推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

生喺手腳既疣應該叫扁平疣, 唔係由HPV6, 11引起...
之前有個醫生講過扁平疣係由HPV3導致

just be careful.

引用:
原帖由 500sheet 於 2009-6-9 02:20 發表

做完手同腳,痛足兩日,仲生左好多水苞,都唔知篤唔篤穿佢好
問過Dr,佢話可以用消左毒既針篤穿佢,有無兄弟試過篤穿d水苞呀?
我腳就無水泡, 好快好無乜問題, 而且重係一次冷凍就ok左

小弟數年前曾經患過花+龜頭炎,現在這兩種病已OK.
但是....現在患上前列線炎....看DR.HO中.....

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-6-10 01:27 發表
但是....現在患上前列線炎....看DR.HO中.....
TONY兄用左幾耐時間醫好花呀?
我而家成半年先開始受控, 受控既意思係而家只响一個位置附近再出, 其他出過既位置已經兩三個月冇再出了....

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-6-9 17:27 發表
Tony前列線有咩特徵, 你點會知? 你既花全部ok無問題了嗎? 老朋友好快咁多年了, 你而家都差不多有2年無事啦應該, 所以應該一定會好翻, 我都等依日

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-6-10 08:52 發表

TONY兄用左幾耐時間醫好花呀?
我而家成半年先開始受控, 受控既意思係而家只响一個位置附近再出, 其他出過既位置已經兩三個月冇再出了....
通常都係一年無事就無事, 過到一年就ok, 而且係最好用冷凍和laser先係, 好似我之前用藥水就到8個月後都一樣會翻發, 因為唔夠殺得深入, 依個我知, 所以記住一睇要睇好醫生, 唔係點解話d人去親睇政府都容易翻發同禁唔住越生越多, 藥水只係for細野, 唔夠深入.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-6-10 14:17 發表

Tony前列線有咩特徵, 你點會知? 你既花全部ok無問題了嗎? 老朋友好快咁多年了, 你而家都差不多有2年無事啦應該, 所以應該一定會好翻, 我都等依日
第一個問題,應該OK.第二個問題,尿頻,某些部位酸痛等....

各位師兄好,
無意中睇到呢個FORUM, 見到有師兄用心分享, 感覺很好,
小弟都身中粒粒, 大半年前去政府衛生科睇, 點知醫生話系"毛囊角化"吾系有事,
抽埋血驗梅毒同HIV, 之後因為做野吾得閒所以遲左好耐先去覆診, 驗左結果無梅同HIV,
但個醫生就話D粒粒系椰菜花, 但系個醫生話做冷凍做完就無事, 點知凍完之後吾知系咪吾夠深入,
D粒粒甩完之後無耐又系果個位置生返出黎, 比之果D醫生激死~~!
小弟提示其他弟兄一句, 真系吾好去政府果D衛生科, 只會令到你誤診~!

而家又好似突然生多好多粒粒, 其實想問下大家, 一般呢類醫生收費大約幾多錢一次呢?
自己又怕帶吾夠錢吾好意思, 而家晚晚心緒不寧, 吾知點算,
另外本人女朋友系大陸, 但佢應該未有粒粒發出黎, 而佢又吾可以落來睇,
咁可以點做呢? 有無兄弟有呢方面經驗呢?
煩請賜教,謝謝!

引用:
原帖由 bonbonsex 於 2009-6-11 03:59 發表
而家又好似突然生多好多粒粒, 其實想問下大家, 一般呢類醫生收費大約幾多錢一次呢?
另外本人女朋友系大陸, 但佢應該未有粒粒發出黎, 而佢又吾可以落來睇,
...
你發左呢d野出黎幾耐啊? 佢地d c hing話一般 你同完一個有花既女仔做,,大約3個月到多數會發出黎,, 咁夠左3個月到未啊? 如果冇發出黎你gf 可能係 1) 冇感染到 2)有感染而未發出黎  3) 已感染及己發出黎,, 醫生個時同我講花係呢3個情況架咋。

大陸都有醫生睇既,,你叫佢去個區個醫院睇啦如果真係有花既話。 睇呢d 醫生第一次一千幾百走唔甩架啦,, 之後就睇你生得多唔多,, 我問過d c hing 都要 5-7 百其後一次,,,,

有呢d病心情一定係好差,,明白,,,都正常,,, 你要休息多d,,唔好煙唔好酒,,, take care

引用:
原帖由 hktony 於 2009-6-11 16:11 發表

仲有樣就係一定要堅持做下運動!
我果時有時,每星期都做3-4晚運動架,
好像跑步、打波等咁!
放工都成個人散哂...
做吾到運動...

相關搜索目錄: 運動

回復 8146# 的帖子

個啲醫生甘撚仆街。
臨床睇粒粒。。都睇唔到係乜病?
事隔甘耐先話係椰菜花。
不過睇大陸性病網。。佢地成日話。。醫生會用 醋酸試劑嚟測試椰菜花。。
但係呢度。。甘多C HING都無提過香港醫生用呢招..

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-6-10 14:52 發表

第一個問題,應該OK.第二個問題,尿頻,某些部位酸痛等....
我都覺得我有d尿頻, 驚驚地先, 不過而家重係首先醫翻好我4年來既case先, 你呢溝到女未呀?

引用:
原帖由 bonbonsex 於 2009-6-10 19:59 發表
...
大陸既醫院你見到你咁入咪去, 我係4年前係舊版講過我都會去大陸試下, 但係入到大陸既醫院門口你就知咩事, 比都唔敢去, 同埋真係佢地咩都做得出又無保障, 加上只係睇醫生都要排一日, 你去唔去隨你, 唔信問下你大陸女朋友.

另外正常你和他有用套既中既機會係低dd, 可過都有機會, 再加上睇埋你生係咩位置, 如果生係近袋既位置就機會大了, 快去check la.

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-6-11 09:56 發表

你發左呢d野出黎幾耐啊? 佢地d c hing話一般 你同完一個有花既女仔做,,大約3個月到多數會發出黎,, 咁夠左3個月到未啊? 如果冇發出黎你gf 可能係 1) 冇感染到 2)有感染而未發出黎  3) 已感染及己發出黎,, 醫生個時 ...
我發左都有好幾個月,但系我又吾見女朋友發出來喎, 同埋上面既醫院同醫生真系信吾過咖, 往往只有虛報, 誇大失實!

吾通真系無藥可以食或者打針呢?
一定要去做冷凍或者LASER?
可吾可以系未發出黎之前食藥或者打針呢?
我有個朋友話系元朗有個醫生好似幾好, 但朋友未得閒未問到, 如果試過真系好既, 我諗我都會推介比大家, 因為我都系住新界區.
當然如果吾好的話我就費事提啦, 而家日日心急如焚, 簡直就系折磨.
其實我真系好耐好耐無去玩, 都有成年幾兩年, 但真系吾明點解會有呢D野, 女朋友都系埋年幾,
但拒都系無野, 加上我自己之前系大陸做野同女朋友住, 條女惹到既機會近乎零.
真系百思不得其解.....

引用:
原帖由 bonbonsex 於 2009-6-12 03:14 發表
吾通真系無藥可以食或者打針呢?
一定要去做冷凍或者LASER?
可吾可以系未發出黎之前食藥或者打針呢?
我有個朋友話系元朗有個醫生好似幾好, 但朋友未得閒未問到, 如果試過真系好既, 我諗我都會推介比大家, 因為我都 ...
離去玩年幾2年,,而你條女又唔會去玩,, 咁你又真係幾奇,,,, 會唔會係一d唔乾淨既地方野返黎? 按摩時? 我見d 報紙都講過大陸d按摩場好dirty啦,,(不過e生就會話呢d係性病一定係透過性接觸引起)。

花係一定得"冷凍、laser架咋,,, 係冇藥食同冇針打架,,,,,,

既然你gf暫時冇事,,由佢先啦,,,, 再唔係叫佢係上面大陸做個婦科檢查睇下入面有冇事 and then 做多個柏氏啦。 仲有,,你有花千其千其唔好同你gf行埋啊,,就算帶套都有機會傳俾佢架,,, 直到你d 花控制到 and e生同你講你係好返,, 你先好同你gf 做啊。

祝你早日好返啊~

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-6-12 01:02 發表
個啲醫生甘撚仆街。
臨床睇粒粒。。都睇唔到係乜病?
事隔甘耐先話係椰菜花。
不過睇大陸性病網。。佢地成日話。。醫生會用 醋酸試劑嚟測試椰菜花。。
但係呢度。。甘多C HING都無提過香港醫 ...
Dr. Ho有用過醋酸做測試....

我是女, 有椰菜花好久, 看過gov果d, 看左都 3years, 但無好過, 試過Laser, 無好到仲要多左.
証明我中左招果時, 我係毫無任何性經驗, 真係無啦啦中左, 灰到......
我見大家都recommend Dr.Ho, 我應該看 Dr.Ho or 女醫生呢?

Thank You very very much!!!!!

引用:
原帖由 kayuet 於 2009-6-12 13:12 發表
我是女, 有椰菜花好久, 看過gov果d, 看左都 3years, 但無好過, 試過Laser, 無好到仲要多左.
証明我中左招果時, 我係毫無任何性經驗, 真係無啦啦中左, 灰到......
我見大家都recommend Dr.Ho, 我應該看 Dr. ...
下無拿拿中左,,,仲要個時係冇sex EXP? 咁唔通真係d 毛巾公眾地方都會傳染到? 因為我係大陸網站見到話毛巾呢d都有機會野到。  3年好長既一段時間,你生既範圍多唔多?多左好多?? 政府e生真係你急佢唔急個隻,,,唉

何e生係男,,,不過如果生係陰道入面應該去睇婦科醫生好d,,,, 我睇個個皮膚及性病科e生講既,,,,,,

你睇開個e生唔得既我建議你轉過另一個,,,我相信佢地睇開既何e生,,醫德應該唔錯,,

希望你快d控制到病情。

冷凍左成個禮拜, d焦仲未甩, 但而家仲隱約見到粒野, 好似凍唔甩咁, 記得上幾次好似唔係咁...
想問下有冇兄弟試過同一粒凍唔甩要再凍多次架?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。