推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 ch30062010 於 2010-8-17 22:05 發表
JJ 炎真係好辛苦,睇左成個幾月又食抗生素成個月都未好,一次中招,真係唔好再玩! @@
同意!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-8-17 16:00 發表

咁咪好囉証明無哂事開心翻哂啦, 不過重有去推推油?
有時去鬆骨男人有反應就係咁去埋law... 唉.. 記得第一次中左之後去睇政府, d海報有講什麼叫不安全性行為, 什麼是安全, 而手作仔是安全性行為.. 除左花, 其他唔會有機會中, 因為花其實係性病, 亦都係皮膚病. 我而家去廁所一定係札馬, 唔用廁板的.

引用:
原帖由 kksick 於 2010-8-17 17:14 發表

C-hing, 希望你早日痊癒, 看了你的報告真的很可怕,以前還認為沒有性交, 口交便不會被傳染, 真是無知
花呢樣野真係唔中過都唔信咁易中的..!

引用:
原帖由 garamon 於 2010-8-17 19:11 發表
Chiyau 兄,你說鼻內的疣感染的途徑是你估計或是 Dr Ho 說給你聽?因為其他地方生的疣和生殖器生的不同。
Dr Ho 說是我手指接觸了疣病毒再接觸鼻中的.

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-8-17 17:05 發表

另下想問下師兄,其他位好番幾耐???後面好左幾耐先番發??其實真係唔好去推油,如果條女手有菌,仲毒過用套做,d 女為左盡快完事,係咁大力打jj,好易整到jj有損口,咁就中招
tttt1 兄, 肛內做兩次都有番發, 第三次後沒再番發, 已有近一年了. 其他位好番有一年多了.

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-8-17 18:02 發表
推油依家野唔好攪啦, 我依家梗係謝絕晒所有依啲野, 仲有記住要洗手, 摸完後面又好前面又好都要洗完先.

我發現係因我本身有庤倉, 咁我見有血咪去睇返醫生囉, 點知就係間死人私家醫院左send我去右send我去, 又 ...
dr ho 話疣唔駛開刀, 同痔瘡不同, 疣只是在皮膚表層, 冷凍, 激光(最有效)都可以作治療, 仲有查藥水, 睇政府一定係查藥水, 你查左一年都唔好佢地先會安排升級去冷凍或激光, 大佬呀藥水只對小粒剛剛生出的花才有效, 佢地當然理得你幾耐醫好總之你來到就幫你查啦, 因是管制藥你冇得自己查. 仆佢街佢開d時間你一定要請假去查...xsd@##$... ! 其實c兄你肛內有沒中? 洗手真係好重要!

引用:
原帖由 garamon 於 2010-8-17 19:21 發表
請問你的意思是否說,有些人會持續 3-5 年或10 年仍會不停出疣?你在那裡看見這些資料?
原文黎自我post果條link ,內容大致係
Q5. What about the 10% who don't clear within 12 months?
A. Sometimes warts just persist or keep coming back. There are probably are differences in how particular persons' immune systems handle specific HPV types. The good news is that this sort of problem doesn't go on forever. It is the rare person who keeps having warts for, say, 5-10 years. But that may not be much reassurance: certainly 3-5 years can seem like forever in this sort of circumstance. Some people have a bigger problem with persistent or recurrent warts than other people. It doesn't mean they are abnormal, just different. The best advice is to just keep treating the warts as they appear.
我有睇過好多外國既post 有d人都講到自己有左hpv成10年,8年都有間唔中反發,不過我估係少數人ja

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2010-8-18 00:42 發表

tttt1 兄, 肛內做兩次都有番發, 第三次後沒再番發, 已有近一年了. 其他位好番有一年多了.
師兄,唔好意思,問多句,你前面d疣係08年11月中清晒嗎???肛內係09年3月嗎???因睇左你之前d history,有d唔明另,外你肛外果d易唔易番發??dr話肛外果d反而係俾前面少番發,
同埋你新出果粒,dr 有冇咩講???我估好可能係你舊位d菌未清晒,去推油時野左過去,
不過應該係無以前果d發得咁勁,可能身體適應左
另外我覺得你的態度真係好好,俾到好多鼓勵大家,以後要多update ar~~

之後我問返我睇既皮膚科醫生,佢都話唔會開刀咖, 係因為最後係一個外科醫生, 咁外科醫生only識得開刀咖啫, 所以佢係咪都話要開刀呢~~

洗手真係好重要, 記住有無中或返發都好有得避免就避啦, 總之係咪都洗左手先~~

咁最後依家沖涼咪可以知道有無返發呢, 因為會摸到~~

大家好..本人都懷疑自己中招..
因為本人下面O係上個月前生左幾粒好細既肉粒(好似走米仔咁劑唔出野既)..
係唔同位置..分別在

1. 近龜頭有分開有三粒
2.包皮有一粒..
隔左咁耐都冇大到同埋冇咩feel..係沖涼時洗J果陣發覺
咁耐以黎..唔痕唔痛..又冇濃..又冇痕..又冇臭味..
究竟係D咩..?

同埋想問下各位..如果想去check check 係唔係唔好去政府衛生科呢?
同埋可唔可以PM一下我Dr.ho 既地址同埋大約價錢比我?

Thanks All C Hing ~!

我也是 懷疑中招了...

請問可PM DR.HO 的地址 電話給我嗎..

謝謝....

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-8-18 07:36 發表

師兄,唔好意思,問多句,你前面d疣係08年11月中清晒嗎???肛內係09年3月嗎???因睇左你之前d history,有d唔明另,外你肛外果d易唔易番發??dr話肛外果d反而係俾前面少番發,
同埋你新出果粒,dr 有冇咩講???我估好可能係你 ...
唔駛客氣! 前面同比那d位其實9月左右已經清晒, 最後用LASER 掃死埋d在jj冠那裡小量的番發位, 之後就沒事了, 到依家都沒有番發. 肛門入面同肛口會陰果粒都係9月清左, 肛口會陰果粒冷凍了兩次不成, 先check 埋入面才發現肛門入面有一個圈, 所以引致會陰果粒不斷番發, 最後也是用LASER清晒. 新出粒有可能是再出去按摩時中的, 因為如果番發我肛門入面第一時間會出現先, 但check 過入面沒問題. 當然不竟有一年內的事, 新果粒有些許機會係之前潛服了病毒在那個位置, 我個人經驗是如果感染了皮膚在1-3個月內應該有反應, 即出花的. 最後, 我想講你可以當花真係值物咁睇, 疣毒是種子, 你d皮膚是泥土, 你身上的皮膚唔會全部地方都合佢生長, 有d太乾, 有d太厚, 一旦佢入左皮膚又生長到就會開花, 生長成熟最茂盛時d花粉就傳播去別的地方.

引用:
原帖由 xNs 於 2010-8-18 19:41 發表
大家好..本人都懷疑自己中招..
因為本人下面O係上個月前生左幾粒好細既肉粒(好似走米仔咁劑唔出野既)..
係唔同位置..分別在

1. 近龜頭有分開有三粒
2.包皮有一粒..
隔左咁耐都冇大到同埋冇咩feel..係沖涼時洗 ...
如果你摸它時感覺到硬硬地, 似角質(尖銳濕疣), 就99.999%係. 如果你有消炎膏查定周圍3角位先費事野開, 唔好弄損, 磨損3 角位置包括你jj, 另外一定要洗手. 快d去睇醫生, 初生好易清的, 清左一年內沒番發就冇事. 呢度版例唔可以比醫生資料, 不過之前有post提供全港醫生資料...

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2010-8-19 14:00 發表

唔駛客氣! 前面同比那d位其實9月左右已經清晒, 最後用LASER 掃死埋d在jj冠那裡小量的番發位, 之後就沒事了, 到依家都沒有番發. 肛門入面同肛口會陰果粒都係9月清左, 肛口會陰果粒冷凍了兩次不成, 先check 埋入面 ...
是08年9月嗎???如果係咪差唔多2年lor,不過我諗師兄都要定期番去check 肛門,check多一排,穩陣d,
此終自己睇唔到

chiyau2008 兄你形容得好好~~~

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-8-19 16:08 發表

是08年9月嗎???如果係咪差唔多2年lor,不過我諗師兄都要定期番去check 肛門,check多一排,穩陣d,
此終自己睇唔到
oh, 我記錯了, 原來已是兩年了. 那麼新果粒肯定係新中的. 肛門我會一年去check 一次.

大家放心, 花可以醫好的, 中左係要小心唔好傳染比人, 想唔番發自己衛生d 就可以了, 預備定一支細有噴霧咀的火酒隨時用來消毒, 消炎膏半日查一次, 如有傷口可用dr 的洗傷口水, 或稀釋了的火酒去噴,洗, 穿孖煙通, 沖涼後將自己洸底褲或用dittol 浸下.

试过被吓过一餐饱,未中过招。

請問你地有冇gf or wife >>>???
你地點會同佢解釋??
有冇帶佢地睇醫生?
去邊睇?

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-8-17 23:29 發表

原文黎自我post果條link ,內容大致係
Q5. What about the 10% who don't clear within 12 months?
A. Sometimes warts just persist or keep coming back. There are probably are differences in how particul ...
係, 機會係可能有, 但係應該係5%左右, 跟據醫生講除左再去玩, 基本上再翻發既機會好好低, 就算話抵抗力低時, 如果係多既話而家都6年黎緊, 由舊POST到而家超過應該係700000POST既5年前既兄弟, 只有我一條友係度, 之前個個吹話咩話咩留係度吹下水分享之後大家會, 都已經唔見哂, 5年了, 佢地已經覺得如無野一樣, 咁可想而知.
所以唔洗咁驚錯已經錯左, 只要之後唔好再玩咁就無事了.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-8-23 11:46 發表

係, 機會係可能有, 但係應該係5%左右, 跟據醫生講除左再去玩, 基本上再翻發既機會好好低, 就算話抵抗力低時, 如果係多既話而家都6年黎緊, 由舊POST到而家超過應該係700000POST既5年前既兄弟, 只有我一條友係度,  ...
近況好嗎?有否改善?

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-8-17 18:25 發表 經過多日黎,搜集資料,相信以下呢條link可以解答晒大家既問題http://www.medhelp.org/posts/Hum ... E-READ/show/1148786總結係90%既人會係2年內清除晒hpv ...
好有心機
真係要支持下!!!!!!!!!!!!!!
祝大家身體健康啦

之前 52 日驗左快速冇 a 冇梅
安心好多
在此奉勸睇到既巴打
真係唔好去嫖喇
一個唔好彩野到 d乜野
又晒錢,又晒時間,又精神上折磨真係好慘

off track 講一講
不同呢排 d 皮膚唔知做乜事
之前比 d 唔知咩 bugs 咬完搞到細菌感染,食完藥而家都未埋晒口
之後就耐唔耐在其他位置出 d 好痕的皮膚紅腫
成個 week 都唔復完
又係有排煩...

引用:
原帖由 garamon 於 2010-8-23 04:56 發表
近況好嗎?有否改善?
暫時睇應該ok, 但因太忙重未去dr ho double check, 不過都快了, 有消息再話你知, 你呢?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-8-23 17:59 發表

暫時睇應該ok, 但因太忙重未去dr ho double check, 不過都快了, 有消息再話你知, 你呢?
希望你快d好.

pls give me dr ho address
thx

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。