推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

HPV檢測助發現子宮頸癌                                       
2010年04月29日

子宮頸抹片檢查是婦女用作預防子宮頸癌的常見方法,一般要每隔兩、三年檢查一次。英國有病理學專家在研究中發現, 30歲或以上的女性,也可利用人類乳頭瘤病毒( HPV)檢測,有效監測早期子宮頸癌,因為感染 HPV病毒是引致子宮頸癌的元凶之一,發現感染幾種常見引致子宮頸癌的 HPV病毒的女士,才接受較頻密的普查作監測,相信有助節省醫療成本。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-29 09:41 發表
HPV檢測助發現子宮頸癌                                       
2010年04月29日

子宮頸抹片檢查是婦女用作預防子宮頸癌的常見方法,一般要每隔兩、三年檢查一次。英國有病理學專家在研究中發現, 30歲或以上 ...
雖然我女朋友只係感染到低危形(HPV 11), 但我而家每半年都會叫佢做一次抹片檢查, 穩陣d..

你好,咁多位ching
我中左花,成個人灰晒=.=(中既時間,我都唔記得有幾耐了) 因為我既無知,以為果d係痔瘡,直至前日睇中醫, 比個醫生檢查左o下,佢話我中左花....
最慘係,追左2年幾既女朋友,終於追到手,係今年新年果段時間既事,仲同佢行埋過,我又無做足安全措施,而家真系好驚搞到佢都有,
而家又唔知點同佢講,因為佢唔係香港人,我真係好灰(我好后悔之前返大陸,而家先知已經太遲,呢個教訓太大了)
尋日由中醫轉介去一個醫我呢個病既醫生(係佐敦既),去到佢檢查左o下,就幫我做左冷凍,因為範圍都好大o下,係patpat位既兩邊,有成個5毫子咁大,做完佢叫我下星期3再去做多次!!
走之前比左d消炎藥一種比我同埋一枝洗傷口既藥水(紫色開希呢洗既)∼∼想問下其他ching係咪都係咁既情序,或者我應唔應該轉去搵dr. ho比較好
如果有dr ho,有無人可以pm比我
同埋有冇女仔去睇dr ho既呢.?
麻煩ching幫我解決呢個煩惱,十萬分感激!

引用:
原帖由 kkkken 於 2010-4-29 12:52 發表
你好,咁多位ching
我中左花,成個人灰晒=.=(中既時間,我都唔記得有幾耐了) 因為我既無知,以為果d係痔瘡,直至前日睇中醫, 比個醫生檢查左o下,佢話我中左花....
最慘係,追左2年幾既女朋友,終於追到手,係今年新 ...
ching你既然咁灰都唔知真定假, 一入黎就問pm係, 而唔係驚到睇翻前面既post點好, 講都無人信啦, 一d都唔關心病情, 只係要醫生名, 版主係會ban架

回復 10614# 的帖子

常識問題。
請問各位CHING
你地常日講中包疹1型。
或2型。
乜唔咪1型係生咀邊個啲菲滋咩。
2型生係陰部位置先叫性病?
原來宜家。1型。2型都會生係陰部位置????

to: stanlevsex
唔好意思,或者我表達能力唔係咁好∼∼
我已經肯定左我係中花,同做左冷凍囉,我係知道自己中左先識上黎搵資料先搵到呢個網∼∼
我點唔擔心呢個病呢,前日中左,做完冷凍既果晚,我成晚都冇覺好訓囉!!
我只係問其他ching,睇完醫生做完冷凍,係咪只有消炎藥同洗傷口既藥嗟!!
我所講既,全部都係事實∼∼
仲有我最擔心既唔係我自己,係我女朋友,希望你明白(錯既只係我囉)

唉...
大脾"啦"生左一粒紅色野.
會痛...

不知係生倉定點...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-4-29 22:30 發表

ching你既然咁灰都唔知真定假, 一入黎就問pm係, 而唔係驚到睇翻前面既post點好, 講都無人信啦, 一d都唔關心病情, 只係要醫生名, 版主係會ban架

Stanley:

你點呀?

引用:
原帖由 kkkken 於 2010-4-29 20:52 發表
你好,咁多位ching
最慘係,追左2年幾既女朋友,終於追到手,係今年新 ...
一枝洗傷口既藥水(紫色開希呢洗既)

以前手腳有什麼爛肉,細菌感染,我都試過用過這藥水浸洗,這隻野浸完會變黑皮膚,脫皮,不能太濃,以前網上查藥名都有話殺某些性病!你打個藥名上網查下,
不過我中花無人比藥水浸!
五毫子米好大,應該都好久日子,
你條女睇醫生未?

佢未睇,因為佢唔係香港人,但聽日約左佢黎睇戲,我未知點開口,因為佢呢幾日放假,醫務所又唔開∼∼好煩呀
我知我唔應該比自己咁大壓力,要保持平靜既心態去醫,但我真係唔想傷客到佢囉∼∼
而家問題係,我好驚呢個醫生唔知醫唔醫得好我...

引用:
原帖由 kevin12345678 於 2010-4-27 12:40 發表
我每日食五次每次一粒籃色藥丸..之前未割包皮就返發.現在慢慢好緊.但到現在抽血種箘都驗唔到係皰診.不過醫生話一定係皰二型咁我當然要信佢La
每日5次!!! CHing出得好密? 5次好似好多, 我初初出每日4粒, 慢慢去到1粒.

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-4-27 23:30 發表

第三次改左其他藥, 懷疑個袋果灟曮Y皰, 1星期藥食完, 雅I藥膏唸著下星期一再睇睇醫生, 依家情況好, 不過都有似返發
其實DR HO 有無話係乜病??

我返發皰完, 而家停左膏, 但好似又出返, 因我上一次出完後到JJ炎攪左好耐, 好擔心

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-4-28 00:43 發表

未知, 不過快帶我太太去body check到時話你知, 係 dr ho介紹既我諗應該安心
我祝福你地

引用:
原帖由 bad-man 於 2010-4-28 15:25 發表
各位好, 我好耐冇上黎啦, 因為早排實在太忙, 同埋好多野煩...
先報告一下, 我5個月冇再番發, 但自己呢兩個月真係好煩, 所以食番煙同好夜訓, 希望唔會有事啦...
我會不定時上黎同大家交流意見, 希望大家唔好灰心, 祝 ...
CHing 唔好食煙, 戒到就戒啦.

我最近都好煩, 又失業, 又返發, 真係好想食返煙, 不過搵朋友傾下, 上下呢度, 感覺好點

引用:
原帖由 kkkken 於 2010-4-29 23:33 發表
我已經肯定左我係中花,同做左冷凍囉,我係知道自己中左先識上黎搵資料先搵到呢個網∼∼
我點唔擔心呢個病呢,前日中左,做完冷凍既果晚,我成晚都冇覺好訓 ...
坦白講, 然後希望她原諒, 這就看你之前對她如何, 我祝福你

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-27 09:21 發表

朋友,,,, 陰囊好多一粒粒  係咪毛囊? 個袋袋一定有架wor  (唔好自己嚇自己)
你係咪出去玩過先?咁如果係會擔心既咪自己去check下loo,, check HIV要3個月先可以 CHECK WOR
我至12月之後已經冇玩了
dr ho 會唔會有得幫人check?
J果粒好細好細野好似已經冇了
但我之前係陰囊入面D血管有時會痕
掂佢先痕
宜家一段時間已經冇痕了
我好擔心..

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-4-30 00:06 發表
唉...
會痛...
不知係生倉定點...
如果會痛既話, 係花既機會應該唔大...

引用:
原帖由 kkkken 於 2010-4-29 23:33 發表
我點唔擔心呢個病呢,前日中左,做完冷凍既果晚,我成晚都冇覺好訓 ...
朋友,你剩得patpat有花,,你jj有冇花???  咁你下次搵個藉口,,, 睇睇你gf 下面有冇野啦~~~    我唸,,如果你jj 冇事既,, 有機會你gf下面冇野既,, 不過冇事既話快d叫你gf去打返支阿sa既子宮頸疫苗防一防去啦,,, 女人有hpv,16,18,, 好大獲,, 我就中左,, 人版啦

我自己去睇過dr.ho,,, 俾佢檢查過,, 我都知有d 女係睇dr.ho e 花,,,   但唔係個個女仔都接受到搵男醫生去e ,,,  你而家千奇唔好再同你gf行埋啦,, 好返既一年半內都唔好行埋好d~ 一傳左俾佢就手尾長

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-4-30 00:06 發表
唉...
會痛...
不知係生倉定點...
生過啦我都,, 毛狼發炎姐你係~~ 過1個星期就冇事架啦~~ 不過有時d人會生到好似粒豆咁大粒loo,, 但基本上唔理佢,1-2個week就會冇左

引用:
原帖由 lovegod0412 於 2010-4-30 04:24 發表

我至12月之後已經冇玩了
dr ho 會唔會有得幫人check?
J果粒好細好細野好似已經冇了
但我之前係陰囊入面D血管有時會痕
掂佢先痕
宜家一段時間已經冇痕了
我好擔心..
擔心咪去睇下loo,反正你自己又去玩過,順便叫醫生幫你做下d性病test都好架,唔係有咩事,你又傳左俾人自己都唔知
<唔係嚇你>係我之前睇報紙都見有報道話d人中左淋/非淋可以係冇病徵,所以唔知自己有事,, 又傳左俾其他人,,搞到不孕咁
好似你自己咁,,你都唔知個d係花黎,又再上去玩,個條女又帶左菌唔知自己有hpv,,又接客,,係咁將d 毒 發揮光大出去,,,  講真,,我自己都係對性病冇咩認識,,中左招,,,,,,,,呢個都係我心聲黎,,,  如果要去玩既人,,先去認識下d性病應該會好d,,,當然,最好,,口, 做 都要有套

你想平既,,,去一d 機構到做某d test係唔駛錢的!
你話痕個樣就自己問問e生啦,,, 不過有時天氣熱焗住都會有汗令到佢痕啦!

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 bigdog33 於 2010-4-29 22:37 發表
常識問題。
請問各位CHING
你地常日講中包疹1型。
或2型。
乜唔咪1型係生咀邊個啲菲滋咩。
2型生係陰部位置先叫性病?
原來宜家。1型。2型都會生係陰部位置????
1型係生係咀,不是性病
2型生係性器官,是性病
我亦都聽人講過1型都會生係下面loo,,但詳細就唔清楚了

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-30 01:52 發表

CHing 唔好食煙, 戒到就戒啦.

我最近都好煩, 又失業, 又返發, 真係好想食返煙, 不過搵朋友傾下, 上下呢度, 感覺好點
ching~ 唔好放棄啊!!!  我地咁多人都會支持你!!!唔好既時間一定會過去!
只要唔好再去玩,,沖涼,按摩,呢d通通拒絕,,  煙酒戒就得戒,對自己自身健康都好有幫助,,,, 有咩上黎/搵朋友傾下,,, 我成日唔開心都係搵人傾計,,先好d~ 唔係都死左9世!

TO: CANDY
係啊,剩係patpat先有,何b仔好彩冇,但我而家好驚會搞到何b仔都有囉,因為佢做完冷凍,我feel到下面d肉有異味,佢又冇比野我查...

引用:
原帖由 kkkken 於 2010-4-30 00:42 發表
佢未睇,因為佢唔係香港人,但聽日約左佢黎睇戲,我未知點開口,因為佢呢幾日放假,醫務所又唔開∼∼好煩呀
我知我唔應該比自己咁大壓力,要保持平靜既心態去醫,但我真係唔想傷客到佢囉∼∼
而家問題係,我好驚呢 ...
叫你女友看婦科!你自己去xxxxxxx xxxx!

讀者留意:

小弟歡迎你們和這堛漯矕豁牧怳@齊參與互動,
但是不歡迎一登記 account 就出 post 要求對方過料,
要明白沒有人欠你們什麼,

請你們切勿登出醫生名、地址、電話,
小弟不打算在這個「性知識 forum」和任何人賣廣告,
若果一經發現有人不聽勸告,
會即時 ban account !

拆除版主提示,
同樣會即時 ban account

http://forum.timway.com/f/thread-162004-1-1.html

超級版主 Maverick 字

相關搜索目錄: 廣告 性知識

我會叫佢睇,請放心!!
thx garamon幫我搵到要搵既資料

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。