推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

飛仙同刀仙好似出左黎未?...

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2007-1-15 10:57 PM 發表
飛仙同刀仙好似出左黎未?...
未出~

等多一兩年啦

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-1-16 01:36 PM 發表

未出~

等多一兩年啦
應該係好快會出,但一出之後要等多一兩年先會再出.

除左飛仙同刀仙,仲有烈火袓師,金如來,東方先生個仔,西門世家家主,魔鬼黨主席,都係提個下名,等出場嘅人物,仲有冇呢?

回復 #1854 喜歡足球 的帖子

各位,long time no see喇...
記唔記得我呀??
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-16 11:06 PM 發表
各位,long time no see喇...
記唔記得我呀??
最低限度一定還有一隻畜牲記得你,仲無時無刻PM給你!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-1-16 08:47 AM 發表
除左飛仙同刀仙,仲有烈火袓師,金如來,東方先生個仔,西門世家家主,魔鬼黨主席,都係提個下名,等出場嘅人物,仲有冇呢?
偉陀出左未???????

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-1-16 05:53 PM 發表
我印象中提過未出場的人物還有下列幾個:
當年打敗老邪神的高手,當年東方凌霄和陳奪比武的公證人,當年打敗電王的掌法高手(已證實非洪東),劍痴,萬雷魔君。
仲有五大世家班蛋散呢!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-1-17 11:38 發表

仲有五大世家班蛋散呢!
我之前係講緊提個下名,但仲沒出過場嘅新人物!五大世家有部分已經登場了!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-1-17 01:12 PM 發表

我之前係講緊提個下名,但仲沒出過場嘅新人物!五大世家有部分已經登場了!
除左人物,有些故事情節亦有欠交待,例如洪東厲貞那個如古籍道藏般的樹洞是如何&何時建做? 東方無敵如何殺死銀聖老(目前只是無敵一句話帶過算數)?已練成九陽的東方無敵為何覬覦九陰真經?

引用:
原帖由 冰河 於 2007-1-17 00:25 發表

最低限度一定還有一隻畜牲記得你,仲無時無刻PM給你!
無上網一排...已經收到4封pm...其中2封有條茂利的大頭車頭相...
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-17 09:32 PM 發表

無上網一排...已經收到4封pm...其中2封有條茂利的大頭車頭相...
今日上黎又有兩封,傻狗真係得閒,仲要繼續o係度玩自問自答,傻得勻循

撩下隻傻狗先!

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-1-17 01:47 PM 發表

其實還有幾個人物提過但可能不會出場,例如金童的師父、少林寺的幾位高僧。
傻狗,今日食左寶路未?

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-1-14 02:09 AM 發表

唔好意思,我講D野係细时候睇武侠帝女花睇返黎嘅,套剧入边袁崇煥個仔係袁若飞。至于開城门让李自成攻入嘅人,係曹化淳嘅仔,叫左岭云。
嘩!呢套劇都差不多三十年,仲要係麗的劇集,你都有印象,勁!
當年覺得姜大衛跛手好型o架

报到来了!!!!!!!!!!!!!!

今期不過不失
黑龍突圍o個part算係咁
小虎黎左 唔知小龍有無黎
黎埋o既話 元始門lee個地盤無硬

對四大族長幾失望下
個樣似卒仔不特止 連武功都咁差....真係.........

Agree ! 今期無論劇情, 畫功方面都算係 keep 返個水準, 希望小虎, 小龍佢地加入戰團, 可以令下期打得更加精彩就好喇.

四大族長除左青龍較為似樣之外, 其餘 3 件都幾不知所謂, 做型普通, 武功又屎, 真係唔出好過出囉.  
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-1-18 15:35 發表
對於今期蚩尤同白無堐原來真係怕子彈我真係好震驚, 白無堐未露過一手我唔知佢咩功力, 但蚩尤對過邪神都係僅敗, 點差都有小龍咁上下掛, 小龍可以一掌打斷條橋, 你話用指彈要射幾多鎗至打得斷條橋? 或者有人會反駁攻 ...
我記得童年時,看另一本漫畫「李小龍」時,有一期寫黑手黨教父史提芬,講人唔係神,就算武功再高,人體也冇可能敵得過科技,鎗炮,但點解自己要苦練武功呢?他說兩個人用武器決鬥,分不到勝負,到需要赤手空拳打時,武功就是你唯一的後盾!而如果你冇武器,人地有,咁武功亦會幚你逢凶化吉!

其實武絕對可以神化D, 刃牙D主角咪一樣唔驚子彈, 同樣破壞力好驚人添, 如果刃牙可以同龍虎門玩crossover, 火雲邪神可能夠範馬勇次郎打, 金羅漢亦唔夠花山薰打.

今期算係咁啦,劇情不過不失...四大族長玩輸賭就有d自以為是
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。