推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

好喇  我訓喇咁多位網友.哥哥姐姐  我聽日會打俾我媽的

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:27 發表
好喇  我訓喇咁多位網友.哥哥姐姐  我聽日會打俾我媽的
有無人同意俾Dr Ho 地址佢.好過佢揾D無醫德既醫生.
佢可以試吓求醫生收平D.佢應該無收入.要醫都唔係三幾次可以醫得好的
開始人生路上.己有一個大教訓.以後凡事都小心D咯.
佢要面對事情.應該同屋企人講清楚.唔好獨斷獨行.
祝佢好運啦~

引用:
原帖由 minghin 於 2008-12-18 09:31 發表

有無人同意俾Dr Ho 地址佢.好過佢揾D無醫德既醫生.
佢可以試吓求醫生收平D.佢應該無收入.要醫都唔係三幾次可以醫得好的

開始人生路上.己有一個大教訓.以後凡事都小心D咯.
佢要面對事情.應該同屋企人講清楚.唔好獨斷獨行.
祝佢好運啦~
Sorry, 小弟不同意,
這個月我已經 ban 左十幾個 account,
當中包括老屎忽,
夠有人 PM 我,

佢講十二歲已經中招,
一定要我畀十五樓資料,
三唔識七咪當我流!
這樣並唔係見死不救,
要資料自己找。

若果有人未經小弟同意登出資料所在
小弟會大刀劈斧 ban account,
並不因你們是 old members 定係 new members,
一而再再而三已經叫你們不要以身試法,
點解仍然繼續挑戰 forum 規則?

請「叻仔」以及「ppatient」立即拆除那些資料,
若果今日六點鐘前還沒有處理,
會即時 ban account !

若果有認識他們的人,
趕快聯絡他們,
過了時限不要怪我無情!

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-17 02:53 發表
男傳比女係機會少的.如果焗住要交功課.,你要食valtrex.,最多減75巴仙感染機會.,你要考慮如果老婆中招.,會受到你而家不斷返發的痛苦.............
這兩天老婆話要我請假陪佢過生日, 點解以前唔覺佢咁需要我, 唉!!

各位C兄, 之前返發出紅疹, 收後有脫皮現像(在冠週下面), 會否是疣? 又疣又皰疹, HELP!!!

相關搜索目錄: 功課

約左聽朝睇dr ho....
今日發燒  冇返工...
黑仔...

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-17 04:20 發表
最好唔好做功課.,拖得一時得一時..........
拖得幾耐.............

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-12-18 13:23 發表
有Brother 問我睇哪個中醫,我不方面公開講,只能說是本地大學任教的中醫,你只要打電話去講你的的病叫他們介紹醫生給你就可。
其實中醫西醫那裡看都一樣,第一要看學曆,第二要看有沒有相關經驗,第三要看醫德。
...
我依家看的是大藥行中醫, 40年經驗, 佢話大陸TOP 5 大學, 不過m係話.

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-17 05:42 發表

玩完幾耐病發?
我只係沖涼, 小姐用下面洗, 一點JJ就推開, 又有沖涼液, 都中,
2 weeks 出紅斑, 之後p停JJ炎
2 months 出水泡

疱疹埋口後.,一向脫皮架拉

引用:
原帖由 95555052 於 2008-12-18 15:27 發表

這兩天老婆話要我請假陪佢過生日, 點解以前唔覺佢咁需要我, 唉!!

各位C兄, 之前返發出紅疹, 收後有脫皮現像(在冠週下面), 會否是疣? 又疣又皰疹, HELP!!!
疱疹埋口後.,一向脫皮架拉.,你一向有睇醫生架拉.,下次開口問下.,咪自已胡恩亂想

回復 6262# 的帖子

師兄,直接和太太說清楚,好過傳染給她,自己一生後悔!我自己發現生疣,即刻和太太說清楚來龍去脈,又和她去 Dr Ho 及她的婦科醫生檢查。

引用:
原帖由 95555052 於 2008-11-2 01:26 發表
各位C兄,
唔好意思! 因剛看見自己有庖疹, 心急唔記得打照呼!
我去年有疣, 找了15/F, 八個月無出.

八月中因要帶客去, 一齊去了布吉, 沖涼時少姐用下面擦, 擦到JJ我就推開(怕死), 但JJ都點到下面五,六秒. 最後用手 ...
師兄你好,
我最近出現的情況跟你差不多, 請問你在10月尾出現明顯病徵時有否感到像"感冒"的病嗎?
因為我在11月中玩完後, 差不多1 個月後才出現 jj 紅, 15/f 話 可能敏感, 但我又怕真係出事,
所以都有驗血, 而且剛剛打電話來說 report 沒問題。 但所以想問問各位師兄, 你們由玩完後
大約多久才出現水疱這現象呢? 現在真係心急到想死~
而且想請問, 如果驗出來是 positive 時大約要相隔幾耐呢? 感謝你們><

謝謝各位師兄在此提供意見和分享經驗。

感謝大家~

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:01 發表
社工好煩的-_- 一陣話我咁細個就咩咩..  要入去的
我覺得如果真係好怕講比直屬親人知,不如諗諗你有無d咩表哥,堂哥等等既大哥哥同佢地講丫.....
當然要係出黎做緊野果d啦,至小你都可以問佢地借錢搞點個病先,你再慢慢還比佢地都唔遲丫...
而且都算係同一輩,一般思想無o甘固執的,起碼容易溝通一d...
如果無d哥哥既話,就搵下有無表叔等等既人,思想又開通d既同佢傾下,搵佢幫下手先丫.....
如果再真係無抳d人既話,就唯有同你媽媽講的了......

從那位朋友的應對及用字,如果是 14歲就真的很成熟呀!

14歲的年紀就知甚麼是性病?知上網找資料?

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-18 15:43 發表
疱疹埋口後.,一向脫皮架拉.,你一向有睇醫生架拉.,下次開口問下.,咪自已胡恩亂想
因塗開藥, 上星期六看到脫皮己找15F, 15F 話唔係, 但用藥水試是白色, 15F話擔心可冷凍, p然可等一下, 今天看還未脫完, 所以擔心

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-18 16:06 發表
師兄,直接和太太說清楚,好過傳染給她,自己一生後悔!我自己發現生疣,即刻和太太說清楚來龍去脈,又和她去 Dr Ho 及她的婦科醫生檢查。
你太太接受, 真好, 咁依家點行埋?

引用:
原帖由 MATIN 於 2008-12-18 16:52 發表

師兄你好,
我最近出現的情況跟你差不多, 請問你在10月尾出現明顯病徵時有否感到像"感冒"的病嗎?
因為我在11月中玩完後, 差不多1 個月後才出現 jj 紅, 15/f 話 可能敏感, 但我又怕真係出事,
所以都有驗血, 而 ...
我之後到另一Lab測, 結果有, 你可找另一家試

恭喜你恭喜你,大家新年笑嘻嘻,去親東管起兩飛,臭西插完爛爛地~~

引用:
原帖由 95555052 於 2008-12-18 17:41 發表

我之後到另一Lab測, 結果有, 你可找另一家試
其我到現在已經40天了, 只是覺得有jj紅, 而且有感冒, 但直到現在都沒有傷口。

15/f 給過我一些膏用, 就散了紅了.. 希望不是啦><

祝大家健康快樂, 珍惜眼前人..

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-18 17:27 發表
從那位朋友的應對及用字,如果是 14歲就真的很成熟呀!
終於有人睇出,
還有很多人蒙在鼓堙C

回復 6270# 的帖子

沒有,從發現就停止了!我們很有決心及忍耐!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。