推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

今朝打左電話俾 Dr Ho , 同佢講左我有D疣甩唔倒已經1個星期,佢係一個好醫生,佢叫我上去做多次冷凍。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-13 08:07 發表 如果冇生疣出來,本身都有病毒,所以ML都有可能傳人,三思呀
我唔係想做,係想知如果無生野咁d病毒會留係邊?應該含量好少?咁無理由無生都鋪滿所有表皮?因為以我所知係生左野,果粒野係有好多病毒,而其他無生野或無感染地放係無?

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-13 10:36 發表 今朝打左電話俾 Dr Ho , 同佢講左我有D疣甩唔倒已經1個星期,佢係一個好醫生,佢叫我上去做多次冷凍。
剛剛去完 Dr Ho 度再做冷凍,今次重手左,現在分享一下:

1) 因為之前誤診半年,衣家D疣又大又厚,上星期二冷凍完今日再去。
2) 今次重手左,成條野腫左衣家番左屋企仲痛緊
3) 有緣睇倒呢個 post 儱s人,千萬不要去睇政府,誤診會令你後悔,早找 Dr Ho 或其他專科
4)今日見倒有兩個師兄都睇 Dr Ho , 唔知有冇鰫O度呢?
5)Dr Ho 今次話要D耐性,因為D疣厚,唔做激光。
6)希望真係會甩啦

真係好想師兄 stanelysex 睇倒呢個 post , 同佢通下電話傾下,佢 case 同經驗可俾倒我動力,我真係好無助,但我有老婆佢好支持我去醫,亦有個好乖好生性翵鄐l,我錯了只希望個天給我一次機會,我希望可以有好番鴾@日,孝順父母和愛惜家人。

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-5-12 01:24 發表 介煙有助病情,甘食野方面呢?有無話有特別野吾食得?
Paul 師兄,我都係吸煙人仕,介煙我都有難度,現在只有控制每天食煙支數,不可以再食咁多,對呢個病冇好處。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-13 18:45 發表 Paul 師兄,我都係吸煙人仕,介煙我都有難度,現在只有控制每天食煙支數,不可以再食咁多,對呢個病冇好處。
Ching 甘食野方面呢?

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-13 18:45 發表

Paul 師兄,我都係吸煙人仕,介煙我都有難度,現在只有控制每天食煙支數,不可以再食咁多,對呢個病冇好處。
我都有吸煙既習慣, 唯有減少支數

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-5-12 19:19 發表
根據咁多位師兄同我自己經驗,奉勸各位中招既朋友,千祈千祈唔好信政府d黃綠醫生,盞搵黎搞。
冇錯,
我覺得政府個d 幫你頂到兩三日ja,
滴完藥水要拿拿聲搵專科睇!!!

頭先沖涼時, 有d結左焦既皮甩左, 事關我係睇左一次政府先, 滴左藥水, 個d皮甩走左了
頭先見到仲有粒白點, 好似暗蒼咁細細粒既, 唉, 可能未刮得清 , 上次好彩約左星期六覆診, 問佢乜事先
再唔掂就要轉醫生了

今天去了15/F覆診,暫時無新疣。
做了HPV DNA test, 如果仲有病毒我就凍多次。
第一次冷凍是在上年11月尾。
酒我有飮,無食煙,間中食下維他命丸。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-13 23:00 發表 今天去了15/F覆診,暫時無新疣。做了HPV DNA test, 如果仲有病毒我就凍多次。第一次冷凍是在上年11月尾。酒我有飮,無食煙,間中食下維他命丸。
師兄,禽日我下午5點上左去,你幾點上去了

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-13 23:00 發表 今天去了15/F覆診,暫時無新疣。做了HPV DNA test, 如果仲有病毒我就凍多次。第一次冷凍是在上年11月尾。酒我有飮,無食煙,間中食下維他命丸。
請問聲吃什麼維他命丸?

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-14 07:50 發表 師兄,禽日我下午5點上左去,你幾點上去了
上午,五分鐘出薄C

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-14 11:44 發表 請問聲吃什麼維他命丸?
我唔想幫人賣廣告,大部份連鎖店都有。

相關搜索目錄: 廣告

pm覆左兩位ching了, 總之煙盡量食少啦, 情願好翻好過, 我就5年痛苦, 所以自己選擇, 要5年唔洗諗唔用套同驚傳染比人, 重有浪費咁多錢

3月尾第一次叫雞中招,全程帶套
中龜頭炎,龜頭有很多紅點,唔痕唔痛
其他性病測唔到住
去左搵何醫生二次, 佢話可能細菌或真菌感染,
同時採左龜頭表面樣本做種菌
給了藥和藥膏,用藥一星期完全無用
第二次去見佢,佢話種菌出來沒有任何病菌發現
話係過敏皮膚,可能由於清潔濟(Dettol), 淋浴露等引致,
我同佢講話我無用Dettol同只用熱水清潔,應該唔會關事,
同埋係叫完雞先有,佢話可能藥膏等都可能引致敏感,
但我叫完雞之後果一星期無用藥膏.咁點會引致敏感呢..
之後何e生俾左藥同藥膏for過敏皮膚我搽多一星期

相關搜索目錄: 清潔

我覺得我完全唔係過敏性龜頭炎囉........
首先我係叫完雞先有, 明顯係被傳染啦...同埋之後無用其他引致過敏既化學物物使用囉
我唔知食呢D藥來做咩.......我係咪應該睇個第二個醫生?
有冇人被何醫生醫好過龜頭炎?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-14 16:47 發表 pm覆左兩位ching了, 總之煙盡量食少啦, 情願好翻好過, 我就5年痛苦, 所以自己選擇, 要5年唔洗諗唔用套同驚傳染比人, 重有浪費咁多錢
Stanlysex 師兄,我真心尊敬你5年後鴾竣悀揭酗艉J褸社y我呢個新人,剛剛PM左你。想同你傾兩句可以嗎?

PM度我留左我手機號碼

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-14 07:50 發表 師兄,禽日我下午5點上左去,你幾點上去了
Eric 兄,你要放鬆D,治療疣有個過程,當然不想復發,仲好大壓力,尤其是有家庭。
我上年九月確診,搽藥膏,最後十一月尾去15/F冷凍,好驚復發,在網上找很多資料,又怕傳染給老婆和小朋友,因為我唔知果D係疣,跟鬻琣n多年。

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-5-14 10:10 發表
我覺得我完全唔係過敏性龜頭炎囉........
首先我係叫完雞先有, 明顯係被傳染啦...同埋之後無用其他引致過敏既化學物物使用囉
我唔知食呢D藥來做咩.......我係咪應該睇個第二個醫生?
有冇人被何醫生醫好過龜頭炎?
紅點就係龜頭炎既一種象徵, 而龜頭炎比較難醫, 係依個topic既樓主TONY就係醫左成大約兩年, 我叫好彩D醫半年左右

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-14 18:51 發表

Stanlysex 師兄,我真心尊敬你5年後鴾竣悀揭酗艉J褸社y我呢個新人,剛剛PM左你。想同你傾兩句可以嗎?

PM度我留左我手機號碼
因為Stanly師兄知新人有幾驚幾迷茫

相關搜索目錄: 手機

大家好,可PM DR HO 電話地址如我嗎,我現在有淋病症狀,很痛很無助。。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-14 20:35 發表 Eric 兄,你要放鬆D,治療疣有個過程,當然不想復發,仲好大壓力,尤其是有家庭。我上年九月確診,搽藥膏,最後十一月尾去15/F冷凍,好驚復發,在網上找很多資料,又怕傳染給老婆和小朋友,因為我唔知果D係疣,跟 ...
師兄,多謝你的鼓勵。我有一塊大約姆子甲咁大鴷穸襮頭尿度旁,有D厚。

Dr Ho 第一次做完,只係甩左中間兩小塊,一星期後又上去做第2次,重手左,成條野腫左

有D 其他疣浮起左,有D水出薄A有D疣甩左有少少血水出。

我唔知師兄當初有冇我呢一刻咁大鑊,你當初有幾多粒?厚唔厚

有冇試過疣太厚做完都甩唔倒?

跪謝師兄分享一下

好長時間冇上來, 大家都要加油! 煙酒對身體冇益, 都係盡早戒啦!

引用:
原帖由

stanleysex

於 2013-5-14 21:56 發表

紅點就係龜頭炎既一種象徵, 而龜頭炎比較難醫, 係依個topic既樓主TONY就係醫左成大約兩年, 我叫好彩D醫半年左右
唔該晒師兄的回答,我都認為係龜頭炎,但應該唔係過敏性龜頭炎,而可能係細菌或真菌引致,但又check唔到,食D過敏藥唔知有冇用...
師兄你係咪都係睇DR HO? 同埋可以講下最後食咩藥好番..唔該晒!

引用:
原帖由 candycandy 於 2013-5-15 09:42 發表 好長時間冇上來, 大家都要加油! 煙酒對身體冇益, 都係盡早戒啦!
Candy 你好,

小弟 Eric , 睇左幾百頁了解左 candy 師姐您 story

師姐近來好嗎?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。