推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-23 10:31 發表

mark 兄你最初驗係咪都係有普通菌 後尾清晒?
我都冇白色分泌, 係d精既粒粒一直都唔好
由頭到尾都無驗到發炎和主要細菌,後尾驗到d 乳酸桿菌,正常野。
粒粒我病發中段都有,後尾食多兩次doxycline (唔知關唔關事) 就無事。

而家Dr Que 只開 Lyrica 75 mg 比我食,主要係等d神經線反應純d,無咁覺痛......所以痛放面就係好左,但不適仍然..........

諗緊係咪皮膚菌/大腸桿,但見幾個醫生都唔覺得呢個機會好大........唉

引用:
原帖由 winters0601 於 2011-9-23 21:23 發表
ching, rna最快幾耐出報告呀?
三幾日點都要啦

今日抽完血DR HO話要五至七日出報告....好想快D 陰.....
E生檢查過話機會低....但都係驚驚地

;(我之前生左一粒野係陰道口,岩岩個星期一係社會衛生科睇左E生,
佢話我生左椰菜花,,幫我搽左一次藥,今日摸落去已經平晒,,我想再去DR HO果到驗一次,睇下係咪真係椰菜花,,,
我想問下e生係咪會用tester 睇下係咪花先嫁?如果我想做hpv test又幾多錢呀??

引用:
原帖由 baby_ping 於 2011-9-24 13:47 發表
;(我之前生左一粒野係陰道口,岩岩個星期一係社會衛生科睇左E生,
佢話我生左椰菜花,,幫我搽左一次藥,今日摸落去已經平晒,,我想再去DR HO果到驗一次,睇下係咪真係椰菜花,,,
我想問下e生係咪會用tester 睇下係咪花先嫁 ...
係可以TEST, 但係你開錯左頭, 應該要去睇私家用冷凍先, 你睇翻我之前講過好多次同其他兄弟姊妹都好多次, 藥水係唔夠深入, 會好容易翻發, 所以等再出時馬上去睇私家做冷凍, 希望你早日康復啦

引用:
原帖由 garamon 於 2011-9-20 09:29 發表
1)2008年10月發現有疣,每次很細點。
2) 在 Dr Ho 那裡冷凍了十多次。
3) 每日晚上約 1時睡覺,早上8時起床。
4) 不煙、不酒。
5) 沒有吃甚麼補品或藥,沒有介口,如常生活。
6) 2009年7月停了,應該可能表面上 ...
GARAMON兄幾時生BB呀!! 祝身體健康啊!!

Stanely 兄:終於見到你留言,想問下你有無用過wartec 藥膏?如有效果如何呀?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-9-25 01:56 發表

係可以TEST, 但係你開錯左頭, 應該要去睇私家用冷凍先, 你睇翻我之前講過好多次同其他兄弟姊妹都好多次, 藥水係唔夠深入, 會好容易翻發, 所以等再出時馬上去睇私家做冷凍, 希望你早日康復啦
多謝你答我;(
咁如果粒野而家平晒,,係咪即係做唔到冷凍嫁喇?
同埋就算我上到MR HO到都唔可以用試劑?

baby ping : 都可以做test, 但先冷凍效果會更好,一般皮膚病不會自然痊癒,所以為免以後更麻煩,都是早D讓醫生處理^^祝早日康復!

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-25 14:09 發表
baby ping : 都可以做test, 但先冷凍效果會更好,一般皮膚病不會自然痊癒,所以為免以後更麻煩,都是早D讓醫生處理^^祝早日康復!
Thanks,,,其實我係社會衛生科到塗左第一次藥水嫁喇...所以先擔心粒野平晒先做唔到冷凍同試劑
;(唉,,如果真係既話,,又要等佢番發先可以去做冷凍....
我諗我點都要去做一次hpv test...
之前係政府到佢幫我做pap test話同抽左d組織化驗,,有冇人知其實係驗d咩?

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-9-18 19:08 發表
中庖的兄弟睇下   
http://blog.udn.com/bhlin/3396367
T1兄, 我收到你短信, 謝謝!  不過最近比較忙所以無回, 篇文章即係要食成年藥?  我問過區醫生, 平均1年4次都算正常, 超過就可考慮比較長時期的治療, 你而家情況點?

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-9-26 00:46 發表

T1兄, 我收到你短信, 謝謝!  不過最近比較忙所以無回, 篇文章即係要食成年藥?  我問過區醫生, 平均1年4次都算正常, 超過就可考慮比較長時期的治療, 你而家情況點?
TTTT1兄, 我都收到你短信, TKS!! 因為轉了工, 大陸又上不了Timway, 所以好耐都無上來.

我比較好彩, 2-3年, 皰只返發過一次, 但JJ炎又出返, 而家變成敏感性, 這半年飲酒/晚睡都會出, 我轉了兩個醫生, 遲點考慮割包皮

sex?? 現在 JJ炎, 無乜做了.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-9-25 01:58 發表

GARAMON兄幾時生BB呀!! 祝身體健康啊!!
現在努力中,如能成功 ,希望將親身經歷過程說出來。

引用:
原帖由 95555052 於 2011-9-26 01:31 發表

TTTT1兄, 我都收到你短信, TKS!! 因為轉了工, 大陸又上不了Timway, 所以好耐都無上來.

我比較好彩, 2-3年, 皰只返發過一次, 但JJ炎又出返, 而家變成敏感性, 這半年飲酒/晚睡都會出, 我轉了兩個醫生, 遲點考慮 ...
師兄, 我唔記得你中一型定二型, 不過2-3年先返發過一次真係好好啦

引用:
原帖由 garamon 於 2011-9-26 13:33 發表
現在努力中,如能成功 ,希望將親身經歷過程說出來。
Good luck~~~

halo 各位我是新手來的,

不幸中左疱疹 =(

看了醫生, 他第一次說可能龜頭炎/疱疹 (因有兩粒個龜頭上
跟住開了些龜頭炎的藥, 結果當然沒有作用啦

結果再去, 情況也嚴重了止, 他說是疱了(今次看清是group不是兩粒了
俾左D藥"高"和藥

藥:Famciclovir 250mg, loratadin stada 10mg 食5日
藥"高": Bactroban ointment

而家情況沒變壞, 希望可能高點康復吧

euqune兄:祝你藥到病除,早日康復!

我也好不了多少......3M 藥力繼續在我下體發作,出水,發炎藥力發作跟住傷口結焦,坐得耐陰囊受壓,結了焦傷口又再爆裂.....想比Dr. Ho做 冷凍也不成......真痛苦!還要等幾耐呀!

大家好, 我好耐冇上黎的了, 我係10個月果陣驗左血, 冇Aids 麥都冇, 我係2010年 8月15日叫雞唔帶袋的, 但件事發生到而家都年幾, 岩岩呢個月開始, 大脾位有紅點, 好似毛囊炎的, 但就多囉, 大家覺得我應唔應該再睇dr ho 驗full set? 同係dr ho 度驗full set幾錢?

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-9-29 22:55 發表
大家好, 我好耐冇上黎的了, 我係10個月果陣驗左血, 冇Aids 麥都冇, 我係2010年 8月15日叫雞唔帶袋的, 但件事發生到而家都年幾, 岩岩呢個月開始, 大脾位有紅點, 好似毛囊炎的, 但就多囉, 大家覺得我應唔應該再睇dr ho ...
aids 之類唔使再驗,講真,發都唔會只係得d經點,但可以睇下皮膚科,應該皮膚病多

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-29 18:52 發表
我也好不了多少......3M 藥力繼續在我下體發作,出水,發炎藥力發作跟住傷口結焦,坐得耐陰囊受壓,結了焦傷口又再爆裂.....想比Dr. Ho做 冷凍也不成......真痛苦!還要等幾耐呀!
加油,不過有無諗過睇多個醫生睇下有無其它方法?

再睇多次Dr Au,今次連滴蟲的抗生素都食埋,唔得就又係無計..........唉。

感覺係無菌,因為無惡化,但一坐得兩三個鐘就會充血同埋好唔舒服...........可能心理作用,食藥後覺得好左些小。

Mark 兄:多謝!現在只可默默等陰囊及龜頭不發炎才可以再去冷凍,其實已經比之前好,不過見傷囗反反覆覆又痛,情緒低落而已.....

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-30 11:18 發表
Mark 兄:多謝!現在只可默默等陰囊及龜頭不發炎才可以再去冷凍,其實已經比之前好,不過見傷囗反反覆覆又痛,情緒低落而已.....
情緒低落,我絕對明白,這亦是我點解不停睇醫生咁解,因為呢d野,真係個個醫生唔同醫法!唔係話食藥就無事。

講你都唔信,我星期2睇完Dr Au﹐今日再睇Dr Que,如果真係想好返同安全,我好想要兩個醫生以上的意見。Dr Ho 唔係唔好,不過我鐘意Dr Au 同 Dr Que 多d。

Dr Au 係我再三覆疹下,比左隻滴蟲的抗生素給我吃,以防萬一。而上次Dr Que 驗精的report 出左,雖然上次姑娘話無發炎,但今日Dr Que話白血球高,算係小小發炎咁,但就話我驗唔到菌。

佢話呢d慢性尿道炎要好耐先好,三幾個月都未好好正常 (我估真係因為我病發時飲過酒同食過蠔的關係).........話要食隻Lyrica 食兩三個星期就會好........佢仲打賭話食晒之後會好反,佢覺得係我心理壓力和成日留意所做成的不適是一個主要原因。我諗佢覺得呢d係我壓力所做成。

我主觀覺得只係d發炎太輕微到佢地係尿道口取sample 驗唔到,要驗精先驗到。但Dr Que 無話叫我進一步驗,因為話其它問題的機會很小,驗很多時是沒需要,亦唔需要食抗生素。

我只可以講從病發到現在三個月,我是好了點,我想好了6-7成吧,不過以好返的情況和速度,有時我覺得很慢和似跟食藥的幫助不多,有時放假不用坐一整天,痛的時間只要好幾個小時和很小,但我想要好是要很長的時間和似西醫沒有一個方法去醫呢!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。