推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-17 00:03 發表

只要接觸到灝f毒, 就有機會, 但機會小囉
紫兄咩事無肛交都咁驚 ?
而家生左粒野 ???
6月3日無套被口交到而家都快半年=0=
3個幾月驗晒FULL SET, 麥Q都冇~
但琴日沖涼手多摸到肛門口好似有粒野,
跟住而家又驚過~ 就係咁囉~

所以我先想問, 係唔係被口交都會野到~

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-11-17 07:55 發表

有次沖涼我都摸到有粒野,
照鏡睇到係一粒白色野 。
果時我都驚,
但之後分別睇髐T次政府都話唔係花。

仲有e非淋四環素doxycycline一星期藥夠嗎?政府衛生科個度話食完就一定無事,要再驗下嗎?睇之前灡v兄講到好耐都唔得
中非淋下體會癢嗎?我去衛生科睇完都沒話出面無事,但我又有矕X多粒粒係陰莖度,之前睇2-3e生都話係毛囊,皮脂腺,瓛价犮i以按到囓捰滼孕X黎。

只要不要a就好了,我會好好珍惜身邊人

Pcr邊度有得驗?thx

引用:
原帖由 Loklok99 於 2012-11-17 10:41 發表
Pcr邊度有得驗?thx
你搵性病科醫生同佢講 就OK, 我問過3個都有~

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-17 08:51 發表

有次沖涼我都摸到有粒野,
照鏡睇到係一粒白色野 。
果時我都驚,
但之後分別睇髐T次政府都話唔係花。
你睇邊間衛生科? 你都係肛門口?
我去油麻地果間, 唔幫你睇PATPAT=0=

C兄快速測試知唔知ㄨD唔洗預約化驗所冇?唔想再等啦! thx

接受不了!每年咁多人中愛滋,異性接觸都咁多,我絕望喇,接受不了 我只得23

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-11-17 14:35 發表 你睇邊間衛生科? 你都係肛門口?我去油麻地果間, 唔幫你睇PATPAT=0=
我睇灣仔
你自己叫醫生睇埋Pat Pat就可以
我宜家得閒經過都去比醫生check下。
反正免費,check下無壞。

祝各位身體健康

引用:
原帖由 Loklok99 於 2012-11-17 16:57 發表 接受不了!每年咁多人中愛滋,異性接觸都咁多,我絕望喇,接受不了 我只得23
其實無咁易中。
放鬆

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-17 20:36 發表
我睇灣仔
你自己叫醫生睇埋Pat Pat就可以
我宜家得閒經過都去比醫生check下。
反正免費,check下無壞。

祝各位身體健康
灣仔,,,,,,,,,,T^T,  咁我情願睇DR.HO , 同埋~~~~我番工時間同衛生科一樣呢~

有冇人有其他唔係性病科既醫生, 但係做冷凍好既介紹??!?!?!??!

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-11-17 21:28 發表
有冇人有其他唔係性病科既醫生, 但係做冷凍好既介紹??!?!?!??!
你中招咩?
做乜要做冷凍呀?

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-11-17 21:28 發表
點解唔睇做專科呢 ? 尷尬 ?
多數醫生只會話係皮膚科醫少, 好少會寫晒皮膚及性病專科

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-11-17 07:55 發表

會唔會痔瘡丫 ?
有冇睇過醫生 ?

引用:
原帖由 Loklok99 於 2012-11-17 16:57 發表
接受不了!每年咁多人中愛滋,異性接觸都咁多,我絕望喇,接受不了 我只得23
坦白講, 我中既機會比你高, 同你 ONS 個女仔, 一定無出黎做既咁污糟
得閒做下運動, 負面情緒會有好大幫助

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-17 21:57 發表

你中招咩?
做乜要做冷凍呀?
問定先嘛~ 肛門有粒粒, 我快極都只可下星期6 24號去睇何生,
另外想問, DR.HO 做冷凍唔係BOOK吧?
即睇即做?

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-17 23:25 發表

會唔會痔瘡丫 ?
有冇睇過醫生 ?
唔會掛~ 我唔敢照鏡, 情願比醫生睇, 簡單D~
睇到係= 睇醫生, 睇到唔係 = 都係睇醫生DOUBLE CHECK,
但就唔痕, 剩係有D痛痛地~

同埋想問各位師兄, 疣 通常大家睇幾多次好? 平均大家睇DR.HO 洗幾多$$ 斷尾?
同埋時間, 我想計下平均一個月要洗幾$$, 好讓我搵工嘛~

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-17 23:24 發表

點解唔睇做專科呢 ? 尷尬 ?
多數醫生只會話係皮膚科醫少, 好少會寫晒皮膚及性病專科
唔係唔睇專科, 我睇左好多專科啦, 因為冷凍其實唔一定專科先有,
想問下有冇師兄搵其他平D既, 反正都係冷凍分別唔大,
反而確診係唔係, 我就一定揀專科~

MY CASE

Welcome to the STD forum.  I'll try to help.

In response to the opening paragraph, before I deal with the specific questions:  Basically, you are still a virgin.  That means there is almost no chance you acquired genital warts.  Oral sex doesn't transmit HPV, as far as is known; hand-genital contact might do it, but is rare; and the brief non-penetrating genital contact probably was too little to carry much risk.  To the specific questions:

1) Your information is correct.  Warts mostly appear at the exact spots where the virus is massaged into the skin during sex.  There are excpetions, and some anal warts can occur by auto-inoculation -- that is, transmission by a person's own fingers.  But that requires a genital HPV infection to start, and for the reasons above, it is unlikely you have that either.  In other words, the fact that your anal area was not exposed sexually makes it very unlikely you could have anal warts.  And as you wer told by auntjessie on the STD community forum, a single bump near the anus is not likely to be a wart anyway.

2) Hand-genital contact probably transmits the occasional HPV infection.  But it is not proven.  All we know is that once in a while, patients present with genital HPV infections and say they have not had genital sex, but have had hand-genital contact.  But it's also possible that some genital HPV infections are not sexually acquired at all.  If hand-genital exposure results in some HPV infections, it is a rare event.

Your mistake here is to assume the worst, that your anal bump was a wart, and then never see a health care provider to check it out.  If the bump is still there, go to a provider now.  If it is gone, just forget the whole thing.

You made a very appropriate comment on the community forum, in asking why there is such stigma about genital warts.  You seemed to be saying that people make too big a deal about warts.  You were exactly right.  But at the same time, that is exactly how you seem to be reacting to the possibility it might have happened to you.

Bottom lines (no pun intended):  Based on your risk history, it is extremely unlikely your anal bump was a wart.  If it was, what's the big deal?  It's only a minor inconvenience, not an important health threat.  See a provider if the bump is still there.  Otherwise, please just forget the whole thing.  This has been taking far more of your time and emotional energy than it deserves.

Regards--  HHH, MD

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-11-18 12:13 發表

問定先嘛~ 肛門有粒粒, 我快極都只可下星期6 24號去睇何生,
另外想問, DR.HO 做冷凍唔係BOOK吧?
即睇即做?
Dr.Ho 即睇即做架, 我以前試過生粒粒, 唔係花, 唔理佢自己會好, 但時間耐
所以我都做左冷凍, 第一次 $1500, 之後 $1000 次 ( 同一個症)
正常 1 ~ 3 次可以斷尾, 視乎數量同大小

冷凍雖然唔係專科有, 但搵個手勢好既都好重要嘛

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-11-18 12:15 發表

唔會掛~ 我唔敢照鏡, 情願比醫生睇, 簡單D~
睇到係= 睇醫生, 睇到唔係 = 都係睇醫生DOUBLE CHECK,
但就唔痕, 剩係有D痛痛地~

同埋想問各位師兄, 疣 通常大家睇幾多次好? 平均大家睇DR.HO 洗幾多$$ 斷尾?
...
照左鏡先啦, 痛既話真係痔瘡機會大喎

上網睇到, 原來如果 HIV 病毒量太低, PCR 係測唔出黎

個幾月前女友中左花,到我今日打飛機時發現尿道口入面有一粒,仲要生得幾入,都唔明點解個個位點解會有…有冇師兄曾經係呢d位起過?難唔難醫?
另外,我右邊大脾"那"位入面成日都有拉扯痛既感覺,摸落去好似較左邊腫小小,有硬塊,唔知係乜野事…

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-19 00:06 發表
上網睇到, 原來如果 HIV 病毒量太低, PCR 係測唔出黎
7至14日就夠晒架啦, 係有d人擔快, 7日就唔夠就去, 咪check唔到囉~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。