推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-20 03:32 PM 發表
先前有一技師1X1 (當然不是111, 121!) 十分不平和
(在小姐房對其他技師),
成日寸其他人, 批批評評
(她服務我時雖然無得罪我,
但亦幾乎明言2hr/200 不算好客,
第一次dup我已講某打來麥她的人是她
在舊場「最錫」 ...
講開技師在房內爆其他客待佢如何如何好,版本就多啦,某個客買了一塊翠玉俾 xx,值幾千蚊;
(咁呢位技師應該自問,點解個客又唔買黎送俾佢呢?)

又有的會話,xx 生日,佢個客俾左封(x千蚊)大利是佢;

xx同個客講,打麻雀輸左,個客走時俾一鐘對五百代支。

看來香港骨場不乏豪客。有時自己都汗顏。

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-20 01:58 PM 發表

你在post # 2208說「好些的就百五,你應為非常好咪一對一啦。不要濫俾。
」那畋搨@以來你個個都覺得「非常好」 (?)

希望你的看法, 對不同會員的說法是一致的,
你不是濫俾的.
依我標準,認為兩鐘俾 150元完全正常,可以接受,不是侮辱技師。

至於我自溫莎復業以來,因每次上去都是心情佳至上去,無錯是鬆手左(有的技師只應俾兩鐘 150,但都算啦。)

可能之後我會按番原定標準,若不諗住會番 mark 的,試過之後都係俾 150兩鐘算啦。

同埋樓上所講的,三鐘 200我覺得也十分合理。(我也會用這標準。)

=========================

多年前,曾在維園對面(現今皇室水療)做過三四次一個日更,無特別,但講明要收一對一,
有次我唔知是俾左兩鐘 150,還是三鐘 200;到下次做見佢時黑口黑面,話果日我是否俾150?

老實講,是又如何?客人打賞真的可以次次不同,無話係老馮。自此唔再 mark 佢,因為這些說話真的很礙耳,講到個客黎白食咁。有時骨囡都要分下莊閒至好。

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-21 12:15 發表

溫莎寶文話是 70號,(從浪記過檔)

但據您所言,我在浪記做過而又有特別印象的,的確應是 38(現在溫莎68)

咁我到底要 mark 68還是 70才可找到故人?

(不如 mark 雙飛?)
Oh yes, 她才是以前浪記夜更, 38當時是中夜.
現在70是local, 較68大力, 68是廣東人.
現在兩位在此都返 2pm.
你見到的應是70吧, 但可能你以前在浪記 做過38/68 你也不記得.

支持你起孖.

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-21 12:21 發表

講開技師在房內爆其他客待佢如何如何好,版本就多啦,某個客買了一塊翠玉俾 xx,值幾千蚊;
(咁呢位技師應該自問,點解個客又唔買黎送俾佢呢?)

又有的會話,xx 生日,佢個客俾左封(x千蚊)大利是佢;

...
我當然不會隋便信故仔,
但我以前在X 港的至愛, 紅牌XXX

佢有個客一年只M佢幾次, 但都入一皮佢a/c 當新年利是,
不是在此要渲染,
而是說好的技師, 我地有無送野俾佢, 都會俾心機做我地.

不用汗顏! 不過如技師的恩客和你撞正同一時間想麥佢,
你地二人分別未confirm booking, 技師可能prefer to entertain
恩客而推你, 人之常情.
我的經驗就是如此: as long as 我booked 左技師,
不因我無送魕帡e髐ㄓ峇H而discriminate against me,
但我未book 定而撞正, 可能要讓路. 當然技師亦可能要包裝說話,
如不是L調那客豪而是「他好少有機會尼dup , 可
否就佢一次?」

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-21 12:32 發表

至於我自溫莎復業以來,因每次上去都是心情佳至上去,無錯是鬆手左(有的技師只應俾兩鐘 150,但都算啦。)

可能之後我會按番原定標準,若不諗住會番 mark 的,試過之後都係俾 150兩鐘算啦。

同埋樓上所講的,三鐘 200我覺得也十分合理。(我也會用這標準。)
首先, 嚴格不是「復業」, 因為新舊不是同一班老細.

你咁反覆, 我早知唔問你了. h:" />

「若不諗住會番 mark 的,試過之後都係俾 150兩鐘算啦。」
(你意即番麥就200) 仍受幾乎所有技師歡迎.

(我說幾乎, 因難保幾時又出現一個技師如走左的!X! 一樣,
200 當cheap 的「短期貨仔」(返左唔夠一個月) .
在蘊莎見工技師是由老闆娘試骨, 試工無法可見到技師這種態度)

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-21 13:04 發表
支持你起孖.  
除o左消費雙倍之外, 其實起孖是否真係得到雙倍功效呢? 其實會唔會互相阻礙?

引用:
原帖由 vibabe 於 2010-12-21 14:28 發表

除o左消費雙倍之外, 其實起孖是否真係得到雙倍功效呢? 其實會唔會互相阻礙?
真係看二人合唔合拍.
我骨生崖齋dup只試過三次雙飛,
但未在鑑黻給L.

Not exactly消費雙倍. 通常以雙鐘計, 除二人代支外
只是當加鐘計加多兩粒鐘, 在蘊莎, 加雙鐘只是約三百.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-20 14:50 發表
意尤未盡, 再講代支.

早前一技師, 樣子dup是Ok, 到我第三次做佢,
她主動說起,
有客向她提出越界的要求, 但那客只會繼續俾2hr/200,
她向我說:
'2hr/200 是「正常」(意即其他客多數係咁上下),
仲乜要為果200 「 ...
我之前都有過大概相同的情況, 那技師都係講大概同樣的故事, 重話得1:1代支我就唔會做越界的行為喇!

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 10:08 發表

did 126, hahaha.  
will share with u guys soon.
Tried 126, I believe not many c-hings had tried her b4.
At least c-hing WK still haven’t.  Await your comment , c-hing!

Her skin was soft & white, a pair of T5 fluorescent lamps in the dark.  
A very attentive lady, good attitude.
Caring about room temperature and stuff.
Bone skill was similar to that from Green Tea.
Although it was a bit late in the middle of the night, I enjoyed chatting with her.
I shared some of my working experiences in China with her and had an enjoyable time.
I could tell that she had accumulated quite a bit of
人生經驗 from our conversation.  

Conclusion : Another good session in Windsor.

PS : I miss XXX, hope she is well!

引用:
原帖由 CY+Kong 於 2010-12-21 15:53 發表
為免任何看此題的本場技師看過我們不具no. 的論述有
任何疑心或不必要的對我們一群有型、無型上網客不滿,
或該技師的無型粉絲的不滿,
我們討論那件事至此止吧.

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 16:08 發表

At least c-hing WK still haven’t.  Await your comment , c-hing!
我未試過但見過'fluorescence' 嘛.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-21 16:14 發表

為免任何看此題的本場技師看過我們不具no. 的論述有
任何疑心或不必要的對我們一群有型、無型上網客不滿,
或該技師的無型粉絲的不滿,
我們討論那件事至此止吧.
agree, forgive & forget...

enjoy bone!

一向我都想有看此題的技師不要太緊張, 敏感化(sensitised),
所以各路師兄亦請斟酌, 適可而止.

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 16:08 發表

Tried 126, I believe not many c-hings had tried her b4.

Her skin was soft & white, a pair of T5 fluorescent lamps in the d ...
支持師兄發掘較少為人注意的技師.
Nothing ventured, nothing gained. The saying aptly
sums up your experience, doesn't it?

少放假的毛毛明天放.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-21 16:36 發表

支持師兄發掘較少為人注意的技師.
Nothing ventured, nothing gained. The saying aptly
sums up your experience, doesn't it?
Right!  A very rewarding Oil Well indeed!

I'd recommand to bros with similar taste.  Just dont expect her to be as good as 7, 111 & 166 in terms of the look.

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 16:43 發表

Right!  A very rewarding Oil Well indeed!
Oil Well...油井?

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 16:43 發表

Just dont expect her to be as good as ...in terms of .....
Yes sir, to compare....
leads you nowhere. 人比人,.....

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-21 16:46 發表

Oil Well...油井?
not every oil well has oil ma...
PM u later.

師兄:當日獨坐休息室, 骨摩在旁, 睡眼惺忪之際
如果中咗, 今期六合彩, 就發啦, 仲唔一生發
會同靚霸, 沙律, 齊坐萬事得,
在路途上, 見到蘿蔔仔; 後來獨自離開, 到上海舖剪毛毛, 準備過新年,
回家執衫, 出門會Temmy, 能在耶誕前完成, 感謝主.......

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-21 23:47 發表
師兄:當日獨坐休息室, 骨摩在旁, 睡眼惺忪之際
如果中, 今期六合彩, 就發啦, 仲唔一生發
會同靚霸, 沙律, 齊坐萬事得,
在路途上, 見到蘿蔔仔; 後來獨自離開, 到上海舖剪毛毛, 準備過新年, ...
仲乜漏了Jenny,
那天不是和她傾計嗎?

相關搜索目錄: SPA

師兄:你坐後排, 美人 Jenny 和我傾計, 機會不多, 可能只得今次,
都給師兄見到, 真時有緣.
水療重逢有 Jenny 和小盈, 另加菲菲技師...........
其她紅粉兵團, 均在休假當中?

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-22 06:57 發表
師兄:你坐後排, 美人 Jenny 和我傾計, 機會不多, 可能只得今次,
都給師兄見到, 真時有緣.
水療重逢有 Jenny 和小盈, 另加菲菲技師...........
其她紅粉兵團, 均在休假當中?
我沒見到你, 只是昨晚聽她(們)說起.
盈放完假返來了? 現在還有JoJo, Tammy.

相關搜索目錄: SPA 水療

水池攞tips的情況好像很嚴重, 連續幾次都有"支持吓! 支持吓!"的口號. 但服務又沒有特別改善.
另外, 某晚頭一次在溫莎用膳, 真係好難食 . 真係唔做好過做.
但之後又回想溫莎並不是餐廳, 酒樓, 唔好食都好正常啫! 不過就肯定唔會再幫襯食中餐喇!

引用:
原帖由 CY+Kong 於 2010-12-22 10:35 發表
水池咨ips的情況好像很嚴重, 連續幾次都有"支持! 支持!"的口號. 但服務又沒有特別改善.
咦你日頭去的喎咁今次咨ips的水池是「日更」 (?)

但之前有會員私下和我說也是說「支持鵅v的那位水池我知是誰(
夜更的 ).

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。