推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-13 23:04 發表
我絕對同意, 自從上個月中左皰疹2, 真係心情一直好down, 之前太無知, 依家擔心唔知會點, 幾時返發, 好多unknown 令我好煩, 有無人同我講鴽A地情況.......
所以好多ching都會係到留下言,,都叫有人同自己傾下先啊嗎,,,

咁你而家個疱疹2,,, 點樣? 發過1次??   

其實身體keep好d個返發會少d,,我自己本身有疱疹1型,, 身體一差就會爛咀,,但有時keep得好,,2年都冇發

所以個抵抗力真係好緊要,,,,,

可能有啲offtopic..
本身睇完依個post..去召妓都係抽下水..fu都冇除..
但真係好難忍呀...前幾日破左戒..hj+bring套bj....
唉.遲早插埋...內心係咁掙扎

回復 9069# 的帖子

就係上個月中發現出水泡, 出之前咩野異樣都無, 唔行唔痛, 我即刻去睇普通科, 個醫生一睇就話似皰疹, 嚇到我呆左, 果日抽樣本培植, 為免有錯, 我去埋政府counter check, 最後兩份都確認, 私家有比藥 FAMVIR TAB 250MG, 政府咩都無比, 政府解釋最好靠身體抵抗力, 唔好慣用藥, 保持抵抗力我都明白, 不過我真係好擔心迷惑, 想問中過既師兄講下你地既情況, 曾經有師兄講每隔2星期就發一次, 醫生講過真係唔好彩返發, 次數同症狀會越遠同輕微, 究竟係咪真有其事??? 我唔係亂玩既人, 識既都係有正當工作既女, 不過都中招, 後來先知有無症狀帶菌者, 連對方亦未必知自已係, 以前真係太天真....最大問題係唔斷尾, 師兄你地點回復正常生活, 夫妻關係, 生仔問題.....HELP!!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-14 13:20 發表
就係上個月中發現出水泡, 出之前咩野異樣都無, 唔行唔痛, 我即刻去睇普通科, 個醫生一睇就話似皰疹, 嚇到我呆左, 果日抽樣本培植, 為免有錯, 我去埋政府counter check, 最後兩份都確認, 私家有比藥 FAMVIR TAB 250MG ...
你性交後幾多日發現有水泡!?

回復 9072# 的帖子

第四, 5日左右, 剛剛發既前一日去左起機, 所以開始以為係唔乾淨起水泡

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-14 14:07 發表
第四, 5日左右, 剛剛發既前一日去左起機, 所以開始以為係唔乾淨起水泡
係一個水泡定幾個咁!?

回復 9074# 的帖子

有幾個, 因為發係JJ右邊有毛髮既肉地方, 所以唔係太明顯

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-14 14:14 發表
有幾個, 因為發係JJ右邊有毛髮既肉地方, 所以唔係太明顯
即係陰毛附近!?而唔係龜頭位置!?

回復 9076# 的帖子

嗯, 所以我懷疑係體液或皮膚接觸中招, 事實畢竟中招, 有無師兄可以分享下往後會點, 我好想知......

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-14 14:21 發表
嗯, 所以我懷疑係體液或皮膚接觸中招, 事實畢竟中招, 有無師兄可以分享下往後會點, 我好想知......

係包疹?
一吾夠訓, 引致身体底抗力差咪返發.

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-13 13:11 發表

香港一大特色啦,,, 工作同生活壓力大,,,,,, 唔係點會咁多人有脫髮問題

我都覺得明明自己係好好既一個人生...,俾自己搞到亂七八糟,,, 我黎緊1月都要去check多次柏氏睇下hpv有冇令我細胞再變差到,,,if 係既就 ...
我11月就夠2年了
大家努力ar
過程中真係有幾次想出軌
但唸番成個過程咁辛苦法又冇做到

相關搜索目錄: 脫髮

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-10-14 19:58 發表

係包疹?
一吾夠訓, 引致身体底抗力差咪返發.
大哥
你最近點ar?
同我同一期既朋友99%都唔見晒
証明好多野有得醫

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-14 10:15 發表

所以好多ching都會係到留下言,,都叫有人同自己傾下先啊嗎,,,

咁你而家個疱疹2,,, 點樣? 發過1次??   

其實身體keep好d個返發會少d,,我自己本身有疱疹1型,, 身體一差就會爛咀,,但有時keep得好 ...
其實知多d
就知好多病都係一生潛伏
身體差就覆發
我覺得呢d野係上天既一個機會
珍惜冇病冇痛既每一天

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-10-14 21:31 發表

其實知多d
就知好多病都係一生潛伏
身體差就覆發
我覺得呢d野係上天既一個機會
珍惜冇病冇痛既每一天
自從上個月中左皰疹2, 先知自已原來咁無知, 中左就一生, 我都知抵抗力差就有機會返發, 不過聽講每次返發都會比上一次輕微同返發既時間越隔越遠, 又話2年無發就該無事, 可能係身體慢慢能分辨出病毒而殺死, 我想知有無師兄真係自已慢慢醫好?  我係JJ旁毛髮地方發水泡既既, 唔知返發會唔會都係差唔多地方呢? 因為我知有屭狺l係JJ到發.......有中過既請回, Please

引用:
原帖由 小肥t 於 /2009-10-14 21:24 發表

我11月就夠2年了
大家努力ar
過程中真係有幾次想出軌
努力, 係2年未返發嗎?  我依家先開始漫長抗爭, 希望順利啦.  出軌, 千其唔好再亂蟆 !!

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-10-14 21:28 發表

大哥
你最近點ar?
証明好多野有得醫
小肥兄,你而家仲有冇茶3m嫁

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-10-14 21:28 發表

大哥
你最近點ar?
証明好多野有得醫

小肥兄:
你先係大哥.
我到聖誕就一年.
都無乜野啦.
係啦.
係可以e好.
好多人都無返黎啦.

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-14 00:56 發表
大家睇dr ho睇左幾耐..?
你病發左幾耐???....半年到啦 病情可以控制到,加埋用3m

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-14 23:18 發表

自從上個月中左皰疹2, 先知自已原來咁無知, 中左就一生, 我都知抵抗力差就有機會返發, 不過聽講每次返發都會比上一次輕微同返發既時間越隔越遠, 又話2年無發就該無事, 可能係身體慢慢能分辨出病毒而殺死, 我想 ...

"每次返發都會比上一次輕微同返發既時間越隔越遠"
lee樣我不同意.
我以前都有包疹(唇倉), 係個個月都返發.
自從訓多左, 同食左d保健食品.
現在返發既時間越隔越遠, 差不多一年多無事.
訓多d好有用.
你不keep, 無得好...

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-14 00:56 發表
大家睇dr ho睇左幾耐..?
一年半以上

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-10-14 21:24 發表

我11月就夠2年了
大家努力ar
過程中真係有幾次想出軌
我都想出軌...
忍得好辛苦,,,

呢兩日先後目弟左Dr.ho 同 Dr. Au.

Dr. Ho 用 5% acetic acid solution 同我 check D 肉粒,  D 肉粒無變白 . Dr. Ho said they were "Skin Tags".

□甘我又多口問Dr. Ho 5% acetic acid solution 既 content 係咩? Dr. Ho said it was Trichloroacetic (CCl3COOH) acid. 俗名叫醋酸, but not Vinegar (CH3COOH) what we can bought in supermarket wow~~~ 各位兄弟記得唔好去買Vinegar自己做test la~

弟二, Dr. Ho said 5% acetic acid solution test 有好高既sensitivity, but low specificity wor. 即係可算是初步檢驗, 無變白就好大機會唔中, 變白都唔一定中, 要Dr. 臨床Experience 分析.

最後, Dr. Ho 掃左D肉粒Sample test HPV. 希望negative la. 有report 一定同大家講.

Dr. Au 都有相同目弟法.

Two Doctor are really professional. 分別在於Dr. Ho 好有耐性, Dr. Au 有老師feel.

Candycandy:

You are rite. The guilty feeling in heart doesn't go away easily. 但係我又會想起"浪子回頭金不換"呢句說話, 最緊要Don't forget the mistake we made, 因為"忘記錯誤, 等同忘記知識. 俾心機呀

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-10-14 13:28 發表

大哥
你最近點ar?
証明好多野有得醫
所以都話點會有人話睇左幾耐, 之前既全部都好翻哂而過1%未好就係我囉, 天點解我唔一早睇岩醫生..................哎........................................咪係囉全部唔見哂, 即頭跟本當無野可想而知, 我同期既更加唔洗講啦, 人影都無個呀=當無野發生............所以只要努力應該ok既

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-15 01:30 發表

所以都話點會有人話睇左幾耐, 之前既全部都好翻哂而過1%未好就係我囉, 天點解我唔一早睇岩醫生..................哎........................................咪係囉全部唔見哂, 即頭跟本當無野可想而知, 我同期 ...
睇岩醫生姐係點?? 其實我都睇過幾個都唔知咩叫岩,因為醫生手法都一樣的..一係藥水一係涷一係電

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-10-14 23:43 發表

小肥兄:
你先係大哥.
我到聖誕就一年.
都無乜野啦.
係啦.
係可以e好.
好多人都無返黎啦.
你就好啦師兄...我到而家都未好...有咩好既保健食品可以介紹我呀  PLZ~=)   唉...不過我真係要戒煙就真...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。