推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-2 11:21 發表 師兄D花我猜唔會太厚所以結黑焦,甩左D嫩肉痛唔痛?
第一次小小痛、第二三次可能有小小發炎、痛左個幾月、今次基本都吾痛。對小弟的花基本都好軟、最大有成粒花生甘、第一次那時就只有一粒米甘大

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-6-2 12:03 發表
第一次小小痛、第二三次可能有小小發炎、痛左個幾月、今次基本都吾痛。對小弟的花基本都好軟、最大有成粒花生甘、第一次那時就只有一粒米甘大
花生????!!!!

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-6-2 12:03 發表 第一次小小痛、第二三次可能有小小發炎、痛左個幾月、今次基本都吾痛。對小弟的花基本都好軟、最大有成粒花生甘、第一次那時就只有一粒米甘大
Joke2012 師兄

你去年10月開始,我約11月開始,可以說是差不多同期。花生咁大你指去榖後的一粒花生吧?!我估面積約一粒花生大細吧,厚度唔會似花生咁厚吧?!花生咁大面積都很痛啊我猜。我圭頭果舊花都有花生咁大, laser 燒完衣家第5天,血水停了,傷口一大片痛痛癢癢,唉

當然係去穀後、只係幾日已經由無生到甘大、但吾算厚又軟、但真係好恐怖、但一凍左一星期又無哂了,連dr 都嚇一跳甘大粒、不過又只有一粒、但真係好似椰菜甘、全灰白色、甘大粒我都估吾會甘容易無事,今次舊位無事反而轉開了、但就細好多又只係肉色,應該係尾聱了

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-6-2 13:05 發表 當然係去穀後、只係幾日已經由無生到甘大、但吾算厚又軟、但真係好恐怖、但一凍左一星期又無哂了,連dr 都嚇一跳甘大粒、不過又只有一粒、但真係好似椰菜甘、全灰白色、甘大粒我都估吾會甘容易無事,今次舊位無事反而 ...
係呀,D病毒可以好勁,我做 laser 時 Dr Ho 話燒果D位旁邊都好大可能復發,講中左,5日旁邊已經生左米粒咁大翵滮T粒,灰L到我。傷口又未好,新鴾S只能睇住佢生,只能早D唌A都唔知可以點,唉

想用藥水又唔得,再一兩個星期後又唔知生到幾大粒幾厚?!好L煩好L down

幾時先到家鄉?!

我都差唔多5個月,呢兩個月發得好勁。

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-6-2 13:05 發表 當然係去穀後、只係幾日已經由無生到甘大、但吾算厚又軟、但真係好恐怖、但一凍左一星期又無哂了,連dr 都嚇一跳甘大粒、不過又只有一粒、但真係好似椰菜甘、全灰白色、甘大粒我都估吾會甘容易無事,今次舊位無事反而 ...
有一粒細少少鵀n毒,冷凍3次 + laser 左一次,旁邊仍長一粒針尖大細死唔去,煩L死

第一次叫雞,全程有用套......都搞成咁
龜頭炎重未好, 呢幾日重再加尿道炎,,三個月
睇左十次醫生都有
測到D菌,食左好多抗生素同用打針的抗生素都無用,
好無助,雙失,每日係屋企等死咁

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-2 17:42 發表 第一次叫雞,全程有用套......都搞成咁龜頭炎重未好, 呢幾日重再加尿道炎,,三個月睇左十次醫生都有測到D菌,食左好多抗生素同用打針的抗生素都無用,好無助,雙失,每日係屋企等死咁
Gogogoo2003 師兄,

多D清潔患處和吹乾,早D唻為鬙薿孚|對J頭炎有幫助,我以前都有J頭炎醫左好耐,唔好食甜野,因為J頭炎上鼤茧艄H甜食中的糖為營養,可以試下食乳酪,有幫助的。人類在足夠睡眠中會加強免疫力,對發炎呢類會加快好番。

我之前有J頭炎時,好番8.9成,試過早起身上深圳開工,約早上5.6點起床果日又番發。

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-2 17:42 發表 第一次叫雞,全程有用套......都搞成咁龜頭炎重未好, 呢幾日重再加尿道炎,,三個月睇左十次醫生都有測到D菌,食左好多抗生素同用打針的抗生素都無用,好無助,雙失,每日係屋企等死咁
師兄,

唔好灰心,我都日日鰜峊礸它瞄搳A我醫花都好慘。我工都冇番,我以前又同你一樣叫G整損J頭炎,好都醫左成半年,反反复复在所難免,我最後都好番,你俾D耐性,你會好的。

引用:
師兄,

你呢粒花生咁大生鹺A浀鼽m?J頭?包皮?介唔介意分享下?

多謝你師兄..我咩朋友都冇講,無人同我傾,多謝你既鼓勵
我既j頭炎好似唔關念珠菌事, 係叫綠膿杆菌,但都唔知係咪重有其他菌
只係好多紅點,無傷口,又唔痛唔痕
又驚之後中HPV,依家2個半月...唉
.有反復都好,

最慘係食咁多藥都冇好過...

引用:
原帖由

eric2013

於 2013-6-2 18:13 發表

師兄,

唔好灰心,我都日日鰜峊礸它瞄搳A我醫花都好慘。我工都冇番,我以前又同你一樣叫G整損J頭炎,好都醫左成半年,反反复复在所難免,我最後都好番,你俾D耐性,你會好的。

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-2 19:15 發表 多謝你師兄..我咩朋友都冇講,無人同我傾,多謝你既鼓勵我既j頭炎好似唔關念珠菌事, 係叫綠膿杆菌,但都唔知係咪重有其他菌只係好多紅點,無傷口,又唔痛唔痕又驚之後中HPV,依家2個半月...唉.有反復都好,最慘係食 ...
我初中花都失眠,冇同身邊任何人講過,自己屈住。最後我都同老婆講左,也和一些身邊信得過麊B友講左。雖然衣家 Dr Ho 度跟進,何時到家鄉也唔知,只有由天定。不過,自己同人傾訴之後特別係同我老婆講完之後我個人放鬆好多,雖然我麊嶀顐滮T個月前嚴重,基本上我條J冇一個位置係好肉。但係我個人平靜了很多。

你總共睇左幾多個醫生? 每個醫生都 check 出來相同鼤茧?

咁D醫生有冇話你果隻細菌用D乜抗生素最好?

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-2 19:15 發表 多謝你師兄..我咩朋友都冇講,無人同我傾,多謝你既鼓勵我既j頭炎好似唔關念珠菌事, 係叫綠膿杆菌,但都唔知係咪重有其他菌只係好多紅點,無傷口,又唔痛唔痕又驚之後中HPV,依家2個半月...唉.有反復都好,最慘係食 ...
師兄,

除左 Dr Ho 外,你不如睇多一至兩個皮膚科 check 多兩個醫生齔痕G會唔會好D呢?

引用:
千其千其唔好自己屈住呀,多D同身邊鴾H傾,記住呀,唔係你個人壓力會好大,影響個人情緒同會失眠,之後身體會愈來愈差,直接影響你好番黈伅謘C

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-2 18:17 發表 師兄,你呢粒花生咁大生鹺A浀鼽m?J頭?包皮?介唔介意分享下?
全部花都係包皮入面、第一次出那粒復發過兩次。現在心態係出就冷凍、除了吾夜蒲煙酒、其他一切如常!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-2 19:50 發表

千其千其唔好自己屈住呀,多D同身邊鴾H傾,記住呀,唔係你個人壓力會好大,影響個人情緒同會失眠,之後身體會愈來愈差,直接影響你好番黈伅謘C
我自己覺得好難同身邊既朋友講!只能上黎呢度同大家傾下計!!
講下個病情!好彩都有你地傾下!大家祝福下大家!

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-6-2 19:59 發表
全部花都係包皮入面、第一次出那粒復發過兩次。現在心態係出就冷凍、除了吾夜蒲煙酒、其他一切如常!
同師兄個情況差唔多!戒夜浦!其他活動都照常!做多左運動!
我反而覺得保持心境開朗都好重要!

相關搜索目錄: 運動

第一次冷凍完既位置 甩左果D 到依家已經一個月多幾日了  暫時無見過有粒粒....  第二次冷凍復發果粒果個位 到依家半個月  但仲未埋口..... 都無見有新野出  希望捱到落去

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-6-3 00:25 發表 第一次冷凍完既位置 甩左果D 到依家已經一個月多幾日了  暫時無見過有粒粒....  第二次冷凍復發果粒果個位 到依家半個月  但仲未埋口..... 都無見有新野出  希望捱到落去
你情況很好,Dr Ho 也說你兩三個月就會好的,加油啊 Michael 師兄

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-30 21:55 發表 有好消息記得通知大家。
今朝睇完dr ho, 最後原來係d毛囊室左所以發炎,比左消炎藥茶,驚左我成個星,醫生都話咁耐無見機會唔大,都年半無睇過,希望keep到落去,可能有c兄小弟弟根部會好似起雞皮咁既野,呢d都係常既,驚驚地問埋家醫生,祝大家未來健健康康

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2013-6-3 14:00 發表
今朝睇完dr ho, 最後原來係d毛囊室左所以發炎,比左消炎藥茶,驚左我成個星,醫生都話咁耐無見機會唔大,都年半無睇過,希望keep到落去,可能有c兄小弟弟根部會好似起雞皮咁既野,呢d都係常既,驚驚地問埋家醫生,祝 ...
好消息!恭喜哂!
初初睇到師兄好番2年!都會番發,心裡覺得很不安!!!
原來只是虚驚一場!亦為我地戰鬥中既朋友們打支強心針!!!

相關搜索目錄:

Pk la凍完d又未甩唒,附近再生多D

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-3 19:03 發表 Pk la凍完d又未甩唒,附近再生多D
我都係,laser 完傷口未好,附近又有兩三粒米粒大小生出來,唉,我仲要等多兩星期傷口好番才可去再冷凍,唔知果幾粒到時又長大成點?

師兄,你幾時剛凍完?如果再出冇計一個星期去凍一次都冇辦法啦,keep 左清啦唯有。

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-3 19:03 發表 Pk la凍完d又未甩唒,附近再生多D
師兄,

呢個病最磨人鼢N係清疣時肉體上受痛苦不特止,你做一次冷凍或laser , 之傷口都沒回復,佢永遠快快咁不停咁生,大鼣t度又快過你去冷凍龠g期,永遠唔夠佢快。呢頭做完過兩日又出,再過幾日又變成大大粒,做完冷凍都未夠幾日又生。

之前大師兄 Stanley 佢話佢開始時1個星期左右就要去 Dr Ho 度凍1次,好似話1個星期去兩次 Tim !!??

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-6-3 15:01 發表 好消息!恭喜哂!初初睇到師兄好番2年!都會番發,心裡覺得很不安!!!原來只是虚驚一場!亦為我地戰鬥中既朋友們打支強心針!!!
我衣家條J好多傷口未好番,因為呢個月已經 Dr Ho 度做左3次冷凍和1次laser , 根本D肉冇辦法好,不停咁生花和損傷,我都好L灰。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。