推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

回復 6898# 的帖子

點解ching有藥食既...我都係尿道口同做laser,
dr ho 冇比藥我吃.???
我依家做完laser兩個幾月了

引用:
原帖由 threethousands 於 2009-2-13 13:30 發表
果時我叫各位大大留dr. ho既資料[ps 多謝提供既大大先]
拎到之後我盲終終就即日剷上去, 完全唔知要預約

條櫃檯肥婆既咀臉真係幾黑人憎, 前後問左我兩次係睇咩病
我話︰睇皮膚……[佢個樣好似唔信]
不過, 佢都肯 ...
真係好奇怪, Dr Ho有時用Laser有時用冷凍, threethousands兄係咪你要求用Laser?

另外煙最容易令翻發, 係真既, 小弟也試過食同唔食差好遠

回復上面

我食d藥, 主要係消炎, 抗生素, 止藥
我諗dr係視付返有冇需要先開
好似我, 我諗情況比較嚴重掛, 而且佢又擔心我痛
so佢特別開左d藥掛

另外
做之前, 佢比2個方案我既
我問佢邊只好d, 易之斷尾, 邊只痛d
問完一輪又repeat, 最終我自己揀左laser既
茶實大大覺得邊只好d?

喂, 有時間, 答下我d問題好wo~

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 threethousands 於 2009-2-13 17:03 發表
我食d藥, 主要係消炎, 抗生素, 止藥
我諗dr係視付返有冇需要先開
好似我, 我諗情況比較嚴重掛, 而且佢又擔心我痛
so佢特別開左d藥掛

另外
做之前, 佢比2個方案我既
我問佢邊只好d, 易之斷尾, 邊只痛d
問完一 ...
咁dr ho係咪話冷凍好d定laser好d?

忘記了...dr ho 都有開消炎, 抗生素比我吃,
係冇開止痛藥比我. 麻醉藥過左後痛到我死...
我覺得做LASER好似好D....快復原.
請問CHING們有冇戒口呢?
係大陸睇花花病, 醫生會幫你打針的, 話可以令HPV 病毒會減少..
同埋唔可以食牛肉, 海鮮,酸辣野,......

回復上面

我問有咩分別果時, dr ho話其實斷尾情況係冇乜分別
但做laser可能因為個傷口埋口時, 會影響到條尿道變窄左
[但我唔知有咩影響, 冇問]

但係經我一輪問完又問, dr ho最尾話: 咁laser可能會切底d既...
於是我做laser, 但究竟係咪真係切底d, 我諗dr ho都唔太sure

而痛既分別, 佢就解釋清楚d

因為呢次花花生係尿道度, 做冷凍既話, 就係噴哂成條尿道
會直通到底, 而且冇麻醉, 成程做幾耐, 就忍幾耐
咁果種感覺, 同痛, 你可以自己諗

而laser, 會先打針, 做麻醉, 係打落個龜頭度, 果一下真係幾驚, 會痛
[係入面定出面我唔記得, 我冇睇住, 個feel都唔太分別到]
但做痛完果一下之後, 做laser果時又真係冇咩感覺
只係聞到d燒燶野既味...但成程都好緊張...因為唔知下面發生緊咩事
同埋做完之後, 我休一休條under, 真係feel唔到下面, 感覺好奇怪...

總括黎講, 兩者邊只好d, 我都唔識分
但laser, 聽d大大講, 就一定係貴d
[其實我都唔知冷凍幾多錢, 搵個大大講講吧]

另外
我冇戒口啊...重有食煙tim ...
而dr ho都冇話介口嘛...
不過當然, 果d野係少食d好...

祝各位早日康復

補充

做laser果時, 真係冇感覺的
一d痛都冇
但係又係果句, 打針果時, 超驚
果下真係要心理準備, 要忍
不過都好快手的

上個星期又去睇多次政府,係一個後生仔E生。佢好似咩都唔識咁,睇一睇之後就話出面等叫名。 ><" 又滴藥水...........今個星期我好驚,因為我好驚野左係尿道口,我唔係好識睇,好似有一細點白白地色,又似脫皮咁,唔知會唔會係咁既呢? 希望唔係啦........  唔係真係好大獲啊!

我宜家好想去睇下 Dr. Ho 不過唔敢打電話約。如果星期日約,星期一有無得睇既呢?

Stanley 哥咁你仲有無食煙?

大家好! 情人節快樂! 耍同老婆修補, 又要返工, 無乜時間上黎.

唉!老婆唔開心, 唔肯看醫生check, 我又唔敢迫佢去.

最近又發痰, 問15F點解食欒m發痰, 佢唔正面答. 問人工受孕, 佢話唔一定要, 要我等多半年.

我真係好擔心老婆唔原諒我, 又擔心我個病, HELP!!!

大家還好嗎?

Stanleysex, 同太太講了沒有?
Garamon, 沒有再出吧?
Black Sarena, 身體安好?

引用:
原帖由 95555052 於 2009-2-14 17:26 發表
大家還好嗎?

Stanleysex, 同太太講了沒有?
Garamon, 沒有再出吧?
Black Sarena, 身體安好?
9555:
我無乜野, 都係咁...
正常咁生活(無性)
我都無諗同無理佢(椰仔).
你又點呀?

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-14 14:30 發表
上個星期又去睇多次政府,係一個後生仔E生。佢好似咩都唔識咁,睇一睇之後就話出面等叫名。 >
星期日放假好似無人架,
星期一上午打去啦.

仲咩你仲去睇政府?

Black Sarena 哥 無呀 ~! 見好似做開 treatment 佢話隔一星期番去滴藥,每次滴完都諗滴埋今次,就好!但次次都未好! ><" 唉 ~! 我諗聽你講星期一打上去問下先.............有D怕羞........希望快D好番 LA~
Black Sarena 哥 我之前見你 post 話搽緊 3M ,你情況如何?

我想問下呢 兩年後無復發,算唔算叫 "斷尾 " ? 會唔會好番後十年後體質比以前差左,個病又番番黎呢?因為呢!好多人講既事都唔同!都唔知邊句真,邊句假。 想聽一你既意見!

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-14 19:57 發表
Black Sarena 哥 無呀 ~! 見好似做開 treatment 佢話隔一星期番去滴藥,每次滴完都諗滴埋今次,就好!但次次都未好! >
你打上去話book邊個醫生, 幾點.
問你number你話未睇過同講低名就ok.
你越驚d姑娘越知你係睇個d.

政府個d藥水隔咁耐先滴一次.
你都不洗諗可以清到...

我上次問15/F醫生可不可以生BB,
佢話好返一年就可以.
最好叫女人打埋防子宮頸癌針.

其實我都有d不明.
椰仔係只在皮膚表面?
定好似包疹咁潛服係体內?
如果只係皮膚表面就應該可以斷尾.
如果好似包疹咁潛服係体內咁應該好難斷尾.
好似我有唇倉(包疹), 都成日返發.
一不夠睡底抗力差就返發.

我都記得15/F醫生講話椰仔只在表面.

你兩年好返無事應該好返.
十年後再生應該係再野到...

15/F醫生話搽3m用來刺激身体對抗d疣.
所以不好諗住用3m殺疣.
3m係好易"拿"損, 我發覺凍完,

就算傷口好返都不好即刻用,
最好日日搽潤膚膏等d皮厚返先.
因為凍完d皮未生返d肉好嫩.
我凍完一星期先開始搽3m.
咁就無紅同損.
又不可以搽得多同厚.

我發覺我真係不可以食老麥同kfc.
食完都試過返發/同有疑似粒粒.
唯有戒埋...

Black 哥先多謝你分享.............. 據醫生話椰仔係病毒,要用免役力對抗.............所以我都有D confuse. 因為網上有人話病毒只係訓左覺.............可能會醒。

係啦。椰仔好煩嫁。少少脹起就搞到我地又以為疑似椰仔。 不過我都一個問題想研究下,就係如果好番,再滴果D 測試椰仔既試劑會唔會都會變白呢?

Black 哥唔好灰心,搞掂D包疹先,再一步步黎E 好佢。

我宜家想戒煙,但真係好難戒.............><" AI~!

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-14 22:42 發表
Black 哥先多謝你分享.............. 據醫生話椰仔係病毒,要用免役力對抗.............所以我都有D confuse. 因為網上有人話病毒只係訓左覺.............可能會醒。

係啦。椰仔好煩嫁。少少脹起就搞到我地又以為 ...
包疹(唇倉)我不擔心.
以前1個月至少生1次.
現在休息多左同食下保健食品,
越來越少返發.

係椰仔煩d.

Black 哥 你椰仔多唔多? 我就有兩粒,係包皮帶上面

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-15 00:13 發表
Black 哥 你椰仔多唔多? 我就有兩粒,係包皮帶上面
我得根部有一個位有.
最大個陣發到有手指甲咁大.
都係私家醫生搽藥水.
一早搵到lee度, 早d睇好醫生就不洗搞成咁...

引用:
原帖由 jackylai 於 2009-2-11 22:07 發表

stop to take medicine for one week and ask dr.ho to check dna 衣完體 AND 支完體

AND YOU MUST NOT DRINK ANY alcoahol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
尋日星期六又去睇 Dr. Ho,  佢見到我食左藥但一 d 都無好轉, 就幫我攞 d 尿道分秘去驗.

我有問佢洗唔洗驗你講的衣完體/支完體, 佢就話唔係尿道炎, 唔洗驗衣完體/支完體 .... 其實我想驗埋(買個安心), 但如果我堅持, 好似唔信 Dr Ho 的診斷.... 最終都無出聲.

下星期有 report ... 唔知點

回復 6911# 的帖子

955 ,暫停了 6星期,仍在觀察中,下月初帶太太到 Dr Ho 再檢查,希望她沒有生疣。

今日去左睇 Dr HO,佢真係好好,好細心,同政府差好好遠 ,佢話如果滴藥水一個月都唔甩既話,就應該轉方法E,佢亦都有問我有無越大到, 我都開始覺政府好無能,都唔明政府唔係應該用最好的方法E好病人既咩?E好病人先係對社會有責任。

後來 Dr Ho 幫我做冷凍。事後有D痛,不過都OK。 不過我問過E生關於椰仔會否斷尾問題,佢既答案唔係好 Firm 咁答。只係答好後番大約一年多,就正常生 BB 都無問題,但Dr Ho 亦話仍有少部份人一年後或兩年後亦係會復發。 可能我係第一次睇既關係, 加上又有護士係度,不過護士都好pro 下。無咩特別眼光!但我此終唔係好咁問Dr Ho野。 有無兄弟可以幫我問得深入D,分享下。

今日去左睇 Dr HO,佢真係好好,好細心,同政府差好好遠 ,佢話如果滴藥水一個月都唔甩既話,就應該轉方法E,佢亦都有問我有無越大到, 我都開始覺政府好無能,都唔明政府唔係應該用最好的方法E好病人既咩?E好病人先係對社會有責任。

後來 Dr Ho 幫我做冷凍。事後有D痛,不過都OK。 不過我問過E生關於椰仔會否斷尾問題,佢既答案唔係好 Firm 咁答。只係答好後番大約一年多,就正常生 BB 都無問題,但Dr Ho 亦話仍有少部份人一年後或兩年後亦係會復發。 可能我係第一次睇既關係, 加上又有護士係度,不過護士都好pro 下。無咩特別眼光!但我此終唔係好咁問Dr Ho野。 有無兄弟可以幫我問得深入D,分享下。

複診一問

通常做左冷凍/激光之後
隔幾耐複診???

同埋個收費幾多???

PS大大你地一般冷凍/激光之後幾耐, 有再同女朋友仔再行埋???

我女友之前打左子宮針的, 係咪唔再驚傳比佢???

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-8 23:32 發表

我意思係你寫左之後有record.
比公司人知道真係有影響.
lee度之前有個兄弟比同事知道左.
(佢去社衛搽藥水比人見到 )
之後比人唱到全公司都知.
局住轉工.
之後都比人追殺, 連新公司都知.
不知佢 ...
咁公司既人點樣知道的呢?

哇,, 個師兄咁灰?
佢點比人追殺法呀?

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-16 20:36 發表
今日去左睇 Dr HO,佢真係好好,好細心,同政府差好好遠 ,佢話如果滴藥水一個月都唔甩既話,就應該轉方法E,佢亦都有問我有無越大到, 我都開始覺政府好無能,都唔明政府唔係應該用最好的方法E好病人既咩?E好 ...
其實一兩年後返發果d人會不會係因為再去玩而野到(不係返發)?
醫生問係不係又去玩...
90%都講大話話無...

之前有師兄都無返來...
應該好返啦.
生BB都無問題咁我覺得叫好返架啦.
怕咪好返無病徵都繼續戴套.
咁你keep住多休息, 有運動, 不煙酒不再去玩.
真係不洗擔心咁多.

相關搜索目錄: 運動

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。