推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-9-21 21:35 發表

今日睇完, Dr. Ho話係毛囊閉塞, 唔係花仔, 但我都照樣冷凍左, 咁就5舊...h:" />
既然dr話唔係花仔,個心都定d先啦!!

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-9-21 21:35 發表

今日睇完, Dr. Ho話係毛囊閉塞, 唔係花仔, 但我都照樣冷凍左, 咁就5舊...h:" />
有殺錯冇放過,

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-9-21 21:59 發表

有殺錯冇放過,
c.兄我中左招請問Dr. Ho個地址係邊......唔應晒

引用:
原帖由  於 2009-9-21 12:54 發表

唉...已經book左今日去睇啦
Dear bad-man兄,
URGENT !!!! help me pls !!
請給我DR.HO的聯絡,因我confirm自己中左招呀!
pls pm me!!!

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-21 21:38 發表

既然dr話唔係花仔,個心都定d先啦!!
咁又係, 當覆診囉...

自己有感冒,身體一差,非淋即刻嚴重起來
唔知花會唔會再出
點算...........
唉,冇晒希望

回復 8817# 的帖子

毛囊塞咗
CHING你有咩症狀.
可否講嚟聽下.
係1粒突起?//定係一小達.結焦淺啡色東西??

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-22 09:38 發表
自己有感冒,身體一差,非淋即刻嚴重起來
唔知花會唔會再出
點算...........
唉,冇晒希望
身體真係要keep呀
而家我全唔會夜訓...
身體一差又辛苦銀包又損失...

放鬆d...好好養好身體呀師兄~~

我有一點建議:醫生說疣主要生在潮溼的地方,我現在每天用爽身粉搽在下面, 還有把陰毛刮光,希望對大家有幫助。
Never look back and no regret

我睇左政府..中左...係淋病...
俾左一粒藥我食...下week 覆診..3 weeks 睇report

個醫身睇到有我白色既分泌, 我去tioelt又痛..
佢就話係淋病...

我想問個問題
(1) 係未要等到report 先知我有冇中埋 非淋.??..

睇個o的info 話淋病 同 非淋 會係co-infection

我睇到 非淋  係衣原體就好驚...巴打之前都有講, 手尾好長...

(2)我想問政府check 到同醫衣原體 會唔會 攪好耐
(3) 睇private 會唔會好o的~~? 快o的攪好?
(5)有冇巴打睇dr,ho 醫 衣原體, 可唔可share 下..?

我好撚驚,,,,岩岩出黎做野冇耐...第一次出去玩, 就真係中左野...唉
好撚驚.... 可唔可以幫下我.... 大家

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-9-24 11:15 發表
我睇左政府..中左...係淋病...
俾左一粒藥我食...下week 覆診..3 weeks 睇report

個醫身睇到有我白色既分泌, 我去tioelt又痛..
佢就話係淋病...

我想問個問題
(1) 係未要等到report 先知我有冇中埋 非淋.?? ...
小兄弟,,非淋就唔知,不過我(女)先前係中左淋病, 睇左2次就醫好(約1個月到啦搞掂),淋病唔難搞。係非淋麻煩d。你想要dr.ho既資料你由第1頁睇好快會見到佢既名,,你再自己去搵佢地址電話啦,我地俾資料你會俾人block 的。sorry~

P.S.我係睇私家皮膚及性病科醫生的*不是DR.HO

近日,我見又發炎去做多一次柏氏檢查,尋日醫生CALL我返去睇報告見到有不明細胞,結果如下:

意 義 不 明 的 鱗 狀 異 形 細 胞  邊 緣 細 胞 病 變 。 這 代 表 看 到 微 小 的 細 胞 病 變 , 但 是 它 們 近 乎 正 常 , 相 信 毋 須 擔 心 。 這 些 病 變 多 數 自 然 恢 復 正 常  

在 4-6 個 月 內 重 做 細 胞 檢 驗 。 謹 記 應 重 做 細 胞 檢 驗 , 不 要 假 定 這 些 病 變 將 恢 復 正 常 。 如 果 病 變 持 續 或 惡 化 , 或 需 要 治 療 。

***可能會下次去CHECK都係不正常 / 正常 / 變差左 IF 變差即係怕我第時會有子宮CANCER, 要接受治療,做陰道內鏡抽野檢查清楚***

唔知係咪同人性交後感染左高危既HPV,,, 我要 3-6個月後再去CHECK 多次柏氏,,, (我到今日都冇發現有椰菜花(應該會生出黎既係屬低危既HPV)。

由有事到而家都好幾個月,都經歷左好多,,突然間有D睇化既想法,豁達左,冇再驚,,平常心去面對啦,,,,

各兄弟真係有花既都要小心唔好傳俾自己另一半,,對女性黎講HPV個殺傷力係比男性影響好大的!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-9-24 16:12 發表
近日,我見又發炎去做多一次柏氏檢查,尋日醫生CALL我返去睇報告見到有不明細胞,結果如下:

意 義 不 明 的 鱗 狀 異 形 細 胞  邊 緣 細 胞 病 變 。 這 代 表 看 到 微 小 的 細 胞 病 變 , 但 是 它 們 近 乎 正 ...
我之前已傳左花俾另一半, 好彩佢醫左兩個星期就好番, 到而家都冇再出, 我都冇咁內疚...

candy
搵到info la~thx

你個o個好唔好? 係邊到?
我食左gov 一次藥,, 而家俾$$睇privare 既話, testing 係未都唔會accurate?

大家點睇係gov 完左先~定去private 好~?

我見aids concern 既testing 有 淋病 同 衣原 check, 用小便
但我好係俾gay people

佢地既test 有冇人做過~?

回復 8829# 的帖子

Candy, 緊記定時檢查,我想請問妳,怎樣發覺自己發炎?有甚麼症狀?妳以前有沒有定期做婦科檢查?

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-9-24 17:04 發表
candy
搵到info la~thx

你個o個好唔好? 係邊到?
我食左gov 一次藥,, 而家俾$$睇privare 既話, testing 係未都唔會accurate?

大家點睇係gov 完左先~定去private 好~?

我見aids concern 既testing 有 淋病  ...
淋病係食左藥打左針後2星期去留小便CHECK 小便DNA,,醫生話係暫時最準確既方法,一粒DNA都可以CHECK到你係NEGATIVE/POSITIVE(我睇個醫生係葵芳,皮膚及性病科)!

睇你肯唔肯俾錢LOO講真,,私家我覺得快D直接D 當然價錢又俾政府貴啦,SO FAR CHECK 小便一樣野 500,用針藥好似1000到。(記住IF你有另一半,你一定要叫埋佢同你去CHECK,如果唔係你好返又同佢行埋會交叉感染,仲有你唔講佢知既會令佢第時變成不孕的!)

引用:
原帖由 garamon 於 2009-9-24 20:35 發表
Candy, 緊記定時檢查,我想請問妳,怎樣發覺自己發炎?有甚麼症狀?妳以前有沒有定期做婦科檢查?
我會啊,,3-6個月後(我唸我3-4個月會去唔會等6個月)會再去CHECK多次柏氏,不過講真自己知自己事,我個報告都話係HPV感染,令到有細胞變異,我唸唔係低危啦,IF低危都出左花,但而家都冇,個心都冇之前咁亂,可能覺得係懲罰,我都睇好多網站,都見原來都有好多女性有HPV感染,只要KEEP住去CHECK 跟STEP做都唔會話有咩大問題,都唔一定係會變成CANCER既。

發炎係念珠菌啊,鏈球菌個D,咪覺得有D痕同多左D奶白色(好似D常咁既色)既分泌流出黎LOO,仲有我自己做過乜就知咩事,所以咪想CHECK密D柏氏,點知返出黎REPORT就咁。點都好啦,有野正面D,開心D去FACE同SOLVE,,一定會對個病有幫助。(我而家都仲未係CANCER,係有異變同HPV姐,好多人有機會會自己消除到呢D HPV的靠自己既免疫力,OR KEEP住唔變差)

大家都係啊,,,唔好灰心,,,我地一定會好返的!!! 最多做密D CHECKING∼

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-9-25 18:33 發表

我會啊,,3-6個月後(我唸我3-4個月會去唔會等6個月)會再去CHECK多次柏氏,不過講真自己知自己事,我個報告都話係HPV感染,令到有細胞變異,我唸唔係低危啦,IF低危都出左花,但而家都冇,個 ...
support~!!!

我想問純粹濕吻危5危??.....assume雙方口腔都冇明顯的傷口...

如果對方有疱疹一型..但冇復發當時,,,咁係咪冇傳染性??

精液,尿液報告出左
尿液dna測試,衣原體係陰性.非淋應該好返

但精液種菌測試有二隻菌,一隻係大腸幹菌,另一種係鏈銶菌,做埋抗藥物測試,知道這二種菌對之前食既藥係有抗藥性,所以咁耐都唔好

而家醫生改用另一隻藥,專係殺這二隻菌。但醫生都比定心理準備我,細菌一入前列腺,就好難攪,,而且菌既數量都比較多,就更難攪,醫生暫時估計要用藥半年到9個月。

唉.....要用咁耐藥,都唔知點算,但至少知道究竟咩事令我個病咁耐都未好。起碼都知道點醫,希望遲d會好啦!!!

仲有,性交後第47日驗左血,暫時未有a,梅,疱疹。仲有43日就可以真正知道自己有冇中.......

candy,我同你既心情都差不多,既來之,則安之。

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-26 18:15 發表
精液,尿液報告出左
尿液dna測試,衣原體係陰性.非淋應該好返

但精液種菌測試有二隻菌,一隻係大腸幹菌,另一種係鏈銶菌,做埋抗藥物測試,知道這二種菌對之前食既藥係有抗藥性,所以咁耐都唔好

而家醫生改用另一隻藥 ...
c 兄,你而家睇邊個e生嫁,,我之前驗過尿,都話我有小量大腸幹菌,e生食左抗生素,,就可以殺死佢
你而家d花情況點,,,遲下我都想驗埋精,

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-9-26 20:11 發表

c 兄,你而家睇邊個e生嫁,,我之前驗過尿,都話我有小量大腸幹菌,e生食左抗生素,,就可以殺死佢
你而家d花情況點,,,遲下我都想驗埋精,
睇何醫生
我唔係係尿液到發現大腸幹菌的, 而係精液
自從3個多星期前做左laser之後,到現在都未發現有花

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-26 20:20 發表

睇何醫生
因為我間唔中,有時會feel到 jj 有d慶慶地,跟住有d反射神經到腳,又有一齊d慶慶地噤
前列線,會唔會有這d病徵,,

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-9-26 20:46 發表

因為我間唔中,有時會feel到 jj 有d慶慶地,跟住有d反射神經到腳,又有一齊d慶慶地噤
前列線,會唔會有這d病徵,,
我自己就冇咁既病徵,但我覺得你似心理作用多

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-26 20:20 發表

睇何醫生
ching
dna 驗左幾錢呀?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。