推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-11-18 13:32 發表 但係我自己成日都分唔到,每次見到有小點,應該係線體都會驚,次次去dr 度都照凍埋,此終有心理壓力
醫生一般也可以分到.還可以用白醋來TEST.

引用:
原帖由 Tony1 於 2011-11-18 15:08 發表 很難說.每人不同.通常醫生一看便知道.自己有經驗也是.
Tony 我而家包皮紅佐一忽有水滲出

真係困擾左我好耐,好辛苦...
我九月頭玩過一次,吹同做都有用套~
之後過左一兩日之後尿道口有d紅腫,尿道入面有時有d痕同痛,龜頭邊同冠狀溝都有幾個位紅左但係唔痕唔痛,仲有龜頭d紋好似深左....
走去睇泌尿科醫生,又去驗尿同尿道分泌,淨係驗到尿液入面有小量格蘭氏陰性菌,醫生話可能係有d污衊野感染,如果驚係性病再另外驗.....
個時醫生開左d藥同藥膏俾我搽,食完尿道係冇痕同痛,但係尿道口,龜頭同冠狀溝既問題依然係度....
過o左一排都係咁,仲係冠狀溝多左粒粒~
今個月頭又走o左睇社會衛生科,又話皮膚問題,開o左d藥水俾我搽,要用水1:8000既~搽o左一個星期都係咁我已經放棄~因為都係冇成效...
到上個星期去左睇dr.ho,佢又話係發炎同有d珍珠疹,開左d抗生素同藥膏俾我搽~食晒d藥又搽埋藥膏,都係一樣...
宜家個龜頭同冠狀溝都係個幾忽紅左(好似冇發大),特別係冠狀溝有兩點好似腫左少少深紅色咁...龜頭間唔中有一兩下唔舒服,唔識形容,又唔係痕又好似少少痛咁~又唔似係淋病,一直都冇膿冇損... 我上網搵o左好耐,都唔知究竟係咩事...呢段時間裡面都有同女朋友做過,佢又有去check過,都係冇事... 我仲試過低能到買白醋返黎搽睇下係唔係花,又冇發白...
我真係好無奈,唔知呢度有冇兄弟有呢d情況...又或者中花既朋友可以話俾我知你地當初係唔係咁,唉...

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-19 10:26 發表 Tony 我而家包皮紅佐一忽有水滲出
你是否去醫生那裡做了治療?如果沒有.這就要快快看醫生

引用:
原帖由 dixon1987 於 2011-11-19 23:27 發表 真係困擾左我好耐,好辛苦...我九月頭玩過一次,吹同做都有用套~之後過左一兩日之後尿道口有d紅腫,尿道入面有時有d痕同痛,龜頭邊同冠狀溝都有幾個位紅左但係唔痕唔痛,仲有龜頭d紋好似深左....走去睇泌尿科醫生,又 ...
用白醋沒有變白,醫生又說不是.應該不是.要是還害怕再找多一,兩個皮膚科醫生看看.不過可能結果一樣.如果還是覺得有問題,去看一看中醫的皮膚科.....看一看中醫又怎樣說.

有趣有趣的呀

引用:
原帖由 dixon1987 於 2011-11-20 07:27 發表
真係困擾左我好耐,好辛苦...
我九月頭玩過一次,吹同做都有用套~
之後過左一兩日之後尿道口有d紅腫,尿道入面有時有d痕同痛,龜頭邊同冠狀溝都有幾個位紅左但係唔痕唔痛,仲有龜頭d紋好似深左....
走去睇泌尿科醫生,又 ...
如果你真係中左花,會好似比蚊咬左,然後慢慢腫起,出紅色小粒,再唔理就慢慢變多變大
慢慢觀察下,
唉又有一粒疑似,1個月都未夠,我SHIT

引用:
原帖由 Tony1 於 2011-11-20 20:39 發表 你是否去醫生那裡做了治療?如果沒有.這就要快快看醫生
有睇,發炎
食佐成星期藥冇好過,明天再睇

[quote]原帖由 DEVIL886 於 2011-11-21 00:11 發表 如果你真係中左花,會好似比蚊咬左,然後慢慢腫起,出紅色小粒,再唔理就慢慢變多變大慢慢觀察下,唉又有一粒疑似,1個月都未夠,我SHIT [/quote
紅色小粒是凸起?

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2011-11-21 00:11 發表 如果你真係中左花,會好似比蚊咬左,然後慢慢腫起,出紅色小粒,再唔理就慢慢變多變大慢慢觀察下,唉又有一粒疑似,1個月都未夠,我SHIT
成個過程大約幾耐到???我咁耐以黎都好似冇乜點改變過,我冠狀溝上面就係有兩忽好似俾蚊針過咁,但係成個月黎都係咁冇改變,反而係旁邊d位出左d珍珠疹咁既粒粒....
我試過用力少少去"r"個幾位,又冇損冇流血....

引用:
原帖由 Tony1 於 2011-11-20 20:45 發表 用白醋沒有變白,醫生又說不是.應該不是.要是還害怕再找多一,兩個皮膚科醫生看看.不過可能結果一樣.如果還是覺得有問題,去看一看中醫的皮膚科.....看一看中醫又怎樣說.
我上次去睇dr.ho,佢只係望左幾眼,連藥水都冇搽...佢話我有個紅左既位有少少甩皮,但係我自己又唔覺...
最大問題係食左咁耐藥,又搽埋藥膏都係冇起色~
我一直都疑惑點解會咁,照計有用袋都中既位係個套包住以外既位,但係我睇過d陰毛同陰囊位都冇問題....
如果係發炎..會唔會d套本身有問題?又或者沐浴露既問題呢?
另外我想問有冇中醫既皮膚科介紹???

唔好意思想問下DR HO 夜晚最晏係幾點呢?
同埋星期6開幾點架?

我上網睇果個時間好似唔岩咁....

THX

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2011-11-20 16:11 發表 如果你真係中左花,會好似比蚊咬左,然後慢慢腫起,出紅色小粒,再唔理就慢慢變多變大慢慢觀察下,唉又有一粒疑似,1個月都未夠,我SHIT
絕對同意.醫生或自己通常會看得出.

引用:
原帖由 dixon1987 於 2011-11-20 18:43 發表 我上次去睇dr.ho,佢只係望左幾眼,連藥水都冇搽...佢話我有個紅左既位有少少甩皮,但係我自己又唔覺...最大問題係食左咁耐藥,又搽埋藥膏都係冇起色~我一直都疑惑點解會咁,照計有用袋都中既位係個套包住以外既位,但 ...
一般很容易看得出.如果醫生也懶得給你做治療應該就不是.因為正常做治療是貴一點.而且不知道要做多少次.是錢來.醫生不做即是多數不是.醫生還有可用放大鏡來看真一點.藥膏都係冇起色就正常.因為藥膏也有N種.有些含類固純.如果沒有起色.找多個醫生.
中醫皮膚科可以上「東華三院」網頁看看.有一位名醫生時常說「我們要相信醫生.」

引用:
原帖由 eugene~129 於 2011-11-21 13:32 發表 唔好意思想問下DR HO 夜晚最晏係幾點呢?同埋星期6開幾點架?我上網睇果個時間好似唔岩咁....THX
打電話問最清楚.

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-20 18:17 發表 [quote]原帖由 DEVIL886 於 2011-11-21 00:11 發表 如果你真係中左花,會好似比蚊咬左,然後慢慢腫起,出紅色小粒,再唔理就慢慢變多變大慢慢觀察下,唉又有一粒疑似,1個 ...
很容易認.紅色粒,白色粒.肉色粒.小粒都是.一般專科醫生一眼便看得出.紅色很大印,不是粒,脫皮一般不是,是其他,可能發炎得.還有做完治療是會爆裂.流液體出來.當然還有做其他治療可以一次不見了.發炎,紅印做治療後是不可能會爆裂.流液體出來.

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2011-11-20 16:11 發表 如果你真係中左花,會好似比蚊咬左,然後慢慢腫起,出紅色小粒,再唔理就慢慢變多變大慢慢觀察下,唉又有一粒疑似,1個月都未夠,我SHIT
好明顯你初部知道怎樣分.

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-21 02:17 發表
[quote]原帖由 DEVIL886 於 2011-11-21 00:11 發表 如果你真係中左花,會好似比蚊咬左,然後慢慢腫起,出紅色小粒,再唔理就慢慢變多變大慢慢觀察下,唉又有一粒疑似,1個 ...
大多數會凸起,有d可能無咁明顯,但你用手摸會覺得
有d硬硬地既感覺,同埋會比其它皮膚深色,有咁既情況
自己留意多d

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2011-11-21 14:28 發表 大多數會凸起,有d可能無咁明顯,但你用手摸會覺得有d硬硬地既感覺,同埋會比其它皮膚深色,有咁既情況自己留意多d
BINGO.絕對是.兄弟已非常了解.當然醫生是最專業.我們有懷疑便找醫生.

引用:
原帖由 dixon1987 於 2011-11-21 02:34 發表
成個過程大約幾耐到???我咁耐以黎都好似冇乜點改變過,我冠狀溝上面就係有兩忽好似俾蚊針過咁,但係成個月黎都係咁冇改變,反而係旁邊d位出左d珍珠疹咁既粒粒....
我試過用力少少去"r"個幾位,又冇損冇流血....
如果真係出左有粒粒,好快會變大,我試過有左初期之後去bbq
過左2日大左好多..冇改變就觀察住先啦,你又睇過醫生
珍珠疹如果唔多醫生多數會話係正常唔會理的

引用:
原帖由 dixon1987 於 2011-11-21 02:43 發表
我上次去睇dr.ho,佢只係望左幾眼,連藥水都冇搽...佢話我有個紅左既位有少少甩皮,但係我自己又唔覺...
最大問題係食左咁耐藥,又搽埋藥膏都係冇起色~
我一直都疑惑點解會咁,照計有用袋都中既位係個套包住以外既位,但 ...
未必,呢個病有套都會中的.....大6既出品品質好難講,沐浴露就你可以試下停用一排,試下用清水洗
好多文都係咁講,話可能會剌擊到性器官,都可以一試既

好多謝大家解答我既疑難,呢兩個幾月,我真係提心吊膽....如果如大家所講的話,我諗我應該唔係中花...但係發炎都唔知要搞幾耐...呢排駛多左,如果冇惡化又冇好轉的話遲下先再去睇dr.ho了~遲下再上黎同大家分享...尋日同女朋友做完,今日龜頭隱隱約約有少少痛,但係又唔係好明顯,希望呢d係炎性反應啦!可能你地會話我身有屎仲同女朋友做,但係今次已經唔係第一次,而且推得一次,推唔到幾多次...我想講,我本身唔係出去玩開既人,係聽朋友講得多,自己心郁郁走去撳左次鐘仔就咁,真係好後悔...希望有睇開呢個post又未有事既人諗清楚,今次我可能冇事,但係唔代表次次都咁好彩..最後希望各位依然同緊病魔打仗既朋友可以早日康復!

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2011-11-21 22:40 發表 未必,呢個病有套都會中的.....大6既出品品質好難講,沐浴露就你可以試下停用一排,試下用清水洗好多文都係咁講,話可能會剌擊到性器官,都可以一試既
我講既沐浴露係講緊去玩個度個d...我宜家一直都係用水沖洗咋,但係都係咁上下...
唉...真係好頭痕...

唔好意思ching我想問花癢唔癢架?

因為小弟呢排下面d毛個位有時會癢
而家沖完涼會紅紅地癢癢地, 仲有d毛囊有幾粒好似紅左咁大粒左咁...

有無師兄知道花會唔會生係春袋度架?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。