推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 macca17 於 2011-1-9 00:54 發表
各位好, 我又返發, 每2-3 個月就返發, 不過可以安尉的是原本2 達, 依傢只喺1達喺吟返發, 再返發要唔要用3M 好?  有冇咩意見各位?
你有左幾多耐???邊個位??3m問下dr 用唔用好,唔係個個都0岩用

引用:
原帖由 bigcanon 於 2011-1-9 00:20 發表

師兄你又是去DRHO嗎?知唔知第二次凍幾錢?
你預500-800la~

係唔係花來的?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-1-9 14:21 發表
係唔係花來的?
嘩 張圖你冰度搵架? 麥鬼野黎架?

回復 12073# 的帖子

大半年左右, 返發咗兩次, 剛凍完, 如果下次又發, 唔知3M幫唔幫到手?
其實” 花” 點先可以控制住, 好煩腦, 發覺自己有D 心理問題, 連EQ 都無曬.
好辛苦呀.

引用:
原帖由 macca17 於 2011-1-9 23:46 發表
大半年左右, 返發咗兩次, 剛凍完, 如果下次又發, 唔知3M幫唔幫到手?
其實” 花” 點先可以控制住, 好煩腦, 發覺自己有D 心理問題, 連EQ 都無曬.
好辛苦呀.
你邊個位,唔係個個位搽得,咁你大半年先番發2次唔算好勁,係唔係睇dr ho??
因3m 用得唔好,會損,仲易發

大 家 好 ﹐  上 網 不 停 甘 睇 資 料之 後  發 現 在 呢 到  。
我 依 家 都 驚 緊 ....事 源 ...........聖 誕 前 同 女 友 分 左 手 ﹐  一 時 衝 動 自 己 去 左 老 蘭 飲 酒 ﹐  之 後 仲 ons左 ........有 帶 套 做 ........
之 後 過 左 一 個 星 期 .....同 前 女 友 見 面 我 地 都 發 生 左 關 係 ....仲 要 無 用 .......... 到 左 呢 個 week 頭 覺 得 好 內 疚 ﹐ 我 前 女 友 好 似 想 復 合 ....但 系 我 依 家 好 怕 有 病 。 。 。 呢 個 week 我 去 做 左 一 系 列 既 std test 全 部 negative....暫 時 心 情 叫 做 好 d﹐ 。 。 但 系 真 系 好 難 頂 ﹐  好 怕 有 野  仲 要 傳 埋 比 前 女 友 .......

我 系 自 己 去 化 驗 所 做 test ﹐  化 驗 所 個 個 人 話  你 有 套 做 機 本 上 唔 晒 點 擔 心 A同 梅 。  仲 話 帶 套 中 A 暫 時 系 無 實 例 .....如 果 你 中 就 系 全 球 第 1個 。 之 後 話 依 家 VDRL驗 梅 毒 血 清 都 好 準  機 本 上 1-2week都 check到  antibody。  叫 我 week 3-4 抽 時 間 驗 多 次 就 ok。
只 於 HSV 都 系 negative 同 依 家 過 左 15日  都 無 出 過  機 本 上 都 排 除 得 。  依 家 等 4 week 同  6 week 做 多 次 A 甘 應 該 無 咩 大 問 題 。  

最 怕 都 系 HPV 同 花 ......我 準 備 緊 聽 日 book Dr. Ho 問 下 有 無 得 做  hpv dna。  睇 post 話 有 Ching驗 過 ﹐  但 系 可 能 有 false postive 既 可 能 性 ﹐  同 埋 太 多 部 位 唔 知 點 check 好 。  不 過 我 唔 理 喇 ﹐  準 快 book Dr. Ho 睇 下 有 無 得 check 好 過 ﹐如 果 可 以 我 都 想 take 多 d sample做 多 幾 個 部 位 等 自 己 安 心 d。

另 外 A個 方 面 ﹐  我 plan緊 week 4 去 某 化 驗 所 做  hiv Antibody & p24 antigen test。  
根據 外 國 既 醫 學 報 告 指 出  如 感 染 hiv, 第 10日 會 產 生 antigen﹐  16日 系 最 多 ﹐  以 打 後 既 時 間 會 續 步 因 antibody出 現 而 減 少。  所 以 around week 3 做  antigen 會 系 一 個 good indicator。  系 英 國 個 邊 就 話  at week 4, 28 days, 做  duo機 本 想 以 經 系 9x%準 確  因 為 如 果 感 染 左  antigen or antibody test 會 事 但 一 樣 check到  positive。

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-1-9 06:21 發表
係唔係花來的?
肯定係啦重要生咁多都唔睇好恐怖

引用:
原帖由 garamon 於 2011-1-6 02:43 發表
Candy, 因妳和我太太的情況相似,我都想知妳近況如何?想請問妳的hpv 轉回陰性嗎?婦科醫生有沒有叫妳陰道鏡檢查?我太太婦科檢查正常,但HPV 仍未轉陰性,心理時常有很大壓力。只有一個婦科醫生的判斷,妳相信嗎?
garamon & candy你地而家點呀? 應該無咩問題啦

引用:
原帖由 macca17 於 2011-1-9 15:46 發表
好辛苦呀.
唔好一定要睇醫生, 重要快, 最好冷凍, 唔係好似我咁就煩, 大半年翻發一次無1-2個月翻發正常, 因為好似我咁第一次大半年翻發後都攪左3年, 反而好多人不停翻發keep住1-2個月左右, 一無就無, 所以最好去冷凍keep住睇醫生, 唔係重浪費錢

岩岩睇完 Dr. Ho, 真系一个好好医生。 有问必答 仲解释得好详细。
拒话我中招机会都好微, 唔甘话100% 但系都好难中。
做左hpv dna 测试, 拒话我个程况下 呢个报告可信程度有70-80%。 都系个句 无100% 但系可信性都好高。

不过拒叫我留意下week 3- week4 有无包出...拒话因为thru fluid transmittion, 唔甘讲话100% 我无事, 虽然过左2week 但系拒话有试过week 3-week 4 先 show symptom。

位置是在避孕套剛掩蓋不到, 但位置經常接'賣', 以又接近D毛毛..所以好麻煩.
3M是一個正確的另一種解決辦法.....大半年la.......
Dr Ho 有介紹過給我,但並沒有特別推我用.  
是不是我的情況並不嚴重 ?

引用:
原帖由 紫崇 於 2011-1-9 22:33 發表

嘩 張圖你冰度搵架? 麥鬼野黎架?
花, 係網上面見到, UPLOAD上來比大家睇下.
我自己無佢生得咁勁.

今日睇報紙, 話有一個82歲長年訓係床度既阿伯中花, 點睇?
間老人院唔乾淨? 翻發? 佢去政府度都有得即刻做冷凍.

相關搜索目錄: 報紙

我 有 d問 題 想 問 下Ching你 地 .....
通 常 包 會 幾 時 出 ?
花 你 地 第 一 次 出 系 幾 時 ?
你 地 系 帶 左 套 定 無 帶 套 ???

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-10 19:23 發表
花, 三個月內會出, 最遲八個月.
我有帶套做.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-1-10 21:58 發表

花, 三個月內會出, 最遲八個月.
我有帶套做.
ching, 你 系 生 系 咩 位 置 ???

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-10 22:33 發表

ching, 你 系 生 系 咩 位 置 ???
條JJ

我 都 好 驚 ,我 今 日 比 Dr.HO系 根部 個 到 抽 左 d 細 胞 驗  hpv dna。
拒 話 我 用 左 套 ﹐  系 個 頭 到 同 條 J好 難 有 ﹐  所 以 抽 左 根 部 同 d毛 個 個 位 既 sample.

依 家 等 緊 result.....要 等 5日 。
唔 知 點 解 ﹐ 其 他 既 我 都 覺 得 未 必 會 中 ﹐  系 花 呢 樣 最 驚 會 中 到 。
包  我 都 過 左 16日  應 該 好 大 機 會 無 事 掛 .

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-10 19:23 發表
皰一般1,2星期就出, 我係毛髮位出, 有無戴都死....

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-10 22:55 發表
我 都 好 驚 = = 我 今 日 比 Dr.HO系 根部 個 到 抽 左 d 細 胞 驗  hpv dna。
拒 話 我 用 左 套 ﹐  系 個 頭 到 同 條 J好 難 有 ﹐  所 以 抽 左 根 部 同 d毛 個 個 位 既 sample.....

依 家 等 緊 r ...
聽熊貓師兄話疱一個星期就會發出來.

花就潛伏期長D, 我DR話好難知邊個惹比我自己, 除非你淨係得一個性伴侶. 因為潛伏期偏長, 如果期間同過幾條女搞過, 真係唔知邊個惹比我.

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-1-10 23:17 發表

皰一般1,2星期就出, 我係毛髮位出, 有無戴都死....
我 岩 岩 過 左 2星 期 , 我 估 我 應 該 無 包 ﹐  但 系 dr, Ho嚇 我 話 3-4星 期 都 會 有 可 能 。 搞 到 我 依 家 都 仲 驚 緊 。 。  但 系上 網 睇 人 地 外 國 D DOCTOR講 ﹐  通 常 都 系 2-12DAYS 會 出 包 。

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-1-10 23:19 發表

聽熊貓師兄話疱一個星期就會發出來.

花就潛伏期長D, 我DR話好難知邊個惹比我自己, 除非你淨係得一個性伴侶. 因為潛伏期偏長, 如果期間同過幾條女搞過, 真係唔知邊個惹比我.
唉 ﹐  花 真 系 唔 知 點 好 ....
真 系 希 望 我 個 TEST返 黎 咩 都 CHECK唔 到 就 安 心 好 多 。

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-10 23:27 發表

唉 ﹐  花 真 系 唔 知 點 好 ....
真 系 希 望 我 個 TEST返 黎 咩 都 CHECK唔 到 就 安 心 好 多 。
乜LKF真係咁易有得ONS咩?

花, 我醫生話要靠肉眼睇喎, 驗血都驗唔到.

系 酒 吧 ...我 覺 得 1D都 唔 難 ........

Dr.Ho 話 都 系 主 要 靠 臨 床 。  HPV DNA 唔 系 驗 血 ﹐ 系 驗 細 胞 ﹐  用 棉 花 棒 掃 下 某 d部 位 去 test咋 。
我 就 掃 左 根 部 ﹐  which most likely 個 套 遮 唔 到 既 地 方 <--Dr.Ho講 既 .....。  拒 話 唔 會 抽 個 頭 同 上 d包 皮 位 因 為 個 套 遮 晒 無 可 能 中 窩 。  之 後 拒 就 補 充 話 ﹐ 我 個 case most likely唔 會 有 hpv, but 就 算 個 test 返 黎 最 多 都 只 可 以 話 70-80%準 ﹐  因 為 拒 怕 其 他 部 位 感 染 。
Anyway, 我 依 家 最 擔 心 都 系 花 ﹐  希 望 個 報 局 真 系 乜 都 無 啦 。  星 期 5or 星 期 1take report 時 叫 Dr.Ho 做 多 次 個 hpv Dna test, test 多 少 少 部 位 等 自 己 安 心 d都 好 。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。