推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kin28 於 2010-9-7 23:01 發表

恭喜 師兄~..
想問如果冇HPV(椰仔)症狀...
可以test嗎??
定係要過三個月...
下 , 基本上無得test 的 , 你看我的事 , 我的朋友確實左是花花 , 同我都說得幾清楚比醫生知道我當時的情況 , 醫生才同我做hpv dna test , 因為男人好大可能是假陰性的同取樣本的地方太多,不知道取那一個位置才正確(我都是睇呢到的師兄說的), 醫生都說 , 沒生出來無得check的 .

就算我現在冷了的都是懷疑 ?

引用:
原帖由 DHBCD 於 2010-9-7 23:50 發表 下 , 基本上無得test 的 , 你看我的事 , 我的朋友確實左是花花 , 同我都說得幾清楚比醫生知道我當時的情況 , 醫生才同我做hpv dna test , 因為男人好大可能是假陰性的同取樣本的地方太多,不知道取那一個位置才正 ...
咁即係要等到有粒粒先check到....
潛伏期可以接近1year....
咁點好

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-9-7 22:42 發表

無錯,,鬆了一大口氣真係,,, 加油啊!!!
Candy, 醫生現對妳有何建議?

BLACK_SARENA & 熊貓兄你地過左咁耐一定無事, 一定可以性行為啦

引用:
原帖由 hktony 於 2010-9-8 01:35 發表
上個星期發現有3-4粒(分散生係大脾內側各肚臍對落位置),
不痕不痛,好像酒米咁,頭先擠左出來,發現有一粒粒既野
都唔知呢d係唔係,真係擔心又來過............................!
會唔會天氣熱,皮膚敏感ja,呢d位唔似係喎,不過睇睇醫生穩陣

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-9-8 11:11 發表
BLACK_SARENA & 熊貓兄你地過左咁耐一定無事, 一定可以性行為啦

Stanley:
你最近點?

差唔多成年冇黎過啦~

最後一次睇醫生係一年前, 個陣有成四五粒, 醫生同我用藥水清哂,
咁耐都冇事以為好翻啦, 點知最近翻發左一粒

琴日係藥房買左 Wartec 黎搽, 今日搽第二日,
暫時冇乜進展

另搵 Wartec 資料個陣發現有個 blog 有詳細
介紹椰仔同治療方法, 有興趣可以睇下
http://antihpv.pixnet.net/blog

介紹椰仔同治療方法, 有興趣可以睇下  
http://antihpv.pixnet.net/blog

It is informative. If interested, should read.  Try to control your desire, only make love with those you know.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-9-8 11:11 發表
Stanley, 我自從上年9月中第一次出皰, 11月開始唔知點解個袋位一直都有事, 睇左幾個月, 最後何醫生話個袋果啲唔係皰, 係偏平苔蘚既皮膚病, 唔會傳染, 我開頭幾個月都以為係皰返發, 醫生都無話點解會有呢種病, 不過對我都幾煩, 雖然唔會好大影響我日常生活, 症狀係個袋呈現有幾小撻既深色皮層, 跟著就似表皮少少磨損之後就無事, 如是者重複又重複, 點知今年7月份, 都差唔多成年, 點知真係皰返發(第一次返), 咁咪又去何醫生到, 所以我一直都唔敢有性行為, 依家反而最大問題係偏平苔蘚, 因為成日都有啲傷口, 咁更加唔敢亂嚟.....都唔知幾時先會好, 醫生都唔建議長期食藥, 都係有事揸下藥膏h:" />

我上星期去左dr ho check, 有3粒紅點好在係皮膚毛囊發炎, 好在, 而家應該暫定7個月無事希望會好啦, 5年痛苦歲月希望過去啦

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-9-12 16:43 發表

Stanley, 我自從上年9月中第一次出皰, 11月開始唔知點解個袋位一直都有事, 睇左幾個月, 最後何醫生話個袋果啲唔係皰, 係偏平苔蘚既皮膚病, 唔會傳染, 我開頭幾個月都以為係皰返發, 醫生都無話點解會有呢種 ...
咁可能要再睇定d, 不過咁多個都好翻哂應該會好既加油!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-9-13 00:50 發表

咁可能要再睇定d, 不過咁多個都好翻哂應該會好既加油!!
唉, 最煩依家係"扁平苔藓", 都唔知搞幾耐...... 搞野更加唔洗講, 有無師兄有過呢種皮膚病?????

我六月頭睇Dr. Lau, 因為包皮度出左D一點點, 佢話係花, 做左冷凍, 打後每兩個星期上佢度搽下藥水, 暫時都無翻發到 (三個多月了), 佢話一年唔出就可以話係好翻既. 聽師兄話Dr. Ho講, 半年唔出的話, 翻發機會已經少左好多. 其實一年係唔係比較穩陣D呢?

呢幾個月坐唔安, 食唔落, 心理壓力好大. 安排左去驗身, 但志願團體又要排好耐下, 如果各位有好既化驗所, 唔該PM我啦, 一萬個感激.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-13 23:00 發表
我六月頭睇Dr. Lau, 因為包皮度出左D一點點, 佢話係花, 做左冷凍, 打後每兩個星期上佢度搽下藥水, 暫時都無翻發到 (三個多月了), 佢話一年唔出就可以話係好翻既. 聽師兄話Dr. Ho講, 半年唔出的話, 翻發機會已經少左好 ...

化驗所check其實間間差不多.
係睇下寫紙比你去check個個醫生抽水多定少.
佢同化驗所抽得多咪貴, 抽得少咪平.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-9-14 00:19 發表

化驗所check其實間間差不多.
係睇下寫紙比你去check個個醫生抽水多定少.
佢同化驗所抽得多咪貴, 抽得少咪平.
check果化驗所一筆, 個醫生"解釋"我聽又一筆. 唉~
都係慢慢等到月尾啦...月尾果個唔使錢.

呢個教訓真係好大, 可以教到我以後都唔去玩. 如果有朋友話要玩的話, 我真係會拉住佢叫佢唔好去.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-14 01:14 發表
呢個教訓真係好大, 可以教到我以後都唔去玩. 如果有朋友話要玩的話, 我真係會拉住佢叫佢唔好去.
通常d人唔令過野係唔會知驚,好多時講佢地知都冇用

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-14 01:14 發表
人都係犯賤, 唔見棺材唔流眼淚  雖然講左佢地多數唔聽, 不過係好朋友我都會久唔久提醒佢地一句 "戴套都唔係好有保障"

想問問各位師兄..你地有性行為幾耐後...先發現有花???
花係點樣ga???
點分花同毛"浪"???

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-13 15:00 發表
我六月頭睇Dr. Lau, 因為包皮度出左D一點點, 佢話係花, 做左冷凍, 打後每兩個星期上佢度搽下藥水, 暫時都無翻發到 (三個多月了), 佢話一年唔出就可以話係好翻既. 聽師兄話Dr. Ho講, 半年唔出的話, 翻發機會已經少左好 ...
dr ho度都有得化驗, 另外正常係一年最保守啦, 之前我5年內既所有兄弟全部都失哂蹤, 所以你放心啦

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-9-13 09:18 發表

唉, 最煩依家係"扁平苔藓", 都唔知搞幾耐...... 搞野更加唔洗講, 有無師兄有過呢種皮膚病?????
蘚應該好煩, 我之前睇過報紙好似係容易成日再出, 哎....................希望好快無事啦

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-9-14 10:26 發表

通常d人唔令過野係唔會知驚,好多時講佢地知都冇用
Candy, 你講得一D都無錯, 呢個真係一個大教訓, 學會珍惜身邊既人同事.

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-9-14 12:59 發表

人都係犯賤, 唔見棺材唔流眼淚  雖然講左佢地多數唔聽, 不過係好朋友我都會久唔久提醒佢地一句 "戴套都唔係好有保障"
知道果一刻我真係呢係披入面喊, 唉, 而家你請我去我都唔去, 揼骨都唔啦, 怕條褲唔多乾淨.
仲有八個幾月要捱, 好好咁比自己反醒一下.養成良好習慣早睡早起.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-16 21:50 發表

知道果一刻我真係呢係披入面喊, 唉, 而家你請我去我都唔去, 揼骨都唔啦, 怕條褲唔多乾淨.
仲有八個幾月要捱, 好好咁比自己反醒一下.養成良好習慣早睡早起.
大家努力吧

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。