推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-20 07:15 發表
師兄:細電視不會看, 有時會看到美人的拾個姊妹......
上週幾經安排, 才能與毛毛相會,
在我心中, 又多一個幸運號碼.........感謝.....
那十個姊妹有無化妝.

相關搜索目錄: SPA 化妝

師兄:有時三點式, 一點一點, 有無卡裝,
12星座都見過, 未必全在蕰莎, 獨愛和我同一星座.......

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-20 07:44 發表
師兄:有時三點式, 一點一點, 有無卡裝,
12星座都見過, 未必全在鑑, 獨愛和我同一星座.......
鑑鵀釣滮k士和我生日, 一個同日, 一個極接近.一個基層一個高層.

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-20 07:15 發表

上週幾經安排, 才能與毛毛相會,
在我心中, 又多一個幸運號碼.........感謝.....
你已做了十個八個, 好似未有翻麥喎.

相關搜索目錄: SPA

7仔, 111 聖誕三天都會返.

引用:
原帖由 extensive123 於 2010-12-19 06:33 PM 發表

根本大部份客係俾兩粒鐘一百至百五元,一對一以上係非常special case!
我也是咁樣認為,應該給客人選擇,標準是兩粒鐘一百;好些的就百五,你應為非常好咪一對一啦。

不要濫俾。

有的骨囡在開工時會有意無意話拆得幾十蚊一個鐘,又要買油、制的服錢之類,真係丫;
總之 dup 得好,個客人心肉做一定來而不往。

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-20 10:10 發表

有的骨囡在開工時會有意無意話拆得幾十蚊一個鐘,又要買油、制的服錢之類,真係丫;
總之 dup 得 ...
怕她們煩你, 可她們一稍提到就話我知架啦, 但未肯定佢岩唔岩你值到代支水平幾多,
勿, 亦無需口頭commit 自己俾幾多, 只是話「知架啦」

我亦有遇過兩個技師主動話你俾一百、五十亦唔拘, 辜勿論是否口是心非,
亦是好的出口術. 而其中一個翻麥技術有改善, 加代支是自然的.

我就通常1對1.5,翻mark熟的或者有D驚喜的就1:2啦。 美容師們甘靚女又甘辛苦就又1:2。甘睇來有D做壞規矩添。
不過而家想缩都唔好意思,試過記錯比少五條下次mark翻都比人咋型,D女真系好記性。

相關搜索目錄: 美容

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-20 10:38 AM 發表

怕她們煩你, 可她們一稍提到就話我知架啦, 但未肯定佢岩唔岩你值到代支水平幾多,
勿, 亦無需口頭commit 自己俾幾多, 只是話「知架啦」

我亦有遇過兩個技師主動話你俾一百、五十亦唔拘, 辜勿論是否口是心非 ...
呢句真呀!錢我預左,睇你有無本事賺。
上星期五做吉祥,極有心機按,下下俾足氣力,要讚。

但入房前見到隔離飯香,個骨囡幾好樣子同埋有些面善,打聽到號碼,她是來自另一香港場轉黎的,(如確是故人的話,)在舊場佢應該是番夜更,所以當年只做過三兩次。但而家唔講住號碼,試完同睇下是否真的是這個故人先講。

引用:
原帖由 mac168 於 2010-12-20 11:02 AM 發表
我就通常1對1.5,翻mark熟的或者有D驚喜的就1:2啦。 美容師們甘靚女又甘辛苦就又1:2。甘睇來有D做壞規矩添。
不過而家想缩都唔好意思,試過記錯比少五條下次mark翻都比人咋型,D女真系好記性。
其實自溫莎開張至今,上去差不多十幾次,我每次無論做邊個都是俾一對一。

星期日晚10 點又上去,吉祥已放工,撞手神 maggie介紹左 28,人就好傾,對客熱情。
但骨技仍以吉祥優勝,不過,吉祥若稍細力 d 更好。(因按完一日後,有少少冤冤地痛,好輕微的;)

吉祥可長 mark。

相關搜索目錄: 美容

引用:
原帖由 mac168 於 2010-12-20 11:02 發表
我就通常1對1.5,翻mark熟的或者有D驚喜的就1:2啦。
你的較高水平是少數客, 但非絕少數, 尤其是一些日頭客, 麥那些口碑好的
技師, 的確有俾二對三. 這些口碑好的之所以口碑好除了dup好, 也對客是
inclusive, 由兩鐘150, 200 到以上都單來照做, 她們對2hr/150; 3hr/200 的
不會說是好客, 對其他客提起也不會說那些是cheap客, 會說算啦,照做o羅, 無謂失左;
對一對一; 日頭女會認為正常,未叫他們特別好(打賞方面, 不是指人品),;二對三,
日頭女就會特別說好, 如果真係2hr/100, 亦係算啦, 但不望佢翻麥, 若翻mark, 一些會cool D少出聲, 一些會明示暗示不喜歡(我絕對讚同技師以適當語氣提請翻麥的2hr/100人客提高). 這些種種不是想當然情況如此, 你在場試技師做得多, 會發覺有此大約的pattern. 當然如果手勢唔得又唔去檢討自己的技師, 對不同價位的客說三評四, 就不如自行收皮. 好在, 在鑑鴽皕穔M並非未試過手勢未係好得的, 但她們還謙遜, 自知未夠斤O 去be assertive.謙遜留一線, 並未永無second chance.

你tip 較好, 不是坊間一般所以為的做壞規矩, 因為至今, 間場的技師一般只會如實的
向客人說到她間中有收到2:3/ 2:4 , 不會誇大比重來誤導第一次做的客(而客又不是場的熟客), 其實提到自己間有2:3/2:4 , 潛意識是dignity 的流露, 也可算是暗示, 你若俾高不要以為好exceptional, 其他人也有(雖是少數), 但無pressurise 之意, 因為當我間中聽到
技師(新相識的, 相熟的)提到有邊個客高tip, 我「哦、哦」, 技師無再說下去.

不過不能排除,有技師會因知我熟客, 好難誤導我於是如實, 而遇到少來或初來的客
會take advantage of him, 誤導. 但起碼在這題thread上, 未有會員報告過遇到誤導,
只有一個會員和我報告過被技師在送出房時軟性的問「你會俾三百可?」
其實這些剛發生在今夏本題有會員投訴R 代支之前,
件事在此揚左出來, management 就在小姐房貼memo 重申禁R tip,犯者會受處分
亦企圖trace 是那技師(因在此complained 的會員沒具no, 只有講大約hour)

至於夜更, 因自世杯後 1 am 勁減價, 夜更技師轉數多左(多左機會會一晚三轉)也多了客人願俾較多tip因鐘錢平(一對一對她們來說是好的了), 她們亦預了overal expectations 低過早更技師.

所以我覺得大家若 on and off  反覆再談貼士問題, 可以看得更細緻細膩,
人人有個人標準水位, 但慎防over-generalise為你以為大多數客的標準.
首先, 日更、夜更就有明顯的差距, 另外, 就算你的標準是「上網客」的標準,
但網客只是全體客的一少部份(條thread hit rate 高,但看的人多有去的網中人並不多,
來去我地尼十個八個加少少CDROM), 去的客除了有精打細算的中產客亦有少數好洗得的客.

有客人3hr/500; 有客人6hr/900;
有客人做我地某popular 美容師一次$1000 (但我做佢只$200, 佢有無明示暗示話我呢?就是她inclusive 的得體.唔通又話那豪客做壞規矩?美容師平常心做野,在得到合理回報以外另得特別眷顧, 兩者並存不悖, 不要以為200和1000之間,服務水平一定有甚洫t別, 起碼在公司範圍水療房內).

同理, 有錢客會俾錢俾favourite bg幾千甚至 成萬銀新年利是, 或出錢俾bg全家去
Disneyland (當然亦有客提出俾錢bg 要她陪他旅行 ), 但一年又有幾多次?
技師還不是要平常心的服務大多數的中產客(上不上網也好)?

「大多數」客俾幾多? 鐘房收錢最清楚.唔通問下佢地?

相關搜索目錄: 美容 水療

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-20 11:55 發表

其實自溫莎開張至今,上去差不多十幾次,我每次無論做邊個都是俾一對一。

個骨囡幾好樣子同埋有些面善,打聽到號碼,她是來自另一香港場轉黎的,(如確是故人的話,)在舊場佢應該是番夜更,所以當年只做過三兩次。但而家唔講住號碼,試完同睇下是否真的是這個故人先講。
在我們此題的open spirit 下不用以為收埋自己用了.   
當你指是浪記(港島你都無去第間啦),
以前在那處返中夜更的是那時38, 現在68;
如果是現在的9X或1XX,
你未必會說「幾好」樣子.
如果是「香XX保」過來的,
也不消說了.

, Newnam 我又要話你 ,
你只識不時私下問我技師資料
你幾時會自動私下同我分享呀?
難聽講句, 唔媽petty-minded.

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-20 11:55 發表

吉祥若稍細力 d 更好
哈, 她問過我岩唔岩力就由中大力稍減到中力.

你可以出聲嘛.

引用:

你在post # 2208說「好些的就百五,你應為非常好咪一對一啦。不要濫俾。
」那畋搨@以來你個個都覺得「非常好」 (?)

希望你的看法, 對不同會員的說法是一致的,
你不是濫俾的.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-20 13:58 發表

你在post # 2208說「好些的就百五,你應為非常好咪一對一啦。不要濫俾。
」那畋搨@以來你個個都覺得「非常好」 (?)

希望你的看法, 對不同會員的說法是一致的,
你不是濫俾的.
e..............咁我咪「濫俾」..........我係溫莎咁耐(包掂舊舖)從來最小鶡董1對1. 係浪記就試過1次小過。 ho ho ho........罪過罪過。

意尤未盡, 再講代支.

早前一技師, 樣子dup是Ok, 到我第三次做佢,
她主動說起,
有客向她提出越界的要求, 但那客只會繼續俾2hr/200,
她向我說:
'2hr/200 是「正常」(意即其他客多數係咁上下),
仲乜要為果200 「搏」
我以前XXX (區名)那間大場, 有同事收200 都偷打,
好cheap, 又唔係起碼加到300, 仲乜要為你「搏」;

(N.B.  我之前兩次都係tip佢200, 直到此刻她主動提此事,
我仍從未問她請她為我越界, 我的反應:
唯唯諾諾, 'I see.' '哦', 她自然沒繼續說此話題.)

最後, 到我翻轉身, 替我再做腳,
她主動重提 (可能是用最後機會 「試」我、「(暗)示」我:
「你說我有無.....真的做過那樣?」(她無指明在舊場還是這裹.)

我故作tentative, conditional and impersonal tone, 答:

「不排除有技師私下對個別熟的、信任的客會」

她聽了輕笑一笑 ,

我出房無hard feeling, 一樣平常心, 但自此她在
我的翻麥list 外了, 雖然她三次dup 我整體已有給我good feeling.
誠然, 如先前一會員說
「似有若無」才是高境界.
如果dup開了一個客,
你還要試探他, 及「商業化」的明示暗示甚炳矕猲erms,
先前又說在舊場時已怕有人上網寫
(那間場的題目何償又不是我開的? 不過在那題無人說過可以連累技師的話)
又明知我是此場熟客, 不怕我照同/亂同經理講?
當然此種harmless thing不需同經理講,
技師「齋talk」的事他們大概亦會當技師joked.

所以到現在又講代支我才「摷」出尼講,
亦要blank out 佢資料否則可能呼之欲出是誰.
大家亦唔好問我(包括PM)是誰, 或是否某number,

(不過先聲明不是早更11 am的技師, 因為有幾位早更技師是我們
此題之讀者.   講明以免挑起任何人的敏感神經, if any.)

我只是想講某種技師心態及「高章」的 tip suggestion 方法.

引用:
原帖由 yellow40 於 2010-12-20 14:34 發表

e..............咁我咪「濫俾」..........我係溫莎咁耐(包掂舊舖)從來最小鶡董1對1. 係浪記就試過1次小過。 ho ho ho........罪過罪過。
Welcome back, brother.
我係浪記仲有犯小過, 之後在銀X, 維X至今都好少好少 .

所以我喜歡的技師,
都是銃隍滿B平和的、謙遜的
坦誠說自己的期望,
保持自尊但不勢利,
可能的話儘量對客inclusive.
默然工作自待回報,
不去忸怩, 不需大力只要heart心機.

而對被欺負的「阿信」類, 則感憐惜.

先前有一技師1X1 (當然不是111, 121!) 十分不平和
(在小姐房對其他技師),
成日寸其他人, 批批評評
(她服務我時雖然無得罪我,
但亦幾乎明言2hr/200 不算好客,
第一次dup我已講某打來麥她的人是她
在舊場「最錫」她的客, 如何愛護她 ...............

(咁被愛護, 仲乜轉場? )
不過我有麥她多一次.

之後, 就走左.

其他技師和公關都一致地說她在小姐房搞事,

我只有猜她是不是被炒尼?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-20 04:22 發表

不會加太多, 不想每晚少那幾十客.

你去了回來, 有無報告?
did 126, hahaha.  
will share with u guys soon.

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 10:08 發表

hahaha.  
which means you were at least satisfied?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-20 01:45 PM 發表

在我們此題的open spirit 下不用以為收埋自己用了.   
當你指是浪記(港島你都無去第間啦),
以前在那處返中夜更的是那時38, 現在68;
如果是現在的9X或1XX,
你未必會說「幾好」樣子.
如果是「香XX保」過來的 ...
溫莎寶文話是 70號,(從浪記過檔)

但據您所言,我在浪記做過而又有特別印象的,的確應是 38(現在溫莎68)

咁我到底要 mark 68還是 70才可找到故人?

(不如 mark 雙飛?)

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。