推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 fastfit 於 2012-1-7 21:41 發表
應該可以先做子宮抺片檢查,如果無HPV 就盡快打子宮疫苗針啦!如怕陰道有花,就最好比婦科或專科醫生check check 最好!
我5知入邊有冇  但外邊仲有囉 一個月後先返去再CHECK

回復 14401# 的帖子

我$1000一次,跟住藥錢,埋單每次$1200走唔甩!

回復 14407# 的帖子

我個醫生話打在都有幫助,唔會出得咁犀利。
不過無番發之後做左抹片檢查,因為花所以子宮裡面既細胞有變化,
最終要做leep,宜家飲酒都無出。新年前要番去檢查同打最後一支針。

我想問你係好返之後幾耐打疫苗?
我都有問醫生中左花之後打有冇用,佢話佢作用唔大~

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2012-1-8 16:11 發表
我個醫生話打在都有幫助,唔會出得咁犀利。
不過無番發之後做左抹片檢查,因為花所以子宮裡面既細胞有變化,
最終要做leep,宜家飲酒都無出。新年前要番去檢查同打最後一支針。
想問你抹片檢查點做GA@@" 我系同男朋友磨擦就有左花 未試過入去  所以我5知做5做抹片檢查好

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2012-1-8 16:04 發表 我$1000一次,跟住藥錢,埋單每次$1200走唔甩!
1200可以搵返嚟!最重要如果抹片無魚HPV,打針防子宫頸癌,花係皮膚病,可以慢慢醫返好嘅!大家加油!

回復 14426# 的帖子

未有既時候打,就係預防;
有左之後打,會防止啲花散開,都抑制到既。
我係咁覺得,不過對我黎講真係可以抑制到,生長速度會慢好多好多!

回復 14427# 的帖子

其實係拎支木棒咁既野,係子宮頸撩一下,拎啲細胞去化檢。

回復 14428# 的帖子

我都叫好番啦,下星期去覆診,如果無事既就keep住做抹片檢查就ok啦!
心情好影響咖,所以大家唔好太擔心就ok ga la!

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2012-1-9 13:23 發表
我都叫好番啦,下星期去覆診,如果無事既就keep住做抹片檢查就ok啦!
心情好影響咖,所以大家唔好太擔心就ok ga la!
醫生講到好可怕  話會用鴨咀鉗

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2012-1-9 13:23 發表 我都叫好番啦,下星期去覆診,如果無事既就keep住做抹片檢查就ok啦!心情好影響咖,所以大家唔好太擔心就ok ga la!
好開心,又多一位可上岸^^恭喜晒!

回復 14432# 的帖子

咁要撐開個子宮先攞到啲組織咖麻~_~
簡單啲講句,個感覺就好似比人插咁,不過只有一下。
會唔會直接左啲?

祝楼主朝日康复

回復 14415# 的帖子

其實係因為我嗰次同家姐一齊去婦科醫生度覆診同檢查,先俾佢知道呢件事,而且我完全冇諗過自己會有花,雖然我家姐鬧咗我一輪,但係最後佢同媽咪都支持我。我另外都同咗其中三個信任嘅好朋友講咗,我最初都怕佢哋點睇,但佢哋完全冇接受唔到,好鼓勵我同擔心我,再加上有呢度同大家分享,令我心理壓力冇咁大...如果唔係我真係會顛
我前幾日起婦科醫生做咗電灼了,局部麻醉,醫生話之前做過冷凍,再做電冇衝突,兩星期後再覆診,我諗我兩邊都會去。醫生話暫時唔好食蝦蟹等海鮮,我諗BBQ都應該唔太大問題。
我都好驚生到入去,到時點消滅到?

相關搜索目錄: BBQ

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-1-6 23:35 發表 我都話啦各位兄弟你地叫黑, 我都話我前後要跳十次數都唔得啦, 醫6年先好成為依版為一一個由開post到而家, 其他1-2年後已經唔見哂人, 而家連我老婆都話比我傳到d唔知咩菌, 我真係想死左佢算q數, 點解個天要玩我玩到咁 ...
師兄你都係花定係咩?
我哋每一個人最後都一定會好返

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2012-1-8 16:11 發表 我個醫生話打在都有幫助,唔會出得咁犀利。不過無番發之後做左抹片檢查,因為花所以子宮裡面既細胞有變化,最終要做leep,宜家飲酒都無出。新年前要番去檢查同打最後一支針。
我中咗花之後都有去驗身,但佢話我子宮抺片正常,咁係咪即係啲細胞未病變?
咩叫leep ?

引用:
原帖由 JessicaS 於 2012-1-9 22:55 發表 我中咗花之後都有去驗身,但佢話我子宮抺片正常,咁係咪即係啲細胞未病變?咩叫leep ?
我估係keep咁解

引用:
原帖由 JessicaS 於 2012-1-9 14:46 發表 其實係因為我嗰次同家姐一齊去婦科醫生度覆診同檢查,先俾佢知道呢件事,而且我完全冇諗過自己會有花,雖然我家姐鬧咗我一輪,但係最後佢同媽咪都支持我。我另外都同咗其中三個信任嘅好朋友 ...
好事,有人支持自己

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-1-4 16:09 發表 。有睇呀。唔係花同庖包皮炎D發炎同其他症狀好似
炎都幾煩.紅,腫,脫皮.

回復 14438# 的帖子

http://www.youtube.com/watch?v=rjHI2SU5l7k

The loop electrosurgical excision procedure (LEEP) is currently one of the most commonly used approaches to treat high grade cervical dysplasia (CIN II/III, HGSIL) discovered on colposcopic examination.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-10-30 03:17 發表 真係好唔開心, 訓唔到, 所以post一下, 大家努力吧!! 睇黎都係眼光光到天光!!
尋睌傷口痛到瞓唔著,擦咗消炎膏及食咗止痛藥都無咩用!上網返睇晒Stanley 兄你嘅post!真係瞓唔到,情況跟你5年前一樣我成日都話,錢能解決的問題就不是問題,好可惜,呢個病唔係用錢可馬上解決!唉....約咗本星期去Dr Ho 度覆診,睇下比多D錢做激光傷口愈合效果會唔會好快D啦?

想問問有做過激光嘅各位,做激光係唔係會打麻醉針的?
傷口愈合會唔會比泠涷快?
大範圍但疣不大粒能做激光嗎?

引用:
原帖由 raptor12 於 2012-1-11 01:54 發表 http://www.youtube.com/watch?v=rjHI2SU5l7kThe loop electrosurgical excision procedure (LEEP) is currently one of the most commonly used approaches to treat high grade cervical dysplasia (CIN II/II ...
Thank you very much your "Leep" technical  information.

• 引用:
    原帖由 Tony1 於 2012-1-11 01:01 發表 炎都幾煩.紅,腫,脫皮.
唉,我係紅同腫。我已經介口,又食藥同荼藥膏都唔好得晒好佐70%到,

C兄有冇心得指教下會好d

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-1-11 12:05 發表
唉,我係紅同腫。我已經介口,又食藥同荼藥膏都唔好得晒好佐70%到,

C兄有冇心得指教下會好d
無.靠時間.與轉醫生轉到有大好轉就不轉.

引用:
原帖由 Tony1 於 2012-1-12 05:03 發表 無.靠時間.與轉醫生轉到有大好轉就不轉.
我睇個6個dr,試個好到90%之後又發,而家好佐70%
轉dr 又要同新dr又頭黎過,個進度好慢

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。