推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 kentli 於 2008-10-26 01:33 發表

你係住16座七樓?
我係住669室,鰨桹處隔2間。
愛記事頭婆,姓梁
愛記事頭婆,依家做咗環保大使(執紙皮)好多時係樓下見到佢
至於愛記老細阿令,以前都有問吓佢啲近況,依家無問

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 20:46 發表

Wa, 你好勁呀, 老師全名都記得, 主日學老師叫熊傳竺, 死勒, 一的印象都冇tim. 佢以前對我真係好好, 教我母親節要送小禮物比媽媽, 又帶我上山頂紅屋食飯, 至光執笠, 我轉咗去基聖讀六年班, 就冇咗聯絡 ...
咁阿劉貴,飛仔個細佬阿世,光仔三兄弟(後期由三樓搬咗上天台住)
你識唔識佢地??

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-26 08:38 發表

咁阿劉貴,飛仔個細佬阿世,光仔三兄弟(後期由三樓搬咗上天台住)
你識唔識佢地??
梗係識啦, 阿細, 王尚同我二哥好friend架, 當年如果唔係有我二哥, 我實比呢班飛仔蝦死啦, 我只猫咪係劉貴推落街, 佢哋以前好鐘意揾氣槍人, 同滑板撞人. 你有冇份呀?

相關搜索目錄: 氣槍

引用:
原帖由 King+Cantona 於 2008-10-26 00:30 發表

我係基聖下午校舊生, 1978年畢業, 可否告知facebook位置?
我讀上午校, 80年畢業, Kei Shing Primary School係一個舊同學set up嘅, 因為有白撞, 所以佢加咗密碼, 等我問准佢先.

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-26 08:38 發表

你識唔識佢地??
你讀至光, 識唔識一個叫陳玉坤?

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-26 11:01 發表

梗係識啦, 阿細, 王尚同我二哥好friend架, 當年如果唔係有我二哥, 我實比呢班飛仔蝦死啦, 我只猫咪係劉貴推落街, 佢哋以前好鐘意揾氣槍人, 同滑板撞人. 你有冇份呀?
和尚住係我對面屋,不過結咗婚搬走咗,阿細好多年無見過佢
劉貴係九龍城開茶餐廳.17座地下利泰雜貨,小雄你識唔識呢?

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-26 11:18 發表

佢住第幾座?應該唔識

引用:
原帖由 kentli 於 2008-10-26 01:13 發表
[quote]原帖由 休谷客 於 2008-10-25 00:24 發表
愛記事頭婆仍然健在,佢而家做邊行呀?
我係住係七樓既,同埋五樓既大眼仔一齊玩既,quote]
咪住, ...
我住十七座七樓!  

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-26 08:32 發表

愛記事頭婆,依家做咗環保大使(執紙皮)好多時係樓下見到佢
至於愛記老細阿令,以前都有問吓佢啲近況,依家無問
阿令都好老囉,應該退休啦,
當年佢個粥檔好好生意!  

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-26 11:01 發表
劉貴以前都係鍾意蝦蝦霸霸,成日恰人啦! 

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-26 11:22 發表
劉貴係九龍城開茶餐廳.17座地下利泰雜貨,小雄你識唔識呢?http://img.eservice-hk.net/upload/20081026112010_bc676aa362a81acceb374f0 ...
利泰雜貨,小雄梗係識啦,佢細路係少傑麻!  

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-26 12:00 發表

我住十七座七樓!  
我以前成日幫阿媽攞野上七褸架, 有個七樓師奶同我媽一齊攞衫返屋企車, 好老友架

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-26 11:22 發表

劉貴係九龍城開茶餐廳.17座地下利泰雜貨,小雄你識唔識呢?http://img.eservice-hk.net/upload/20081026112010_bc676aa362a81acceb374f0 ...
和尚有三個妹, 靜嫻, 靜儀, 靜籣, 好似仲有一個叫靜文, 係小學既時候死咗, 我好深印象佢阿媽來我企喊到呼天搶地

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-26 12:04 發表

利泰雜貨,小雄梗係識啦,佢細路係少傑麻!  
我剩係記得細雄. 細文咋, 嘜仲有個細傑咩

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-25 12:28 發表

恭喜c兄又多個至光小學校友在線啦,但仍未有我d小學校友在線。
多謝..真係好開心.你也不要灰心.引用廣告(希望在人間)...

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-26 14:56 發表

多謝..真係好開心.你也不要灰心.引用廣告(希望在人間)...
係呀﹗希望在人間,繼續等。

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-26 11:18 發表

你好..陳玉坤好似有D印象.好似住18座.

請問你是第幾界畢業的呢.....

我76年畢業.....

引用:
原帖由 ECSC 於 2008-10-25 16:30 發表
各位,你好,我在22座大的。

Show 下 Quli 先~~~
1. 住左22座 20年
2. 看左兩小無猜 8 次--- 本應看完第七次已經唔再看,但最後麗宮大大招牌話最後今次播兩小無猜,0n 車車又去看埋送別最後一次。我隔離屋就勁喇 ...
你好.師兄...歡迎..歡迎......

引用:
原帖由 kentli 於 2008-10-26 14:44 發表

閣下可認識關健忠及河馬
我認識前者,但後者就.....

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-26 12:15 發表

我以前成日幫阿媽攞野上七褸架, 有個七樓師奶同我媽一齊攞衫返屋企車, 好老友架
係咩?個師奶姓乜架?? 

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-26 15:03 發表

你好..陳玉坤好似有D印象.好似住18座.

請問你是第幾界畢業的呢.....

我76年畢業.....
陳玉坤係住18座既, 我由二年至五年班, 都同佢一班,仲坐係我隔離, 我後來至光摺咗, 我轉到基聖讀上午班, 佢讀下午班, 就無咗聯絡, 偶然都會想起呢啲小學同學架.

至光摺係因為教會唔再資助, 無經費, 所以關門, 仲記得讀至光, 每年都有聖經派, 新校服, 書簿乜都唔駛錢架, 仲要有外國契爺, 久唔久有啲美金寄來. 好盞.

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-26 17:14 發表

係咩?個師奶姓乜架?? 
個師奶姓陳, 佢老公姓盧, 而家住係德福住, 同我屋企仲有聯絡

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。