推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 lokping 於 2008-10-25 01:12 發表
你地有無人記得白水店係邊座
白水店係21座,向住20座

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 00:28 發表
我既經歷係讀愛治幼稚園, 至光小學, 學校會幫我哋揾類以助養者, 考試成績好, 外國會寄啲圖晝書或美金來, 我啲書仲keep到巳家, 亦因此愛上閱讀, 自畢業後從事出版印刷至今, 東頭邨是我 ...
我都係16座天台愛治讀,到3年班轉咗去至光,我住17座160室
東頭邨,最好寫番東頭村,原汁原味吖嗎

相關搜索目錄: 印刷 幼稚園

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 00:37 發表
我都係17座, 住3樓, 你幾樓呀?
我住係七樓,不過都唔係七樓玩,
都數係五樓或者二樓玩!  

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-25 01:10 發表

你好..又多了位街坊了...
恭喜c兄又多個至光小學校友在線啦,但仍未有我d小學校友在線。

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-24 11:48 發表
唔應同C兄啦,因我自巳對當年發生喞事同人都好有記憶。
每個人記憶力都不同,對某些事和人未必有回憶,
只是我在東頭村長大,好多童年往事都係個度發生,
現在特別緬懷....

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-25 06:34 發表

我都係16座天台愛治讀,到3年班轉咗去至光,我住17座160室
東頭邨,最好寫番東頭村,原汁原味吖嗎
下次家姐返黎, 要比條lnk佢睇下, 佢會記得比我多, 我12歲搬走, 最大遺憾係要離棄兩只猫先可以去公屋.

住東頭村既日子, 好開心, 我讀愛治既時候, 老師姓潘, 好瘦好乾的女人, 仲有, 你讀至光, 係咪霍老師, 張老師同許老師, 有冇印像有一個主日學老師, 我忘記佢姓乜, 英女皇訪港時, 佢曾帶我去大球場睇滙演, 又成日帶我去麾士玩架

你講既飛仔文, 係咪住三樓, 海仔個細佬?

引用:
原帖由 jacky. 於 2008-10-25 13:31 發表
試過到麗宮坐前第二行及後座尾二那一行,

嘩!那種感覺真係 暈

坐前座第二行, 除了要擔高頭之外, 根本睇唔晒整個銀幕 h:" />

坐後座尾二那一行, 銀幕距離鬼咁遠, 真係睇到眼到突 :lookaround ...
稔年豐收年增率

小學成日去麗宮睇戲, 我好矮, 跟住大人入去, 次次都無買飛, cheap到爆

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 06:44 發表

稔年豐收年增率

小學成日去麗宮睇戲, 我好矮, 跟住大人入去, 次次都無買飛, cheap到爆
呢樣我成日做, 叫「跳閘」

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-24 22:26 發表

白水店係21座,向住20座
21座拆後搬到美東一段時間

引用:
原帖由 jacky. 於 2008-10-25 13:31 發表

嘩!那種感覺真係 暈

坐前座第二行, 除了要擔高頭之外, 根本睇唔晒整個銀幕 h:" />

坐後座尾二那一行, 銀幕距離鬼咁遠, 真係睇到眼到突 :lookaround ...
麗宮戲院前座幾行好似唔買飛,同時戲院銀幕夠大,所以係麗宮戲院睇戲唔會太辛苦。

當年中學時期經常去麗宮戲院睇二輪西片。

各位,你好,我在22座大的。

Show 下 Quli 先~~~
1. 住左22座 20年
2. 看左兩小無猜 8 次--- 本應看完第七次已經唔再看,但最後麗宮大大招牌話最後今次播兩小無猜,0n 車車又去看埋送別最後一次。我隔離屋就勁喇,佢前後看左14次。不過最近又想看,終於給我找到隻VCD,原來我家姐以前買左隻正版,哈哈哈。
3.最喜歡在23座安園冰室飲佢奶茶,長大後上班,每天必飲完才搭車。搬走後,有時星期六會特意開車去飲,最后一次飲就是佢光榮結業最後一天,佢班友有我這老顧客,最後一天都還仲要收我錢。   , 老闆娘其實有兩架的士,唔駛做都掂。上面看到說他們投了KLN City 法院Canteen 做,唔否現在仍是呢? 等我回味下他們的靚奶茶。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 ECSC 於 2008-10-25 16:30 發表

2. 看左兩小無猜 8 次--- 本應看完第七次已經唔再看,但最後麗宮大大招牌話最後今次播兩小無猜,0n 車車又去看埋送別最後一次。我隔離屋就勁喇 ...
係呀, d 奶茶好正, 仲有凍o 七, 例必o雪底 + 7up , 當年響求記讀時經常幫襯.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 ECSC 於 2008-10-25 16:30 發表

2. 看左兩小無猜 8 次--- 本應看完第七次已經唔再看,但最後麗宮大大招牌話最後今次播兩小無猜,0n 車車又去看埋送別最後一次。我隔離屋就勁喇 ...
歡迎c兄加入。

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 14:41 發表

下次家姐返黎, 要比條lnk佢睇下, 佢會記得比我多, 我12歲搬走, 最大遺憾係要離棄兩只猫先可以去公屋.

住東頭村既日子, 好開心, 我讀愛治既時候, 老師姓潘, 好瘦好乾的女人, 仲有, 你讀至光, 係咪霍老師 ...
霍贊坤老師(女),許志強老師,主日學老師應該叫熊傳竺
你叫得飛仔文佢阿哥做海仔,我想你年紀都唔細

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-25 19:02 發表

霍贊坤老師(女),許志強老師,主日學老師應該叫熊傳竺
你叫得飛仔文佢阿哥做海仔,我想你年紀都唔細
Wa, 你好勁呀, 老師全名都記得, 主日學老師叫熊傳竺, 死勒, 一的印象都冇tim. 佢以前對我真係好好, 教我母親節要送小禮物比媽媽, 又帶我上山頂紅屋食飯, 至光執笠, 我轉咗去基聖讀六年班, 就冇咗聯絡

海仔同我大哥同輩, 我跟佢叫既, 以前啲飛仔好衰, 試過將我只猫推落街, 阿文來屋企通知我, 幫我手救番只猫, 仲唔准佢哋再蝦我同只猫, 所以我好記得佢架.

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 12:46 發表

Wa, 你好勁呀, 老師全名都記得, 主日學老師叫熊傳竺, 死勒, 一的印象都冇tim. 佢以前對我真係好好, 教我母親節要送小禮物比媽媽, 又帶我上山頂紅屋食飯, 至光執笠, 我轉咗去基聖讀六年班, 就冇咗聯絡 ...
至光小學

引用:
原帖由 kentli 於 2008-9-26 10:12 發表
我係十六座住七樓,在天台愛冶學校就讀,最近學校,但最經常遲到,一住就差不多十多年! 
你張相好珍貴呀, 我啲幾個基聖同學係facebook攪咗個基聖舊生會, 可否上載此相??

引用:
原帖由 舊足跡 於 2008-10-25 20:51 發表

至光小學
勁呀, 睇番張相, 真係勾起唔少回憶, 多謝哂

引用:

嘩!那種感覺真係 暈

聽講有三千零一個位,全港第一,凱聲戲園(已拆)一千七百個位排名第二
麗宮真係堅呀

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-25 21:08 發表

聽講有三千零一個位,全港第一,凱聲戲園(已拆)一千七百個位排名第二
麗宮真係堅呀
c兄或c姊真犀利,有呢d數據。

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 12:51 發表

你張相好珍貴呀, 我啲幾個基聖同學係facebook攪咗個基聖舊生會, 可否上載此相??
我係基聖下午校舊生, 1978年畢業, 可否告知facebook位置?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。