推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-6-3 00:25 發表 第一次冷凍完既位置 甩左果D 到依家已經一個月多幾日了  暫時無見過有粒粒....  第二次冷凍復發果粒果個位 到依家半個月  但仲未埋口..... 都無見有新野出  希望捱到落去
我估未埋口可能重手左清得乾淨D個底層D皮膚,所以耐D埋口,我試過唔夠重手,D皮剛甩下面又開始發白。

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-6-2 22:46 發表 同師兄個情況差唔多!戒夜浦!其他活動都照常!做多左運動!我反而覺得保持心境開朗都好重要!
師兄,

明白保持心情開朗可增強免疫力,但開始果半年不停咁冷凍同生出蟒u係好難心情開朗,我估要 stable 左之後或出得慢D果陣時才可 keep 到心情開朗,唉。

還有,開始睇 Dr Ho D錢好似倒水咁倒,唔去又唔得,真係灰L到爆。

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2013-6-3 14:00 發表 今朝睇完dr ho, 最後原來係d毛囊室左所以發炎,比左消炎藥茶,驚左我成個星,醫生都話咁耐無見機會唔大,都年半無睇過,希望keep到落去,可能有c兄小弟弟根部會好似起雞皮咁既野,呢d都係常既,驚驚地問埋家醫生,祝 ...
恭喜,記著以後唔好亂搽薬。

相關搜索目錄:

其實我都想問下Dr,D花會不停咁變大定停留在一定大小。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-6-3 23:40 發表 其實我都想問下Dr,D花會不停咁變大定停留在一定大小。
師兄,我都想知道。

剛剛做完 laser 1個星期,呢兩日已經冇血水出。抗生素已經食哂,間中D傷口仍有少少痛,可以停食止痛藥。最大果塊傷口有D死皮鬗W面,下面D肉血紅色,唔知過多兩個星期會唔會生番好?!慘。

兩星期後又要去 Dr Ho 度做冰凍,大傷口位置未好旁邊出果D唔知可唔可以做冷凍呢?

唔該你師兄, 你既情況都要加油,好彩你有老婆支持!
我睇最長時間係DR HO, 我諗都要搵下第二個醫生,
但係依家食緊藥,未必化驗到,所以都係聽DR HO講食晒d抗生素先
DR HO話都係醫唔好,只有二個方法
1.繼續SWAB拿龜頭樣本化驗
2.活檢,即係切d龜頭內層皮膚化驗
有冇人師兄試過活檢(BIOPSY)?
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-2 19:46 發表

師兄,

除左 Dr Ho 外,你不如睇多一至兩個皮膚科 check 多兩個醫生齔痕G會唔會好D呢?

我做過二次SWAB TEST, 都係DR HO度做, 第一次驗唔到菌(去前一晚有沖涼), 第二次驗到綠膿杆菌(去前一晚冇沖涼), 已經食左二種專對綠膿杆菌的抗生素,依家打左二次專對綠膿杆菌的針添,但都係咁,化驗話綠膿杆菌對三種抗生素都感受的
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-2 19:39 發表

我初中花都失眠,冇同身邊任何人講過,自己屈住。最後我都同老婆講左,也和一些身邊信得過麊B友講左。雖然衣家 Dr Ho 度跟進,何時到家鄉也唔知,只有由天定。不過,自己同人傾訴之後特別係同我老婆講完之後我個 ...

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-4 16:33 發表 我做過二次SWAB TEST, 都係DR HO度做, 第一次驗唔到菌(去前一晚有沖涼), 第二次驗到綠膿杆菌(去前一晚冇沖涼), 已經食左二種專對綠膿杆菌的抗生素,依家打左二次專對綠膿杆菌的針添,但都係咁,化驗話綠膿杆菌對三種抗生 ...
Gogogoo2003 師兄

唔好灰心,努力呀

因為工作關係要星期6先可以去睇dr第1次做完冷凍既位,已經明顯見到地番發!
但又要星期6先可以睇!唉!等……
呢個星期真係好大壓力!個心成日諗住快d星期6啦!

冷凍完六日、茄已經無了、下面既肉血紅色、小小痛小小痕、暫無復發、之前最短都個幾月先復發、看到我都不算嚴重、希望不要再有啦!

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-6-4 20:11 發表 因為工作關係要星期6先可以去睇dr第1次做完冷凍既位,已經明顯見到地番發!但又要星期6先可以睇!唉!等……呢個星期真係好大壓力!個心成日諗住快d星期6啦!
師兄,我都番發緊,大家一起努力加油

番發又番發,沒完沒了,傷口又傷口,比死更難受。

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-6-4 20:59 發表 冷凍完六日、茄已經無了、下面既肉血紅色、小小痛小小痕、暫無復發、之前最短都個幾月先復發、看到我都不算嚴重、希望不要再有啦!
我D傷口都係血紅色。

吾知幾時會研究到新治療方法呢。。。見住係甘生,真係灰

如果而家打針有無用呢?

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-4 23:44 發表 如果而家打針有無用呢?
有疣打針應該無用。

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-4 23:44 發表
如果而家打針有無用呢?
你無哂粒粒 埋左口之後  可以去打針.....早十幾頁  有講  

DR.HO 話   中左再打針 可以防復發

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-4 21:08 發表

我D傷口都係血紅色。
我冷凍至今3星期了  個傷口 仲系未埋口..仲系見紅....都好證明重手.....打得夠深  見紅 其實系好事

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-4 23:44 發表
如果而家打針有無用呢?

如果你生緊, 打針有用的話,
醫生都一定同你打啦.
生緊打針無用,

好返先打有助防返發.

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-4 21:02 發表
番發又番發,沒完沒了,傷口又傷口,比死更難受。
加油啦.

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-6-3 23:32 發表 恭喜,記著以後唔好亂搽薬。
係既 c 兄,健康緊要

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-6-5 02:00 發表 如果你生緊, 打針有用的話,醫生都一定同你打啦.生緊打針無用,好返先打有助防返發.
打針只係防到你無中果d, 本身果d唔會無左

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2013-6-5 14:34 發表
打針只係防到你無中果d, 本身果d唔會無左
所以咪話生緊, 打針無用.
但好似有report話打左都有助防返發.

前幾曰再去左卓健驗多次hiv. 結果negative. W生叫我要忘記佢 唔好再諗咁多 其實W生好好人 同我傾左好耐

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。