推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

我患上非淋, 也感染了前列線, 睇普通科醫生服了 Doxycycline 兩個療程, 前列線好似好咗不少,但尿道口依然係紅紅腫腫,尿道間中會閃一閃痛........ 唔點解咁長手尾•... 定係啲菌無晒, 但係前列線炎影响尿道痛和尿道口紅腫.... 真係搞唔清,, 想睇 Dr. HO....

請問 Dr. HO 一次診金多少?可否 pm 我他的診所地址

引用:
原帖由 signsign 於 2009-3-19 21:16 發表
我患上非淋, 也感染了前列線, 睇普通科醫生服了 Doxycycline 兩個療程, 前列線好似好咗不少,但尿道口依然係紅紅腫腫,尿道間中會閃一閃痛........ 唔點解咁長手尾•... 定係啲菌無晒, 但係前列線炎影&# ...
自己搵啦, 老友.
無人幫你架.
你一定無睇前d post...

出post問料等ban...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-19 21:53 發表

自己搵啦, 老友.
無人幫你架.
你一定無睇前d post...
出post問料等ban...
pm 都唔可以?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-3-19 10:07 發表
以前曾經在這裡發言的一位師兄Chiyau, 現況不知怎樣,因他沒有出現很久了,但上次他發言時仍在治療中,不論任何原因,希望他現在沒事,再出現講講近況。
garamon 你身體好嗎? 好奈沒上來了, 報告一下先, 08年11月中dr ho 幫我清晒d疣到現在都成4個月多, jj , 比那, 會陰肛口對下都沒有番發過 , 肛內就有時痕痕地特別係大便比較粘時, 不過痕都俞來俞輕微, 要飲多d水, 食d清淡d 等佢暢通d好就冇感覺.. 其實我都要去dr 度double check 入面了, 不過工作忙又唔見佢有咩番發便懶去, 另一方面真係怕佢入面番生, 又要打針電灼, 唯宥check 住肛口d位有冇野到, 冇就當入面都冇.. 不過天氣開始熱了, 呢d濕疣係發作良機, 大家真係要衛生d, 買定d孖煙通啦. 我中左之後都唔再穿三角了. 我唔食煙介左飲酒,但都係少運動, 工作瘦薪之後反而自己減輕了比自己的壓力, 都可能有d幫助. 大家放輕d心情, 好快痊癒的.

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 signsign 於 2009-3-19 22:16 發表

pm 都唔可以?
唔可以.
你自己睇post.
你pm問我d野, 我回既post有寫出來.
lee一版我先答完, 証明你無乜點睇過d post.

我不會答你, 你pm其他師兄都應該無人會理你.
版規無計.

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2009-3-19 23:18 發表

garamon 你身體好嗎? 好奈沒上來了, 報告一下先, 08年11月中dr ho 幫我清晒d疣到現在都成4個月多, jj , 比那, 會陰肛口對下都沒有番發過 , 肛內就有時痕痕地特別係大便比較粘時, 不過痕都俞來俞輕微,  ...
chiyau:
咁你都好返好多啦.
有幾個師兄都好少上來.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-19 23:39 發表

唔可以.
你自己睇post.
你pm問我d野, 我回既post有寫出來.
lee一版我先答完, 証明你無乜點睇過d post.
我不會答你, 你pm其他師兄都應該無人會理你.
版規無計.
明白, 唔該晒師兄... 不好意思我係新仔唔識規矩

回復 7301# 的帖子

勸你中西醫合治.
西藥種菌..抗生素..
中醫調治.清內毒..前列腺係好麻煩..啲藥好難入到去病位..
所以長手尾..飲酒..仲更加難好..
同埋..根本..我地男人..由射精開始.都會出現前列腺問題..年老時.基本個個男人都會前列腺肥大呢個問題..視乎程度..

回復 7304# 的帖子

好奇一問.
c hing你出尤的部份。。有冇係春袋?
同埋。啲尤係肶隙等位。。係出現咩症狀。。淨係好似網上個啲圖片甘。
成球/串。或成堆米粒甘出現??
同埋。。你中招幾耐先發現。。即係潛伏期幾耐度/
jj部位。。生係咩地方? 係1粒肉色突起既。。淨係越生越多。。會聚集成椰菜花狀??
會否痕癢??出血?

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-3-20 01:17 發表
勸你中西醫合治.
西藥種菌..抗生素..
中醫調治.清內毒..前列腺係好麻煩..啲藥好難入到去病位..
所以長手尾..飲酒..仲更加難好..
同埋..根本..我地男人..由射精開始.都會出現前列腺問題..年老時.基本個個男 ...
中西合醫我都有諗過•但中藥會唔會更加減低西藥的藥?需要停止服用西藥先服中藥還是可以同時進行?
兩者都有利弊.... 要咨詢一下先.....
幸好我不好酒.. 但點解飲奶類都唔得呢?我睇之前的post見到...
我估都係大部分男人都有唔同程度的前列線問題啦....

回復 7304# 的帖子

chiyau , 高興你的出現及近況有好轉,因為近來金融風暴,有很多人生活或工作都有問題,令我想起你很來沒有上來講近況,有點擔心你現在會如何,你知,如似我們有病在身,如果連看醫生也有問題就很痛苦。

謝謝BLACK兄幫忙
已經預約左下星期去睇DR.HO
唔該哂!!

引用:
原帖由 LOY2478 於 2009-3-20 18:05 發表
謝謝BLACK兄幫忙
已經預約左下星期去睇DR.HO
唔該哂!!
sorry...
我好似無幫過你d咩
快d睇快d好.

今日又去左搵dr.ho 清,希望明天會更好

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-3-20 01:23 發表
好奇一問.
c hing你出尤的部份。。有冇係春袋?
同埋。齯蚴Y]隙等位。。係出現咩症狀。。淨係好似網上個纗洃虪怴C
成球/串。或成堆米粒甘出現??
同埋。。你中招幾耐先發現。。即係潛伏期 ...
我春袋沒有生, 不過生起 jj 根尾, jj 冠, 比那, 會陰對上肛口, 同肛門入面, 其中比那是損口野開的, 可以一星期內發生, 比那潛伏期就係3日內. 我的是尖銳性濕疣. 突出的.我沒有即佢, 沒血出. 詳細你可看我之前report 的, 在我的message 上按 "只看該作者" 鍵.

引用:
原帖由 95555052 於 2009-3-14 17:20 發表

主要是AIDS, 梅毒及皰疹
係喎955兄dr ho介紹你的婦科醫生時,有無介紹寫信比你, 如果有介紹信上有無寫叫你太太到時候要檢咩? 定你去到時先同醫生講

引用:
原帖由 garamon 於 2009-3-20 09:55 發表
chiyau , 高興你的出現及近況有好轉,因為近來金融風暴,有很多人生活或工作都有問題,令我想起你很來沒有上來講近況,有點擔心你現在會如何,你知,如似我們有病在身,如果連看醫生也有問題就很痛苦。
我公司瘦身後都有d低落,而家適應左好d, 除家庭,生活開支根本就唔夠錢去dr ho. 由頭再清d疣, 依家都係度省下錢作儲備, 上一波都用左成8千幾, 再去點都要予4-5千 先開波.都差不多夠啦.  你jj 口 ok 晒未? 電完沒左番發?

相關搜索目錄: 瘦身

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-19 23:45 發表

chiyau:
咁你都好返好多啦.
有幾個師兄都好少上來.

你好嗎? 係就係, 不過天熱來了, 好擔心, 我好大汗, d 分泌會多好多, 咁 d warts 病毒好易侵入皮膚表面, 唔通成個夏天都要早晚查消炎膏咩...!?

想請問我停藥( Doxycycline 治衣原體/支原體) 隔幾耐先可以去睇 dr. ho ? 化驗先準確

引用:
原帖由 signsign 於 2009-3-19 13:16 發表
我患上非淋, 也感染了前列線, 睇普通科醫生服了 Doxycycline 兩個療程, 前列線好似好咗不少,但尿道口依然係紅紅腫腫,尿道間中會閃一閃痛........ 唔點解咁長手尾•... 定係啲菌無晒, 但係前列線炎影&# ...
小弟也是正在食這藥.已食了2星期.你應該是非淋引致前列線炎.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-19 15:45 發表

chiyau:
咁你都好返好多啦.
有幾個師兄都好少上來.
I think they have just like me. become a semi - CD rom. Read most of the time and reply little. Sometimes there is no mood to reply as you know , it is very down having the disease and knowing it will never cured.  Like me , I diy and dont touch woman for almost 5 years.

回復 7318# 的帖子

CHIYAU, 由10月13日至 12月27日,看了Dr ho 冷凍了8次。由那天開始停了,現在觀察中。希望可以痊癒。

回復 7322# 的帖子

師兄,不要給永不痊癒這字眼影響,我亦有想過這問題,後來覺得,假如現在我們剛出疣最嚴重都是這樣,如果將來不幸復發,情況可能會比現在輕微,除非再出去玩。另外我看過有文章是香港大學教授寫的,無論高危或低危 hpv ,90% 的人會在2年清除病毒。找到dr Ho前我曾到家計會檢查,那醫生也是這樣說。另外一個皮膚醫生也說 80% 以上的人不會復發。不過遲些我會問 Dr Ho。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-3-21 10:11 發表
師兄,不要給永不痊癒這字眼影響,我亦有想過這問題,後來覺得,假如現在我們剛出疣最嚴重都是這樣,如果將來不幸復發,情況可能會比現在輕微,除非再出去玩。另外我看過有文章是香港大學教授寫的,無論高危或低危 h ...
有師兄無返來就証明可以好返.
不停返發應該係再出去玩而野到...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。