推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

聖誕快樂,祝各兄弟早日康復。

聖誕快樂呀!祝各位兄弟早日康復!2014年忘記過去!開開心心!身體健康!

各位師兄,想問下如果表皮是平的,但用電筒照又見到有明顯唔同,咁會否是花?? 都發現了約一個月,但又無變化。

如果是花無留意及唔理佢會點? 會否自己自身清除?? (1年內)

我約了見DR. 啦但都想問下各位意建。

同時,你們是點同DR. 講通的, 我指的是有疑似的點先問還是一個范圍咁檢查/測試。

有冇人可以PM Dr Ho detail 比我。。。。。我好似中左招

可以叫dr. 做DNA test

成個人都sad 又唔可以同身邊朋友傾

dr ho...會幫你詳細檢查,但你都問下疑似地方係咪,
自己都要keep留意, 睇下有無變化!
如果連佢都唔cfm. 就做dna test針對果個位置,或冷凍左佢!

其實之前都出見過DR. 三次,第三次有二點我指俾佢睇,但佢都話唔似,但又有醋白反應。(己凍了)  所以我都唔知所謂花其實是點!!??

之前,有兄弟講過,花應該是在表皮上,但過往我兩點都是可以拉平的(有明顯分別,手感分唔到高低)。

又有個問題,如果有花真的太細了,如果又無理佢,最終會點???

過往,這里有好多兄弟都凍過,也有凍漏了,咁有否兄弟分享下。

漏了,是否會自己免疫力打倒隻病毒!!??

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-12-30 10:46 發表
dr ho...會幫你詳細檢查,但你都問下疑似地方係咪,
自己都要keep留意, 睇下有無變化!
如果連佢都唔cfm. 就做dna test針對果個位置,或冷凍左佢!

回復 17756# 的帖子

係dr.ho做醋白測試?
我之前佢都無叫我做!

有冇case係完全斷尾 ???

Dear all,

Happy New Year. Don't worry Wart can recovered but need around half year to one year. My case is stable and wish all guys here don't up sad

承師兄貴言, 希望大家早日康復。努力治療中

sorry,甘多位c兄,請問有沒case是皮膚變了深色但沒凸起的花??

一點兒都唔凸起但變了色,會唔會是花呢???

我試過, 同你的情況一樣。 都是見下醫生, 要用醋試。 會有反應的!!!
引用:
原帖由 helpmeplz 於 2014-1-6 16:16 發表
sorry,甘多位c兄,請問有沒case是皮膚變了深色但沒凸起的花??

一點兒都唔凸起但變了色,會唔會是花呢???

引用:
原帖由 又行錯路 於 2014-1-9 10:03 發表
我試過, 同你的情況一樣。 都是見下醫生, 要用醋試。 會有反應的!!!

醫生怎講??個D是唔是花??花不是應該凸起的嗎?????
另外想問,話花會變白是咩意思,整粒凸起變白定還是只有個頭變白?

各位師兄,可唔可以分享下大家初發花的模樣?
我的疑似: 用肉眼睇到一繷(當然有好多,同好散),之前dr. ho睇過話唔係,但又無用醋試! 最近我用肉眼睇明顯驉A再用電話相机放大四倍,先見到有粒狀,白色頭(唔知會唔會反光形成) 有D似酒米!觀察髐C曰,好似增多緊,這段期間用魖潀3M。之前已經打左兩劑4合1了!
Dr.ho好full...要去到下星期尾先有位……

你有否打左四合一針? 我已打了兩針。 有問題的地方都用電電灼了。 還有兩個可疑的,但Dr. 又話唔是。

Dr.都好有自信,最後只是用醋試了一個位。另一個位就無用醋試。 現在又有少少凸,日前自己用指甲挖下又唔見了又無出血。又唔知是不是。

有這個病,真是人都癲。只可以靠自己。

3M要用一個月先有用,但它只是增強自已的免疫力。是不能去wart. 有錯請指正。

這病能否根治根本無人知,個個唔同。
引用:
原帖由 helpmeplz 於 2014-1-9 11:12 發表

醫生怎講??個D是唔是花??花不是應該凸起的嗎?????
另外想問,話花會變白是咩意思,整粒凸起變白定還是只有個頭變白?

有無師兄可否講下,有醋白反應是否已中蕉?

引用:
原帖由 又行錯路 於 2014-1-13 18:54 發表
你有否打左四合一針? 我已打了兩針。 有問題的地方都用電電灼了。 還有兩個可疑的,但Dr. 又話唔是。

Dr.都好有自信,最後只是用醋試了一個位。另一個位就無用醋試。 現在又有少少凸,日前自己用指甲挖下又唔見了 ...
[url=http://xocat.com/f/post.php?action=reply&fid=83&tid=431&repquote=22030551&extra=&page=711###][/url]
引用:
原帖由 又行錯路 於 2014-1-13 18:57 發表
有無師兄可否講下,有醋白反應是否已中蕉?
我沒打,亦吾知自己有沒中.潛伏期是不是八個月內都不知,有人話1年幾2年先出,甘我就終日疑神疑鬼,沒完沒了!!!
但醫生話你不是就應該不是,你是睇dr.ho?
另外網上說,有醋白反應都不一定是wart,有D皮膚位無wart,好像話有角化都會有醋白反應...這病真系令人擔憂,吾知自己有沒事

現在都近半年啦, 有問題的

位置

都唔放過(己凍及電),現好似無其他的位置了。

引用:
原帖由 helpmeplz 於 2014-1-14 09:30 發表

我沒打,亦吾知自己有沒中.潛伏期是不是八個月內都不知,有人話1年幾2年先出,甘我就終日疑神疑鬼,沒完沒了!!!
但醫生話你不是就應該不是,你是睇dr.ho?
另外網上說,有醋白反應都不一定是wart,有D皮膚位無w ...

三個月,同一個位置再長出來,雖然有心理準備,但仍感不安!

之前舊位做鬻N凍後,翻發?

Yes

反發是否好明顯? 有否凸起?
引用:
原帖由 sblade 於 2014-1-18 20:11 發表
Yes

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。