推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 mochilo 於 2009-10-3 04:08 發表

我一中招就睇Dr HO,佢睇得好詳細同好耐心解釋個病你知.有問必答.人好nice又有醫德唔拖症.我個病就是畀佢醫好.
兄弟你而家點呀? 有無女朋友? 一切ok?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-4 00:56 發表

兄弟你而家點呀? 有無女朋友? 一切ok?
Stanleysex 兄,
兩年半有多都冇番發,算OK啦.
你都要繼續加油,總有美好的明天.

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-10-3 12:48 發表
唉.....
我發現條溝到有點痛,紅晒,有些水泡咁
我懷疑有疱疹
唉...我唔想4串1啊!!!!
你唔係check左血冇事既咩疱疹?

最大個2件事a同梅你4x天都check過冇事,,唔會有事的,,,

可能你而家下面個d唔係疱呢,不如咁啦,dr.ho又放緊假你一係轉去我睇開個到睇啦,ok? 明天我再話你知係邊到睇啦,,ok???

唔好灰心啦,,一定會好的。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-4 00:55 發表

放開d正常既我都五年連中三元, 加發炎等等, 重有其他唔係依d病e.g.: 憂鬱症............, 黑開係咁, 而當受感染時係好容易中埋其他, 祝你好運啦, 放心有我依個長期支持者包底唔好灰心!!
我都知你都努力中,但有時真係好難說服到自己放開d
唉~~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-4 10:18 發表

最大個2件事a同梅你4x天都check過冇事,,唔會有事的,,,

可能你而家下面個d唔係疱呢,不如咁啦,dr.ho又放緊假你一係轉去我睇開個到睇啦,ok? 明天我再話你知係邊到 ...
驗血只係驗有冇抗體,有可能中左,但身體未產生足夠抗體,所以驗唔到,即所謂空窗期。
但我病徵同疱疹好相似......
二大獲野,都未夠90天,都唔可以話冇事
唉.......

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-10-4 11:37 發表

驗血只係驗有冇抗體,有可能中左,但身體未產生足夠抗體,所以驗唔到,即所謂空窗期。
但我病徵同疱疹好相似......
二大獲野,都未夠90天,都唔可以話冇事
唉.......
疱疹空窗期應該好短架喎...
唔好諗太多啦

我都等緊90日去check...
add oil~

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-10-4 14:14 發表

疱疹空窗期應該好短架喎...
唔好諗太多啦

我都等緊90日去check...
add oil~
理論上疱疹既潛期大約一星期,而我係45日驗過血,係冇疱疹既抗體
但而家既病徵好似係有疱疹
唉......點算
開始厭世啊.........

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-4 16:26 發表

唔使灰心...有冇相熟醫生.如果冇我可以介紹比你.
好啊~~~
請PM~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-4 10:18 發表

可能你而家下面個d唔係疱呢,不如咁啦,dr.ho又放緊假你一係轉去我睇開個到睇啦,ok? 明天我再話你知係邊到 ...
@@ DR.HO on leave 到幾時~~?
佢都話埋俾我知laa, 你個係男定女醫生~?

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-4 16:26 發表

唔使灰心...有冇相熟醫生.如果冇我可以介紹比你.
可唔可以順手pm呢..
我想去做個full check...
thx~

引用:
原帖由 mochilo 於 2009-10-3 23:43 發表

即係完全無事啦, 恭喜哂!!

咁多位....................... 我連個口都中埋.................我成晚訓唔到.....................點算

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-5 07:41 發表
咁多位....................... 我連個口都中埋.................我成晚訓唔到.....................點算
你意思係咪即係一型呀?

唔係..我係女仔..中左花.......男友去玩.....我都唔知....仲幫佢bj...中埋..........我真係好想死.......
引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-10-5 08:04 發表

你意思係咪即係一型呀?

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-5 08:30 發表
唔係..我係女仔..中左花.......男友去玩.....我都唔知....仲幫佢bj...中埋..........我真係好想死.......
我好同情你
因為你好無啦啦中招,但冇計,都要面對
請check pm

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-5 07:41 發表
你隔左咁耐而家先出? 幾多個月到?

唉,你好快去睇醫生,,,

你有冇叫醫生幫你check埋 hpv dna?

希望你快d冇事,,,

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-5 10:06 發表

你隔左咁耐而家先出? 幾多個月到?

唉,你好快去睇醫生,,,

你有冇叫醫生幫你check埋 hpv dna?

希望你快d冇事,,,
佢幫我做左pap smear ...
我好驚.......唔知會唔會有aids

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-5 08:30 發表
會唔會係非滋來嫁,,睇左e生未

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-5 02:50 發表

首先aids既機會唔會好高, 但係口就好難講, 係咪一粒野咁, 如果係就機會高, 而dr ho放緊假, 你最好搵其他婦科幫手先, 如有需要pm我啦, 我試下比dr ho介紹既比你

引用:
原帖由 mochilo 於 2009-10-3 23:43 發表

係喎兄弟, 咁快就2年幾了, 真係好快, 你而家重有無間唔中去dr ho度check?

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-5 10:50 發表

咁你個PAP SMEAR REPORT 出左未? 有冇要求佢叫佢做埋個HPV DNA TEST? 睇下係咪一D高危既HPV

另外你講AIDS,,我個時又係好驚,,怕有,,(己於97天時CHECK左係冇事) 甚至有時而家都會驚當時會唔會CHECK唔到,, 但唸深D真係會係AIDS既可能性係非常之低,, 你唔好太擔心啦,,,, 冇AIDS的放心,,,,

BTW,, 你CHECK左AIDS & 梅呢D未?

引用:
咁大獲...
有左幾耐?
有幾大粒...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-5 12:28 發表

係喎兄弟, 咁快就2年幾了, 真係好快, 你而家重有無間唔中去dr ho度check?
都有成兩年冇去dr ho 度 check 囉.自覺冇事就唔去囉.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。