推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 AAV-2 於 2008-4-15 12:58 發表

I ask Dr Ho that my type is 尖疣 not 扁平one, so some information from internet said Type 16, Type 45 is usually 扁平 type, so I shouldn't  have the risk to get the high type. and He said NO, different types of HPV can grow in different shapes. It depends on the location. The fact is 扁平疣 , 高度增生型, 花型尖锐湿疣 is easier to recur.

Again, don't worry too much, talk to your doctor.  Those women who have cancer because they never do Pap smear for years. Even when they reach CIN1, CIN2 and CIN3, it is a way for them to prevent cancer.
我都問過Dr. Ho, 點解一路唔覺得濕. 佢話我生果隻係尖疣.
佢話尖疣冇濕疣難搞, 唔似濕疣咁易擴散及翻發.
不過我問佢邊隻類型HPV引起, 佢話好難講. 有時同一隻HPV, 係部份人身上既病症係尖疣, 部份人病症係濕疣.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-16 01:03 發表

所以叫你既另一半去打「央v喇
醫生強烈建議
不過也不是100%防hpv,好似也是70%度
打黎都無用,,,學你話得70% 防度 , 而且唔係隻隻HPV 都防到

仲有,,要本身無感染HPV 打黎先有用,,,我覺得女人都係高危行業個d打左最安全.

引用:
原帖由 z888888 於 2008-4-16 11:52 發表

打黎都無用,,,學你話得70% 防度 , 而且唔係隻隻HPV 都防到

仲有,,要本身無感染HPV 打黎先有用,,,我覺得女人都係高危行業個d打左最安全.
做好自己能力範圍內既野,如果仍有,是天意
如果為左慳果單單幾千銀......令條女惹到
女慘過男的
請三思朋友

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-16 12:34 發表

做好自己能力範圍內既野,如果仍有,是天意
如果為左慳果單單幾千銀......令條女惹到
女慘過男的
請三思朋友
問題係,,,我都唔知佢有無HPV

如果無,,,打黎都係防到幾隻HPV...特別係生菜花個幾隻

但相返,,,如果佢去驗到有的話,,,又係打黎都無用

令呢個topic 變得更有功能

我建議將d 問題 group埋
等d嚟緊要去睇醫生幫手問下
要問既加標題「代問」
幫手答既「代答」
發揮一下大家守望相助既精神
各位兄弟點睇?

引用:
原帖由 z888888 於 2008-4-16 12:36 發表

問題係,,,我都唔知佢有無HPV

如果無,,,打黎都係防到幾隻HPV...特別係生菜花個幾隻

但相返,,,如果佢去驗到有的話,,,又係打黎都無用
其實咩疫苗都是冇100%防到
買過安心only
要打晒市面兩隻貴架......都一定要6000以上
如果你條女知你有,仲肯同你一齊,而佢又冇hpv 驗到
真係建議你同佢買個保險
相反,佢咩都唔知,佢又疑心重當然要小心處理
純粹個人意見
打左有利冇害、唔打有害冇利 (除非錢對你好緊要喇....)
同埋呢個只是善後件事既基本野,我覺得
聽完唔舒服當我亂講喇...............

相關搜索目錄: 保險

咁講法

各位兄弟將來既女朋友/老婆

都應該去打定針wor

因為我地男人份份鐘以前出過去玩 , 或者以前d 女朋友有HPV ,,,傳左俾我地男人都唔知bo

我地d 男性可以一世帶d呢d 隱性 HPV.....傳黎傳去....

老實講,打左唔代表你可以安寢無憂。但係打左唔多唔小都對你另一半有一的保障。
好似坐車帶安全帶咁。冇人話帶左你就可以亂渣車,炒左車你都會無事。不過有安全帶係到,你唔帶就笨姐。

引用:
原帖由 whg 於 2008-4-16 10:02 發表

我都問過Dr. Ho, 點解一路唔覺得濕. 佢話我生果隻係尖疣.
佢話尖疣冇濕疣難搞, 唔似濕疣咁易擴散及翻發.
不過我問佢邊隻類型HPV引起, 佢話好難講. 有時同一隻HPV, 係部份人身上既病症係尖疣, 部份人病症係濕疣.
That's exactly what Dr. Ho told me,  you and I have no recurrence so far, which proved Dr. Ho said is right.  尖疣 is much easier to treat.  But it doesn't really matter, keep in mind 70% people can suppress (or use the word kill) HPV within 1 year and 90% people in 2 years.  Be patient,  Don't play again to collect different types of HPV.  

I don't want to see a new topic called  第二次中招, 中第二招 and 最後一次中招.  Enjoy sex with the one you love. Some girls doesn't mind mind and understand the risk while having sex with you.

Be good

各位小弟中招好煩
第一次係去滾中招,去醫普通科,話係龜頭炎,食藥+藥膏冇事後3個月
同條女搞野,女友話西有d癢,冇用套(真係傻....)中招
睇性病科(深水保個d)睇唔好,睇油麻地又睇唔好(全部話係龜頭炎)
依家試緊中醫,好似都唔多得
我情況係有紅點,龜頭凹凸不平,之前有白點依家冇
會癢,dd痛,各位有冇類似經驗同有冇好醫生介紹?

引用:
原帖由 z888888 於 2008-4-16 13:01 發表
咁講法

各位兄弟將來既女朋友/老婆

都應該去打定針wor

因為我地男人份份鐘以前出過去玩 , 或者以前d 女朋友有HPV ,,,傳左俾我地男人都唔知bo

我地d 男性可以一世帶d呢d 隱性 HPV.....傳黎傳去....
都唔使爭拗
做你認為對既事
我唔想俾人ban acc

我覺得forum既好處是冇人識你 (除非你自爆....)
可以提供一個空間俾你honest with urself
條路點行,去唔去玩,留唔留意自己 / 伴侶既健康
點做在呢度冇對錯、亦冇人審判
重點是honest with urself

引用:
原帖由 AAV-2 於 2008-4-16 17:15 發表

That's exactly what Dr. Ho told me,  you and I have no recurrence so far, which proved Dr. Ho said is right.  尖疣 is much easier to treat.  But it doesn't really matter, keep in mind 70% peopl ...
hope we are in the range of 70% or 90%
謝謝你的忠告, 真係要唸下避免 "第二次中招"...
仲有好多野勁過HPV既

請教各位師兄不知做完laser後, 會不會很痛楚? 如在Dr.ho 處做laser診金多少? 另打干擾素要幾多錢呢? 請各位師兄給D意見!

Brother 們, 可否pm 小弟 Dr.Ho之地址电話呢, 謝謝

引用:
原帖由 MrBunbun 於 2008-4-19 04:04 發表
Brother 們, 可否pm 小弟 Dr.Ho之地址电話呢, 謝謝
唔一定要找DR Ho既, 你睇番之前既帖就有一個成

百人既名冊比你選擇!不過如果你毫無頭緒,一定要DR

Ho的話,你都要緊張一下自己,睇番之前既帖(最多20版),

你就會搵到! (呢d病千祈唔好睇政府及普通醫生)

睇完之後,希望你多d上黎, 將你既經歷及之後病情同大

家分享!呢度可能好多人需要你既支持同鼓勵!

祝早日康復!

thank you so much !

引用:
原帖由 AAV-2 於 2008-4-16 17:15 發表

That's exactly what Dr. Ho told me,  you and I have no recurrence so far, which proved Dr. Ho said is right.  尖疣 is much easier to treat.  But it doesn't really matter, keep in mind 70% peopl ...
I also see Doctor Ho for three times for Molluscum Contagiosm (珍珠疣) .  I got Dr Ho 's address from a brother of this forum.

Several pimples appeared on on penis two months after I had sex with my girl friend in China. She is a massage girl in Shenzhen. She was the only woman I have ever had sex besides my wife for the last three years. Therefore I certainly got the diseases from her. I used condom every time but I still got the diseases.

After I found the Molluscum Contagiosm (珍珠疣), I stopped sex with my wife and went to Dr Ho for treatment by freezing. Like warts(HPV) , 珍珠疣 re-appears weeks or months after the last treatment.  However, after 3 treatments by freezing, no more new pimples appeared on my penis for more than 4 months. Dr Ho said that the diseases is over.

And I really dare not to have sex with those massage girl in Shenzhen again.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-4-16 12:47 發表

其實咩疫苗都是冇100%防到
買過安心only
要打晒市面兩隻貴架......都一定要6000以上
如果你條女知你有,仲肯同你一齊,而佢又冇hpv 驗到
真係建議你同佢買個保險
相反,佢咩都唔知,佢又疑心重當然要小心處 ...
我係女仔黎既,可以同你地講下我既經驗啦
咁我本身就無椰菜花既
但係我男朋友有
大約上年6月頭到啦...佢陰莖生左一粒野
本身佢果個位有時都會損架喇
跟住發現左呢粒野之後都有搞過一次
之後佢去睇醫生,原來係椰菜花
佢同我講左,咁我都無問D咩
同佢講話醫得返既就算啦,叫佢唔好擔心
自己就拿拿林去CHECK下有無事
做呢個病既RESEARCH既時候(同時都SEARCH到呢個FORUM)
發覺左有加衛苗
佢話可以預防椰菜花
即刻打左,$3500 3枝,有效期5年以上(唔洗$6000架)
by the way touch wood 講句我到而家都無...(我地都KEEP住一個WEEK到一次)
差唔多一年喇...我去CHECK既時候醫生都話有D人係感染左都唔會發出黎既
我男朋友就到而家都成日KEEP住2個半月到就復發一次...
但係佢都好努力DUE WITH IT架喇,有時候真係有一排休息得唔好就又出返黎...
身為男仔既你地,好想問下究竟我點樣對我男朋友會好D舒服D呢?

祝各位BROTHERS早日康復!

相關搜索目錄: 保險

祝各位早日康復

看到一些舊post , 知道有些師兄看了三年Dr.都有復發, 心情有些灰! 因自已昨天看了Dr.ho. 已做了laser. (尿道口患了疣), 之前看過另一位醫生做了三次藥水, 五次冷涷, 但每周都復發, 金錢和身心都十分疲倦!! 另Dr.ho. 建議用干擾素不知各位師兄有否用過功效如何? 祝各位早日康復!!

引用:
原帖由 a_little_girl 於 2008-4-20 16:46 發表

咁我本身就無椰菜花既
但係我男朋友有
之後佢去睇醫生,原 ...
其實你唔介意你男朋友有菜花,,仲肯同佢一齊過,,,

我已經覺得做男既,,,非常開心有個咁體諒的女朋友.

其實叫你男朋友唔好灰心,,,正如呢度好多兄弟講,,,一定會好返的,,,只係時間問題.

努力!!!!!!!

引用:
原帖由 a_little_girl 於 2008-4-20 16:46 發表

咁我本身就無椰菜花既
但係我男朋友有
首先好欣賞您不離不棄既態度
就您既問題
加衛苗是「未中+25歲打下」才有用
有用也是70%防到 (醫生講)
所以如果當時冇中+好運不是另外果30%
應該是冇hpv的
你男友既問題應該是抵抗力差
試試下一次覆診醫生有咩建議
同埋找多一個醫生問
祝大家好運 (包括睇左都唔回帖既cd rom)

引用:
原帖由 chanmu 於 2008-4-20 18:09 發表
看到一些舊post , 知道有些師兄看了三年Dr.都有復發, 心情有些灰! 因自已昨天看了Dr.ho. 已做了laser. (尿道口患了疣), 之前看過另一位醫生做了三次藥水, 五次冷涷, 但每周都復發, 金錢和身心都十分疲倦!! 另Dr.h ...
都唯有信醫生

引用:

咁我本身就無椰菜花既
但係我男朋友有
打一隻係唔駛6000,仲有另一隻打埋就要

最近有一次買左某一個冇咩做廣告、但在各forum都講到天上有地下冇既用品
發覺用到根本唔好,而果d 討論係好刻意冇提隻產品既缺點
我唸用過既人一定唔會唔知
所以最後我都幾肯果d 是鱔稿
跟住我再唸其實度度都一樣
例如
如果開過topic同5、6個acc
係咁話邊個醫生好
你估有冇傻仔中招???
所以唔該d cd rom 或者開個acc問野果d人
真係喺度同d兄弟分享下,自己過濾下d野是否自己用得著
對自己同大家都好
我就相信假既、賣廣告既講講下會現形

相關搜索目錄: 廣告

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。