推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-22 10:43 發表
但之前有會員私下和我說也是說「支持o下」的那位水池我知是誰(夜更的 ).
其實講 支持o下, 唔止一個職員, 又唔好只係指責一個人

locker 位換完衫走人, 都有遞毛巾抹手, 雖然唔係講 支持o下, 但係我自己覺得同講 支持o下 一樣效果

引用:
原帖由 vibabe 於 2010-12-22 11:21 發表

locker 位換完衫走人, 都有遞毛巾抹手,
locker 位其實應要彈性, 對未見過的客, 應主動替掛衣,
除非一時多客唔夠人手, 所以我成日話他們應一開始拿定衣架
下來放在勾, 放便人客自己掛上, locker 就可「撲」去attend to 另一
剛到的客
,
至於熟的客, 如知道他慣了DIY, 也是一樣先拿衣架下來放在勾,
人客DIY時, 除非locker要撲向另一客, 否則不是完全行開無左影,
而是stand back( stand back 是因客DIY 想有點執自己衫、袋時的私隱),
保持在和客互相視線範圍內, 因客亦可能臨時有需要.

還有, 就算客prefer DIY, 仍手拿定大毛巾, 客一除下了褲就趨前
(因剛才stand back)替圍毛巾, 鎖櫃. 那樣就得體,和客配合得seamlessly.

同理, 客人走時換衫, 若客也是DIY, 拿下衣架放在鈞,
客人的袋, 無必要替拿出放在bench, 因客既是DIY,可能就想自己有私隱
的情G下handle wallet,/cash, missed phone calls, etc. 但可尤其在客穿回
大部份衣服時先問「要不要拿出袋放下」.

其實這些絕不是理想化, 只要求locker guys flexible, alert, discreet.
鑑鮞ocker 幾個大部份都是後生仔, 應該可以醒目D.
仍有改善空間.

如果學到如GFS  的locker 次次完全做齊野.
例必主動問客走時要不要飲野, 放定碟及茶在梳頭處
加廿蚊例飛我個人覺得無妨.

但我重申, 必須保持服務質素的穩定性.

甚洫伬, 有新locker guy 返工, 無論有無它場經驗,
有關人士應先對佢brief 定一些細眉細眼野.

相關搜索目錄:

祝技師68 今天生日快樂.

引用:
原帖由 CY+Kong 於 2010-12-22 10:35 發表
水池攞tips的情況好像很嚴重, 連續幾次都有"支持吓! 支持吓!"的口號. 但服務又沒有特別改善.
另外, 某晚頭一次在溫莎用膳, 真係好難食 . 真係唔做好過做.
但之後又回想溫莎並不是餐廳, 酒 ...
"支持吓..."

I really hate this!  

鯪魚無做了.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-22 15:16 發表
鯪魚無做了.
102 ? 

佢地 Locker 服務態度,有待改善。 

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-22 10:43 發表

咦你日頭去的喎咁今次咨ips的水池是「日更」 (?)

但之前有會員私下和我說也是說「支持纒」的那位水池我知是誰(
夜更的 ).
最近多左夜晚去..., 其實叫我"支持吓"個位先生, 我唔覺太討厭, 因為我都有留意到佢都有提供下服務比客人.
最唔happy係有次, 係locker換衫, 有條小肥佬locker仔埋嚟招呼更衣, 態度已經不太好, 打開鎖後就立即想轉身閃人, 好似預期我會話"我自己嚟". 但我就偏偏唔講等佢要企係我身邊, 我重要慢慢換, 點知佢不耐煩到單手攞衫架比我, 另一隻手就叉住條腰, 對眼望住我.... 此時此刻我只好屈服講一句"我自己嚟". 到我換好衫想行走人時, 佢重可以遞條手巾嚟攞tips....我頂.... 欲哭無淚.

前日返mark 122
Service: 4/5

大堂有一位長髪小姐, morning shift, 個樣 and slim body 有啲似我的 Ex-gf.
Does any C-Hing know the name of this pretty girl ?
Thank you

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 17:25 發表
大堂有一位長髪小姐, morning shift, 個樣 and slim body 有囍我的 Ex-gf.
Does any C-Hing know the name of this pretty girl ?
Thank you
係知客, 定穿淺色裝的侍應?

引用:
原帖由 CY+Kong 於 2010-12-23 16:42 發表

最近多左夜晚去..., 其實叫我"支持"個位先生, 我唔覺太討厭, 因為我都有留意到佢都有提供下服務比客人.
最唔happy係有次, 係locker換衫, 有條小肥佬locker仔埋薨菮I更衣, 態度已經不 ...
肥仔有三個, 兩個早、一個夜.

事發係幾點鐘?

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 17:07 發表
前日返mark 122
Service: 4/5
她早更, 我好少做到佢, 有次早到想番麥佢又無返.
不過我會再看他日有無機會.Doremi 都係

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 17:25 發表
大堂有
其實早更大堂莉莉好可愛, 細細粒.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-23 19:17 發表

其實早更大堂莉莉好可愛, 細細粒.
Yes, I'm referring to one of the 侍應 girls that serve tea. Long hair, local girl look.
Every time I see her, she reminds me of my ex-gf

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 20:54 發表

Yes, I'm referring to one of the 侍應 girls that serve tea. Long hair, local girl look.
Every time I see her, she reminds me of my ex-gf
佢地D名我撈亂晒, 不過我知你講邊個.

其實開張以來十二個月,
女侍應有尼有去,
其中有一個, 在休息室做的 (走左了的),
我初識佢時, 雖然不熟, 我和她說話不多,她對我態度也正常;
但不知怎的, 她後來對我面,
但是她對某些客她可以似公關般吹得兩咀.
那洹琱]不是期望侍應對我甚洹j水,
只是見到我基本上是客, 寬容(顏)D 可以吧.

我根本甚少和她說話, 只是後來見到她招呼我時面色麻麻.
唉、或者她收到風知道我是帶頭開這條題目的, 認為我多事?
不過我和其他會員在此批評服務環節, 從來不涉女侍應, 讚賞就有.

我和她也完全沒有共同識得在場外的人, 想來也應無涉任何私事.
她是在那裹至今我唯一曾感到不舒服而未舒解的職員.

我不久也對她的面色見怪不怪, 也避免望她.

就算是那時我在休息室裹休息的一條小刺.

後來她走了.

雖然我上得去多, 如無必要, 我在休息室都盡量唔煩忙緊的人員.

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 20:54 發表

one of the 侍應 girls that serve tea.  
我以為你說大堂是入口大堂,
你意思是休息室吧.

師兄:1600前女侍應生有3位, 長髮的一位好似叫啊詩.......

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-23 22:27 發表
師兄:1600前女侍應生有3位, 長髮的一位好似叫啊詩.......
是, 她是阿詩.

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-23 22:29 發表

是, 她是阿詩.
Hello. Sorry for confusion, yes I'm referring to 休息室 waiting area
Thanks C-Hing

請問現在h莎 各時間的收費 我會按二個鐘計 仲有行過看到乜回送70元 是賒p 是否要收條 唔該話我聽.

師兄:水療目標, 順延7天, 我信天地人...
還有三份一, 未完成.......因放假途中....

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-24 07:15 發表
師兄:水療目標, 順延7天, 我信天地人...
不用給自己太大壓力.

相關搜索目錄: SPA 水療

引用:
原帖由 AAA888 於 2010-12-23 23:11 發表
請問現在h莎 各時間的收費 我會按二個鐘計 仲有行過看到乜回送70元 是賒p 是否要收條 唔該話我聽.
其實你在聖誕前問此問題我當日有留意到,
我相信我和其他熟悉價錢的會員答此問題都答得好厭了.
你在2008登記可能你甚少上xocat或好少入版, 以致現在才問,
不如你在此題內自行找資料或致電薀莎3698000吧.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。