推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

今期

1.蚩尤損失半成功力就谷爆左百足王第一段ge吸功大法!
2.青元老原來練到易筋經白級, 示弱只係唔想得罪星宿老仙.
3.邪神除低面具show個靚仔樣出黎已經搞掂蠍王.
4.邪神ko左黎爭風吃醋ge蛇王.
5.蚩尤直接去搵星宿老仙.

下期標題---最強聯盟剿通天

唉~~~~~點解要打通天先呢?
係我就滅左白蓮先la

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-12 10:42 AM 發表

如果係得9個人唔死都仲好d...最驚係幾廿人都唔死.....
咁就係, 不過宜家既進度,
BOOK左死,都要輪o下先啦

引用:
青元老原來練到易筋經白級, 示弱只係唔想得罪星宿老仙.

下期標題---最強聯盟剿通天

唉~~~~~點解要打通天先呢?
係我就滅左白蓮先la
的確有 d 估青元老唔到,原來佢都係超級高手黎,同韋驚世 same level,而且仲勁過舊著年代添。

羅剎教,元始門,再加上星宿派齊齊去打通天教,感覺上勝算都唔高。因為通天教實在太多勁人,老天尊父子,加埋 6 部各階層高手,能夠順利救得出老邪神都已經係好難得,想全身而退就比較難矣。

但若果白骨丞相提早搞叛變,內憂 + 外患同時發生的話,哈,咁就精彩囉。

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-12 07:48 AM 發表

的確有 d 估青元老唔到,原來佢都係超級高手黎,同韋驚世 same level,而且仲勁過舊著年代添。

羅剎教,元始門,再加上星宿派齊齊去打通天教,感覺上勝算都唔高。因為通天教實在太多勁人,老天尊父子,加埋 6 部各階層高手,能夠順利救得出老邪神都已經係好難得,想全身而退就比較難矣。

但若果白骨丞相提早搞叛變,內憂 + 外患同時發生的話,哈,咁就精彩囉。
好難講邊邊佔優, 始終新著未講晒通天有d咩人.
六部之首除左四龍同石武夫其他都唔知咩功力.
羅剎o個邊就有羅剎教+元始門+星宿派+伊賀派+烈火+金如來
陣容好鼎盛下, 只係唔知邪神會唔會分兵o即.

引用:
原帖由 wanmlolly 於 2006-10-12 01:40 PM 發表

真要講深仇大恨
除了羅剎白蓮外

中華七傑的鬼腳七、銅頭四慘死在唐萬仇手上
已經過了這麼久,從沒看過小貓有想過幫其報仇
好似跟他們全然無關一樣
真不明所謂兄弟義氣是什麼?
小弟記得鬼腳七係死係金剛山一役中,殺佢既人好似係叫"雷電金剛"(金欏柚七金剛之一);至於銅頭四就唔記得邊個整瓜佢咯,但中華七傑除左石鐵&小鷹&小佩外,全部都好似死係那一役中...

今期最頂唔順係信箱條擦鞋仔竟然說劇情精彩明快!

精彩免強還可以;但係明快就……

青元老都有易筋經白級wo,我諗紅元老都有易筋經藍級做根基

細佬百足王俊俏,大哥蛇王反而猥瑣樣衰

仲有一王未出

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-12 03:48 PM 發表

羅剎教,元始門,再布偃q天教實在太多勁人,老天尊父子,加埋 6 部各階層高手,能夠順利救得出老邪神都已經係 ...
嘩!0甘多人,如果以羅白大戰進度來講,有可以拖4-5年咯!!!
慾郎又可以坤多D讀者D錢咯!!!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-12 07:34 PM 發表

嘩!0甘多人,如果以羅白大戰進度來講,有可以拖4-5年咯!!!
慾郎又可以坤多D讀者D錢咯!!!
,

我还在大陆,没有得看!
The Flying Finn

引用:
原帖由 冰河 於 2006-10-12 06:45 PM 發表
今期最頂唔順係信箱條擦鞋仔竟然說劇情精彩明快!

精彩免強還可以;但係明快就……
自己員工寫俾老細,實要咁樣讚!

比起早幾期,今期明顯拖慢,無癮!最不滿是構圖大大格,一頁得兩,三格,最離譜是寫蚩尤追百足王入蛇窟,用了一頁半篇幅介紹個蛇窟,雖然助理畫得幾靚,但對劇情有什麼幫助?我只知道主編這樣做,慳番一頁紙,唔駛點諗如何圈圖,難為了班助理辛辛苦苦去畫實景呢!

我估下期蚩尤同星宿老仙都是點到即止,唔慌打得好耐!

引用:
原帖由 owen517 於 2006-10-12 10:14 PM 發表

自己員工寫俾老細,實要咁樣讚!
封信係獄狼自己寫0架,獄狼D伙計要上來推書,邊得閑寫信俾老細?

如果我係邪神, 就唔會打通天先.
先散怖黑龍o係通天手上lee個消息.
引龍虎群英去泰國, 再搵蚩尤去接濟佢地. 合兩者之力牽制通天教.
然後率領三大派+伊賀派聯合蔘幫全力進攻白蓮.

1.邪神+飛仙 vs 聖上
(飛仙有兩個打法 1.藏在一角, 等聖上出完大霹靂之後偷襲
2.用無影刀割爛聖上d衫袋, 等佢跌晒d x陽丹出黎, 無得食~)

2.烈火祖師+金如來 vs 金聖老
3.星宿老仙 vs 金羅漢(金羅漢怕毒 星宿老仙可以剋制佢)
4.青元老+星宿5王用毒+散功大法牽制四魔
5.劍妖 vs 電王
6.金鵬 vs 金將軍
7.酒精+卜精+書精 vs 鐵聖老
8.金如來徒弟+烈火祖師徒弟+白鷲+胡琴 vs 四神
9.伊賀忍者 vs 大寶+雙衛

以上決戰除左4之外, 其餘o個d贏硬咁濟
結果=白蓮一日之內滅教
之後再慢慢打通天都唔遲.
可惜玉郎要拖戲, 要睇三大教其中一教滅教, 無3 5 7年都唔洗指意.:bird:

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-10-12 05:38 PM 發表

小弟記得鬼腳七係死係金剛山一役中,殺佢既人好似係叫"雷電金剛"(金欏柚七金剛之一);至於銅頭四就唔記得邊個整瓜佢咯,但中華七傑除左石鐵&小鷹&小佩外,全部都好似死係那一役中...
唔係啊

跟電金剛同歸於盡的是"沙膽六"
另外被金羅漢打死的還有牛精三、肥油五
中華七傑並非全在此役戰死

銅頭四跟鬼腳七是唐萬仇殺的沒錯
中華武館一役被佢使魔鬼四絕手--慘絕人寰扣相連打中而雙雙慘死
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 我很贊同 2006-10-12 23:01
  • 冰河 威望 +20 我很贊同 2006-10-12 23:01

今期蚩尤真係喪,一口咬左百足王一忽肉出黎,百足王都買距怕,唔知對星宿老仙又會唔會咬距呢
音樂無界限

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-12 02:34 PM 發表

封信係獄狼自己寫0架,獄狼D伙計要上來推書,邊得閑寫信俾老細?
如果真係咁講,我先知道乜叫"厚顏無恥"  

引用:
原帖由 KING546 於 2006-10-12 02:15 AM 發表
其實話時話,龍虎門同羅剎,白蓮有咩深仇大恨我都唔係好記得.
猶其是同白蓮,點除左小龍要同勵貞報仇外,都唔覺有咩仇口.
各位如果仲記得龍虎門同羅,白有乜仇口的話, 請告知.
今期書尾果個廢up專欄話火雲衰神同蛇貓門仇恨最深,但我睇咁耐龍記都唔覺佢地真正結過咩仇,難道呢個係劇本設定,一開始就係莫需有o既仇恨?

剩係覺得邪神為了用美男計

咁簡單show個靚仔樣出來,好無謂……

唔通佢以為劍魔死了,自己的樣子就毫無顧忌可以show出來?

話晒唔俾人見個樣,可以方便用平常身份出入好多地方都冇人知。(之前在澳門決戰聖上,就係靠咁,親身聯絡碎骨門主都冇人知)

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-10-12 03:48 PM 發表

羅剎教,元始門,再布偃q天教實在太多勁人,老天尊父子,加埋 6 部各階層高手,能夠順利救得出老邪神都已經係 ...
羅剎教而家其實都無乜人才,元始門未詳細介紹,星宿派似乎得個老仙似樣啲,而通天教亦未有交代各高手實力,所以難作預測!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-10-13 12:06 AM 發表

今期書尾果個廢up專欄話火雲衰神同蛇貓門仇恨最深,但我睇咁耐龍記都唔覺佢地真正結過咩仇,難道呢個係劇本設定,一開始就係莫需有o既仇恨?
我記得好似5x期到(羅殺開始第一篇o個時)
佢話o個個邪"神"羅剎要用"老虎"濟"佢呀ma......
怕且就係咁所以而家lee個邪神就同佢地大仇口囉

睇左好多期,終於有d招俾番個"名"佢啦

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-10-13 05:16 AM 發表

我諗就算最強聯盟立即攻打白蓮教, 火雲邪神+蚩尤+金如來+星宿老仙+烈火祖師+飛仙+金鵬(呢個咁水都唔知計唔計好)一樣剷唔平白蓮教, 因為通天教一定要幫白蓮教!!!!!
1.理由一: 通天教捉左老邪神, 已經洗濕左個頭, 羅剎教唔會放過通天教, 倒不如採取主動消滅羅剎教.
2.理由二: 就算唔計老邪神呢點, 如果本來三分天下既局面, 突然比羅剎教坐大左, 羅剎教有能力消滅白蓮教, 亦即表示羅剎教一樣有能力消滅通天教, 那個霸者會無心一統天下? 此乃唇亡齒寒之道理.
3.理由三: 羅剎教已跟元始門合作, 通天教跟白蓮教合作絕對合理.
單係白蓮教加通天教已足以抵抗羅剎最強聯盟, 而且你羅剎教可以找外援, 白蓮教一樣可以, 白蓮教剛取左蓼幫二十億美金, 手頭鬆左好多, 橫掂東方真龍都出左場, 可能諸葛神武, 千歲鬼龍等都可以提早出場.
1.文殊唔知老邪o係佢地手上
2.通天而家內部不隱, 白骨單野仲未斷尾, 一陣打打下白骨先黎叛變咁就死.
所以而家通天最緊要就係搞掂內部問題先
3.通天+白蓮一定勁過羅剎+元始, 所以就要用玩始門+龍虎門牽制住通天.
諸葛神武 千歲鬼龍我相信lee d舊著人物唔會出場, 要請都係第2d人.
不過我都好想知佢請到d咩人, 羅剎教而家請d人. 多數都係同佢地有交情ge, 白蓮教真係未聽過佢地同咩幫派有交情. 仇家就大把. 隨時淨係請到藍浪佢地返黎....

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-11 02:39 PM 發表

ruger 兄講的對,人多不代表好看。
有時死梗幾個沒得發揮的人物,如:王飛鷹、什麽中華7傑的死剩種、羅漢門定小林門的二大六,最好死埋小貓!把多餘的冗員來一個清洗,可以把劇情 ...
成本龍虎門既冗員只有一個.....小虎!

我都唔知道佢有咩資格可以做三皇?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。