推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

吾係返發...
做人真係好吾開心...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-5-8 22:28 發表
吾係返發...
做人真係好吾開心...
咩事唔開心?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-5-8 22:28 發表
吾係返發...
做人真係好吾開心...
咩事????

回復 7791# 的帖子

CHING
似乎。不一定係花喎。
事關。個位好多時都係腺體。即珍珠疣。
至於易出血。又啱花花既症狀。
你可以去GOOGLE查下。。大陸網頁有花花相睇。
但係香港。醫生唔多用醋酸試劑嚟 CHECK花。大陸網頁介紹。只要用醋酸試劑滴係花仔上。
1-2分鐘即變白。即係領野。如無以上變化。即不是花仔。

引用:
原帖由 Roby123 於 2009-5-1 17:11 發表

唔好灰, 話唔定皰疹第時可以根治呢.
多謝!

現在2星期就發一次炎, 都不知怎辨

引用:
原帖由 johnny002 於 2009-5-1 22:54 發表
咁多謝c兄..請問做完冷凍既花花何時會脫落,或者會有甚麼變化
dr.ho當時有同我講但我太緊張都唔記得晒..煩可以話我知嗎!!謝謝
2星期就完全脫落

引用:
原帖由 minghin 於 2009-5-3 18:22 發表

小肥t兄
祝你好運..記緊保持現狀.唔好再返發呀.
不過我唔係潑你冷水.我己兩年無事.
亦保持個人衛生.
估唔到上星期發現一粒新既.
己經速去電療.希望唔好再有啦.
2年都重發!!!!

醫生有冇話點解? 有機會由手傳的!!

C Hing 你好好保重!!

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-5-4 23:36 發表

6月中 中招

8月頭 發現第1粒,我以為係暗蒼之類,o支左去流左少少血就冇理
8月中 發現第2粒 , 睇落唔似又冇理到
8月尾 發現第1粒o既位置再生 , 而第2粒o既位置變大 , o個時先知奶野 ~ 同埋o個朝早唔小心 ...
差不多半年, C Hing 努力!!

引用:
原帖由 專玩後門 於 2009-5-7 14:52 發表
我都生左花花, 其實都發現好幾個月, 係包皮附近有
幾粒白色野, 初頭唔知咩黎就冇理佢

一兩個月後見仲有, 再上網 check 下就懷疑係花花,
咁去睇醫生, 醫生一睇就話係, 同我查左 d 藥水, 話
大部分人查左四五日後 ...
溤醫生可以嗎?

其實佢查的是什麼?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-7 16:12 發表
岩岩收到醫生個電話,,報告返左,,,

我老公同我既 淋病 & 衣源都係 = negative,,, 冇事啦呢2樣,,,

而家,,等睇下會唔會有花,, and 6月中我再去check aids & 梅毒,,
我都問過佢人地抽血係咪check埋疱診,,佢 ...
起碼諗少2樣, 都好!

空窗期係好辛苦, 努力

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-8 09:31 發表

你都係好後生既下,,係咪???

岩岩有病一定係會唸到好灰,,,, 我之前醫第1次時醫唔好淋我都好灰,,, 成日都唸埋一邊(而家都仲係,,怕中aids 梅毒,,, 冇得救aids 真係你都知)。唉,,, 但有時d nf話要唔要下下唸到咁壞 ...
我都叫後生,我想俾自己最壞打算,講真唔會有女仔會鐘意有呢種病的男仔,你呢?有左病之後有冇生個仔,有個sex,
你老公mind ng mind?

專玩後門 讀者留意:

1/ 唔該你唔好繼續同你那個醫生買廣告

2/ 唔該你唔好拆除我給你的留言

版主提示:請勿張貼私人地址或聯絡方法
若果一經發現有人不聽勸告,
會即時 suspend account

點解一而再再而三無視這個「性知識」討論區規則?
http://forum.timway.com/f/thread-162004-1-1.html

小弟不出聲不代表我看不到,
之不過盡量不想打擾各位很熱心討論,
從來無讀者膽敢拆除版主提示!
入境都要問禁!

任何讀者都要遵守這個討論規則,
一直以來小弟都要求讀者用另類名稱代替醫生名字,
之不過很多時很多人忘記了,
熱心分享你經驗是你可取之處,
否則以小弟一貫作風一早已經 ban 左你!
這個是你最後通牒!

相關搜索目錄: 廣告 性知識

回復 7806# 的帖子

醋酸試劑 is not accurate ( a lot of false positive) so, most of the Hong Kong doctor do not use it.

引用:
原帖由 marco0402 於 2009-5-9 00:57 發表

個醫生話第一次先CHECK左睇下之前有無事......
之後佢叫我三個月後再去睇,如果0係之前發現有咩異樣就要即刻再返去睇......我而家日日提心吊膽又要驚有事又要等AIDS空窗期過......我真係就黎痴線
我都諗緊好 ...
係啊,我咪又係同你一樣,,,, 係到等,,又驚又唔想去check,,不過我好迷信lo,,搵人擇左日子,,要6月尾先去check,,hehe~~~

希望我地都冇事,,,,,,

引用:
原帖由 7054 於 2009-5-9 01:36 發表

我都叫後生,我想俾自己最壞打算,講真唔會有女仔會鐘意有呢種病的男仔,你呢?有左病之後有冇生個仔,有個sex,
你老公mind ng mind?
我去玩都係今年1-3月中,,, 到3月尾開始去check,, 之後4月就check出有淋病,,,, 冇小朋友,,,,, 老公,, mind一定會,不過佢都俾機會我loo,,,,,,

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-9 09:36 發表

我去玩都係今年1-3月中,,, 到3月尾開始去check,, 之後4月就check出有淋病,,,, 冇小朋友,,,,, 老公,, mind一定會,不過佢都俾機會我loo,,,,,,
你就好,有機會,咁有冇打算要細路?

引用:
原帖由 7054 於 2009-5-9 11:42 發表

你就好,有機會,咁有冇打算要細路?
你冇機會咩? 傻佬!!! 希望在明天!!!

小朋友,,唔敢唸住啦,,,遲d check埋冇事既都唔會咁快要住,,,, 唉,,, 而家個市仲要咁差,,, 養小朋友都唔係咁易loo。

私家醫院睇性病

各位, 我知在衛生署睇性病, 保險公司係會check到的, 但我想問如果在私家醫院睇, 係咪一樣check到??

相關搜索目錄: 保險

我上年12月中花花, 到而家都仲係成日發, 好煩惱

回復 215# 的帖子

係.呀.C HING
旺角馬會側。個間診所。。
真係人山人海。。每次行過都好多人塞係入面等。。
原來係性病皮膚科?我宜家先知。
收費會否好貴?

引用:
原帖由 95555052 於 2009-5-9 01:04 發表

溤醫生可以嗎?

其實佢查的是什麼?
佢冇講 d 藥水係咩黎, 淨係話係毒藥, 記得沖涼個陣洗乾淨佢

馮醫生都 ok 架, 我睇個日都有好多人黎睇其他皮膚病

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-5-9 00:34 發表
CHING
似乎。不一定係花喎。
事關。個位好多時都係腺體。即珍珠疣。
至於易出血。又啱花花既症狀。
醫生一睇就話係花, 咁我梗係信佢講啦

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-4-8 12:03 發表

今日又上左Dr. Ho度做第二次冷凍...
但收費都唔係比第一次平好多...
診金530
冷凍都要400
我想問係咪之後每次都會咁貴架?
咁貴既 ? 名醫黎架 ?

我睇果個診金 $400

引用:
原帖由 專玩後門 於 2009-5-10 00:26 發表

醫生一睇就話係花, 咁我梗係信佢講啦
有經驗o既皮膚科醫生靠肉眼判斷菜已經有九成準, 唔洗用D咩醋等佢反白

引用:
原帖由 專玩後門 於 2009-5-10 00:46 發表

咁貴既 ? 名醫黎架 ?

我睇果個診金 $400
葉太個參選拍檔診金仲貴呀

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。