推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kong1688 於 2008-4-12 01:44 發表

下,,kk哥
照計你好返左1年都返發-,-
你期間仲有出去玩過???
有冇玩唔關事的,一排冇運動同訓得唔好就好易出,同以前同一個位~

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 superykk 於 2008-4-13 00:55 發表

有冇玩唔關事的,一排冇運動同訓得唔好就好易出,同以前同一個位~
有冇玩一定關事
你中過即係你身體有缺口俾d菌入
咪再玩喇
仲有如果你有花+疱疹就真係邊度都唔駛去
至於運動
睇下你生邊個位
其實運動既目的係等你冇咁易病,因為一病就好大機會再出

引用:
原帖由 superykk 於 2008-4-13 00:55 發表

check番你既舊帖、你好似生在肛門
我記得你最後出帖應該是上年6月左右
不如講多少少
翻發密度、位置 同埋中間用左咩方法
等d兄弟可以知下

引用:
原帖由 hktony 於 2008-4-13 13:10 發表

其實生係肛門係咪會難好d 既... 最大既 問題係咩野呢?

仲有 生係肛門 同 生 係 陰脛 度有咩野唔同既 醫法?
Dr 講過.前面比後面翻發嘅機會較大,
最重要唔好有損口.當然後面就難自我檢查.
最好由小就清除咗,到大咗就容易野開去.

引用:
原帖由 minghin 於 2008-4-13 20:39 發表

Dr 講過.前面比後面翻發嘅機會較大,
最重要唔好有損口.當然後面就難自我檢查.
最好由小就清除咗,到大咗就容易野開去.
應該咁講,生在正常皮膚(大脾、臀部)翻發機會少d
生在嫩肉 (袋、莖底部、龜頭)相對大d,因為呢d位抵抗力差少
另外,經常有機會濕住都是容易d
至於肛門、尿口位就公認是難搞d
不過,只要跟足醫生指示、有即做會好d
個人認為關鍵應該是位置
同埋個人抵抗力都是重要因素
仲有、激光是好睇醫生技術、因為範圍細、同埋醫生調較d光去到幾深都有影響、搞個袋同搞個脾罅已經好唔同)

有兄弟講呢個topic 講得唔夠深入
但真係冇計
深入好depends on 分享
我日日都有search下有咩新資料
都試過講下護理問題 (因為點醫是醫生的事,我地自己就只可以做好呢個部份)
甚至乎講下兄弟可以點做去對抗社會岐視、或嚴重缺乏相關資訊 (好難靠一兩個好醫生、如果佢地移晒民點算?)
不過都是我做傻仔自己同自己講野
一係冇人回應
一係就講﹕「我冇做不過"我"冇事lor」
所以既然個個兄弟咁壯健可能係我自己問題
自己問題還是留番自己探討

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-13 08:41 發表

有冇玩一定關事
咪再玩喇
至於運動
睇下你生邊個位
我就非常同意你嘅講法.
玩一定關事.大家自己想一想....
每位弟兄各有各生活在一個唔同嘅地方.
每個人做嘅野都唔一樣.只有一樣相同係去玩.
所以才中招.中咗招後都好驚.
有D仲話驚到想死...(好在無死到.)
如果依家醫到7788.有機會好番.
你仲去唔去玩.....
招又中過.
驚又驚過.
醫又醫過.
死又想死過.
疣嘅來源係外來異性傳過來.
大家都係成年人.玩唔玩自已决定啦.

引用:
原帖由 minghin 於 2008-4-13 22:59 發表

我就非常同意你嘅講法.
玩一定關事.大家自己想一想....
每位弟兄各有各生活在一個唔同嘅地方.
每個人做嘅野都唔一樣.只有一樣相同係去玩.
所以才中招.中咗招後都好驚.
有D仲話驚到 ...
不過有一樣野是事實
就是當好得7788
你又冇女朋友、或者仲係怕掂女朋友
你冇咁驚、色心自然又起
少d定力又會找囡囡
我都日日掙扎、不過自從上次知道疱疹是戴套+自備毛巾都會中之後
加上我已經有一瓣
再中多一瓣都可以疊埋心水單身
所以知厲害後就冇再玩
特別是若果8-9個月甚至一年後再有會點

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-13 23:20 發表

不過有一樣野是事實
就是當好得7788
你又冇女朋友、或者仲係怕掂女朋友
你冇咁驚、色心自然又起
少d定力又會找囡囡
我都日日掙扎、不過自從上次知道疱疹是戴套+自備毛巾都會中之後
加上我已經有一瓣 ...
早知後果.當年阿嬌就唔會又傻又天真啦.

盡量唔好玩.不是100%.SURE.始終難.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-4-14 00:03 發表

其實我覺得最多都只係可以講下之每日進展點樣,醫生又點講咁,又真係唔係好深入架喔。
講真如果一個人知道中左後,最關心係︰
第一︰有咩野醫生可以睇。
        (我果時真係好急想睇醫氐又唔知點,因為呢 ...
唔.....所以我都同大家一樣
有0岩咪講兩句唔0岩咪繼續cd rom

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-13 08:41 發表

有冇玩一定關事
咪再玩喇
至於運動
睇下你生邊個位
Superykk
你仲有冇出去玩過? 見鬼應該怕黑, 如有花容易感染其他輔助病毒導致復發(不只是
HPV only) Most sexual worker has the 輔助病毒, that's why doctor always told us not to play again.

疱疹+ (愛滋病 slimer chance)都有可能, 由於病毒通過新出疣micro傷口裂縫(眼see不見)身體摩擦(micro-abrasions)進入

你係比較嚴重, 自己應該幫自己, 咪再玩喇

唉...
醫好真係唔再玩..
頂多溝返條女算

我又講下我既睇發。 中左招禁耐(一月尾做冷凍),至今以經反發兩次。 每次都係一細粒。 次次 DR 都話係尾聲。 而我既睇發就係,我以經成為帶菌者(OR 病毒), 無得救! DR 可以醫花, 身體好, 抵抗力好都可以令的花出小的。 但係HPV就會時常伴我左右。

睇左咁多野, 知道好多人都係HPV 帶菌者。 讀過係台灣有性經驗女性有25%係HPV 帶菌者。出黎做既女更加唔使講!中招機會大幾多!重有,好多人係帶菌者但係唔會生花,又有的人生完花會自動好反。並不代表你無HPV!

次次諗到呢到都會好愁。 好彩我條女睇量我。 但係佢帶住我會完全好反既諗發。本來諗住DR話三個月無事就即係七成無事, 一年無事即係九成無事。 而家我地等緊個七成都唔知要等到幾時啦!上個禮拜先岩岩睇完DR, 三個月 之期又要延後!

好灰好灰, 今個禮拜又要去心理醫生道復診。

引用:
原帖由 verjai 於 2008-4-14 16:41 發表
重有,好多人係帶菌者但係唔會生花,又有的人生完花會自動好反。並不代表你無HPV令 ...
你咁樣講 , 懷疑中左又未出花的兄弟 , 真係唔止等2星期~8個月的潛服期時間考驗

真係可以當自己中左菜花了 ,

唔生出黎又無辦法知有無受感染 wor

痛苦...........

各位師兄,
小弟在八星期前在尿道口患了疣,最初三星期用藥水, 之後用冷涷, 但每周都復發, 好灰好灰!請問各位師兄有什麼意見? 另外內褲和家人衣服一起洗會否傳染家人?

花係要皮膚接觸先會感染。就算的病毒真係可以留係衫褲毛巾,都唔會生存太耐。 如果唔係個病就唔會話係皮膚接觸而感染啦。 而DR HO 話除非帶菌者用毛巾抹完生殖器,而你係幾個鐘之內羅黎抹生殖器咁就有可能中招。我個人認為內褲和家人衣服一起洗係唔會有事。當然,呢到有的兄弟睇發唔同。

關於花。無錯,唔生出黎係唔會知道有無中招。美國CDC同埋好多研究報告都話HPV係好普遍。以好多人都唔知自己中左。亦都叫人發現中左都唔好即刻懷疑自己伴侶出軌!"Having HPV does not mean that you or your partner is having sex outside of your relationship. There is no sure way to know when you got HPV. A person can have HPV for many years before it is found. US CDC"

This is a good website to read: http://www.cdc.gov/std/hpv/common-questions.htm

呢個網站解釋左好多問題,CDC 亦係美國政府既疾病權威, 佢令我同我女友關係轉好反。 希望幫到一的兄弟。

引用:
原帖由 z888888 於 2008-4-14 17:16 發表

你咁樣講 , 懷疑中左又未出花的兄弟 , 真係唔止等2星期~8個月的潛服期時間考驗

真係可以當自己中左菜花了 ,

唔生出黎又無辦法知有無受感染 wor

痛苦...........
好難講好難講
d大哥成日話咩咩期
如果真係中左 我拍硬心口話你地1-2個月一定生野

係有d人玩完都唔知咩日子
後來生左花都唔知道 上次玩完既日子 先之同人講有咩咩期姐
跟本就廢話 (講錯野唔好怪我咁多位老大哥)

如果係計正常時間
你真係中左 2星期會有異常出現

Studies have shown that 70% of new HPV infections clear within one year, as many as 91% clear within two years. The median duration of new infections is typically eight months. HPV-16 is more likely to persist than other HPV types; however most HPV-16 infections become undetecable within two years. The gradual development of an effective immune response is thought to be the likely mechanism for HPV DNA clearance."
Source: CDC 2004 Report to Congress on Prevention of HPV

Be positive

引用:
原帖由 verjai 於 2008-4-14 17:55 發表
花係要皮膚接觸先會感染。就算的病毒真係可以留係衫褲毛巾,都唔會生存太耐。 如果唔係個病就唔會話係皮膚接觸而感染啦。 而DR HO 話除非帶菌者用毛巾抹完生殖器,而你係幾個鐘之內羅黎抹生殖器咁就有可能中招。我 ...
男性係咪感染左 , 可以無病徵, 我就唔知.

但女性受感染 , 無病徵 , 呢個成日都聽到 , 但女性可以做柏氏癌細胞塗片檢查 , 做子宮頸癌檢查 ,
就知道有無中HPV 病毒 .

多謝verjai師兄答覆, 另其他師兄有否像我一樣每星期不斷復發?

其實性病有咁多種 , 除左椰菜花

大家會唔會擔心中左其他性病呢 ,

如會,,,有無諗過去邊度可以驗晒咁多病,,,

除左政府外

thanks

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。