推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-15 23:56 發表 我一次冷凍甩驉A不過腫了兩星期。如果你仲鼵N耐,身體冇抗體,有機會復發,要有耐性。
我衣家去左 Dr Ho 度第二次,有兩粒厚鼣ㄚY未甩,最大塊果塊 1cm x 2cm 甩左7成,有D位置都甩唔倒,唔敢夾硬薄A有少少針尖新鴷X緊。甩左疣果D肉鮮紅有少少血水出,用左 Dr 俾我麍~損口藥水和藥膏好左D,我係今個星期一去做第二次冷凍鵅A要等D皮膚好番下星期五再去清下果D新出麍虳M未甩麍苤A唉。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-16 16:49 發表 師兄,想問下你非經驗你話你去年12月頭開始冷凍1)開始時有幾多粒疣?茶左個半月之後有幾多粒?有冇變大或厚?2)開始冷凍每個月去幾次?之後幾耐去一次雖然每個人黿〞p唔同,但都希望師兄分享一下
D疣跟鬻琣n多年,我以為是斑,9月頭手多搞損鬙鰷洁C
有家庭有小朋友。
9月中去睇專科(唔係15/F),有一粒一定係,一粒疑似,用了wartec一個星期,甩驉A不過之後好擔心復發,之後見到E個網。
11月中,覺得唔係好清,去15/F,因為之前用了wartec,看似非典型,check HPV DNA。
11月尾報告出驉A有病毒,做鬻N凍,腫髐@至二星期。
12/19 焦脫了。
12/24 復診,有少許發炎,轉了另一隻消炎藥膏。
1/21 復診,沒有復發(至少看不到),開始搽3M。
2/25 復診,沒有復發,繼續搽3M。
2月中小朋友出世,但3月尾發現口腔和JJ有粒洁A好驚,原本想小朋友滿一百日才講俾老婆聽,但我知如果小朋友有就冇得拖。
4月頭講驉A帶老婆去15/F,神蹟,老婆冇事,check 蘵PV DNA都冇事。
5/13復診,沒有復發,有些醫生話是腺體,我要求check DNA, 如果有病毒就睇下要唔要再冷凍。
我BB方面,Dr話機會很少,叫我觀察下,如果增多就去睇,希望冇事。

我唔食煙,酒有飲,11點多睡,7點起床,間中食下維他命丸。
3M我有時搽有時冇搽。

依個病我覺得控制唔到,自己求神拜佛。

希望各兄弟姊妹快D好番。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 18:21 發表 D疣跟鬻琣n多年,我以為是斑,9月頭手多搞損鬙鰷洁C有家庭有小朋友。9月中去睇專科(唔係15/F),有一粒一定係,一粒疑似,用了wartec一個星期,甩驉A不過之後好擔心復發,之後見到E個網。11月中,覺得 ...
多謝師兄寶貴經驗分享

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 18:21 發表
D疣跟鬻琣n多年,我以為是斑,9月頭手多搞損鬙鰷洁C
有家庭有小朋友。
9月中去睇專科(唔係15/F),有一粒一定係,一粒疑似,用了wartec一個星期,甩驉A不過之後好擔心復發,之後見到E個網。
11月中,覺得 ...
師兄!你好
好多謝你寶貴既分享
你覺得控制唔到即係代表唔可以斷尾???

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 18:21 發表 D疣跟鬻琣n多年,我以為是斑,9月頭手多搞損鬙鰷洁C有家庭有小朋友。9月中去睇專科(唔係15/F),有一粒一定係,一粒疑似,用了wartec一個星期,甩驉A不過之後好擔心復發,之後見到E個網。11月中,覺得 ...
師兄,我和你一樣有家庭有兒子。但你比我幸運,我今個月頭才睇倒呢網,5月7號才第一次睇15F,我由去年12月開始發現,被緑中醫騙左兩萬元。自己用 wartec , 竹葉草脂和3M野到衣家7.8粒。冷凍完J頭3分之1皮膚都係疣,包皮又有4粒,甩疣位置仲有少少出血。只怪天意弄人。

我衣家晚晚都要食安眠藥才能入睡,食左成個月。都唔知㸃算。唉

有老婆又有仔,死又唔舍得佢地,醫又漫長又冇信心,因為我黿〞p算嚴重。

你小朋友應該冇事,祝佢健康快樂,快高長大,祝你一家人一生平安。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-15 23:56 發表 我一次冷凍甩驉A不過腫了兩星期。如果你仲鼵N耐,身體冇抗體,有機會復發,要有耐性。
其實呢我自己都唔知冷凍係唔係好過茶藥水?例如 wartec , 竹葉草脂,duefilm 。茶藥水有時覺得冷凍完有損口有血水,用藥水反而那那地少少痛,迷茫。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-16 19:11 發表

師兄,我和你一樣有家庭有兒子。但你比我幸運,我今個月頭才睇倒呢網,5月7號才第一次睇15F,我由去年12月開始發現,被緑中醫騙左兩萬元。自己用 wartec , 竹葉草脂和3M野到衣家7.8粒。冷凍完J頭3分之1皮膚 ...
師兄!加油呀!條路雖然好慢長!但雨後一定會天晴!係度祝福你!
大家一齊加油!打贏呢仗!

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-5-16 18:45 發表 師兄!你好 好多謝你寶貴既分享你覺得控制唔到即係代表唔可以斷尾???
係無人百份之百肯定以後唔復發,不過依一刻無就當無算了,有再算。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-16 19:11 發表 師兄,我和你一樣有家庭有兒子。但你比我幸運,我今個月頭才睇倒呢網,5月7號才第一次睇15F,我由去年12月開始發現,被緑中醫騙左兩萬元。自己用 wartec , 竹葉草脂和3M野到衣家7.8粒。冷凍完J頭3分之1皮膚 ...
我之前都有食安眠藥,做人無晒目標。不過知道老婆無洁AD疣又無晒,不過唔知仲有冇病毒。
不過現在暫時放鬆一點。
你現在見到D疣未好番一定唔安樂,總之一見到就去冷凍,D疣越來越少,心情就會ok番。
你可以想想只有你有,你家人沒有已經很安心了。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-16 19:23 發表 其實呢我自己都唔知冷凍係唔係好過茶藥水?例如 wartec , 竹葉草脂,duefilm 。茶藥水有時覺得冷凍完有損口有血水,用藥水反而那那地少少痛,迷茫。
搽薬應該無咁好,以我為例,我搽了wartec,疣係甩驉A但唔夠清,雖然我唔知會唔會搽多幾次都有依個效果。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-5-16 16:48 發表 成日都覺得女朋友咀唇有異樣 ,一見到就會唔信dr...
你不如帶你女朋友睇下耳鼻喉。
我有次口腔有粒洏H為唔小心感染髐f腔,新年15/F休息,很擔心,終於去髐E龍城果間醫院,去睇耳鼻喉,原來是扁桃腺塞驉A可能果排太大壓力。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-16 09:42 發表

師兄,我衣家甩左D疣,J頭位 1cm x 1.5cm 約7成甩左,D用血紅色,好擔心啊,其他細D鼣ㄔ洏炕A損口好多,食緊 Dr Ho 俾黈曭〡纂A藥水洗損口,用藥膏,仲有D細粒鴷穸X薄A打算食曬D藥上去睇多次。

你呢?你情況 ...
上星期睇專科醫生幫我刮除左d珍珠疣,  現在康復中, 依家個傷口差唔多埋晒口, 係差d表皮仲未生番出黎
事原就係去左政府滴藥水, (那)到d表皮甩左, 前日沖涼時, 結蕉既地方都沖走左, 不過唔見有血, 等待d表皮生出黎
黎緊睇多次醫生, 冇問題既話, 希望唔好再生啦,

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-16 16:43 發表

師兄,我都係果句,如果經濟許可應該去睇專科唔好鰬F府茶藥水,我自己都茶左半年最後呢,極度後悔。
我明白了, 我現在睇緊專科
佢滴左一次之後都冇去滴 lu

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-5-16 20:34 發表 師兄!加油呀!條路雖然好慢長!但雨後一定會天晴!係度祝福你!大家一齊加油!打贏呢仗!
師兄,多謝你

你又係中花,可以詳細少少分享一下你黿〞p嗎?

我也關心你黿〞p

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 23:45 發表 搽薬應該無咁好,以我為例,我搽了wartec,疣係甩驉A但唔夠清,雖然我唔知會唔會搽多幾次都有依個效果。
Dr Ho 都同我解釋過,Wartec 和其他藥水都只係將表面疣體去除,唔夠深入,所以病毒鬗U面會再生上來,越生越厚,根本沒有處理過。冷凍係深入皮膚下面,雖然也會复發但效果會比較好。我衣家要食抗生素,D皮膚做完冷涷好深同好多損口。又痛又發炎又出血,我指厚果D疣甩左。

所以新人睇到我呢個 post , 希望警惕一下用 wartec 同藥水麉嶊G,當然每個人有權選擇自己用藥水或其他方法治療,我只盡一分力勸告大家一下。

總之 岩岩生就 做冷凍啦  你想手尾長  米  查藥水..........   一生即冷凍  唔會甘易復發..............

你估依家生暗倉咩,.....................

如果甘唔好采有新人中左招  希望你地得到教訓  會改..........無論做咩都好  有時D野做左就要負責任...........

如果唔系出去玩而中招.....甘米同女朋友決心一齊醫好佢 大家都唔想....邊個希望有病........

後生既免疫力好D....可能容易好返   年紀大D 就要小心D  由其系  煙酒...唔夠訓

總之一言以蔽之....醫生話  煙酒  唔掂得   夠訓   3樣野  就得   唔好問果D  咩 魚 蝦  咩咩唔食得   ..果D系中醫先會甘講....正常飲食   唔好比自己病就得....    而 食D咩先好   我問過醫生 佢話反而乜都唔好食   正常飲食.....就得

基本上  想唔復發 就提高自己免疫力    其他野乜都唔洗問.........安心醫病....有咩唔明問醫生     唔好問政府醫生....

相關搜索目錄: 飲食

岩岩覆完診,暫時冇乜野,醫生都檢查過,傷口都埋左口,等下個月覆診。
醫生都話平時留意下,有乜問題即刻去睇,越快醫就越好!

各位好, 小弟新手, 上周六凌晨玩完驚左成個星期 ><

今日 (7日後) 去Dr. Fong驗RNA,
諗住14日後再去驗埋全面性健康檢查組合,
現時J好似無事, 咁係咪如果上面兩樣都neg,
等3個月驗埋A同梅都無事就OK啦?

我見大家都好推薦Dr. Ho, 我使唔使搵埋佢當買保險 (擔憂中)

謝謝各位!!

相關搜索目錄: 健康檢查 保險

引用:
原帖由 kav9 於 2013-5-18 17:51 發表 各位好, 小弟新手, 上周六凌晨玩完驚左成個星期 ><今日 (7日後) 去Dr. Fong驗RNA,諗住14日後再去驗埋全面性健康檢查組合, 現時J好似無事, 咁係咪如果上面兩樣都neg, 等3個月驗埋A同梅都無事就OK啦?我見 ...
師兄,有乜可以幫你?你講出來,我們會盡力的。

相關搜索目錄: 健康檢查

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-18 18:37 發表

師兄,有乜可以幫你?你講出來,我們會盡力的。

其實而家淨係J附近有少少痕, 頭痛同喉嚨痛,
不過又唔知係心理定點,
因為睇其他網站包括心之谷都話無咁快會有病徵
而家淨係諗住7日驗RNA (今日已驗) 同下星期即14日後做

全面性健康檢查組合 (HIV P24 抗原, HIV 1/2 抗體, 梅毒 IgM & IgG 抗體, 梅毒血清測試, 單純皰疹病毒 II 型 IgG 抗體, 甲型肝炎IgG抗體, 乙型肝炎表面抗原, 乙型肝炎表面抗體,丙型肝炎抗體, 衣原體 DNA,淋球菌 DNA,支原體 DNA,人類乳頭瘤病毒DNA分型 (HPV))

3個月後我會再驗A同梅

想知夠唔夠, 所以想請教大家. 謝謝!

引用:
原帖由 kav9 於 2013-5-18 19:04 發表 其實而家淨係J附近有少少痕, 頭痛同喉嚨痛,不過又唔知係心理定點, 因為睇其他網站包括心之谷都話無咁快會有病徵而家淨係諗住7日驗RNA (今日已驗) 同下星期即14日後做全面性健康檢查組合 (HIV P24 抗原 ...
Check 左先,唔洗太擔心,吉人天相。唔好再去玩了

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-18 20:51 發表

Check 左先,唔洗太擔心,吉人天相。唔好再去玩了
多謝Eric師兄鼓勵, 以後我唔會再去玩了. 玩一次驚幾個月, 真係唔病都嚇到病  

引用:
原帖由 kav9 於 2013-5-18 21:08 發表 多謝Eric師兄鼓勵, 以後我唔會再去玩了. 玩一次驚幾個月, 真係唔病都嚇到病  
花係你有表徵先check到。想問下dr fong好唔好?可以pm我佢資料?

Btw, 有冇人知咩入福代斯斑點,我咀角無啦啦好多一點點,但我又唔知係米

引用:
原帖由 kav9 於 2013-5-18 21:08 發表

多謝Eric師兄鼓勵, 以後我唔會再去玩了. 玩一次驚幾個月, 真係唔病都嚇到病  
識返個女朋友啦...一陣搞到一身野  識女朋友既條件都無埋

回復 16890# 的帖子

Dr Fong 都係好專業既醫生 放心

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。