推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-25 03:49 PM 發表

百兄這樣講起,當初碎骨門主出場時,其武功真係給形容得如鬼魅般恐佈及高強,"御空"好似係講佢吸收月華時"表演"既,而佢個手寒屍爪(?)勁恐佈,破首級不特止,仲吸乾對方全身!! 現在既小龍 ...
老翻好多時用來會方便d~~~~~~

講破壞力,現在小龍的九陰比聖上在澳門時的九陽大霹靂有過之而無不及。班on9編劇到橋窮計盡時,吾知會否安排N重天驚天訣vs終極1X陽vs終極11陰呢?

引用:
原帖由 DanChan888 於 2006-9-26 01:52 AM 發表
講破壞力,現在小龍的九陰比聖上在澳門時的九陽大霹靂有過之而無不及。班on9編劇到橋窮計盡時,吾知會否安排N重天驚天訣vs終極1X陽vs終極11陰呢?
而家小龍既破壞力應該未有耐及得上聖上既大patpat掛? 話哂大patpat可以搖控傷敵,而且遇物即爆,七陰降龍掌應該冇呢兩個特點...

引用:
原帖由 DanChan888 於 2006-9-25 05:52 PM 發表
依D唔出奇.起碼風雷D冰火要有九重天先叫頂峰. 因為而家七重天都好似好屎咁.

而家小龍既破壞力應該未有耐及得上聖上既大patpat掛? 話哂大patpat可以搖控傷敵,而且遇物即爆,七陰降龍掌應該冇呢兩個特點... [/quote]

依點我同意.因為大霹靂真係勁好多.
好想再睇多次聖上用依招勁o野.
不過我諗照現時的進度.
有排都未到聖上表演o刺

引用:
原帖由 KING546 於 2006-9-26 07:18 AM 發表
而家小龍既破壞力應該未有耐及得上聖上既大patpat掛? 話哂大patpat可以搖控傷敵,而且遇物即爆,七陰降龍掌應該冇呢兩個特點...

依點我同意.因為大霹靂真係勁好多.
好想再睇多次聖上 ...
上次毛敵出盡吃奶之力都只係剷起塊地皮,之後重力盡趴低。反觀小龍,成化鋼筋橋整爛,都重氣定神閑。

題外話:而家的大霹靂真係屎左好多,舊著毛敵話過大霹靂不單威力比九陽神劍大,用起泥又無神劍甘耗真氣,可以連續使用,加上同神劍一樣,無影無形,能攻敵之不能避,所以可算是無敵的招式。
而家的大霹靂就差遠了,成個火球甘噴埋黎,輕功好D都避到。打完一野又後勁不繼。

引用:
原帖由 DanChan888 於 2006-9-26 07:13 PM 發表

上次毛敵出盡吃奶之力都只係剷起塊地皮,之後重力盡趴低。反觀小龍,成化鋼筋橋整爛,都重氣定神閑。

題外話:而家的大霹靂真係屎左好多,舊著毛敵話過大霹靂不單威力比九陽神劍大,用起泥又無神劍甘耗真氣 ...
pat pat神掌冇咁屎,Dan兄講的那次已是無敵同邪神鬥到殘既最後一擊,而且個野patpat最後仲好似炸左樣建築物至停。至於話輕功好可以避到patpat,就更加不能茍同了,因為無敵曾經有一次用patpat,給對方輕易避過(唔記得佢既對手係邊個啦),對方寸無敵話patpat神掌不外如是,點知無敵立刻寸翻轉頭,話咁易避得過點叫九陽第一絕? 佢果然冇吹水,雙掌一圈,團patpat立刻轉翻翻黎追擊敵人,因為patpat神掌可以用內力搖控之故。

又能搖控追敵,威力又勁到爆,現今既小龍仍然拍馬都追唔上...(雖然好想小龍快D練成九陰歸元同無敵黎一場頂級之戰 -- 九陰會九陽)

相關搜索目錄: 建築

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-26 20:46 發表

pat pat神掌冇咁屎,Dan兄講的那次已是無敵同邪神鬥到殘既最後一擊,而且個野patpat最後仲好似炸左樣建築物至停。至於話輕功好可以避到patpat,就更加不能茍同了,因為無敵曾經有一次用patpat,給對方輕易避過(唔記得佢既對手係邊個啦),對方寸無敵話patpat神掌不外如是,點知無敵立刻寸翻轉頭,話咁易避得過點叫九陽第一絕? 佢果然冇吹水,雙掌一圈,團patpat立刻轉翻翻黎追擊敵人,因為patpat神掌可以用內力搖控之故。

又能搖控追敵,威力又勁到爆,現今既小龍仍然拍馬都追唔上...(雖然好想小龍快D練成九陰歸元同無敵黎一場頂級之戰 -- 九陰會九陽)
個次對手咪就係火雲邪神囉!

九陰太長遠了,我反而想知先練成八章時的對手會是誰

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-9-26 10:59 PM 發表

個次對手咪就係火雲邪神囉!

九陰太長遠了,我反而想知先練成八章時的對手會是誰
會唔會係金如來? 八陰降龍鬥離火玄冰天佛掌,唸起都興奮呀!!

引用:
上次公海決戰東照宮主持講過, 只有九陽霹靂神掌及降龍十八掌能打敗金如來之天佛掌, 推斷降龍十八掌跟九陽霹靂神掌不相伯仲, 但目前內力東方無敵遠勝小龍, 上次東方無敵打出大霹靂之所以周圍環境沒有被太大破壞, 全因大霹靂九成力量被火雲邪神用黑級浮屠硬受, 上次王伏虎用小霹靂打老邪神, 老邪神避開, 結果小霹靂把整座建築物打破, 可想而知如果大霹靂是直打在任何建築物也一定完全破壞
九陽霹靂掌同降龍十八掌都係驚世絕學。九陽大,小霹靂都需要以九陽神功輔助打出先至夠破壞力。

但其實降龍十八掌又應該以邊套內功黎輔助先至係最勁呢?係咪一定要九陰真經呢?如果換上九霄真經,金鐘罩,或者日月神鑑咁又 work 唔 work 呢?

老邪神武功係全本書最多元化o既角色。佢如果練成降龍十八掌,以易筋黑級浮圖內力輔助,相信東方無敵要打嬴佢仲難過打火雲邪神呀 !

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-9-27 11:45 AM 發表

上次公海決戰東照宮主持講過, 只有九陽霹靂神掌及降龍十八掌能打敗金如來之天佛掌, 推斷降龍十八掌跟九陽霹靂神掌不相伯仲, 但目前內力東方無敵遠勝小龍, 上次東方無敵打出大霹靂之所以周圍環境沒有被太大破壞 ...
小弟雖然係小龍超級fans,但有樣野不吐不快:

"脫"兄推斷降龍十八掌跟九陽霹靂神掌不相伯仲,但若依常理推斷,降龍掌不單唔係patpat掌個皮,其實連九陽神劍都敵唔過的。吐出擘空掌傷敵已經應該是降龍掌最強的表現,但應該頗為損耗元氣個隻,點計都唔能夠好似九陽神劍咁話出就出,既然唔能夠吓吓出擘空掌,試問點埋身攻擊不斷發九陽神劍既無敵? 埋唔到身攻擊敵人,即係有敗無勝。

呢點"金庸"係"天龍八部"亦提過,當段譽以"六脈神劍"(九陽神劍既原版)打到慕容復無還手之力時,以降龍掌稱雄既蕭峰在旁觀戰時,亦自忖易地而處,也跟慕容復一樣,唔係"六脈神劍"既敵手,即自知埋唔到身攻擊也。到南宋時,大理段氐已不再有"六脈神劍"傳人,只剩下練簡化版"一陽指"既段智興(南帝),這時降龍掌傳人洪七公(北丐)方能與之齊名。由此觀之,降龍掌差九陽神劍(六脈神劍)一大截,枉論patpat神掌了。

所以希望新龍老編唔好就此set定左小龍哥既外功(招式)路數,唸唸加多一樣可跟九陽神劍甚至patpat神掌爭雄既武功比呀小龍哥吧。否則小龍點同契媽厲貞報仇?

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-9-27 12:36 PM 發表

小弟雖然係小龍超級fans,但有樣野不吐不快:

"脫"兄推斷降龍十八掌跟九陽霹靂神掌不相伯仲,但若依常理推斷,降龍掌不單唔係patpat掌個皮,其實連九陽神劍都敵唔過的。吐出擘空掌傷敵已經應該是 ...
可唔可以整到小龍好似無敵咁.......隔空出"棍氣"呢

引用:
原帖由 failong 於 2006-9-27 02:23 PM 發表

可唔可以整到小龍好似無敵咁.......隔空出"棍氣"呢
就讓小龍下面碌棍隔空出"棍氣",到時雙掌同棍同時出隔空氣,就算無敵都唔知擋得邊樣。。。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-9-27 10:53 PM 發表

就讓小龍下面碌棍隔空出"棍氣",到時雙掌同棍同時出隔空氣,就算無敵都唔知擋得邊樣。。。
因為成蟲同玉郎都成日練下面碌棍隔空出"棍液".......可能安排有新高手用此招式!
The Flying Finn

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-27 03:11 PM 發表

因為成蟲同玉郎都成日練下面碌棍隔空出"棍液".......可能安排有新高手用此招式!
棍痴得唔得???有d人就會有第3隻手...佢就有招隱藏技<第2碌棍>
定會無啦啦晝個棍仙用呢招呢???

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-9-28 02:06 AM 發表

棍痴得唔得???有d人就會有第3隻手...佢就有招隱藏技<第2碌棍>
定會無啦啦晝個棍仙用呢招呢???
<第2碌棍>可以做一期書名喎

小龍碌棍唔知俾d咩"高手"整斷左之後,拎住自己碌"私家棍"出打狗捧ko番人都得喎

(純粹諗諗,希望其他小龍迷唔好嬲啦)

原來o係o尼度大家多數都係小龍迷,而小虎則係眾矢之的,
至於黑龍就唔係o甘多人講,我自己就係黑龍迷!
早輪無聊走上少林寺個網頁,睇下有無金鐘罩,點知真係有,
仲有縮陽添,真搞笑.......

http://www.shaolin.org.cn/asp/lec_chapter.asp?LecID=54
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 精品文章 2006-9-28 14:49
  • 冰河 威望 +12 精品文章 2006-9-28 14:49

今期白就好CHEAP!
但都ARM既, 奸角無咩正大光明都唔出奇

白鷲點CHEAP法?

引用:
原帖由 kit_yin 於 2006-9-28 12:31 PM 發表

早輪無聊走上少林寺個網頁,睇下有無金鐘罩,點知真係有,
仲有縮陽添,真搞笑.......

http://www.shaolin.or ...

勁喎!咁都比你揾到!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。