推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

發新話題

[灌水] 擺明吹車水

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-2 18:43 發表
out topic: 今日好開心, 原因係紐西蘭恢復死刑. 上幾個星期有個殺人犯被關在獄唔夠一日, 比人打死左. 今日有個犯爆隔的被關又比人打死. 阿 beast 話, 呢招叫另類死刑. 有阻嚇作用呀, 等d仆街唔好犯咁多事.
nz 集體打死人係咪會當傷人了事 ?
this is a public forum. not your own dog house, don't wowo anywhere.

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-2 18:43 發表
out topic: 今日好開心, 原因係紐西蘭恢復死刑. 上幾個星期有個殺人犯被關在獄唔夠一日, 比人打死左. 今日有個犯爆隔的被關又比人打死. 阿 beast 話, 呢招叫另類死刑. 有阻嚇作用呀, 等d仆街唔好犯咁多事.
想 問 俾 人 打 死 果 個 係 咩 人, 打 死 人 果 個 又 咩 人, 又 如 果 佢 地 唔 生 唔 死 邊 個 俾 錢.........

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-3-3 11:15 發表
傷 人 係 果 邊 可 大 可 少
不 過 睇 地 區 啦
佢 果 邊 同 我 果 邊 好 似 兩 個 國 家 咁 架
就 好 似 美 國 DC 同 NYC 咁 大 分 別

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-3-3 15:45 發表

fftopic:" /> 想 問 俾 人 打 死 果 個 係 咩 人, 打 死 人 果 個 又 咩 人, 又 如 果 佢 地 唔 生 唔 死 邊 個 俾 錢.........
第 一 果 個 "被 判 死 刑" 厲 害 啦, 5 , 6 年 前 在 阿 beast 屋 企 附 近 開 槍 殺 死 一 個 16 歲, 拉 左 之 後 發 現 佢 在 hamilton 用 日 本 刀 殺 了 一 個 女 人, 和 切 了 另 一 個 女 人 的 手 出 黎. 上 到 庭 俾 媒 體 照 時, 雙 眼 好 似 想 殺 曬 睇 佢 d 人 咁, 所 以 被 稱 為 "eye of the murder".

第 二 個 就 係 一 般 小 偷.

又 如 果 佢 地 唔 生 唔 死 邊 個 俾 錢--當 然 係 我 地 啦, 不 過 都 係 好 過 養 多 一 個 無 能 警 察.

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-3-3 11:15 發表

冇 人 死 又 好 得 番, 又 冇 案 底 最 多 判 社 會 服 務. 即 使 坐 監 都 係 幾 個 星 期 出 得 返 黎.
有 人 死 就 會 告 得 重 d, 判 終 身 都 係 最 多 11 年 監.

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-4 03:25 發表
第 一 果 個 "被 判 死 刑" 厲 害 啦, 5 , 6 年 前 在 阿 beast 屋 企 附 近 開 槍 殺 死 一 個 16 歲, 拉 左 之 後 發 現 佢 在 hamilton 用 日 本 刀 殺 了 一 個 女 人, 和 切 了 另 一 個 女 人 的 手 出 黎 ...
奧 記 果 邊 係 咁 架 啦
威 記 果 邊 會 好 D D

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-4 03:28 發表

冇 人 死 又 好 得 番, 又 冇 案 底 最 多 判 社 會 服 務. 即 使 坐 監 都 係 幾 個 星 期 出 得 返 黎.
有 人 死 就 會 告 得 重 d, 判 終 身 都 係 最 多 11 年 監.
10 個打 1個, 打死左點計
this is a public forum. not your own dog house, don't wowo anywhere.

上 年 chch 有 一 宗 幾 十 人 打 一 個, 搵 人 出 黎 祭 旗, 告 佢 first degree , 之 後 其 他 告 協 助.

上 個 星 期 警 察 玩 野 , 捉 兩 條 友 打 架 . 手 扣 唔 夠 用 , 只 扣 了 一 個 , 另 一 個 就 冇 扣, 全 部 推 上 一 架 豬 籠 車, 結 果 被 扣 的 被 打 到 豬 頭 而 家 話 要 告 警 察.

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-5 03:16 發表
上 年 chch 有 一 宗 幾 十 人 打 一 個, 搵 人 出 黎 祭 旗, 告 佢 first degree , 之 後 其 他 告 協 助.
上 個 星 期 警 察 玩 野 , 捉 兩 條 友 打 架 . 手 扣 唔 夠 用 , 只 扣 了 一 個 , 另 一 個 就 冇 扣 ...
冇 膠 帶 架 咩, 學 下 香 港 同 美 國 點 捉 人 蛇 啦
不 過 呢 D 事 係 果 D 地 方 發 生 好 正 常

尋 晚 睇 bbc, 英 國 都 你 係 一 樣, 唔 扣 就 推 上 去 , 一 推 上 去 就 俾 上 面 d 犯 打 爆 光 .

NZ short 左 上 個 月 Wellington D 屋 既 成 交 額 上 升 返 晒, D 價 又 叫 得 硬, 唔 知 攪 咩......

auckland 新聞講, 屋價又升返.

嗚~~~~~~~~~~~~~~ AZ1 呀

今 日 有 個 同 事 講 , 坐 國 泰 只 要 遲 到 , 就 可 以 免 費 upgrade 去 business class. 唔 知 係 唔 係 真 的 .

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-13 16:20 發表
今 日 有 個 同 事 講 , 坐 國 泰 只 要 遲 到 , 就 可 以 免 費 upgrade 去 business class. 唔 知 係 唔 係 真 的 .
唔係絕對,  間間 airline 都有機
睇下爆唔爆同你遲幾耐,
我自己試過一次

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-3-13 16:29 發表

唔係絕對,  間間 airline 都有機
睇下爆唔爆同你遲幾耐,
我自己試過一次
係 唔 係 有 個 女 人 在 香 港 遲 到 lur 地 就 俾 佢 upgrade 上 下 一 班 機 ?

今 日 請  巴 利 仔 去 食 飯 . 3 個 大 人 一 個 teenager, 一 個 9 歲 , 架 yaris 4 個 輪 都 偏 曬 . 上 山 時 , 我 想 叫 巴 利 去 後 面 推 車 . 不 過 冇 講 出 口 .

佢 突 然 爆 左 句 : 點 解 買 架 咁 細cc ge 車 ? 買 之 前 冇 問 cfu 意 見咩 ?

前 日 至 比 佢 cfu 串 toyota copy cat 品 牌 .

攪 到 我 心 裡 就 一 直 up 住. 去 到 一 個 好 窄 的 停 車 場 等 位 , 見 到 一 班 同 胞 行 去 我 地 前 面 架 車 度 上 車 . 心 唸 有 運 到 . 點 知 見 到 佢 後 面 果 三 位 ( 有 男 有 女 ) 望 過 來 大 笑 , 望 住 巴 利 笑 . 我 又 望 下 佢 , 冇 嘜 特 別 吖 .

然 後 又 冇 動 靜 左 成 半 分 鐘 . 巴 利 講 : 老 同 , 班 衰 仔 想 玩 野 呀 .

咁 我 就 行 前 頂 住 佢 地 , 扮 等 前 面 架 車 . 之 後 見 佢 地 入 後 波 , 我 就 唔 理 佢 地 lu  停 響 樹 頂 實 佢 地   佢 地 有 人 遞 中 指 .

巴 利 同 我 個 仔 講 : 呢 d 係 愚 蠢 行 為 , 唔 好 學 呀 , 要 學 就 學 你 老 豆 咁 , " 不 動 如 山 "

之 後 前 面 真 係 有 幾 架 車 要 出 , 我 地 就 順 理 成 章 等 佢 地 出 曬 至 入 位 . 後 面 要 泊 車 的 人 都 冇 入 佢 個 位 , 所 以 果 架 車 就 等 左 三 架 車 過 至 出 得 . 果 架 車 經 過  barry 時 個 前 坐 女 乘 客 用 好 怨 恨 的 眼 光 望 barry.

我 就 串 佢 : 你 強 過 佢 呀 ?

barry 細 細 聲 好 快 咁 講 : 唔 係 , 係 你 強 完 佢 地 之 後 , 再 比 三 架 車 輪 . 都 係 你 攪 出 黎 ge.

我 老 婆 問 我 地 講 嘜 . 我 地 就 笑 笑 口 講: 男 人 野 , 唔 好 理 啦 .

我 老 婆 同 我 想 一 樣 就 同 , barry講: 你攪過人地呀?

我唔係好明!

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-14 19:00 發表
今 日 請  巴 利 仔 去 食 飯 . 3 個 大 人 一 個 teenager, 一 個 9 歲 , 架 yaris 4 個 輪 都 偏 曬 . 上 山 時 , 我 想 叫 巴 利 去 後 面 推 車 . 不 過 冇 講 出 口 .
佢 突 然 爆 左 句 : 點 解 買 架 咁  ...
Yaris 車 細 用 油 少 少 野 整 好 車 一 架,  如 果 你 買 左 Jazz 你 家 下 煩 緊 整 唔 整 個 CVT 波 箱 好,
Toyota D 野 係 不 變 應 萬 變 " 不 動 如 山 " 買 得 佢 就 係 想 佢 小 野 壞 唔 係 想 要 高 科 技
不 過 如 果 你 買 既 係 Toyota IQ 唔 係 Yaris 我 都 好 想 知 你 老 友 會 講 咩
Auckland 果 邊 可 能 Yaris 都 OK 既 Wellington 真 係 唔 得 最 少 都 要 Corolla, Wellington d 風 真 係 太 大 啦
不 過 我 唔 明 你 朋 友 巴 利 好 大 件 頭 架 咩 唔 係 有 咩 好 笑??? 同 胞 係 指?? Kiwi??? 港 人?? 大 陸 同 志 定 台 灣 同 胞??

唔 知 嘜 人 , 總 之 係 黃 種 人 . 佢 渣 三 菱 LANCER mx , 成 日 俾 阿 beast 姪 佢 , 在 benz 廠 做 時 有 員 工 特 價 唔 買   benz 要 買 三 菱.

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-16 14:54 發表
唔 知 嘜 人 , 總 之 係 黃 種 人 . 佢 渣 三 菱 LANCER mx , 成 日 俾 阿 beast 姪 佢 , 在 benz 廠 做 時 有 員 工 特 價 唔 買   benz 要 買 三 菱.
俾 你 頂 住 果 個 你 地 識 架??

唔 識 架,去 食 飯 搵 位,見 佢 地 5 個 人 上 左 車,入 左 後 波 然 後 又 熄 車,成 車 人 望 望 位 靚 仔,就 哈 哈 笑,咁 我 咪 開 前 小 小 頂 住佢 攞,人 地 玩 野,我 都 可 以 玩 野.

上 面 寫 得 唔 清 楚, barry 的 坐 駕 是 lancer mx.

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-13 17:01 發表

係 唔 係 有 個 女 人 在 香 港 遲 到 lur 地 就 俾 佢 upgrade 上 下 一 班 機 ?
我係旺季返香港, 遲到 連waitting list 果d 都上埋機我先到機場(其實係班機提早左)
局住 up 左我上去 必事,  

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-3-16 18:36 發表
唔 識 架,去 食 飯 搵 位,見 佢 地 5 個 人 上 左 車,入 左 後 波 然 後 又 熄 車,成 車 人 望 望 位 靚 仔,就 哈 哈 笑,咁 我 咪 開 前 小 小 頂 住佢 攞,人 地 玩 野,我 都 可 以 玩 野.

上 面 ...
下次帶你去油麻地做案件重演

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-3-16 20:44 發表
下次帶你去油麻地做案件重演
嘩!!! 咁 大 整 古!!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。