推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 ShameGuiltSorry 於 2008-5-10 11:26 發表
終於可以有小小時間兼付近唔會有人,可以靜靜地一個人用部腦了。

由於工作在大陸,所以很小上來呢度。

就借小小時間與空間,跟大家分享一下經歷。幾年前都中了疣,醫左好耐。依家已經無事,暫未再有返發情況。是 ...
kurtlau2005 兄咁睇黎林醫生唔錯啊, 你係咪即係話佢比較細心, 咁佢係邊頭? 佢過邊另外有無得驗血等其他野?

引用:
原帖由 kong1688 於 2008-5-12 21:14 發表

c兄..我明白到睇政府的''壞處''

好在我當初都係睇過1次政府咁大把就冇去了..
睇得社會衛生科就不可以買保險.
最慘又不係可以醫得好...
d錢無得慳.

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-5-12 13:05 發表
各位Brother ,你們好.
小弟想在這裡講一下自己的故事經歷,小弟是於上年12月中了疣,中的部位是在大脾內則兩旁(3 - 4粒).....接近生殖器....jj 沒有,本人於2月頭到政府位於茶果嶺道社會衛生科檢查証實是中了疣,當時 ...
依D咪正一扑街同事, 一齊玩都咁係我就一定忍唔住打7佢, 唔打佢都係公司同佢吵大獲等佢都一齊無得做, 反正人人都知. 兄弟你既心情我相信真係超DOWN, 中左已DOWN, 重要比人唱到咁, 如果我係你唔打7個條友我真係唔係男人

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-12 22:25 發表

依D咪正一扑街同事, 一齊玩都咁係我就一定忍唔住打7佢, 唔打佢都係公司同佢吵大獲等佢都一齊無得做, 反正人人都知. 兄弟你既心情我相信真係超DOWN, 中左已DOWN, 重要比人唱到咁, 如果我係你唔打7個條友我真 ...
無計, lee個世界就係有咁多屎忽鬼...
搞屎棍...

算啦,,
通唔通都通左...
香港咁鬼多雞蟲... 佢地一次雞都未叫過?
搵邊個信先?

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-5-12 21:05 發表
各位Brother ,你們好.
小弟想在這裡講一下自己的故事經歷,小弟是於上年12月中了疣,中的部位是在大脾內則兩旁(3 - 4粒).....接近生殖器....jj 沒有,本人於2月頭到政府位於茶果嶺道社會衛生科檢查証實是中了疣,當時 ...
你果行窄唔窄先? 是男多還是女多?
如果窄.....只有當唱歌仔
如果闊...轉行把喇
再唔係.....真係去一次外地工作+攞晒d MPF出來當做儲備....改埋個名重新來過

相關搜索目錄:

Iamalive
慘.慘,慘.政府千萬不要去.小肥t說得對AR.
BLACK_SARENA
可以買保險的.BUT受唔受AND要否加保是另一回事.

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-5-13 00:50 發表
Iamalive
慘.慘,慘.政府千萬不要去.小肥t說得對AR.
BLACK_SARENA
可以買保險的.BUT受唔受AND要否加保是另一回事.
其實如果只睇私家.
無睇過社會衛生科.
保險應該check不到.
咁買保險個陣不講得不得呢?

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 00:58 發表
唔知點解又多番D人氣
雖然版主不在都要講下
但批評其他人為何有事 / 點做 (同埋唔該睇晒上文下理先好冇?)
都好敏感、應該避免
講真一句、講衰講抵死呢個絕大部份兄弟都是的 我都係
只不過玩是俾錢定自己溝咁解啫
有幾多個是坐廁版 / 浸溫泉惹到
只是
錯過.....點收科.....唔好再累其他人,先至是問題所在
如果大家對其他人問題咁有反應
是人地有問題
定自己將自己內疚透過指責他人轉移左???
有病以來我日日都有反省
小肥兄請息怒,
並不是小弟不在,
有陣時我盡可能令各位自由發展,
不想下下都出手干預,
出警告很多時候沒有人理會,
所以現在的做法,
勸阻無效就會出手 ban account。

你這種自我反省態度已經係極少數人做的,
現在絕大部分人都不會覺得自己做錯,
自己有事一定賴或者指責其他人,
見怪不怪,
你也不需要氣上心頭,
小弟自然會處理。

其實d尤痛吾痛架????

一個想死的人....

Deleted....................

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-5-13 20:20 發表
Hi 各位brother,你們好

今天我的新公司同事開始好像我舊公司同事一樣,開始講有病呀,用電話影到証明,有同事還大聲叫其他同事遠離病毒....唉.其實我現在正考慮好不好報警,我是指有人在我搽藥水時偷
影我(在 ...
吾好理佢地啦...!!咁衰既

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-5-13 20:20 發表

今天我的新公司同事開始好像我舊公司同事一樣,開始講有病呀,用電話影到証明,有同事還大聲叫其他同事遠離病毒....唉.其實我現在正考慮好不好報警,我是指有人在我搽藥水時偷
影我(在 ...

唉....
個d正PK...
搞屎棍一定PKX家剷...

=.= 各位C兄..我今日睇左DR HO...
佢話我敏感-.-

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-5-13 15:35 發表

小肥兄請息怒,
並不是小弟不在,
有陣時我盡可能令各位自由發展,
不想下下都出手干預,
出警告很多時候沒有人理會,
所以現在的做法,
勸阻無效就會出手 ban account。

你這種自我反省態度已經係極 ...
收到,呢輪真係多左好多人求助......
希望大家都冇事喇

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-13 00:57 發表

其實如果只睇私家.
無睇過社會衛生科.
保險應該check不到.
咁買保險個陣不講得不得呢?
唔...
唔講即時冇事但你可能個個月白供

引用:
原帖由 hugo18501 於 2008-5-13 17:47 發表
其實d尤痛吾痛架????
不痛、所以發現通常都散開晒左....唉

引用:

影我(在 ...
問題有兩個層面
1.事件是否已經到了人人皆知的層面,即是你去邊度做野都會有人知留唔低
2.如果係,問下律師意見,你可以點做
3.如果唔係,咁你唯有低低地"慣"舖,去一個冇可能有人識你既地方做野,或者去其他冇人識你既地方讀全日制,記得攞番 d mpf出來用一次
4.去到咁既田地......我都試過絕望....想死,我唯有咁講
天下之大,咁後生實有路行。況且你有病又唔係虧空公款 / 衰非禮,最保守只不過証明你私德有問題,最多溝唔到女0者.....so what?
同埋最緊要是,你呢一關過到,日後人生條路會好好行
互勉之

仲有
花在歐美根本不是大問題 (你笑人人地笑番你tim)
當然不會冇有色眼鏡
但唔會好似香港咁慘

好緊張呀...
book左明日睇醫生.
之前睇個d醫生診所一來不會成日好多人.
二來d姑娘又上左年紀.
你上得去都知咩事都不會理你.(無有色眼鏡, 仲好好笑容添)
lee度d師兄話明日個度好多人,
姑娘後生又西口西面...
好怕明日忍不住面紅...

d花行吾行架~!!!!!!!

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-5-13 12:20 發表

影我(在 ...
*** 其實老實最正確的方法, 其實你老闆和舊同事都真係已經范左恐嚇罪, 你而家咁既心態, 去睇一下政府精神科後去警局備案就ok, 併且帶埋警察上佢公司取回片, 一定無問題, 信我啦, 好過永遠比人威脅, 而家同過d怕左性交影帶要脅無分別, 我主張正途咁做啦, 唔好放過依d衰人, 攪到咁大件事, 你老闆一定炒埋佢地, 唔好比依d人消遙法外.

老實講你舊老闆唔驚你講比佢d客知佢公司咁既咩. 放心正途報警啦, 等個衰人去下警局後唔埋有無罪都好一定怕, 唔敢再玩, 佢無理由為左無利益已去坐監吧, 係就恭喜佢.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-13 16:37 發表
好緊張呀...
book左明日睇醫生.
之前睇個d醫生診所一來不會成日好多人.
二來d姑娘又上左年紀.
你上得去都知咩事都不會理你.(無有色眼鏡, 仲好好笑容添)
lee度d師兄話明日個度好多人,
姑娘後生又西口西面... ...
如果睇dr ho就唔使驚, 好平常咁架咋.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-14 01:27 發表

如果睇dr ho就唔使驚, 好平常咁架咋.
正確.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-14 01:26 發表

*** 其實老實最正確的方法, 其實你老闆和舊同事都真係已經范左恐嚇罪, 你而家咁既心態, 去睇一下政府精神科後去警局備案就ok, 併且帶埋警察上佢公司取回片, 一定無問題, 信我啦, 好過永遠比人威脅, 而家同過 ...
都不明d人...
個個至少都有廿幾歲,
可能三十幾四十添.
都不撚化...
無端端搞人把撚咩...
又不係愛滋...
做人不洗做到咁...
小學生思想...
搞撚到人地走到無路.
迫到人地上公司一鍋熟就真係自己拿黎衰.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。