推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-7-12 13:54 發表

HPV/花都可以咁驗?
潛伏期係2個星期至8個月, 而且只能透過check皮膚組織
我而家5個月零1個星期(高危口交), 都仲係日日擔心出花...
我當時係有套口交 , 但係無換過就用同一個套性交 , dr方話咁樣有危險性....
我記得當日dr方檢查我jj既時候係拎左一塊仔既黑色紙片o係我既jj上抺左幾下 , 我當時大概諗應該係o個d咩試劑 , 如果搽左上去變白色既地方就有感染hpv , dr方睇完話應該唔見有事.....
不過我見到呢度有c兄話係會用條棉棒o係龜頭上卒d組織去驗 , 我又唔多覺dr方有咁樣對我做呢樣野....不過我見佢將我頭先講既黑色試紙搵個膠樽入起左 , 應該係拎去化驗.....

有無師兄知道如果淨係抽驗jj上既組織就可以check到係咪全身都有hpv ? 因為我聽講如果hpv如果唔係jj度感染 , 而係o係其他皮膚上 , 都一樣會感染到。我而家大脾上同手臂都有一d又似油脂粒又似暗瘡既野 , 紅紅地 , 不過應該唔似係疣 , 有少少痕 , 但又似上網d人講既傳染性軟疣.....唉....我家人就話係比虫咬 , 因為佢地都係咁.....我而家擔心原來真係疣而惹到家人.....

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-7-12 21:53 發表
支兄弓喜晒,小第就唔好彩驗到有HPV6,都係係DR方到驗,但我有個疑問,我個HPV DNA TEST 係事發後第9日係DR 方到驗,我上MEDHELP 問過Dr. HHH 佢話就算我真係有HPV6,係應該係幾個月前就已經感染到,9日唔足夠擴散比 ...
會唔會係dr方一早以為你有出去玩 , 所以無提過呢 ?
c兄你係單次驗定買package ? 單次好似係七百元....
我就係買package , 一次過驗所有性病 , 盛惠3400大元 = =''
你記唔記得當時dr方係點樣同你抽組織去驗嫁 ?

引用:
原帖由 strange 於 2012-7-12 23:12 發表

我代他俾條LINK你, 去到DR HHH 的FORUM, 你再SEARCH 一下:

http://www.medhelp.org/forums/STDs/show/116

其實我也有問個DR HHH 有關性病問題, 他答得都幾好.但是要付款給個FORUM 的!
strange兄 , 全雞腸我睇唔明

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-7-12 23:44 發表
不如你上dr.ho度抽多次皮膚組織驗
dr ho度驗hpv點計 ?

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-7-12 23:50 發表
過獎Peter 兄小弟長住加拿大,DNA test 準唔準係有質疑,我見有個medhelp post 有個女人驗左2次hpv DNA test 2次個result 都係有HPV但個type唔一樣,我女友係我之前分開時同一個男搞過。。
c兄不如叫你女朋友都驗驗啦 !

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-12 16:22 發表

hpv 已經有啦=0=, 係咪玩野~
我意思係根治疫苗, 而唔係只是防預呀!

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-13 01:25 發表

strange兄 , 全雞腸我睇唔明
去google 翻譯

社會衛生科若果驗hpv, 佢地做法好似在尿道口挑齯尷c出黎驗,
咁樣唔知會唔會準確攭O?

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-13 01:49 發表

我意思係根治疫苗, 而唔係只是防預呀!
HPV冇根治疫苗,你可以去診所打四合一防預HPV疫苗,年齡由19至45

引用:
原帖由 luishui100200 於 2012-7-13 04:50 發表

HPV冇根治疫苗,你可以去診所打四合一防預HPV疫苗,年齡由19至45
曾經受感染者, 好似重未有證實對疫苗產生效用

回復 15577# 的帖子

冇可能,同埋佢係加拿大冇得驗,HPV其實好多國家都冇得驗,因為可靠度唔高,驗到冇唔代表100%冇,因為皮膚組織係局部,姐係佢用黎做DNA 分析段皮膚DNA冇HPV,唔代表其他皮膚冇,同埋驗到有但冇症狀,係冇得醫,只會令人更加憂累,好似我咁

當然我之前都講過,抵抗力係可慢慢免疫到HPV,加上新陳代謝換皮,隻HPV2年內會唔見左,DNA驗都驗唔到,我同大部份醫生(Dr方,Dr. HHH, Dr Hook)都相信係可根治, 大把有出個花既師兄好番成世都冇再出,更有90﹪既人有HPV連花都冇出過,自己更加唔會知自己有過HPV

回復 15580# 的帖子

香港政府同好多國家都冇得驗,HPV係藏係部份皮膚DNA,血同分泌係驗唔到

突然之間覺得自己變左性病博士,無知同有膽係兩樣野,明白性病既傳染性同恐佈性,好多人都唔咁出去玩,當然男人有時點都係下面諗野先。

回復 15573# 的帖子

你放心LA 支兄,你JJ驗到冇HPV 好大機會都冇,會生花既HPV (HPV 6, 11) 只會係稠膜皮膚(JJ,口腔)到寄生,其他係手腳生花既HPV(HPV 1,4,ETC)已經唔算係性病, 你扑野都係條J最危險姐,條J都冇事其他唔洗驚LA

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-13 01:05 發表

紫亞兄.....dr方o個度驗哂所有性病都係一日多少少就比到個report比我....會唔會快左d呢 ?
驗左就唔好諗, 當佢準啦~ ^^

打打鮸韞J

所以我一直惊中招,所以只系打打鮸韞J

引用:
原帖由 桑吉 於 2012-7-13 18:39 發表
所以我一直惊中招,所以只系打打鮸韞J
所以呢,,,,, 我唔會recommand 唔去玩, 只要recommand 玩得安全,
一世都未玩過同玩過知驚既男人係唔同架, 至少我覺得玩過識驚既男人
係好男人~

有無師兄Dr.Ho和Dr.方兩個醫生都睇過? 覺得邊個好齱H
邊個收費較低?

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-14 04:42 發表
有無師兄Dr.Ho和Dr.方兩個醫生都睇過? 覺得邊個好齱H
邊個收費較低?
一個係專科, 一個係家庭科
當然專科比家庭科貴, 想知冰個係家庭科冰個係專科
睇我d舊post~ ^^

回復 15591# 的帖子

兩個都好....我兩個都睇過.....
比較下如果只係做化驗 dr方個度轉介個間化驗所都幾先進同埋好多時可以即日約到.....分子化驗吳係好多地方有......
Dr ho可能比較專科d....有問題落藥比較準.....不過實在太多人......

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-14 07:43 發表

一個係專科, 一個係家庭科
當然專科比家庭科貴, 想知冰個係家庭科冰個係專科
睇我d舊post~ ^^
Dr.Ho應該係皮膚專科了

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-14 10:40 發表
兩個都好....我兩個都睇過.....
比較下如果只係做化驗 dr方個度轉介個間化驗所都幾先進同埋好多時可以即日約到.....分子化驗吳係好多地方有......
Dr ho可能比較專科d....有問題落藥比較準.....不過實在太多人.... ...
以你意見如果驗hpv係咪去Dr.方比較好呢?

各師兄你地依加點,病情點

我食左兩個幾星期藥。。。個胃好辛苦。。。。。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。