推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-11 00:12 發表
今日又去左做冷凍,嘩!真係痛到呀....果一刻真係許志安呀---男人最痛!
都已經2個幾月啦,,第四次冷凍啦,...真係手尾長呀!...

講開冷凍..睇d 兄弟話有白色印, 不過我又幾好彩喔...散得幾好,都唔多覺有呀! ...
我一 年都係咁
過了5個月又有一粒疑似
星期二就知是否係...............
成個假期唔開心

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-11 00:25 發表
如果上次冇晒d 花之後去左玩, 我都唔使再做冷凍呀,.....有今日...自己真係.......有時都真係要將兄弟既勸告記係心,....唔好成日衰衝動。 為左 果 幾吋、幾廿秒既激射,,,後悔呀!

唉..咁又係

都唔知呢種病既 源頭係咩黎...

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-11 00:20 發表
ShameGuiltSorry 大哥,

咁即係咪你由發現 花 到 醫好 都係 響 政府到醫呀?..前後共醫左幾耐呀?
我自己經驗,我第一次都係去油記, 唔知係d 醫護人員見慣左呀,定係本身對病者有點兒不太友善/禮貌... 我真係 ...
hktony兄
係呀!一直都係政府度醫。大慨用左10個月左右。因為一直搽左好耐藥水都未好,後來先轉冷凍。你地看私家醫生同做冷凍,應該會快D好番架。加油啊!
p.s. 我係看灣仔果邊。

相關搜索目錄: 醫護人員
SHAME on myself
I feel GUILTy
I am so SORRY to my future gf/wife.....

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 00:16 發表

我一 年都係咁
過了5個月又有一粒疑似
成個假期唔開心
小肥t兄
我果時醫醫下時都有新出的粒粒。。。。
你的心情我都明白。唔好唔開心,盡量唔好想住呢件事。想下D正面野。希望可以減低心情低落,不比情緒影晌。可以快D好番。借用醫生一句話:既來之、則安之。
祝早日康復
SHAME on myself
I feel GUILTy
I am so SORRY to my future gf/wife.....

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 00:16 發表

我一 年都係咁
過了5個月又有一粒疑似
成個假期唔開心
小肥t兄,
你嘅情況同我差不多..我都係醫咗成年有多.最後做冷凍個次係隔上次做若5個月,之後到而家都差不多10個多月都未有事.你嘅情況應該接近尾聲.總之放鬆些吧,明天一定會更好.

睇左3日, 終於睇完140頁.
各師兄都苦戰多時.
繼續努力!! 一定可以好返!!
我睇返之前有師兄既醫生都比lee隻藥膏師兄搽(Neomycin dream 1%)
我做完外科手術(個方法叫"刮", 我之前忘記個刮字點寫, 所以無寫出來.)
個醫生都係比lee隻藥膏我搽.
但搽完之後我覺得好痕(定係拿).
有無師兄都係咁?
係搽得太多定搽左係咁?
lee隻藥膏係普通燒炎藥膏?
我都想去何醫生度詳細check多次.
有咩一次過醫.
不過無工開2個月, 咁捱(睇醫生)真係好辛苦...

引用:
原帖由 ShameGuiltSorry 於 2008-5-11 10:42 發表

小肥t兄
我果時醫醫下時都有新出的粒粒。。。。
你的心情我都明白。唔好唔開心,盡量唔好想住呢件事。想下D正面野。希望可以減低心情低落,不比情緒影晌。可以快D好番。借用醫生一句話:既來之、則安之。
祝早 ...
唔......呢個病最大獲是冇人可以講........
有好多人人都做得既野你唔可以做
例如浸溫泉

引用:
原帖由 mochilo 於 2008-5-11 12:30 發表

小肥t兄,
你嘅情況同我差不多..我都係醫咗成年有多.最後做冷凍個次係隔上次做若5個月,之後到而家都差不多10個多月都未有事.你嘅情況應該接近尾聲.總之放鬆些吧,明天一定會更好.: ...
希望喇....
係呢大哥你結左婚 / 有冇女朋友未
如果今次真係有........是否要飛左條女
日日同人一齊份開心既日子....好辛苦
p.s. 識左一年未做過

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 14:25 發表

希望喇....
小肥兄:
你識左一年未做過?
我仲慘, 識左4年啦.
她仲係處黎添...
因為一d原因分隔兩地3年了.
差不多可以返來.
但我好驚, 如果到時仲未好,
不知點解釋...

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 14:25 發表

希望喇....
有兄弟好番一年到都結婚啦,所以只是時間問題.
家家有本難念的經.你諗結了婚的經難念還是未結婚的難???
我的經可能比你的難.只有積極去面對,把心情放開些,日子便會過得好些.
珍惜現在,寄望將來.明天會更好.

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 mochilo 於 2008-5-11 17:08 發表

有兄弟好番一年到都結婚啦,所以只是時間問題.
家家有本難念的經.你諗結了婚的經難念還是未結婚的難???
我的經可能比你的難.只有積極去面對,把心情放開些,日子便會過得好些.
珍惜現在,寄望將來.明天會更好.
但我總唔能夠次次話好攰、冇mood 甚至其他都幾pk既理由去推搪
有時會覺得一個人幾嫌好,有起咩事都是自己負責.........
不過大哥講既野我明白....病是一個因素、夾唔夾更緊要
病有機會會好......不過唔知我可唔可以捱到........

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-11 16:55 發表

小肥兄:
你識左一年未做過?
我仲慘, 識左4年啦.
她仲係處黎添...
因為一d原因分隔兩地3年了.
差不多可以返來.
但我好驚, 如果到時仲未好,
不知點解釋...
我都苦惱中....
而家我既做法是唔修飾.......做番自己....睇下夾唔夾
如果佢頂唔順走左我會祝福佢
但一定唔會講...有d人你同佢講左等於全世界都知.......

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 20:13 發表

我都苦惱中....
而家我既做法是唔修飾.......做番自己....睇下夾唔夾
如果佢頂唔順走左我會祝福佢
但一定唔會講...有d人你同佢講左等於全世界都知.......
其實唔講好過講.講咗就九成散,
不過一定要醫好.在醫時候就唔做.
無損口.無翻發半年(最好一年)以後要帶袋做安全D.

引用:
原帖由 ShameGuiltSorry 於 2008-5-10 19:26 發表
終於可以有小小時間兼付近唔會有人,可以靜靜地一個人用部腦了。

由於工作在大陸,所以很小上來呢度。

就借小小時間與空間,跟大家分享一下經歷。幾年前都中了疣,醫左好耐。依家已經無事,暫未再有返發情況。是 ...
其實你講咗D經驗大家都有同感,
政府診所就係咁.你係灣仔都有2-3個好既.
係油記就無個好..個個兄弟都媽媽聲..
你能醫好係奇績...祝你好運..

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-11 10:49 發表
十個月其實都算幾好架啦!
我相信我做埋呢次冷凍就會好架啦!下定決心唔再玩!

下定決心唔再玩係好事.
要知道最初來源感染係出去玩.
如果能夠醫返好..你仲敢唔敢再去玩...
中咗招D痛苦你想唔想再有呢

引用:
原帖由 minghin 於 2008-5-11 22:28 發表

下定決心唔再玩係好事.
要知道最初來源感染係出去玩.
如果能夠醫返好..你仲敢唔敢再去玩...
中咗招D痛苦你想唔想再有呢
唉..咁又係

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-11 00:12 發表
今日又去左做冷凍,嘩!真係痛到呀....果一刻真係許志安呀---男人最痛!
都已經2個幾月啦,,第四次冷凍啦,...真係手尾長呀!...

講開冷凍..睇d 兄弟話有白色印, 不過我又幾好彩喔...散得幾好,都唔多覺有呀! ...
冷凍係比較痛嘅.如果有水泡仲手尾長D,
又要小心唔好俾佢發炎.有損口又容易野開去.
有無試轉用電療..傷口細.復原比較快,
我就轉用電療幾次後..己有8個月無翻發了

引用:
原帖由 minghin 於 2008-5-11 22:39 發表

冷凍係比較痛嘅.如果有水泡仲手尾長D,
又要小心唔好俾佢發炎.有損口又容易野開去.
有無試轉用電療..傷口細.復原比較快,
我就轉用電療幾次後..己有8個月無翻發了
minghin兄去邊度做電療?
貴不貴?

引用:
原帖由 minghin 於 2008-5-11 22:13 發表

其實唔講好過講.講咗就九成散,
不過一定要醫好.在醫時候就唔做.
無損口.無翻發半年(最好一年)以後要帶袋做安全D.
其實問題不是講唔講
要散就更加唔講
搵個藉口唔夾飛左咪算

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 00:10 發表

其實問題不是講唔講
要散就更加唔講
搵個藉口唔夾飛左咪算
唉..有女仲叫雞 有陣時都知係咪抵死-  -

引用:
原帖由 kong1688 於 2008-5-12 00:13 發表

唉..有女仲叫雞 有陣時都知係咪抵死-  -
ANYWAY......我不是叫雞惹到的.......
另外我有女(即係有病時)開始做和尚了
你自己既情況不適宜套用在其他人身上

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。