推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-18 09:22 發表

我都係,有時起一粒半粒我唸係著D 褲緊得濟,,見到都擔心係花,,, 唉,,我都怕中完一樣又一樣,,,D野又未CHECK晒,,, 都真係好擔心,又會成日覺得唔舒服,又怕生花生係個口到,,, 人都癲,,一唸起就好灰,,,, 好擔心LOO。
所以我而家都間中幫女朋友check下個口入面有冇異樣...
好采到而家都係冇事, 我真係唔想佢有事, 寧願我一個人有事得啦...

岩岩睇左dr. 佢話唔係性病, 比左一個星期藥我食, 佢話如果一個星期d 粒粒唔退就要番去覆

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-5-18 11:28 發表

所以我而家都間中幫女朋友check下個口入面有冇異樣...
好采到而家都係冇事, 我真係唔想佢有事, 寧願我一個人有事得啦...
bad-man

我都超明白你,,都唔想另一半有事,自己衰就自己受返好啦,,,
咁你同你GF而家都冇再行埋? 花有時真係好煩冇得去CHECK自己有冇,,要發出黎,仲要個潛伏係咁耐。
我祝你2個都冇快,,,快D 脫離咁唔開心既生活。

引用:
原帖由 wongchi666 於 2009-5-18 14:06 發表
岩岩睇左dr. 佢話唔係性病, 比左一個星期藥我食, 佢話如果一個星期d 粒粒唔退就要番去覆
咁你有冇CHECK埋其他野啊?

引用:
原帖由 95555052 於 2009-5-17 16:49 發表

保重!!

其實我最近都好疑惑, 結婚多年都無想要BB, 中招後又大家都40了, 老婆卻想要.

我又好努力工作, 算公司top 10%的人, 去年又中招又減人工. 唔明好似所有野都一齊發生, 好似整定!!
我完全明白你的感受我和你年紀差不多, 所以有好多真係現實真係現實要到過個年紀先會知道.

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-18 17:17 發表

bad-man

我都超明白你,,都唔想另一半有事,自己衰就自己受返好啦,,,
咁你同你GF而家都冇再行埋? 花有時真係好煩冇得去CHECK自己有冇,,要發出黎,仲要個潛伏係咁耐。
我祝你2個都冇快,,,快D 脫離咁唔開心既生活 ...
冇啦, 我仲未敢住, 我想起碼三個月冇事先敢再戴套做...

引用:
原帖由 marco0402 於 2009-5-18 22:08 發表

我上個禮拜睇完你留言我都係決定去驗多次
因為我第一次驗只係過左五日我驚未必準......

上星期六去左睇普通科同驗血
呢次過左廿八日
醫生同我抽血驗佢話呢個星期有RESULT
佢話應該可以CHECK到有無非淋病. ...
所以lee d醫生咪仆街law.
人地點中咁又點?
我話比gf野佢又吾信...
叫雞中吾通你吾醫?
你估你義診?
我比錢你醫, 我仲要受氣.
第一次問, ok.
之後仲講, 明玩野啦.
佢個人心地吾好一定吾係好醫生.
係我一定轉醫生

引用:
原帖由 marco0402 於 2009-5-18 22:08 發表

呢次過左廿八日
marco
乜驗血都CHECK到有冇淋病???唔係要驗尿先得???
d血有抗體??唔係好明??

引用:
原帖由 marco0402 於 2009-5-18 13:55 發表

頭一日因為BOOK唔到專科所以去左睇普通科
佢俾左D灰猛氧我開水浸......
我上網睇係因為D念珠菌怕鹼性環境所以有用......

之後去睇專科佢就俾左D藥水我
個藥名我都唔係好知......
D藥水好濃好深色要開一公 ...
你睇DR?, 同係邊區架? 我都想知道一下, 係呀, 如果我係你一早轉醫生啦

引用:
原帖由 marco0402 於 2009-5-18 23:56 發表

佢話如果感染過衣原體驗血會驗到抗體
反而驗尿未必準因為可能拿SAMPLE時咁0岩無菌

佢話驗菌其實係無驗抗體咁準
因為拿SAMPLE時可能咁0岩無
所以AIDS要驗抗體而唔係驗菌......
哦,,,好深下.....姐係化驗下你d血有冇衣原體的抗體??有抗體姐係有事???
噤你係驗衣原體 or 淋病??
AIDS要驗 抗體 & p24
我都驗過衣原體係做dna,我諗都準瓜

因為長時間系大陸,而大陸近排block左呢度条link, 所以有一排沒上來
大家努力啦.
我今日返返香港上左Dr.Ho度覆診, 已經清晒了
二月到依家,睇左五六次,都算穏定左
(第一次凍時因為好散所以凍完痛到我死因為好多傷口)
唔知幾時會覆發,希望唔再出啦
大家比心机啦.
做多D運動同埋早D瞓
仲有系正面D做人就OK.
共勉!

相關搜索目錄: 運動

回復 7960# 的帖子

dr 話唔需要住...................

引用:

呢次過左廿八日
咁我個醫生話check 衣源 同 淋就係小便入面拎DNA去CHECK係最準WOR~佢話1粒DNA都已經CHECK到,係早準確既方法。(佢係咁同我講HEHE)
我咪又係陪緊你一齊過呢90日,,唉,,我成日都覺得自己中AIDS∼我連發夢都夢到醫生話我知有AIDS呢2晚,,我唔知係唸得多定點,,心理壓力好大而家,,,想屎∼∼唉
你個醫生都幾衰,中唔中都係咁架啦,點野返黎又點,,,佢都要醫你架啦,,佢都好似冇咩醫得,我個醫生反而冇咁,,都解釋好清楚俾我聽,,係差少少細心LOO,,,冇你地個DR.HO咁講CHECK得咁徹底。唔知係咪我係女既關係呢...
今朝起身又見到大脾LA到有2粒野,,痛痛地,,唔知係咪又係天氣熱好似上次起個粒”毛狼炎”咁,,都要觀察一下係咪花。
神經有D衰弱。

引用:
原帖由 wongchi666 於 2009-5-19 03:42 發表
dr 話唔需要住...................
15f,唔會叫你亂驗野

我搽完3M之後, 其中一個位呢兩日紅左同有少少甩皮, 我想問咁樣正唔正常架?
如果正常, 要幾多日先冇事架? 搞到我而家唔敢搽住...

回復 7967# 的帖子

係唔咪又去旺角中心..
搵孽淫斤睇呀..呢條仆街..專搵水魚嚟砍...架.
明明無病都叫你去驗乜撚野DNA
個排報紙賣.佢比人告到仆街..抵佢死..
正冧家鏟..保佑佢屋=妻,女.老母都染上椰菜花就好.

相關搜索目錄: 報紙

回復 7974# 的帖子

你甘樣..應該唔似係花.仔.
我之前又係去完一樓一..都係驚咗成半年.
我個袋袋有3小塊..好似結焦甘既東西..小小皮膚粗糙..係正毛囊位..平時無乜特別..又無特別痕癢..但係出汗時. 或沖完涼.就痕..有時忍唔住用手抓春袋.
去睇咗3次家庭醫生. 再睇次DR. HO. 都無話係性病..只係比藥膏..搽...又係話多數係毛囊炎.但係都7個多月..啦..仲未好番.
宜家成日去厠時..都係甘CHECK下個袋袋..
仲有DR.ho 話...花仔係多數生係潮濕位..你如果係女人..應該係兩片唇位或入面會大機會..其他部位.應該唔會甘易生.

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-5-20 00:39 發表
你甘樣..應該唔似係花.仔.
我之前又係去完一樓一..都係驚咗成半年.
我個袋袋有3小塊..好似結焦甘既東西..小小皮膚粗糙..係正毛囊位..平時無乜特別..又無特別痕癢..但係出汗時. 或沖完涼.就痕..有時忍唔住用手 ...
係啊,,我同你一樣都係係到懷疑多囉,,因為好似以前都冇咁多咁既問題,,而家少少野都唸到係唔好既野。
我會痛囉個粒野,,但睇個樣好似又唔多似花,,所以我都唸住睇定d先,,有d咩多啊大左先去睇醫生。

有時呢d問題都似係心理問題多,,,日唸夜唸,,, 可能你其實都冇事呢,,,, 你都唔好太擔心

你話你出個d野成7個月都仲有係到,我個口咪一樣,,有個肉突起左,,而家我都唸係咪aids既病徵,,唉,,, 希望冇事啦。

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-20 09:20 發表

係啊,,我同你一樣都係係到懷疑多囉,,因為好似以前都冇咁多咁既問題,,而家少少野都唸到係唔好既野。
我會痛囉個粒野,,但睇個樣好似又唔多似花,,所以我都唸住睇定d先,,有d咩多啊大左先去睇醫生。

有時呢d問題都 ...
花...一般都係同你d肉一樣色 (除非你搞佢喇)
你將你懷疑果度d肉罉開.....如果係毛囊會跟住平番...(唔準架...唔好因為咁唔睇醫生!!!!)
另一個做法是查3m......通常查4-6次(即一個半星期)...如果會縮既就係花....如果係瘡你會越查越腫
呢個係我經驗...只能參考

如果大家睇番我d舊文
想好就要戒煙、多運動....少d操勞
抑鬱會明顯降低免疫力
我前後驗過2次......第一次仲要d試紙壞左要第日再來 (你咪係個天玩野)
係訓唔著...好辛苦
我既建議打下機.......唔好俾個腦有時間唸其他野

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-5-20 10:23 發表

花...一般都係同你d肉一樣色 (除非你搞佢喇)
你將你懷疑果度d肉罉開.....如果係毛囊會跟住平番...(唔準架...唔好因為咁唔睇醫生!!!!)
另一個做法是查3m......通常查4-6次(即一個半星期)...如果會縮既就係花 ...
唔,我而家煩緊另一樣野
你地有冇人會用msn,可以當朋友傾下計,我想聽多幾個人俾意見我。我又怕係到打會俾人認出。
如有有人肯就麻煩留msn係我個短消息。

(版主我唔知你地俾唔俾咁樣打,如果唔俾既你出聲我會刪走呢個msg) sorry~

我近排都好煩.
攪到失眠...
我都好驚...

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-5-20 10:30 發表
如果大家睇番我d舊文
想好就要戒煙、多運動....少d操勞
抑鬱會明顯降低免疫力
我前後驗過2次......第一次仲要d試紙壞左要第日再來 (你咪係個天玩野)
係訓唔著...好辛苦
我既建議打下機.......唔好俾個腦有時間唸 ...
小肥兄:
成左好事未?

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-5-19 23:18 發表
我搽完3M之後, 其中一個位呢兩日紅左同有少少甩皮, 我想問咁樣正唔正常架?
如果正常, 要幾多日先冇事架? 搞到我而家唔敢搽住...
你可能搽得太厚.
要搽薄d.
吾係一定損.
初頭皮膚吾適應係差d.
你試下搽完3m第二日搽d潤膚野.
等d皮厚d先再搽3m,
15/F醫生話吾一定日日搽.
有搽就ok.
吾一定隔日搽,
隔兩三日搽都ok.
仲之一定吾好整損.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-5-20 18:27 發表
我近排都好煩.
攪到失眠...
我都好驚...
你煩係同你gf d野?
我唸呢到好多人都好煩

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。