,家下一雪前恥啦。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

需然話幾好睇但係劍妖出場到問金鵬攞陽世奇經嗰段真係幾突兀,明明圍捕緊條大蛇異獸無啦啦跳個劍妖出嚟問金鵬攞陽世奇經,點知兵荒馬亂搏緊命之察金鵬居然隨身帶埋鎮幫之寶絕學陽世奇經秘笈响身上嚟同劍妖交換(好似一早約定咁),另外風雷個頭髮真係黑返晒,我諗呢樣嘢老黃老鄺都唔會解釋架嘞,但係風雷個新造型我就覺得幾好噃,因為我一早就覺得王風雷個髮型係完全違返地心吸力嘅,而家咁樣動起來就長髮就揚起,平時就貼服垂肩,咁樣返而型得嚟又幾合理!

家陣 D gel 貴o左。
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

原來成日見到那位玩具鋪肥佬就係毛名威!
真係有眼不適泰山!

希望王風雷傳換了編劇會好啲啦!

相關搜索目錄: 玩具

引用:
原帖由 冰河 於 2008-6-6 14:07 發表
原來成日見到那位玩具鋪肥佬就係毛名威!
真係有眼不適泰山!

希望王風雷傳換了編劇會好啲啦!
佢間野係邊架?

相關搜索目錄: 玩具

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。