推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[建議] 王風雷傳

小弟有位朋友話「假想螳螂」和嗰句:「他們的快,都被逼下降一級…」;100%抄刃牙!

哥個乜"種參"計劃真係編得出都叫思覺失調, 有陰世奇經唔練, 走去信本爛書信到十足, 仲要犧牲咁大, 散埋功日後吸唔番就真係笑x死人....

仲有王風雷係火山頂"御空而行", 一睇就知"九陽大霹靂"都唔係佢手腳啦........

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 精品文章 2008-6-17 14:57
  • 冰河 威望 +8 精品文章 2008-6-17 14:57

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-6-14 10:59 發表

最後玉郎係生死關頭終於領悟到如何升書,不過就好似蛟爺咁
「o胡,我唔甘心呀......」
七次x舉之後...終於領悟到"種根大法"
但為時已晚.......「o胡,我唔甘心呀......」:

乜劍妖又練成快過戰鬥機嚜揖\咩?點解風雷咁輕易比個大仇人走甩

當年街霸個半藍半紅個boss好似都係吸其他強者D氣,呢次"種參"計劃又黎 ??
暗黑七重天係王海蛟創定係風雷諗出來架??
暗黑七重天威力好難同新龍接軋,時間停頓...........唉!!

今日翻閱創刋第1期,發現一個迷,就係王風雷出場時同戰機鬥快之後係航空母艦上面出現,旁白說風雷能在汒汒大海中發現航空母艦難道已具有超武强者之間才擁有的感覺!問題嚟嘞,咁航空母艦响汒汒大海中,風雷係咪以比戰機更快咁 “飛” 去响汒汒大海中嘅航空母艦度呢?

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-6-17 16:01 發表
今日翻閱創刋第1期,發現一個迷,就係王風雷出場時同戰機鬥快之後係航空母艦上面出現,旁白說風雷能在汒汒大海中發現航空母艦難道已具有超武强者之間才擁有的感覺!問題嚟嘞,咁航空母艦 ...
李中興D野算把啦! 風雷一陣出埋波動同皇者令添呀!
The Flying Finn

引用:
原帖由 DanChan888 於 2008-6-17 13:30 發表
乜劍妖又練成快過戰鬥機嚜揖\咩?點解風雷咁輕易比個大仇人走甩
那麽飞妖D轻功而家排第几呢?
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 劍守 於 2008-6-17 15:09 發表
當年街霸個半藍半紅個boss好似都係吸其他強者D氣,呢次"種參"計劃又黎 ??
暗黑七重天係王海蛟創定係風雷諗出來架??
暗黑七重天威力好難同新龍接軋,時間停頓...........唉!!
佢可以去到呢輯完之時鏡頭一轉又去返風雷O係領悟暗黑七重天果一格,就話之前咁多期既野都係風雷既幻想其實係冇發生過就乜都得啦~~~

大家都錯啦!!!其實係劍妖發夢......

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-6-16 15:02 發表

看打这个停顿0.1秒真的好惊,好惊王风雷回到正传后会不会把龙虎门变成个像龙虎五世般的科幻故事。
如真的这样,到&# ...
放心啦,應該唔會變成龍虎五世咁,不過菲利同悟空好快就會出場......
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-6-17 17:44 發表

佢可以去到呢輯完之時鏡頭一轉又去返風雷O係領悟暗黑七重天果一格,就話之前咁多期既野都係風雷既幻想其實係冇發生過就乜都得啦~~~
呢招毒瘤用開喎,佢講到自己同毒瘤開過拖,應該唔會抄毒瘤橋掛?

不過扭橋應該唔出奇,最後王風雷傳結局時,就話風雷練功走火入魔,short左,成本書都係條傻佬o係精神病院入面幻想出o黎
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 Mika 於 2008-6-17 16:21 發表

李中興D野算把啦! 風雷一陣出埋波動同皇者令添呀!
佢最鍾意玩外星人,一定會出菲利
或者話風雷搵到件羅茲威爾,抽取dna注射入自己體內,自此風雷雙眼可以射死光殺人

第2期仲有不解之迷.....

就係當風雷發現佢既七重天比佢三叔海狗既七重天弱而搵答案

答案搵唔到而搵到暗黑版既冰火....咁.........點解之前風雷既七重天會咁弱都係無答案

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-6-19 11:18 發表
第2期仲有不解之迷.....

就係當風雷發現佢既七重天比佢三叔海狗既七重天弱而搵答案

答案搵唔到而搵到暗黑版既冰火....咁.........點解之前風雷既七重天會咁弱都係無答案
無錯,所以我覺得老黃應該出多一本 “新著龍虎門外傳之X 檔案”用嚟解答之有前龍虎門同埋响外傳前傳發生嘅 “迷”,咁又可以賺多一本書錢嘞,不過千祈咪再揾老鄺主理,因為有好多 “迷”都係响佢手上發生架,如果由佢嚟解會唔會越解越多迷呢?
龍虎門老鄺之“迷”包括:
點解之前風雷既七重天會咁弱
暗黑版既冰火七重天秘笈點解真係要响暗黑環境先睇到嘅呢!
風雷係咪識飛架?
參聖四肢殘廢舌又斷埋,用咩嚟寫字溝通呢,書中D字寫得仲好靚吓!
“種參”同 “参皇大法”都只係卜精揾返嚟嘅一本古書提及,之前無人試過同考究過work唔work就將老幫主就咁種咗落地,重要將參幫唯一嘅希望少幫主鵬少廢埋功添,如果本嘢係老點又或者係錯版缺頁咁參幫得番3精,咁就真係玩完!
王小龍傳入面大結局時搜皇船點解响地底啟航跟着又响好鬼迷幻嘅環境度停低,究竟有乜用意!
王小龍傳入面楊遠塵點解見到明明係男孫嘅容祖兒,呀!係楊祖兒至啱,無啦啦由男變咗女(仲要係大波妹)居然一D都唔意外?
王小龍傳到埋單都無提過點解邪神要老年咁遠由武士山走返去京都羅殺堡攞把干將嚟君臨天下做乜?唔通剩係要嚟旁吓身?
小龍做乜要冧劍痴救邪神?
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 精品文章 2008-6-19 21:09
  • 冰河 威望 +8 精品文章 2008-6-19 21:09

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-6-19 16:49 發表

無錯,所以我覺得老黃應該出多一本 “新著龍虎門外傳之X 檔案”用嚟解答之有前龍虎門同埋响外傳前傳發生嘅 “迷”,咁又可以賺多一本書錢嘞,不過千祈咪再揾老鄺主理,因為有好多 ...
0甘不如揾Adam郑同宜兴王来理咯!
当然唔少的阿谜女郎啦!

今期風雷都幾型吓,俾成班人圍仲可以脂油淡定煲煙...如果撇除『武功』哩一項,仲以為睇緊耀武揚威
嚟到依家第三期,風雷都未變大茄,希望可以keep住勁落去啦
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-6-21 00:22 發表
今期風雷都幾型吓,俾成班人圍仲可以脂油淡定煲煙...如果撇除『武功』哩一項,仲以為睇緊耀武揚威
haha,我都覺今期好似睇緊d"江湖書"咁......而家好期待下期呢....同聖上隻揪...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-6-21 00:22 發表
如果阿勇哥又不觉意系风雷传行过,阿风雷想唔变大茄都难!

引用:
原帖由 failong 於 2008-6-21 01:44 發表

haha,我都覺今期好似睇緊d"江湖書"咁......而家好期待下期呢....同聖上隻揪...
今期真係好有江湖書feel........

你圍我?????????

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-6-22 23:41 發表

救走少年風雷的"電車男",會不會是新版的古爺呢?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-6-22 23:41 發表
以為睇緊古惑仔!!   

風雷家下的確係江湖大佬黎架,仲多左 4 個跟班添,級數明顯地唔同左,嘻嘻。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-6-24 10:02 發表
風雷家下的確係江湖大佬黎架,仲多左 4 個跟班添,級數明顯地唔同左,嘻嘻。
0个四个跟班是否叫: 小虎、小龙、黑龙同韦陀呀!!!:P

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。