推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-5-6 20:12 發表 佢都話我無事嫁,但我睇左幾次睇完都依然係驚
師兄除左龜頭有事仲有咩地方出問題?介唔介意pm我睇

引用:
原帖由 114330 於 2013-5-6 21:05 發表 師兄除左龜頭有事仲有咩地方出問題?介唔介意pm我睇
暫時未覺有,等陣pm你..

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-5-6 17:36 發表 大家好!小弟确診感染椰菜花!最想請問大家 在家中如廁後需要即時消毒???衣服需要分開洗嗎???心理壓力好大!好驚傳染家人!
如果有疣就唔好俾家人接觸到內褲,如果病灶清除后就不用太擔心,衣服一齊洗都ok,曬乾就好了。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-6 23:22 發表
如果有疣就唔好俾家人接觸到內褲,如果病灶清除后就不用太擔心,衣服一齊洗都ok,曬乾就好了。
我而家病毒應該未清除!如在家中共用廁所板可以嗎?

原來花既潛伏期長達八個月...

新人報到,唉

新仔報到,唉又係中花,睇完6XX頁,禽日上左15F做冷凍。師兄師姐可以俾D動力我嗎?快跳樓了

我的經歷如下:-

12/2012 發現包皮內和J頭有兩點灰色水珠,不平坦,當時唔知係乜

12/2012 上網睇資料,好N驚。急病亂投醫,做左水魚去左旺角王X飛中醫,一睇話係花,初發。騙左2400,一星期藥,每日兩包中醫粉四粒膠囊,有中藥水洗,食完一星期冇效,唉

01/2013 又一次被騙,去左九龍城趙X中醫,佢果網又話三十天中藥加針灸,我呢D傻仔又信,套餐30日藥加10次針灸,1月份7800,冇好轉,冇惡化。   
中間幫我塗藥,冇俾我睇支藥名係乜,話係中藥,三日後兩粒脫左。

02/2013 過年話套餐仲要加多1000,2月份8800。又冇左8800。找借口話自己冇事,唔再去了。佢網站又話有幾多例子醫好過幾多幾多香港人,只怪自己on 9

02/2013 後來,知道佢果支野其實係竹葉草支,M那媽,幾十蚊貨仔騙我成兩皮野。開始時J頭位脫左,以為冇事。1月中一樓一,之後復發,ML會即復發,唉。
03/2013 自己用 wartec 和竹葉草支,當時沒找到呢個網站。

04/2013 自己搞,差唔多一個星期去一次疣,越搞D疣越多,傷口又多又發炎

只怪自己,各位一定只睇醫生,自己亂來只會一發不可收拾

04/2013 22號去左灣仔政府,抽左血。感覺冷漠,馬虎。睇到我下面冇疣出,因為我自己用竹葉草支清左,大部份傷口發炎。佢地話有傷口唔可以做任何野,比左支藥膏我消炎,好番先番去。

04/2013 差唔多兩星期後,我又番去,因為呢兩個星期已經生左好多出薄A又大又厚。俾左佢地睇,佢地仲話仍有少少傷口,叫我番去。我主動問佢驗血結果,佢地才告訴我,HIV 同梅都係 negative , 放心左D。

各位師兄師姐,都係果句:千其唔好睇政府,拖死你,病情只會惡化。

04/2013 心理壓力超大,番唔倒工,晚晚失眠,晚晚半粒安眠藥。
05/2013 同老婆和一些朋友講左,老婆支持我睇醫生,好感動。

07/05/2013 上星期打電話上15F,醫生放假,禽日才見倒 Dr Ho , 俾佢睇左,我話我好嚴重,大大細細有成8,9粒。最大J頭位2CMx1CM , 用 wartec 已經去唔倒了。又有D好厚。J頭位已經生到尿道外面但里面冇。Dr Ho 係好好屩憟矷A不斷安慰,重幫我反開尿道里睇清楚,佢話好彩冇生到入里面。

因為D疣有D都好厚,問去意見 laser 定冷涷,佢話先做冷凍。冷凍過程約10分鐘。第一次做,好N痛,做完起身頭暈,講真真係暈暈地,但做完約10分鐘後又冇事唔痛。

總費用:1600 , 冷凍加消炎藥加藥膏 ,專科來講算平。Dr Ho , 人好,好細心。我問佢我D疣有D咁厚又大,應該做 laser 定係冷凍好D,佢話大面積做冷凍好D,laser 會流血。

今日做完冷凍第二朝,除左D疣鵀鼽m發白,有D面積好似大左少少,冇痛冇感覺。各位師兄師姐請申出援手:-

1)都唔知幾時D疣才會開始壞死?
2)好擔心厚又大果D唔會甩?
3)有用佢D消炎藥同藥膏,衣家又未甩又冇發炎又未有傷口,咁其實幾時開始茶呢?
4)以你地做過冷凍儭g驗,幾耐D疣會轉顔色呢?衣家發白左
5)D疣係唔係會化水?定係成粒成塊結焦甩出?
6)傷口位冷凍會唔會流血?

小弟跪求師兄師姐指點

相關搜索目錄:

我問 Dr Ho , 佢話兩至三個星期後等傷口好番去。期間再新長出來的細疣 ,新的位置果D可以用 wartec 茶住先,因為冷凍唔可以做得太密,師兄師姐們請敎一下你地約幾耐上去15F做一次冷凍?

相關搜索目錄:

薔版O個 forum 差唔多半個月,睇左6XX頁,呢度有位 stanley 師兄醫左5年多,好番兩年仍咁有心番褸社y新人好值得我尊敬

仲有其他一些師兄師姐都好熱心解答問題,好似番左屋企咁

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-8 14:35 發表 薔版O個 forum 差唔多半個月,睇左6XX頁,呢度有位 stanley 師兄醫左5年多,好番兩年仍咁有心番褸社y新人好值得我尊敬 仲有其他一些師兄師姐都好熱心解答問題,好似番左屋企咁
師兄,dr話我唔係花,但我而家又好驚自己係...你開頭係點嫁?

我j頭有d好唔明顯既一粒粒,dr ho話係腺體,我好想信佢,但我過唔到自己果關去信...仲有一粒,一個月啦,都整唔走...

Superdown
Dr ho 話唔係,如果你唔放心,睇多果醫生搵陣D

回復 16739# 的帖子

花應該會白色,好快越來越大,增厚

回復 16738# 的帖子

有冇師兄師姊幫下我呀?

回復 16742# 的帖子

我真係擔心冷凍整唔甩最大最厚果一塊

回復 16715# 的帖子

師兄\師姊

你肯定口有花,有冇俾 Dr Ho 睇過 check 過先?

:L :L

回復 16688# 的帖子

我係去政府 check , 全免一般兩星期有結果。唔駛太擔心,Aids 唔易中。我當初都怕中,日驚夜驚。

老實講,我開頭都唔敢去 check ,怕中,但係呢,如果真係有都要面對, check 左冇一天光囇,如果大吉利是真係有,早D知早D用箹控制,其實2011年左右都有D新聞話 HIV 有D新藥做緊最後臨床,好大機會成功,只不過未有百份之百所以未正式公布。

正面D睇,早D知也是一件好事。祝大家身體健康

引用:
原帖由 huanhuan0403 於 2013-5-8 20:23 發表 :L :L
師兄有乜煩惱呀?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。