推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 candycandy 於 2013-5-15 09:42 發表
好長時間冇上來, 大家都要加油! 煙酒對身體冇益, 都係盡早戒啦!
師兄你好!請問煙係咪真係會對椰菜花呢個病有影響???
係咪戒左最好呢?本人已經盡量食小左!但一時間戒唔到!

第一次中招

吃糪曭x,喝瓶啤酒就好了

相關搜索目錄: 啤酒

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-14 16:47 發表 pm覆左兩位ching了, 總之煙盡量食少啦, 情願好翻好過, 我就5年痛苦, 所以自己選擇, 要5年唔洗諗唔用套同驚傳染比人, 重有浪費咁多錢
做左CDROM 差不多半個月,雖然我唔認識 Tony , 伙記 , Stanleysex 同一D已經好少上黈v兄師姐。但是你地儭g驗令我上左去M Dr Ho , 是神的安排吧。

我的情況算嚴重吧,今日最大果塊疣終於甩左一半,重手左衣家去左疣下面D肉鮮紅同有血水出。呢半年都係去疣,流血,發炎,消炎,出疣。

我都唔知道何年何月才能好番,但只有兩個星期去 Dr Ho 度跟進一次,我明白我治療的路仍然好長好長,雖然 Tony , 伙記呢D樓主和前輩未必再回來睇倒我對佢地儱P激。昨天我還擔心我最大最厚果塊疣唔甩要做手術切除,因為我試過用 wartec 都搞唔甩,衣家俾 Dr Ho 泠凍甩左一半,可能會复發再复發,流血再流血,生疣再生疣。

但無論如何都多謝 Tony , 伙記和 Stanleysex 師兄之前鴾嬤肊M介紹好醫生 Dr Ho 給我們新人,雖然我唔知我會唔會醫得好,但總給了我一個好醫生跟進和目標,不再信政府,自己亂塗藥,多謝上面三位師兄。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-15 19:40 發表 做左CDROM 差不多半個月,雖然我唔認識 Tony , 伙記 , Stanleysex 同一D已經好少上黈v兄師姐。但是你地儭g驗令我上左去M Dr Ho , 是神的安排吧。我的情況算嚴重吧,今日最大果塊疣終於甩左一半,重手 ...
大家切記唔好用藥水,例如 wartec \ 竹葉草脂 呢D,原因:

1)新長的疣唔厚唔大嬼鷁M可以去疣,但去完又复發又會長厚左
2)用上面D藥水會刺激疣體周圍皮膚,那損左野越長越多,我就係例子原本兩粒約直徑4mm發展成8粒有大有細
3)Wartec \ 竹葉草脂 ,當疣生長厚度到一定程度。上面兩種藥水都已經無法可深入疣體鴽C層,我試過 wartec 兩週療程之後都無法甩掉,最終要去 Dr Ho 度冷凍。

有事一定要睇醫生

今日去左油MA地 驗血  ...因為我已經3星期無去查藥...所以我估去到  一定叫我去查藥  其實我只系想抽血驗...當然我十分驚啦...我就祈禱...系甘祈.........點知個人認為既神蹟出現....   無啦啦 佢唔系叫我查藥  佢叫我見醫生  (乜我個FILE CLOSE左咩?? 我明明最後一次去  果時 仲超級大舊....)  甘就入去見醫生 .....個醫生都好好人...唔似之前果D....態度十分好!!!!!!!!!!  甘佢叫我比佢睇睇D野....我就表明約左DR.HO 一陣做冷凍... 甘我就講埋  無去之後既事..佢睇完都覺得幾好....順便叫佢CHECK埋啦...我就問佢邊D系邊D唔系  佢都有細心望下既....仲去掂下佢  確認一下   都系得果2粒 復發果2粒....印象中 佢話好既....支持我去做冷凍....甘佢就話安排我抽血.... 過程都OK有禮貌..無事就唔打比我...有問題先打比我  不過佢叫我都系行開行埋 上黎拎下報告.....  跟住去抽血.....  果個系我之前見既護士  態度不嬲唔好既....甘佢都主動問我 做完冷凍情況....問左佢幾條 問題啦  我問佢  系唔系2年後 做返正常人   佢都系果句啦  好官腔   佢話  有D人 成世帶病毒  有D人會清哂  (甘我記得 上網話 9成人 會清得哂)  點解佢死都唔可以話 絕大部分人殺得哂呢  系唔系一定要甘FORMAL ..... 甘佢問邊個私家醫生....佢話私家醫生醫好D既(甘一定啦) 佢地全部人都好讚成我去私家醫生....加上今日油MA地 好少人..... 傾計傾耐左....甘我就話DR.HO  開埋全名啦  佢就話  放心  佢話DR.HO 都系佢地果邊  出身架WO....叫我有咩問題就問佢...感覺上叫我放心交比佢...    我覺得神蹟  一個不嬲叫我絕望既地方  竟然變成一個希望  同 成功既地方  好似我個病情得到好轉甘    最尾 個護士話  私家醫生 醫既方法 同設備好多 叫我放心....甘就好有禮貌甘講再見....希望我系最後一次去......連報告都唔洗去拎....

跟住就上 到DR.HO到....   入到去之後....好少人啦...岩岩系下午開診時間....  等左一陣就入去.......  入到去即刻開波講 第一次冷凍之後既事....話有個地方甩左無損口 即刻復發....(唔記得佢系唔系話  有可能未殺得哂 所以容易復發)  跟住個令女護士就走左啦....非常好...講野都大聲D....
跟住DR.HO 就開槍啦...痛到唔信  我望一望果到 好似爛哂甘  痛到表情變埋....點知 有個令女 無啦啦 偷望...我心入面  驚左一下  ...跟住仲突然沖入黎拎野....我心諗 有無搞錯.........好采 DR.HO 擋住左 佢見唔到姐 不過個表情比佢見到哂.... 有D位 DR,HO 都睇唔到 都系我話佢知....不過噴左3度  都唔想再做...其實好似 仲有2度地方...但 果D 都唔清楚  而DR.HO 望到 佢都無話點  所以我就放棄左.....

甘都系果句啦  我問左 4合1 系唔系對我無用  佢都系果句    可以防止復發 不過要清哂D粒粒先...無復發先打......   不過時間性問題 都好疑惑  所以各位  打之前 打去問DR.HO....   甘我再問佢  我既情況  仲有幾耐會好  第一次佢話我都嚴重  好大機會復發   甘佢今次就話 預我會有1-2次復發  (仲話  睇情況 唔會系新位出粒粒 即使復發都系舊位)   而復發 都大約 系  2-3個月....  不過我唔記得問佢  我曾經 自己甩過 ..無醫都甩過...呢個問題  不過由佢   可能我一次都唔復發呢.......今次  佢甘重手  一定會有損口  我相信  可以正式進入觀察期...........    不過出門口果陣 個女護士同我都有D監介.... 所以我忍痛 沖出去先   ...今次 1170$  平左成400幾  ....      

好采我仲有幾年先到26歲 仲可以打  ...........   各位   我覺得連絕望既油記 都甘講....DR.HO 系得架...相信佢就得...有懷疑   同 問題  就一次過上去問  唔洗系度驚........

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-15 21:00 發表 今日去左油MA地 驗血  ...因為我已經3星期無去查藥...所以我估去到  一定叫我去查藥  其實我只系想抽血驗...當然我十分驚啦...我就祈禱...系甘祈.........點知個人認為既神蹟出現....   無啦啦 佢唔系叫我查藥  佢叫 ...
Michael 兄,多謝你鴾嬤

以下係我麍搌k:

1. 冰凍痛一定係鵅A人人有花都見受呢D,加油
2. 我第二次冷凍勁重手,因為我D疣又厚又大,衣家出血,甩左疣後D肉鮮紅色,唔知其他師兄係唔係好似我咁陰公
3. 油政佢地同你 check 果兩樣,HIV 同梅。我之前都鰬F府抽血 check 過,果兩個星期之間都好擔心。不過,一般機會不大的。但是,我個人認為,早D check 唔洗日怕夜怕,心安理得,冇事更要感恩神,俾過機會我地只係中花,要做更多好事報答神。

大吉利是儭隉A梅早D知更好,一,二期一般可醫好。HlV呢,我睇過網上有D報導,早兩年已經有新療法,只係於最後臨床,HlV有可能在不久將唔係絕症,只係到現在未百份之一百所以未公布。

其實,我自己麍搌k,不喜勿X,HlV早知早控制,HlV帶病毒者可能多年後才出現病徵而成為AlDS病患。所以,大家唔好怕 check 呢兩樣野。早 chek 早知,唔洗提心吊膽。

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-15 21:00 發表 今日去左油MA地 驗血  ...因為我已經3星期無去查藥...所以我估去到  一定叫我去查藥  其實我只系想抽血驗...當然我十分驚啦...我就祈禱...系甘祈.........點知個人認為既神蹟出現....   無啦啦 佢唔系叫我查藥  佢叫 ...
冇損口,未夠深入?我唔知所以俾唔倒意見,但係呢,有損口會有D痛,D肉鮮紅色(以我為例),出血水 tim ,要有心理準備。

加油

引用:
我做果時都好痛,做完痛到企唔倒起身,佢叫我呌一下先。頭暈暈,唉!

今日睇多左次,同之前一樣,dr 依然堅持係表皮增生

琴日去左油麻地睇下, 順便問下有關我既病情
一開始就叫我入房滴藥水, 但星期六個日已經刮除左, 所以先唔駛滴
跟住去見醫生, 醫生都話ok, check 過冇問題, 但之前驗血報告仲未有
但問佢問題就有少少唔耐煩咁...其實都係想了解多少少者!!!

不過我想問下各位師兄, 驗血個到, 如果冇電話, 係咪唔駛走上去, 又或者三星期到上去睇一睇報告
其實有少少擔心,

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-15 23:47 發表 琴日去左油麻地睇下, 順便問下有關我既病情一開始就叫我入房滴藥水, 但星期六個日已經刮除左, 所以先唔駛滴跟住去見醫生, 醫生都話ok, check 過冇問題, 但之前驗血報告仲未有但問佢問題就有少少唔耐煩咁...其實 ...
有事先會 call 你,冇事唔會 call 你,放心啦中嚝鷛|好微。你會吉人天相

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-15 21:32 發表

Michael 兄,多謝你鴾嬤

以下係我麍搌k:

1. 冰凍痛一定係鵅A人人有花都見受呢D,加油
2. 我第二次冷凍勁重手,因為我D疣又厚又大,衣家出血,甩左疣後D肉鮮紅色,唔知其他師兄係唔係好似我咁陰公
3.  ...
冇錯, 我都覺得早d check 係好d既
想問下政府個到, 係咪要自己走上去睇報告, 又或者有事先call你, 冇事唔駛再上去
其實講真, 真係驚嫁,  不過點都要check 一check 好d

令外你依家如何呀???唔好咁灰心, 放鬆心情醫啦
我個朋友都叫我放鬆d, 唔好比壓力自己, 最重要係keep住自己既體質, 對抗病毒!!

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-5-15 23:03 發表 今日睇多左次,同之前一樣,dr 依然堅持係表皮增生
Dr Ho 已經可信的,保險可看多一個皮膚專科確認咁就放心D

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-15 08:34 發表 師兄,多謝你的鼓勵。我有一塊大約姆子甲咁大鴷穸襮頭尿度旁,有D厚。Dr Ho 第一次做完,只係甩左中間兩小塊,一星期後又上去做第2次,重手左,成條野腫左有D 其他疣浮起左,有D水出薄A有D疣甩左有少少 ...
我一次冷凍甩驉A不過腫了兩星期。
如果你仲鼵N耐,身體冇抗體,有機會復發,要有耐性。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-15 23:53 發表

有事先會 call 你,冇事唔會 call 你,放心啦中嚝鷛|好微。你會吉人天相
謝謝師兄, 我都祝你早日康復

引用:
原帖由 candycandy 於 2013-5-15 09:42 發表
好長時間冇上來, 大家都要加油! 煙酒對身體冇益, 都係盡早戒啦!
Candy, 好耐無見, 妳幾好嗎?

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-15 23:55 發表 冇錯, 我都覺得早d check 係好d既想問下政府個到, 係咪要自己走上去睇報告, 又或者有事先call你, 冇事唔駛再上去其實講真, 真係驚嫁,  不過點都要check 一check 好d令外你依家如何呀???唔好咁灰心, 放鬆 ...
師兄,我衣家甩左D疣,J頭位 1cm x 1.5cm 約7成甩左,D用血紅色,好擔心啊,其他細D鼣ㄔ洏炕A損口好多,食緊 Dr Ho 俾黈曭〡纂A藥水洗損口,用藥膏,仲有D細粒鴷穸X薄A打算食曬D藥上去睇多次。

你呢?你情況如何?分享一下啊我也關心你的情況

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-5-16 01:05 發表 Candy, 好耐無見, 妳幾好嗎?
熊貓兄鰫O度好耐了,你情況如何啊?

同大家分享下

引用:
Michael 兄,

可能姑娘真係要急住入薇東西,其實佢跟DR Ho 做野咁多年,有成幾百至千個以上黈v兄四眼姑娘都習慣左,唔會對你特別好奇喎, 放鬆D啦。

講真,如果我做冷凍時四眼姑娘做 Dr  Ho 助手一起來我都冇所謂,醫病緊要D

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-15 23:56 發表 我一次冷凍甩驉A不過腫了兩星期。如果你仲鼵N耐,身體冇抗體,有機會復發,要有耐性。
師兄,我都腫左?請敎一下你話腫左儱N思係疣果個位?

唔太明腫耐D會有抗原的意思,請賜敎一下,謝謝

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-16 09:57 發表 師兄,我都腫左?請敎一下你話腫左儱N思係疣果個位?唔太明腫耐D會有抗原的意思,請賜敎一下,謝謝
因為剛剛中招時身體抗疣抗體不多,有復發,之後病毒減少復發就減少。
腫的位置就是冷凍的位置。
你見到新肉的位置顏色不同,之後就慢慢回復。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 12:29 發表 因為剛剛中招時身體抗疣抗體不多,有復發,之後病毒減少復發就減少。腫的位置就是冷凍的位置。你見到新肉的位置顏色不同,之後就慢慢回復。
明白謝謝

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-15 23:47 發表 琴日去左油麻地睇下, 順便問下有關我既病情一開始就叫我入房滴藥水, 但星期六個日已經刮除左, 所以先唔駛滴跟住去見醫生, 醫生都話ok, check 過冇問題, 但之前驗血報告仲未有但問佢問題就有少少唔耐煩咁...其實 ...
師兄,我都係果句,如果經濟許可應該去睇專科唔好鰬F府茶藥水,我自己都茶左半年最後呢,極度後悔。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-15 23:55 發表 Dr Ho 已經可信的,保險可看多一個皮膚專科確認咁就放心D
成日都覺得女朋友咀唇有異樣 ,一見到就會唔信dr...

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-15 23:56 發表 我一次冷凍甩驉A不過腫了兩星期。如果你仲鼵N耐,身體冇抗體,有機會復發,要有耐性。
師兄,想問下你非經驗

你話你去年12月頭開始冷凍

1)開始時有幾多粒疣?茶左個半月之後有幾多粒?有冇變大或厚?
2)開始冷凍每個月去幾次?之後幾耐去一次

雖然每個人黿〞p唔同,但都希望師兄分享一下

相關搜索目錄:

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。