推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

Pcr好似都有兩隻........一隻rt pcr.....一隻就咁pcr.........空槍期好似差4日......
Dr方度應該係用rt pcr......好似話7日後可以test到

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-12 14:41 發表
Pcr好似都有兩隻........一隻rt pcr.....一隻就咁pcr.........空槍期好似差4日......
Dr方度應該係用rt pcr......好似話7日後可以test到
Dr 方果度係RNA 黎架=0= , 7日後先TEST 到, 最好14日去~

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-7-12 13:54 發表

HPV/花都可以咁驗?
潛伏期係2個星期至8個月, 而且只能透過check皮膚組織
我而家5個月零1個星期(高危口交), 都仲係日日擔心出花...
唔怕晒$$ 就去搵醫生驗下JJ 頭同JJ 旁邊位,
真係冇既就唔洗擔心, 因為醫生都係追蹤3個月而已~ 所以3個月冇病晶加
DNA 冇事就冇事~

我食左2個星期藥。。。而家睪丸好似無咁痛。。。。但係成日feel到尿道同睪丸銀住銀住......

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-12 11:30 發表 前日下午收到std既報告 , 話我所有野都無事.....包括hpv.....o個下真係好開心.....想問下紫亞兄....由懷疑自己受感染到驗血o個日 , 足足成個半月有多....請問係咪所有性病(除左梅同a)都過哂空窗期 , 可以驗 ...
梅毒你過左空窗期四星期,可以放心

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-12 12:19 發表 rna係咪等如pcr ?如果係既我上次都已經驗埋 , dr方睇返我既情況都話應該無事.....不過我夠三個月一定會再去衛生署驗過 , 我想確定100%無事.....多謝你先紫亞兄^^佢間化驗所上次freedom兄都比左條link我睇 ...
介紹埋北京地壇醫院專硏究HIV李在村大夫比你
李大夫仲有耐心過我之前介紹過既羅醫師
你仲可以同李大夫免費直線咨詢

放心過多三五七年HIV就有疫苗

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-12 14:44 發表

唔怕晒$$ 就去搵醫生驗下JJ 頭同JJ 旁邊位,
真係冇既就唔洗擔心, 因為醫生都係追蹤3個月而已~ 所以3個月冇病晶加
DNA 冇事就冇事~
hpv用什麼方式抽驗? 好似係抽齯尷c出黎? 大概要幾錢?

引用:
原帖由 luishui100200 於 2012-7-12 15:21 發表

介紹埋北京地壇醫院專硏究HIV李在村大夫比你
李大夫仲有耐心過我之前介紹過既羅醫師
你仲可以同李大夫免費直線咨詢

放心過多三五七年HIV就有疫苗
唔知hpv 定 hiv邊隻較快有疫苗誕生呢

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-12 15:28 發表

hpv用什麼方式抽驗? 好似係抽齯尷c出黎? 大概要幾錢?
no, 係係你jj頭度皮fu liu 兩野而已, 700大洋一次, 但都只係liu 兩支sample,
仲要成個week 先有result~

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-12 15:33 發表

唔知hpv 定 hiv邊隻較快有疫苗誕生呢
hpv 已經有啦=0=, 係咪玩野~

没内容啊

里面怎么没东西呀

好久没上

好久没来了,谢谢楼主
力挺

回復 15544# 的帖子

支兄弓喜晒,小第就唔好彩驗到有HPV6,都係係DR方到驗,但我有個疑問,我個HPV DNA TEST 係事發後第9日係DR 方到驗,我上MEDHELP 問過Dr. HHH 佢話就算我真係有HPV6,係應該係幾個月前就已經感染到,9日唔足夠擴散比個TEST驗到,但係DR方又冇咁同我講,我好想知係我上次叫雞中定我同女友一早已經有,因為如果係上次中我唔想傳染到比女友。。唉

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-7-12 21:53 發表
支兄弓喜晒,小第就唔好彩驗到有HPV6,都係係DR方到驗,但我有個疑問,我個HPV DNA TEST 係事發後第9日係DR 方到驗,我上MEDHELP 問過Dr. HHH 佢話就算我真係有HPV6,係應該係幾個月前就已經感染到,9日唔足夠擴散比 ...
介唔介意俾你在medhelp條link我地, 一齊研究下dr. hhh的說法?

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-7-12 22:01 發表

介唔介意俾你在medhelp條link我地, 一齊研究下dr. hhh的說法?
我代他俾條LINK你, 去到DR HHH 的FORUM, 你再SEARCH 一下:

http://www.medhelp.org/forums/STDs/show/116

其實我也有問個DR HHH 有關性病問題, 他答得都幾好.但是要付款給個FORUM 的!

回復 15561# 的帖子

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-6-12 22:13 發表 紫亞, 其實環吹中花機會應該真係好低, 你可以睇下外國人的問答:http://www.medhelp.org/posts/STD ... al-sex/show/1664123負責答問題的醫生都幾有料, 應該可信:http://www. ...
Thx strange兄,我之前就是在medhelp找到令我稍為安心的comment。

希望師兄們比比意見我,其實我打算驗多次問清楚

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-7-12 23:25 發表 希望師兄們比比意見我,其實我打算驗多次問清楚
Very good English !
正如醫生所講,9日就抽驗到hpv樣本,會唔會真係唔準?
多口問句,你100%信你女友?因你只跟兩位女性性交

不如你上dr.ho度抽多次皮膚組織驗

過獎Peter 兄小弟長住加拿大,DNA test 準唔準係有質疑,我見有個medhelp post 有個女人驗左2次hpv DNA test 2次個result 都係有HPV但個type唔一樣,我女友係我之前分開時同一個男搞過。。

姐係分左半年又一齊番。。

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-7-12 21:53 發表
支兄弓喜晒,小第就唔好彩驗到有HPV6,都係係DR方到驗,但我有個疑問,我個HPV DNA TEST 係事發後第9日係DR 方到驗,我上MEDHELP 問過Dr. HHH 佢話就算我真係有HPV6,係應該係幾個月前就已經感染到,9日唔足夠擴散比 ...
c兄 , 多謝你先 , 但我到而家都仲有d疑問 , 始終自己去過風月場所 , 個心成日凝住 , 而且自己search過hpv既資料後 , 發現hpv都可以好恐怖 , 傳染性又強 , 最怕傳到比女朋友同家人 , 所以我想去第二度驗多次hpv , 錢使左可以搵返 , 但命仔真係好緊要。

c兄你有無邊度驗hpv好介紹 ? 價錢大概幾多 ? 我search左香港好多驗性病既地方 , 大部份都係要連d package一齊買 , 無得單項驗 , 如果要驗既診所又要介紹信 , 搵左好耐都搵唔到.....

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-12 16:21 發表

no, 係係你jj頭度皮fu liu 兩野而已, 700大洋一次, 但都只係liu 兩支sample,
仲要成個week 先有result~
紫亞兄.....dr方o個度驗哂所有性病都係一日多少少就比到個report比我....會唔會快左d呢 ?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。