推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 strange 於 2011-9-20 22:30 發表

worryme 兄, 其實我看你帖子, 你只是12個星期前有接觸, 害怕自己會生疣.
. 其實你可不可以提供多些資料, 等我們幫你分析一下中招機會率.

但到現時你都未有病徵, 根本不確定有冇中招, 其實就算吾好彩中了疣,  ...
strange 兄, 之前我同個net friend 搞左一次... 全程有帶套... 搞完就除套沖涼...
但我唔知佢乾唔乾淨... 所以好擔心囉... 其實仲好怕有會皰, 網上d人話就算無出水泡都未必無中招, 可能係隱性...
其實我係第8個星期做過個抗體test 係negative... 但都仲好擔心.... 我而家晚晚都要食安眠樂先訓到

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-20 22:37 發表

strange 兄, 之前我同個net friend 搞左一次... 全程有帶套... 搞完就除套沖涼...
但我唔知佢乾唔乾淨... 所以好擔心囉... 其實仲好怕有會皰, 網上d人話就算無出水泡都未必無中招, 可能係隱性...
其實我係第8個 ...
原來如此!  我告訴你不用擔心, 因為你根本不知道對方有無疣和皰, 就算她有,只有一次接觸, 也不一定會傳染給你.

我懷疑有疣係因為見到陰囊好多突出黎的粒粒,今日再看全都時毛囊位置,所以我想應是毛囊發炎/敏感.......
(尋晚真係嚇餐死..........)

今日睇埋Dr Que (myDRDR 那位) ,是Dr Au 介紹的,睇左半個鐘,帶晒report 去,由頭到尾Dr Que 都無睇過我的尿道/缸門。佢聽完我的病徵和我所說的病情(由6月到今)..........他竟然說我不是發炎.........因為發炎的話會流白色的分泌,而我的一直透明。而其它不適都唔係發炎的病徵。他甚至認為我不需要吃抗生素..........他和Dr Au 一樣強調不適很大機會是心理影響,會使不適的反應陪增。他也強調很多人看過後都不相信,以為醫生誤疹而再睇其它醫生。

雖然這使我得懷疑如果沒有發炎為何一開始我會這麼辛苦和痛..........不過我想他認為沒菌的發炎也不算是發炎吧,最後只係再驗埋精以防萬一,其為其它野我已經驗晒,除左庖外,但我沒有病徵所以可以不用驗。我這類他說是"前列腺"不適,但沒菌就不算前列腺炎。

最後,我諗我真係唔會再睇醫生......因為再睇都係無咩用,可能西醫角度驗唔到有菌就姐係無事,不適但無菌就係心理作用。有機會呢種不適唔會好,但似呼就算點樣再睇都係唔會有幫助。

最後,share 一驗 Dr Que 比我的文,我覺得值得大家一看。

http://www.miu.com.hk/index.php? ... ;id=27&Itemid=3

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-20 02:53 發表
mark 兄: 我一諗到屋企人及太太就很內疚,死我都有諗過 但諗深一層死自己以為可解決問題,其實會令愛你的人更痛苦.....大不了一世冷凍及食藥....科技進步,難保有一天有一種特效樂可以澈底消滅呢D病毒!努力保持 ...
多謝你..........

年尾結婚,心理壓力很大。有時越諗越............唉,都係內疚..........

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-20 15:44 發表

mark 兄, coffeeboy 兄, 其實我都好擔心... 我事發到而家都三個月了(12個禮拜)... 但都仲係好怕會出...
其實其他師兄大慨幾耐會出... 我而家朝晚都睇住... 我仲銻埋d毛黎睇, 我就痴線了
大家都要放鬆d......

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-20 22:37 發表

其實我係第8個 ...
驗左就唔使太擔心

mark兄... 今朝大便時發現有一滴灰白色既分泌係尿道口...  我有前列線痛以來既第一次... 係咪正常架... 我都想睇下dr. que

唉... 好驚好擔心.... 聽人講呢d 係滴白... 有無師兄有相同經驗分享一下

引用:
原帖由 strange 於 2011-9-19 23:14 發表

師兄, 我曾經有你相同經驗!  果次我在東莞, 搞搞下, 突然之間, 女方說個套穿了, 拉番JJ出來時, 看見個安全套由頭到尾裂開, 真係幾驚!
回香港後馬上去看醫生, 醫生說吾駛驚, 因為單一次無套做, 中愛滋的機會很低 ...
strange兄,
相信你當時都係驚左好耐....當時有冇出現咩徵狀以為係中左A?
我事後3日口腔上顎一片瘀血...睇左E生話食野太快太大舊....[但當時嘴唇角生左一粒血點]
而家12日喉嚨發炎....好驚中招....
我想知我要驗P24應該幾時CHECK??
有冇CHING可以PM我介紹下驗血地方?
無限感激!

引用:
原帖由 winters0601 於 2011-9-21 19:18 發表

strange兄,
相信你當時都係驚左好耐....當時有冇出現咩徵狀以為係中左A?
我事後3日口腔上顎一片瘀血...睇左E生話食野太快太大舊....[但當時嘴唇角生左一粒血點]
我想知我要 ...
2 week 50%,3 week 75 %  4 wek 90 % 6 WEEK 99% CHECK 到,only for antobody
if check p24 and antibody 4 week is ok,依家大多數化驗所都係check埋p24,我諗一次無事既,don't worry

其實我唔識搵化驗所,而家只係知dr ho 法國醫院有,有冇其他

引用:
原帖由 winters0601 於 2011-9-21 21:13 發表
其實我唔識搵化驗所,而家只係知dr ho 法國醫院有,有冇其他
可去政府社會衛生科, 完全免費!  但如果驗AIDS, 要等成一個月先至有報告! 即係要驚多一個月.
去DR HO 驗, 24小時有報告!

好鬼驚,我係咪應該四星期去dr ho到驗?

引用:
原帖由 winters0601 於 2011-9-21 19:18 發表

strange兄,
我想知我要 ...
a 唔會咁快發掛,唔使太擔心,驚就驗血啦

引用:
原帖由 winters0601 於 2011-9-21 22:41 發表
好鬼驚,我係咪應該四星期去dr ho到驗?
去檢查一次睇下有無其它病徵,之後就等夠三個月驗a

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-21 11:13 發表
mark兄... 今朝大便時發現有一滴灰白色既分泌係尿道口...  我有前列線痛以來既第一次... 係咪正常架... 我都想睇下dr. que

唉... 好驚好擔心.... 聽人講呢d 係滴白... 有無師兄有相同經驗分享一下
睇下羅,我諗佢都係叫你驗下野....有菌食抗生素,無菌佢唔會比你食。

(佢聽完我講無望過就話我唔係發炎,連藥都唔肯比我食,有驗精,等緊結果,但佢好有信心我係無炎).....唔知佢解佢咁有信心話我由頭到尾根本無炎,而所有不適只心理壓力做成......唉  (鬼叫我驗唔到菌咩)

我想問睇dr.ho大約要幾錢?
我生左疣,但係用左3m同wartec之後好左好多,
但係仲有幾粒細既,我想快d整走佢~

引用:
原帖由 k@n 於 2011-9-21 22:56 發表
我想問睇dr.ho大約要幾錢?
我生左疣,但係用左3m同wartec之後好左好多,
但係仲有幾粒細既,我想快d整走佢~
$400 + 藥

引用:

strange兄,
我想知我要 ...
其實如果真的中招, 也不一定會在10-30日內出現如發燒, 喉痛, 等症狀,
三個月後驗血最準確!

Dr Ho 第一次唔止400 喎!

想問K@N 兄:用 wartec 效果如何?過程有沒有3M藥力發作時那樣猛烈?

第一次去開冷凍Dr Ho 收我1650喎!!!!

dr ho逢星期幾休息?
平時開門時間係幾點至幾點呀?

驗完精又係無炎.........妖,姐係咩事呀

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-20 23:36 發表
我懷疑有疣係因為見到陰囊好多突出黎的粒粒,今日再看全都時毛囊位置,所以我想應是毛囊發炎/敏感.......
(尋晚真係嚇餐死..........)

今日睇埋Dr Que (myDRDR 那位) ,是Dr Au 介紹的,睇左半個鐘,帶晒report  ...
mark 兄你最初驗係咪都係有普通菌 後尾清晒?
我都冇白色分泌, 係d精既粒粒一直都唔好

ching, rna最快幾耐出報告呀?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。